Vegetar curry med kokosmælk og kikærter

Curry

Det er ikke mange vegetarretter jeg kaster mig ud i normalt - men indimellem får jeg vegetariske gæster, og så forsøger jeg at finde på noget lækkert. Denne gang blev det til en super lækker vegetar curry med aubergine, blomkål, kikærter og kokosmælk. Den er fyldt med smag og mætter rigtig godt. Jeg serverede den sammen med kogte ris, lune naan brød og en god klat creme fraiche.

ikon piskeris Chestnut

Vegetar curry med kokosmælk og kikærter

4 personer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • ¾ blomkål
  • 1 stort æble
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk rød karry
  • 1 aubergine
  • 1 dåse kikærter
  • 2 dåser kokosmælk
  • evt. 1-2 dl mælk
  • saften fra 1 lime
  • Smag til med Salt gurkemeje, garam masala og Chiliflager

Tilbehør

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg hakkes og brunes i en gryde i lidt olie.
  • Blomkålen deles i mindre buketter, og aubergine og æble skæres i tern.
  • Tilsæt blomkål (gem evt. lidt som kommes i senere, som så er mere sprøde), aubergine og æble i gryden og svits det i et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, mælk, rød karry, chiliflager, salt, gurkemeje, garam masala.
  • Lad retten stå og simre i 15 minutter cirka.
  • Tilsæt kikærterne, limesaft og evt. de resterende blomkålsbuketter.
  • Lad det simre i 5 minutters tid - smag til med krydderier.
  • Server med kogte ris, lune naan brød og en klat creme fraiche.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 887 kcal | Kulhydrater: 93 g | Protein: 20 g | Fedt: 52 g
Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Vegetar curry (1)
Vegetar curry (2)
Vegetar curry (3)
Vegetar curry (4)
Vegetar curry (5)
Vegetar curry (6)
Vegetar curry (7)
Vegetar curry (8)
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften