Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Raita

Udgivet: 26. mar 2019 · Opdateret: 6. maj 2021

Raita

 

Til indisk mad hører der sig ofte en raita. Raita er en indisk yoghurtbaseret dip, som danner et rigtig godt modspil til de krydrede indiske retter. Til denne indiske dip bruges der en græsk yoghurt og så kommer der agurk og tomat i små tern i dressingen. Man dræner væden fra tomat og agurk ved at drysse dem med salt og lade det ligge i en si og afdryppe. Så tilsættes der koriander, mynte, spidskommen og limesaft.

Det er super nemt at lave denne indiske dip, og den kan sagtens gøres klar dagen før den skal bruges. Så trænger der faktisk bare mere smag ud i dippen. Servér f.eks. din raita til en lækker hjemmelavet butter chicken.

piskeris Grullo

Raita

4.25 fra 20 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 3 dl græsk yoghurt , 10 %
  • 2 tomater
  • ½ agurk
  • 1 lille håndfuld koriander, frisk
  • 1 lille håndfuld mynte, frisk
  • 1 tsk (reklamelink)spidskommen, stødt
  • ½ lime, saften fra denne
  • salt/peber

Sådan gør du
 

  • Fjern kernerne fra agurken med en teske og skær den i små tern.
  • Fjern kernerne fra tomaterne og skær den i små tern.
  • Agurk og tomat ligges i en si og der drysses salt over begge dele. Lad det stå i cirka ½ time og lade væsken dryppe af.
  • Skyl salten af agurk og tomat og sørg for at fjerne så meget væske som muligt.
  • Hak mynte og koriander.
  • Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 66 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 9 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Agurk og tomat
Agurk og tomat
Raita
Raita
Raita
Raita
Raita
græsk yoghurt
Raita
Raita

 

 

Kommentarer

  1. Lotte Sandberg skriver

    maj 05, 2022 at 5:36 pm

    5 stars
    Måms!!

    Svar
4.25 from 20 votes (19 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.