• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Raita

    Udgivet: mar 26, 2019 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Raita

     

    Til indisk mad hører der sig ofte en raita. Raita er en indisk yoghurtbaseret dip, som danner et rigtig godt modspil til de krydrede indiske retter. Til denne indiske dip bruges der en græsk yoghurt og så kommer der agurk og tomat i små tern i dressingen. Man dræner væden fra tomat og agurk ved at drysse dem med salt og lade det ligge i en si og afdryppe. Så tilsættes der koriander, mynte, spidskommen og limesaft.

    Det er super nemt at lave denne indiske dip, og den kan sagtens gøres klar dagen før den skal bruges. Så trænger der faktisk bare mere smag ud i dippen. Servér f.eks. din raita til en lækker hjemmelavet butter chicken.

    ikon piskeris Chestnut

    Raita

    4 personer
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 3 dl græsk yoghurt 10 %
    • 2 tomater
    • ½ agurk
    • 1 lille håndfuld koriander frisk
    • 1 lille håndfuld mynte frisk
    • 1 tsk spidskommen stødt
    • ½ lime saften fra denne
    • salt/peber

    Sådan gør du
     

    • Fjern kernerne fra agurken med en teske og skær den i små tern.
    • Fjern kernerne fra tomaterne og skær den i små tern.
    • Agurk og tomat ligges i en si og der drysses salt over begge dele. Lad det stå i cirka ½ time og lade væsken dryppe af.
    • Skyl salten af agurk og tomat og sørg for at fjerne så meget væske som muligt.
    • Hak mynte og koriander.
    • Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 66 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 9 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 14 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Agurk og tomat
    Agurk og tomat

    Raita
    Raita

    Raita
    Raita

    Raita
    græsk yoghurt

    Raita
    Raita

     

     

    Følg mig på Instagram

    « Pulled Duck Burger - Burger med confiteret and
    Tiramisu i glas »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lotte Sandberg

      maj 05, 2022 at 5:36 pm

      5 stars
      Måms!!

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her