Indisk mad

Indisk mad er blevet meget populært herhjemme. Indien er ikke et så populært feriested for os danskere, men vi har alligevel taget maden til os.

Jeg elsker især nogle af de helt klassiske indiske opskrifter såsom tikki masala, butter chicken, dahl, raita og så videre. Dem kan du også finde opskrifter på lige her på siden.

Man får ofte varmen af at spise indisk mad, da der bruges mange varme krydderier i indiske opskrifter – f.eks. ingefær, spidskommen, koriander og chili. Det er alle krydderier, der giver en god kraftig smag. Mange retter er vegetariske, og mange af dem er også rige på linser, da linser er billige at anskaffe sig.

Indisk mad

Tilbehør til indisk mad

Det lækre ved indisk mad er, at man kan få en masse forskelligt tilbehør til det. I Indien sidder de ofte mange om bordet og deler maden på kryds og tværs, så alle kan dyppe og spise noget forskelligt.

 

Noget af det, der er mest kendt som tilbehør til mad fra Indien, er eksempelvis naanbrød eller bare ‘naan’, da ‘naan’ betyder brød på indisk. Det er et brød, der er let krydret, og som man kan sidde og dyppe i noget af den krydrede sauce, der ofte er at finde i indisk mad.

 

Det er også lækkert med en god raita til. Raita er en yoghurt dip, som også kan spises sammen med naan og diverse retter. Den bliver lavet på en base af yoghurt, agurk og tomat og er virkelig lækker!

 

Oftest stillede spørgsmål:

Hvad drikker man til indisk mad?

Man kan drikke alt lige fra vand til vin, men der er også en drik, der hedder mango lassi, som man ofte drikker til.

 

Hvilke ris spiser man til indisk mad?

Du kan i teorien bruge de ris, som du bedste kan lide. Til indisk mad bruger jeg selv ofte basmatiris eller gule ris, som er ris, der tilberedes med gurkemeje. Du kan prøve dig lidt frem og se, hvad du bedst kan lide.

 

Hvilken vin drikker man til indisk mad?

I og med at selve maden er ret krydret, så er det godt at gå efter en mere neutral vin. Generelt passer hvidvin bedre til indisk mad, end rødvin gør. Det kan eksempelvis være en hvidvin, som gerne må have både fylde og rundhed. En Chardonnay,  Gewürztraminer eller Pinot Gris er gode bud.

Hvis du meget gerne vil servere rødvin kunne et bud være enten en meget frisk og forholdsvis kølig Beaujolais eller Valpolicella.

 

Hvad er indisk mad?

Indisk mad er mad, som oprindeligt er blevet lavet i Indien. De bruger en del varme krydderier i det indiske køkken, og der er ofte ris til. Der er rigtig mange forskellig curries, og de er også glade for retter med lam. En klassisk indisk ret, som mange kender i Danmark, er butter chicken.