• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Hovedretter-Aftensmad » Butter Chicken

Butter Chicken

Print Friendly, PDF & Email
3.3 / 5 ( 36 votes )
Butter Chicken
 

Næst efter thaimad og sushi, så tror jeg indisk mad kommer over de retter jeg nyder mest. Jeg er vild med de mange krydderier og den gode smag det giver til retten. Her har jeg lavet en Butter Chicken, som nok er en af mine yndlingsretter når det kommer til indisk mad. Kyllingen skal helst marinere i den lækre marinade i nogle timer og gerne natten over eller fra om morgenen til om aftenen. Man skal altså lige gå igang med opskriften i god tid. Til gengæld er det så ret nemt når først man når til at skulle lave saucen.

Butter Chicken serveres med ris, og du kan eventuelt blande risen op med revet blomkål. På den måde bliver retten sundere, og man kan faktisk stort set ikke smage forskel. Jeg serverede også retten med naanbrød og en hjemmelavet raita, som er en slags creme fraiche dressing, som passer rigtig godt til de stærkere retter.

Butter Chicken
Pin Recipe Udskriv
3.34 fra 3 stemmer

OPSKRIFT PÅ BUTTER CHICKEN

Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Forfatter: Louise Dam
Forberedelsestid15 minutter
Tilberedningstid20 minutter
Trækketid8 timer
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 personer
Rigtig lækker indisk butter chicken med ris, naan og raita.

Ingredienser

  • 600-700 g kyllingefilet

Marinade til kyllingen

  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tsk gurkemeje
  • 3 cm frisk ingefær revet
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk olivenolie eller anden olie
  • 2 dl 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 1,5 tsk chilipulver

Saucen

  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 3 tsk garam masala
  • 3 tsk paprika
  • 3 cm frisk ingefær revet
  • 1/2 terning grøntsags eller hønsebouillon
  • 1 dl vand
  • 1 spsk tomatpuré
  • 3 dl piskefløde madlavningsfløde kan bruges, men smager ikke ligeså godt

Serveres med:

  • Kogte ris du kan evt. blande risen op med revet blomkål – så bliver det lidt sundere, men smager fortsat som ris
  • Naanbrød
  • Raita

Fremgangsmåde

1. dag (eller om morgenen):

  • Skær kyllingefileterne i tern.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  • Læg kyllingestykkerne i marinaden og lad dem marinere til dagen efter eller start om morgenen og lad dem marinere til om aftenen.

2. dag (eller samme aften):

  • Opvarm en gryde eller sauterpande og læg kyllingefileterne inkl. marinade i gryden.
  • Steg kyllingen godt af på alle sider, indtil de er færdige. Tag dem af gryden.
  • Smelt smørret i gryden og lad det bruse op.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og alle de tørre krydderier og brun dem let af – de må ikke få for meget.
  • Tilsæt tomatpuré, piskefløde, vand og bouillonterning.
  • Kog saucen op og lad den simre omkring 20 minutter eller til den er tyk og cremet.
  • Tilsæt kyllingeternene og lad saucen koge op.
  • Servér din butter chicken med kogte ris, naanbrød og raita.

Noter

Opskriften er med stor inspiration fra denne og er oprindeligt fra “LCHF året rundt” af Jane Faerber (Madbanditten), udgivet på Politikens forlag.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Butter Chicken

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Ingredienser: Chili, Citronsaft, Garam masala, Græsk yoghurt, Gurkemeje, Hvidløg, Hvidvinseddike, Ingefær, Kyllingefilet, Olivenolie, Paprika, Piskefløde, Smør, Tomatpuré Kategorier: Fjerkræ, Hovedretter-Aftensmad, Indisk Opskrift udgivet: 27. november 2018 Opskrift opdateret: 1. april 2019

Previous Post: « Copenhagen Foods årlige pakkekalender
Next Post: Gammeldags æbleskiver »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kaspet

    19. november 2019 kl. 16:54

    Hej Louise,
    Skal bouillon terningen bare smides i saucen, eller skal den først opløses i vand så der er de 2 dl vand plus den mængde vand jeg opløser terningen i?

    Mvh Kasper

    Svar
    • Louise Dam

      19. november 2019 kl. 17:05

      Hej Kasper
      Jeg tilsætter den bare direkte i saucen.

      Svar
  2. Carina Vedelsted

    27. november 2018 kl. 14:32

    Kan den friskrevne ingefær ikke erstattes af ingefær krydderi?
    Hvis ja,hvor meget tror du at man skal bruge?

    Svar
    • Louise Dam

      2. december 2018 kl. 13:20

      Det tror jeg desværre ikke man kan – det giver i hvert fald ikke den samme smag.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Julecocktail med rom

Julecocktail med rom

Flotte glas til drinks

Sådan laver du sukkerkant på glas til drinks & cocktails

Julesirup

Julesirup

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her