• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Butter Chicken

    Udgivet: jul 15, 2022 · Opdateret: jul 15, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Butter Chicken er en skøn indisk ret. Det er nok én af de retter, der er flest der kender fra det indiske køkken. Butter Chicken masala er kylling, der marineres i en yoghurtdressing med masser af krydderier og efterfølgende serveres i en smagfuld, cremet og krydret sauce - selvfølgelig med en god klat smør i! Retten bliver også kaldt for Murgh makhani.

    Butter Chicken opskrift Murgh makhani

    Butter chicken masala

    Næst efter thaimad og sushi, så tror jeg indisk mad kommer over de retter, jeg nyder mest. Jeg er vild med de mange krydderier, og den gode smag, det giver til retten. Butter Chicken masala er en af mine yndlingsretter når det kommer til indisk mad. Derfor har jeg også prøvet at lave en virkelig god butter chicken opskrift, så man kan drømme sig væk til Indien.

    Kyllingen skal helst marinere i den lækre marinade i nogle timer og gerne natten over eller fra om morgenen til om aftenen. Man skal derfor gå i gang med opskriften i god tid. Til gengæld er det så ret nemt, når først man når til at skulle lave saucen. Jeg plejer at lave marinaden om aftenen, så kyllingen rigtig kan nå at trække smag, og den bliver dejlig mør af det. Fordelen er også, at man så har super nem aftensmad dagen efter.

    Læs også: Indisk dahl | Kylling i cremet peanut butter sauce | Vegetar curry med kokosmælk og kikærter

    Retten serveres med ris, og du kan eventuelt blande risen op med revet blomkål. På den måde bliver retten sundere, og man kan faktisk stort set ikke smage forskel. Jeg serverer også retten med naanbrød og en hjemmelavet raita, som er en slags creme fraiche dressing, som passer rigtig godt til de stærkere retter. Her får du min bedste opskrift på butter chicken. Velbekomme!

    ikon piskeris Chestnut

    Butter Chicken

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 20 min
    Trækketid 8 t
    Samlet tid 8 t 35 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    • Skærebræt
    • Sauterpande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 600 g kyllingefilet

    Marinade til kyllingen

    • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
    • 1,5 tsk salt
    • 3 tsk gurkemeje
    • 3 cm frisk ingefær revet
    • 1 spsk citronsaft
    • 1 spsk hvidvinseddike
    • 4 spsk olivenolie eller anden olie
    • 200 g græsk yoghurt 10 % (2 dl)
    • 1,5 tsk chilipulver

    Saucen

    • 50 g smør
    • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
    • 1,5 tsk chilipulver
    • 3 tsk garam masala
    • 3 tsk paprika
    • 3 cm frisk ingefær revet
    • ½ terning grøntsags eller hønsebouillon
    • 1 dl vand
    • 1 spsk tomatpuré
    • 3 dl piskefløde madlavningsfløde kan bruges, men smager ikke ligeså godt

    Serveres med:

    • Kogte ris du kan evt. blande risen op med revet blomkål – så bliver det lidt sundere, men smager fortsat som ris
    • Naanbrød
    • Raita

    Sådan gør du
     

    1. dag (eller om morgenen):

    • Skær kyllingefileterne i tern.
    • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
    • Læg kyllingestykkerne i marinaden og lad dem marinere til dagen efter eller start om morgenen og lad dem marinere til om aftenen.

    2. dag (eller samme aften):

    • Opvarm en gryde eller sauterpande og læg kyllingefileterne inkl. marinade i gryden.
    • Steg kyllingen godt af på alle sider, indtil de er færdige. Tag dem af gryden.
    • Smelt smørret i gryden og lad det bruse op.
    • Tilsæt hvidløg, ingefær og alle de tørre krydderier og brun dem let af – de må ikke få for meget.
    • Tilsæt tomatpuré, piskefløde, vand og bouillonterning.
    • Kog saucen op og lad den simre omkring 20 minutter eller til den er tyk og cremet.
    • Tilsæt kyllingeternene og lad saucen koge op.
    • Servér din butter chicken med kogte ris, naanbrød og raita.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/09/Reel.mp4

    Noter

    Opskriften er med inspiration fra Jane Faerber “LCHF året rundt”.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 699 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 40 g | Fedt: 57 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 29 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Vegetarisk butter chicken

    Du kan godt lave en vegetarisk butter chicken, men det kræver, at man undlader kyllingen. Jeg har set mange skifte kyllingen ud med græskar eller kikærter, der også giver en god konsistens til retten. Det skal man også marinere på samme måde som kyllingen. Hvis du gerne vil prøve en anden vegetarisk ret, kan du prøve vegetarisk curry med kokosmælk og kikærter. Jeg har endnu ikke prøvet at lave en vegansk butter chicken.

    Historien om butter chicken

    Butter Chicken stammer vist nok oprindeligt fra Delhi, og blev opfundet i 1950. I dag findes retten overalt i verden og i virkelig mange versioner! Den er elsket af de fleste, og serveres på alle indiske restauranter.

    På indisk hedder retten Murgh makhani (kylling i smørsauce) og på dansk smørkylling - selvom de fleste danskere vist også blot kalder retten for Butter Chicken.

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man skifte frisk ingefær ud med stødt ingefær?

    Nej, det giver slet ikke den samme smag i retten. Du skal derfor få fat i noget godt frisk ingefær.

    Kan jeg bruge græsk yoghurt 2 %

    Ja, det kan du godt. Jeg synes dog den bliver bedre med 10 %.

    Kan jeg udskifte piskefløde med madlavningsfløde?

    Ja, men jeg ville holde mig til en på 18 %. Husk madlavningsfløde kan skille hvis det bliver kogt for længe.

    Kan det fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse Butter Chicken! Det er super lækkert at have en nem omgang aftensmad på et senere tidspunkt.

    Hvad er det indiske navn for Butter Chicken?

    På Indisk hedder retten Murgh makhani.

    Hvad kan man servere til?

    Det er altid et hit at servere kogte ris og et lækkert naan brød til. Så kan man dyppe brødet i den krydrede sauce, og det er virkelig lækkert. Derudover kan man også lave en skøn dressing kaldet raita. Både naanbrød og raita kan du finde opskriften på oppe i opskriften.

    Hvad er butter chicken?

    Butter chicken er en indisk ret, hvor kyllingen bliver marineret i yoghurt. Retten er let krydret så alle kan være med. Server med kogte ris og naan brød til.

    Hvorfor hedder det butter chicken?

    Det hedder butter chicken da kyllingen bliver marineret, så den bliver helt blød som smør.

    Kan man lave vegansk butter chicken?

    Jeg har ikke prøvet at lave vegansk butter chicken selv endnu, men det er jeg sikker på, at man godt kan. Man skal først og fremmest udlade kyllingen, og så kan man lave selve saucen på nogle kikærter, blomkål og de klassiske krydderier.

    Ingredienser til yoghurtmarinade
    Yoghurtmarinade
    Kyllingefilet i tern og yoghurtmarinade
    Yoghurtmarineret kylling til butter chicken Murgh makhani
    Butter Chicken
    Butter Chicken
    Krydderier på en tallerken
    Smeltet smør og krydderier
    Tomatpuré
    sauce
    Butter Chicken Murgh makhani
    Butter Chicken Murgh makhani
    Butter Chicken Murgh makhani
    Butter Chicken
    Butter Chicken Murgh makhani
    Følg mig på Instagram
    « Tarteletter med høns i asparges
    Hjemmelavet koldskål »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Clara

      februar 03, 2022 at 6:32 pm

      Hej Louise!

      Et lille spørgsmål herfra.. min blev meget svag i farven og ikke mær den karismatiske orange farve som på dine billeder, men har fulgt opskriften og ikke puttet mere end 3 del fløde i. Ville man kunne supplere med mere tomat eller paprika? Eller vil det ændre for meget i smagen ?

      I øvrigt super lækker opskrift 😃

      Hilsen Clara

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2022 at 2:00 pm

        Hej Clara
        Skønt du kunne lide retten. Jeg vil sige at farven på billedet snyder lidt, den bliver normalt også en smule lysere når jeg laver den. Og så kan der altså også bare være forskel på de forskellige krydderiblandinger man har. Hvis du tilføjer mere tomat eller paprika vil det jo nok ændre lidt i smagen. Men jeg ville godt turde med lidt ad gangen og bare smage det til.

        Og ellers er det jo heldigvis smagen der er det vigtigste :-)

        Hilsen Louise

        Svar
    2. Rikke

      oktober 03, 2021 at 1:48 pm

      5 stars
      Super lækker ret og nem opskrift at følge. Den laver jeg helt sikkert igen!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 04, 2021 at 3:25 pm

        Skønt at høre! :-)

        Svar
    3. Kaspet

      november 19, 2019 at 4:54 pm

      Hej Louise,
      Skal bouillon terningen bare smides i saucen, eller skal den først opløses i vand så der er de 2 dl vand plus den mængde vand jeg opløser terningen i?

      Mvh Kasper

      Svar
      • Louise Dam

        november 19, 2019 at 5:05 pm

        Hej Kasper
        Jeg tilsætter den bare direkte i saucen.

        Svar
    4. Carina Vedelsted

      november 27, 2018 at 2:32 pm

      Kan den friskrevne ingefær ikke erstattes af ingefær krydderi?
      Hvis ja,hvor meget tror du at man skal bruge?

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 1:20 pm

        Det tror jeg desværre ikke man kan - det giver i hvert fald ikke den samme smag.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her