Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Indisk mad

Butter Chicken

Udgivet: 15. jul 2022 · Opdateret: 23. okt 2024

Butter Chicken opskrift Murgh makhani

Butter Chicken er en skøn indisk ret. Det er nok én af de retter, der er flest der kender fra det indiske køkken. Butter Chicken masala er kylling, der marineres i en yoghurtdressing med masser af krydderier og efterfølgende serveres i en smagfuld, cremet og krydret sauce - selvfølgelig med en god klat smør i! Retten bliver også kaldt for Murgh makhani.

piskeris Grullo

Butter Chicken

4.12 fra 52 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Trækketid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 35 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Skærebræt
  • (reklamelink)Sauterpande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 600 g kyllingefilet

Marinade til kyllingen

  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tsk gurkemeje
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
  • 4 spsk (reklamelink)olivenolie, eller anden olie
  • 200 g græsk yoghurt 10 %, (2 dl)
  • 1,5 tsk (reklamelink)chilipulver

Saucen

  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1,5 tsk (reklamelink)chilipulver
  • 3 tsk (reklamelink)garam masala
  • 3 tsk paprika
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • ½ terning grøntsags eller hønsebouillon
  • 1 dl vand
  • 1 spsk tomatpuré
  • 3 dl piskefløde, madlavningsfløde kan bruges, men smager ikke ligeså godt

Serveres med:

  • Kogte ris, du kan evt. blande risen op med revet blomkål – så bliver det lidt sundere, men smager fortsat som ris
  • Naanbrød
  • Raita

Sådan gør du
 

1. dag (eller om morgenen):

  • Skær kyllingefileterne i tern.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  • Læg kyllingestykkerne i marinaden og lad dem marinere til dagen efter eller start om morgenen og lad dem marinere til om aftenen.

2. dag (eller samme aften):

  • Opvarm en gryde eller sauterpande og læg kyllingefileterne inkl. marinade i gryden.
  • Steg kyllingen godt af på alle sider, indtil de er færdige. Tag dem af gryden.
  • Smelt smørret i gryden og lad det bruse op.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og alle de tørre krydderier og brun dem let af – de må ikke få for meget.
  • Tilsæt tomatpuré, piskefløde, vand og bouillonterning.
  • Kog saucen op og lad den simre omkring 20 minutter eller til den er tyk og cremet.
  • Tilsæt kyllingeternene og lad saucen koge op.
  • Servér din butter chicken med kogte ris, naanbrød og raita.

Video

Noter

Opskriften er med inspiration fra Jane Faerber “LCHF året rundt”.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 699 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 40 g | Fedt: 57 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Butter chicken kan fryses.
  • Brug græsk yoghurt 10 % for det bedste resultat.

Butter chicken masala

Næst efter thaimad og sushi, så tror jeg indisk mad kommer over de retter, jeg nyder mest. Jeg er vild med de mange krydderier, og den gode smag, det giver til retten. Butter Chicken masala er en af mine yndlingsretter når det kommer til indisk mad. Derfor har jeg også prøvet at lave en virkelig god butter chicken opskrift, så man kan drømme sig væk til Indien.

Kyllingen skal helst marinere i den lækre marinade i nogle timer og gerne natten over eller fra om morgenen til om aftenen. Man skal derfor gå i gang med opskriften i god tid. Til gengæld er det så ret nemt, når først man når til at skulle lave saucen. Jeg plejer at lave marinaden om aftenen, så kyllingen rigtig kan nå at trække smag, og den bliver dejlig mør af det. Fordelen er også, at man så har super nem aftensmad dagen efter.

Retten serveres med ris, og du kan eventuelt blande risen op med revet blomkål. På den måde bliver retten sundere, og man kan faktisk stort set ikke smage forskel. Jeg serverer også retten med naanbrød og en hjemmelavet raita, som er en slags creme fraiche dressing, som passer rigtig godt til de stærkere retter. Her får du min bedste opskrift på butter chicken. Velbekomme!

Vegetarisk butter chicken

Du kan godt lave en vegetarisk butter chicken, men det kræver, at man undlader kyllingen. Jeg har set mange skifte kyllingen ud med græskar eller kikærter, der også giver en god konsistens til retten. Det skal man også marinere på samme måde som kyllingen. Hvis du gerne vil prøve en anden vegetarisk ret, kan du prøve vegetarisk curry med kokosmælk og kikærter. Jeg har endnu ikke prøvet at lave en vegansk butter chicken.

Historien om butter chicken

Butter Chicken stammer vist nok oprindeligt fra Delhi, og blev opfundet i 1950. I dag findes retten overalt i verden og i virkelig mange versioner! Den er elsket af de fleste, og serveres på alle indiske restauranter.

På indisk hedder retten Murgh makhani (kylling i smørsauce) og på dansk smørkylling - selvom de fleste danskere vist også blot kalder retten for Butter Chicken.

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man skifte frisk ingefær ud med stødt ingefær?

Nej, det giver slet ikke den samme smag i retten. Du skal derfor få fat i noget godt frisk ingefær.

Kan jeg udskifte piskefløde med madlavningsfløde?

Ja, men jeg ville holde mig til en på 18 %. Husk madlavningsfløde kan skille hvis det bliver kogt for længe.

Hvad kan man servere til?

Det er altid et hit at servere kogte ris og et lækkert naan brød til. Så kan man dyppe brødet i den krydrede sauce, og det er virkelig lækkert. Derudover kan man også lave en skøn dressing kaldet raita. Både naanbrød og raita kan du finde opskriften på oppe i opskriften.

Hvorfor hedder det butter chicken?

Det hedder butter chicken da kyllingen bliver marineret, så den bliver helt blød som smør.

Kan man lave vegansk butter chicken?

Jeg har ikke prøvet at lave vegansk butter chicken selv endnu, men det er jeg sikker på, at man godt kan. Man skal først og fremmest udlade kyllingen, og så kan man lave selve saucen på nogle kikærter, blomkål og de klassiske krydderier.

Ingredienser til yoghurtmarinade
Yoghurtmarinade
Kyllingefilet i tern og yoghurtmarinade
Yoghurtmarineret kylling til butter chicken Murgh makhani
Butter Chicken
Butter Chicken
Krydderier på en tallerken
Smeltet smør og krydderier
Tomatpuré
sauce
Butter Chicken Murgh makhani
Butter Chicken Murgh makhani
Butter Chicken Murgh makhani
Butter Chicken
Butter Chicken Murgh makhani

Kommentarer

  1. peter landler skriver

    marts 28, 2024 at 8:53 pm

    4 stars
    … den foreslåede marinering og sautering af kyllingen er genial - gør forskellen når man komponerer retten - himmelsk ! - har tilføjet løg som første ingrediens til saucen - giver en dybde - nok en smagssag …

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:07 pm

      Dejligt du synes om opskriften :-)

      Svar
  2. Clara skriver

    februar 03, 2022 at 6:32 pm

    Hej Louise!

    Et lille spørgsmål herfra.. min blev meget svag i farven og ikke mær den karismatiske orange farve som på dine billeder, men har fulgt opskriften og ikke puttet mere end 3 del fløde i. Ville man kunne supplere med mere tomat eller paprika? Eller vil det ændre for meget i smagen ?

    I øvrigt super lækker opskrift 😃

    Hilsen Clara

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 07, 2022 at 2:00 pm

      Hej Clara
      Skønt du kunne lide retten. Jeg vil sige at farven på billedet snyder lidt, den bliver normalt også en smule lysere når jeg laver den. Og så kan der altså også bare være forskel på de forskellige krydderiblandinger man har. Hvis du tilføjer mere tomat eller paprika vil det jo nok ændre lidt i smagen. Men jeg ville godt turde med lidt ad gangen og bare smage det til.

      Og ellers er det jo heldigvis smagen der er det vigtigste :-)

      Hilsen Louise

      Svar
  3. Rikke skriver

    oktober 03, 2021 at 1:48 pm

    5 stars
    Super lækker ret og nem opskrift at følge. Den laver jeg helt sikkert igen!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 04, 2021 at 3:25 pm

      Skønt at høre! :-)

      Svar
  4. Kaspet skriver

    november 19, 2019 at 4:54 pm

    Hej Louise,
    Skal bouillon terningen bare smides i saucen, eller skal den først opløses i vand så der er de 2 dl vand plus den mængde vand jeg opløser terningen i?

    Mvh Kasper

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 19, 2019 at 5:05 pm

      Hej Kasper
      Jeg tilsætter den bare direkte i saucen.

      Svar
  5. Carina Vedelsted skriver

    november 27, 2018 at 2:32 pm

    Kan den friskrevne ingefær ikke erstattes af ingefær krydderi?
    Hvis ja,hvor meget tror du at man skal bruge?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 1:20 pm

      Det tror jeg desværre ikke man kan - det giver i hvert fald ikke den samme smag.

      Svar
4.12 from 52 votes (50 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.