• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Asiatisk mad » Indisk mad

    Naanbrød med hvidløg

    Udgivet: mar 21, 2022 · Opdateret: mar 21, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Naanbrød med hvidløg er et must når man spiser indisk mad. Naanbrød på panden er et slags fladbrød eller pandebrød, som især spises til indisk og pakistansk mad. Denne her opskrift på naanbrød er virkelig nem at lave, og så får du de bedste bløde og lækre naanbrød med hvidløg til din aftensmad.

    Hjemmelavet naanbroed med hvidløg

    Faktisk betyder nan eller naan 'brød' på persisk. Så det giver egentlig ikke så meget mening at kalde det for naanbrød (brødbrød). Jeg elsker naan brød, og derfor er det da også på tide, at jeg får delt en opskrift på det skønne brød med jer.

    Naan på panden er et blødt og meget lækkert brød. I modsætning til andre typer pandebrød skal naan laves af gærdej. Derudover kommer der yoghurt i dejen, og det giver altså det lækreste brød! Jeg bager mine naanbrød på panden, men der er også nogen der laver deres naanbrød i ovnen.

    Brødene skal have ganske få minutter på en meget varm pande. Så puffer de så fint op, og det er det, der giver de mørke genkendelige plamager på brødet. Til sidst bliver de penslet med en blanding af smør, hvidløg og frisk koriander.

    Hjemmelavet naanbrød på panden med hvidløg er virkelig lækkert, så det er bestemt det værd lige at bruge lidt tid på at bage dem selv. De er meget mere saftige, end dem man kan købe i supermarkedet.

    Læs også: Butter Chicken | Indisk dahl | Raita

    Du kan servere naanbrød til et hav af forskellige retter. Men særligt gryderetter og karryretter er det meget velegnet til. Her ser man faktisk også at brødet bliver brugt som ske, til at spise sin karryret med.

    Jeg synes, min opskrift på naanbrød med hvidløg er SÅ god! Så jeg håber, du har fået lyst til at afprøve den. Se længere nede for mere inspiration til retten.

    ikon piskeris Chestnut

    Naanbrød med hvidløg

    10 stk.
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    • Bagepensel
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dejen

    • ½ dl vand
    • 2 tsk sukker
    • 25 g gær
    • 2 dl mælk jeg bruger sødmælk
    • 200 g græsk yoghurt 10 % (2 dl)
    • ½ dl olie
    • 2 fed hvidløg
    • 550 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • olie til stegning

    Topping

    • 50 g smør
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk koriander frisk

    Sådan gør du
     

    Dejen

    • Lun vandet så det er lunkent.
    • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker.
    • Lun mælken.
    • Tilsæt den lune mælk, yoghurt, olie, presset eller finthakket hvidløg, hvedemel og salt. Bland det sammen og ælt dejen. Enten på røremaskine eller med en elpisker med dejkroge. Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være blank og elastisk.
    • Hæld dejen i en skål med lidt olie i, dæk skålen til og lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka 1 time.

    Bagning af naanbrød

    • Fordel lidt hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet.
    • Del dejen i 10 stykker.
    • Form hvert stykke til flade brød. Cirka 20-25 cm lange og 0,3 mm i tykkelsen. Når de kommer på panden trækker de sig sammen og bliver tykkere.
    • Opvarm en pande ved høj varme. Tilsæt cirka ½-1 tsk olie og kom et brød på panden. Når det er boblet godt op vender du brødet om og bag det færdigt på den anden side. Afhængig af hvor varm dine pande er så er det omkring 1 minut på hver side. Måske endda mindre.
    • Læg det færdigbagte brød i et rent viskestykke og luk det omkring brødet så det bliver holdt varmt.
    • Gør præcis det samme med resten af brødene.

    Topping

    • Smelt smørret i gryde eller mikroovn.
    • Hak koriander fint og pres hvidløgsfed.
    • Bland det hele sammen.
    • Brug en bagepensel til at pensle smørblandingen ovenpå de færdige naanbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/08/Naanbroed-reel.mp4

    Noter

    De færdige brød kan fryses. Gør det inden du pensler dem med smør.
    De kan opbevares ved stuetemperatur (uden smør) et par dage i en beholder eller en pose. Opvarm dem i ovnen, og pensl dem med smørblandingen inden servering.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 brød | Kalorier: 312 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 9 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hvad kan jeg servere naan brød til?

    Du kan servere hjemmelavet naanbrød til masser af retter, men her er et par forslag:

    • Butter Chicken og gerne sammen med en lækker raita.
    • Tikka Masala
    • Dahl
    • Vegetar curry med kokosmælk og kikærter
    • Kylling i karry

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan naan brød fryses?

    Ja, du kan sagtens lave en stor portion hjemmelavet naanbrød og fryse dem ned til en dag, hvor madlavningen skal gå lidt stærkt.

    Kan jeg undlade at bruge koriander?

    Ja, sagtens - du kan evt. bruge persille i stedet for.

    Hvor længe kan naan brød holde sig?

    De er altid bedst, når de lige er bagt. Dog kan de sagtens holde sig et par dage i en lufttæt beholder.

    • Hjemmelavet naanbroed på panden
    • Naanbroed
    Følg mig på Instagram

    « Helstegt oksemørbrad
    Kiksekage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Piskeriset

      august 28, 2021 at 1:16 pm

      Det er altså næsten tarveligt at poste det billede - eeeelsker naanbrød <3
      Det ser brandgodt ud!

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2021 at 5:29 pm

        Det er altså også bare vildt lækkert! Og et hjemmebagt naan slår altså alt andet :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her