
Det er ikke mange vegetarretter jeg kaster mig ud i normalt - men indimellem får jeg vegetariske gæster, og så forsøger jeg at finde på noget lækkert. Denne gang blev det til en super lækker vegetar curry med aubergine, blomkål, kikærter og kokosmælk. Den er fyldt med smag og mætter rigtig godt. Jeg serverede den sammen med kogte ris, lune naan brød og en god klat creme fraiche.

Vegetar curry med kokosmælk og kikærter
Justér antal4 personer
Ingredienser
- ¾ blomkål
- 1 stort æble
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1 spsk (reklamelink)rød karrypasta
- 1 aubergine
- 1 dåse kikærter
- 2 dåser (reklamelink)kokosmælk
- 1 lime, saften fra
Smag til med
- salt
- gurkemeje
- (reklamelink)garam masala
- (reklamelink)Chiliflager
Sådan gør du
- Løg og hvidløg hakkes og brunes i en gryde i lidt olie.
- Blomkålen deles i mindre buketter, og aubergine og æble skæres i tern.
- Tilsæt blomkål (gem evt. lidt som kommes i senere, som så er mere sprøde), aubergine og æble i gryden og svits det i et par minutter.
- Tilsæt kokosmælk, mælk, rød karry, chiliflager, salt, gurkemeje, garam masala.
- Lad retten stå og simre i 15 minutter cirka.
- Tilsæt kikærterne, limesaft og evt. de resterende blomkålsbuketter.
- Lad det simre i 5 minutters tid - smag til med krydderier.
- Server med kogte ris, lune naan brød og en klat creme fraiche.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 887 kcal | Kulhydrater: 93 g | Protein: 20 g | Fedt: 52 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!










Tina Maria Lundgren skriver
Når du skriver rød karry mener du så rød karrypasta? Undskyld at jeg er lidt bagud 😁
Louise Dam skriver
Ja det er rød karrypasta. Det er rettet til i opskriften nu! :-)
Bindia | Indisk Takeaway skriver
Det ser så godt. Den måde, du laver denne opskrift jeg føler helt sulten lige nu. Håber gonna være lækker i smag også.