• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Indisk mad

Vegetar curry med kokosmælk og kikærter

Louisex
Ændret: maj 26, 2022 · Udgivet: jan 13, 2017 af Louise Dam · 3 Kommentarer

Curry

Det er ikke mange vegetarretter jeg kaster mig ud i normalt - men indimellem får jeg vegetariske gæster, og så forsøger jeg at finde på noget lækkert. Denne gang blev det til en super lækker vegetar curry med aubergine, blomkål, kikærter og kokosmælk. Den er fyldt med smag og mætter rigtig godt. Jeg serverede den sammen med kogte ris, lune naan brød og en god klat creme fraiche.

piskeris Grullo

Vegetar curry med kokosmælk og kikærter

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ¾ blomkål
  • 1 stort æble
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk (reklamelink)rød karrypasta
  • 1 aubergine
  • 1 dåse kikærter
  • 2 dåser (reklamelink)kokosmælk
  • 1 lime, saften fra

Smag til med

  • salt
  • gurkemeje
  • (reklamelink)garam masala
  • (reklamelink)Chiliflager

Tilbehør

  • (reklamelink)Ris
  • Creme fraiche
  • Naan brød

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg hakkes og brunes i en gryde i lidt olie.
  • Blomkålen deles i mindre buketter, og aubergine og æble skæres i tern.
  • Tilsæt blomkål (gem evt. lidt som kommes i senere, som så er mere sprøde), aubergine og æble i gryden og svits det i et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, mælk, rød karry, chiliflager, salt, gurkemeje, garam masala.
  • Lad retten stå og simre i 15 minutter cirka.
  • Tilsæt kikærterne, limesaft og evt. de resterende blomkålsbuketter.
  • Lad det simre i 5 minutters tid - smag til med krydderier.
  • Server med kogte ris, lune naan brød og en klat creme fraiche.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 887 kcal | Kulhydrater: 93 g | Protein: 20 g | Fedt: 52 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Vegetar curry (1)
Vegetar curry (2)
Vegetar curry (3)
Vegetar curry (4)
Vegetar curry (5)
Vegetar curry (6)
Vegetar curry (7)
Vegetar curry (8)

Kommentarer

  1. Tina Maria Lundgren skriver

    juni 02, 2025 at 7:01 pm

    Når du skriver rød karry mener du så rød karrypasta? Undskyld at jeg er lidt bagud 😁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 30, 2025 at 2:09 pm

      Ja det er rød karrypasta. Det er rettet til i opskriften nu! :-)

      Svar
  2. Bindia | Indisk Takeaway skriver

    januar 20, 2017 at 1:47 pm

    Det ser så godt. Den måde, du laver denne opskrift jeg føler helt sulten lige nu. Håber gonna være lækker i smag også.

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required