• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Efterårs og vinterretter » Kylling i karry med lækker topping – ristaffel

Kylling i karry med lækker topping – ristaffel

Print Friendly, PDF & Email
3.5 / 5 ( 21 votes )
opskrift på Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
opskrift på Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
Kylling i karry er helt sikkert én af mine favoritter. Når man serverer en kylling i karry med forskellige toppings så kaldes retten faktisk for ristaffel istedet for. Ristaffel er en god måde at pifte sin kylling i karry lidt op på. Og den kan derfor nemt bruges både som hverdagsmad og som gæstemad. Der findes rigtig mange versioner af ristaffel, og hvis det skal være helt rigtigt skal retten vist laves med svinekød. Jeg bruger dog altid kylling. Jeg laver derfor en portion kylling i karry serveret med ris, og hertil en masse små skåle med lækkert topping.


Kylling i karry med lækker topping – ristaffel

3-4 personer
Forberedelsestid: 1,5 time

Ingredienser
500 g kyllingefilet, skåret i strimler
1 løg, finthakket
1 terning hønseboullion
2-3 tsk. karrypulver
1 stor dåse kokosmælk
4 dl mælk
lidt maizena til jævning
lidt olie til stegning
Kogte ris


Fremgangsmåde

1. Opvarm lidt olie/smør/margarine i en gryde. Tilsæt karrypulveret og svits det godt.
2. Tilsæt derefter 1 finthakket løg og svits til det er blevet klart.
3. Tilæst kyllingestrimlerne og brun dem godt.
4. Tilsæt kokosmælk, mælk og bouillonterning og lad det småsimre i 10-15 minutter.
5. Jævn saucen lidt og lad den småsimre i endnu 5 minutter.

Server med kogte ris og noget af nedenstående fyld.

Idéer til forskelligt topping
Bananer i skiver
Æbler i tern
Ananas
Rosiner
Mandariner
Peanuts
Kokosmel
Mangochutney
Peberfrugt i tern
Ærter
Majs
Bambusskud
Bønnespirer



Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

Skrevet af: Louise DamAnanas, Æbler, Ærter, Banan, Karry, Kokosmælk, Kokosmel, Kylling, Løg, Majs, Mælk, Peberfrugt, Ris, RosinerKategori: Efterårs og vinterretter, Fjerkræ, Hovedretter-Aftensmad

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Ingredienser: Ananas, Æbler, Ærter, Banan, Karry, Kokosmælk, Kokosmel, Kylling, Løg, Majs, Mælk, Peberfrugt, Ris, Rosiner Kategorier: Efterårs og vinterretter, Fjerkræ, Hovedretter-Aftensmad Opskrift udgivet: 26. juni 2013 Opskrift opdateret: 9. december 2019

Previous Post: « Pulled Pork – serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce
Next Post: Æbletærte med marcipan, mandler & kanel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Emma

    15. august 2018 kl. 20:48

    Hvilken type karry bruger du i din opskrift?
    Jeg syntes nemlig måske lidt er der skulle mere karry i for at den ikke blev smagsløs når mælken og kokos mælken kom i.

    Ellers super lækker ret! :-)

    Svar
    • Louise Dam

      23. august 2018 kl. 20:11

      Blot en almindelig gul karrypulver – men der kan godt være forskel på dem, så du tilsætter bare det du synes for at den smager tilpas meget af karry til din smag.

      Svar
  2. Sussi Bach

    4. februar 2018 kl. 16:29

    En lækker detalje, prøv at riste kokosmel let på tør pande til det bliver gyldent. Himmelsk smag….

    Svar
    • Louise Dam

      9. februar 2018 kl. 16:50

      Det lyder lækkert! :-)

      Svar
  3. Nikolaj

    16. december 2017 kl. 08:48

    Godmorgen Louise

    Jeg har haft fornøjelsen af at følge din opskrift på ristaffel.

    Eneste ting der pt driller er at sovsen skiller.
    Det skete i step 3 lige efter at jeg havde hældt mælk og kokusmælk i kød,løg,karry og olie blandingen.

    Er der en måde at få sovsen til at binde igen?

    Fortsat dejlig weekend

    Mvh Nikolaj

    Svar
    • Louise Dam

      14. februar 2018 kl. 23:58

      Hej Nikolaj, jeg tror det sker hvis retten er for varm når man tilsætter mælken. Det har jeg også selv oplevet indimellem. Heldigvis plejer det ikke at betyde noget for smagen :-) Men prøv evt. at hælde lidt af mælken i af gangen.

      Svar
  4. Charlotte Baagø Madsen

    28. marts 2017 kl. 07:33

    Hej Louise
    Er det en opskrift der kan fryses så man kan lave den i forvejen også “bare” varme på selve dagen?

    Svar
    • Louise Dam

      29. marts 2017 kl. 05:47

      Ja, du kan sagtens lave saucen og fryse den ned. Ingen problemer i det :-)

      Svar
  5. Amalie K Dam

    29. juli 2016 kl. 17:34

    Hej er igang med din opskrift men hvor meget kokosmælk skal der i?

    Svar
    • Louise Dam

      29. juli 2016 kl. 18:08

      1 alm dåse som er 400 ml.

      Svar
  6. Birgit

    30. april 2016 kl. 15:13

    Tak for en fantastisk opskrift. Har nu lavet den to gange til 340 personer (skolefest). Det har været en stor succes begge gange.

    Svar
    • Louise Dam

      6. maj 2016 kl. 10:55

      Hold da helt op – det var nogle store portioner! Er glad for at du kunne bruge opskriften.

      Svar
  7. Cathrine

    18. februar 2016 kl. 15:12

    Vil man kunne lade retten stå og simre? Hvis nu man laver den kl. 16 og spiser kl. 18?

    Svar
    • Louise Dam

      18. februar 2016 kl. 21:20

      Hej Cathrine
      Det tror jeg godt man kan :-) Ellers kan du også lave den og varme den op igen.
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Erna hindsgaul

    12. oktober 2015 kl. 19:39

    Vil lige hører om retten kan laves i forvejen og fryses

    Svar
    • Louise Dam

      13. oktober 2015 kl. 17:33

      Hej Erna
      Det vil jeg tro du sagtens kan – det burde ikke være et problem :-)

      Svar
  9. Anne

    8. februar 2015 kl. 22:28

    Jeg lavede din ret her til aften og den blev drøn god! Kan kun anbefales!

    Svar
    • Louise Dam

      8. februar 2015 kl. 22:52

      Hej Anne
      Mange tak! Er super glad for at du kunne bruge opskriften! :-)

      Svar
  10. cecilie

    29. oktober 2014 kl. 13:26

    Der står lidt maizena til jævning. Hvornår skal det bruges? :-)

    Svar
    • Louise Dam

      29. oktober 2014 kl. 23:43

      Det skal i til sidst hvis du synes saucen er for tynd. Men det er ikke altid det er nødvendigt.

      Svar
  11. Janne

    1. september 2014 kl. 14:22

    Undrer mig over tilberedelsestiden, som er angivet til 1,5 time??!!. Tror nu jeg kaster mig ud i det alligevel.

    Svar
    • Louise Dam

      1. september 2014 kl. 21:02

      Hej Janne
      Det kan også godt være det kan gøres på lidt kortere tid. Men hvis det er første gang man skal lave retten kan det jo godt tage lidt ekstra tid. Og hellere sætte lidt for meget tid af end for lidt :-)

      Svar
  12. mathias

    27. august 2014 kl. 10:58

    lyder rigtig dejligt. kan man bruge kokos olie

    Svar
    • Louise Dam

      27. august 2014 kl. 11:28

      Hej Mathias
      Det kan du sagtens :-)

      Svar
  13. Sidsel Lendal

    4. maj 2014 kl. 16:58

    Hej Louise. Står midt i madlavningen og glæder mig til at smage din opskrift :-)
    Du skriver oppe i ingredienser at der skal bouillon i, men hvornår? Tror den er smuttet :-)

    Svar
    • Louise Dam

      4. maj 2014 kl. 19:26

      Sorry, det får jeg lige rettet. Jeg håber det blev godt alligevel? Jeg smider være en bouillon terning i sammen med kokosmælken.

      Svar
      • Sidsel Lendal

        4. maj 2014 kl. 20:00

        Mums! Den blev god :-) puttede den i sammen med kokusmælken.

        Svar
        • Louise Dam

          5. maj 2014 kl. 08:55

          Det er jeg glad for at høre. Jeg skynder mig at skrive det ind i opskriften :-)

          Svar
  14. victoria

    14. november 2013 kl. 20:45

    hvor mange personer er denne ret til? De yder rigtig god, og i morgen bliver vi 7 personer til aftensmad.

    Svar
    • Louise Dam

      14. november 2013 kl. 21:10

      Hej Victoria
      Opskriften passer til ca 4 personer. Så hvis du laver dobbelt portion så skulle det gerne passe.

      Svar
  15. Steffan

    17. september 2013 kl. 23:27

    Lækker opskrift !!! Ungerne var ellevilde tusind tak for en dejlig blog
    Venlig hilsen
    Steffan
    Kødauktionen.dk – Kødleverandør til de danske Restaurationer 

    Svar
    • Louise Dam

      21. september 2013 kl. 16:10

      Ej hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du læser med :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  16. Lullumut

    26. juni 2013 kl. 21:18

    Nu ved jeg, hvad mine piger skal have til middag på lørdag :-) Der er nemlig én, der ikke spiser kød, og så er der jo en masse andet til hende :-) Tak :-)

    Svar
    • Louise Dam

      29. juni 2013 kl. 11:16

      Det var da så lidt :-) Jeg håber det bliver en stor succes! Og stort tillykke med den nye titel ;-)

      Svar
  17. Madling

    26. juni 2013 kl. 14:08

    Det er også en af mine og mine drenges favorit-retter. Det er så hyggeligt selv at kunne “pynte” maden. Meget fine billeder du har fået taget :-)

    Svar
    • Louise Dam

      29. juni 2013 kl. 11:15

      Tak for rosen! :-) Jeg elsker også at man kan kan lave sin helt egen ret med fyldet..

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Julecocktail med rom

Julecocktail med rom

Flotte glas til drinks

Sådan laver du sukkerkant på glas til drinks & cocktails

Julesirup

Julesirup

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her