
Næst efter thaimad og sushi, så tror jeg indisk mad kommer over de retter jeg nyder mest. Jeg er vild med de mange krydderier og den gode smag det giver til retten. Her har jeg lavet en Butter Chicken, som nok er en af mine yndlingsretter når det kommer til indisk mad. Kyllingen skal helst marinere i den lækre marinade i nogle timer og gerne natten over eller fra om morgenen til om aftenen. Man skal altså lige gå igang med opskriften i god tid. Til gengæld er det så ret nemt når først man når til at skulle lave saucen.
Butter Chicken serveres med ris, og du kan eventuelt blande risen op med revet blomkål. På den måde bliver retten sundere, og man kan faktisk stort set ikke smage forskel. Jeg serverede også retten med naanbrød og en hjemmelavet raita, som er en slags creme fraiche dressing, som passer rigtig godt til de stærkere retter.
OPSKRIFT PÅ BUTTER CHICKEN
Ingredienser
- 600-700 g kyllingefilet
Marinade til kyllingen
- 2 fed hvidløg presset eller finthakket
- 1,5 tsk salt
- 3 tsk gurkemeje
- 3 cm frisk ingefær revet
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk hvidvinseddike
- 4 spsk olivenolie eller anden olie
- 2 dl 200 g græsk yoghurt 10 %
- 1,5 tsk chilipulver
Saucen
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg presset eller finthakket
- 1,5 tsk chilipulver
- 3 tsk garam masala
- 3 tsk paprika
- 3 cm frisk ingefær revet
- 1/2 terning grøntsags eller hønsebouillon
- 1 dl vand
- 1 spsk tomatpuré
- 3 dl piskefløde madlavningsfløde kan bruges, men smager ikke ligeså godt
Fremgangsmåde
1. dag (eller om morgenen):
- Skær kyllingefileterne i tern.
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Læg kyllingestykkerne i marinaden og lad dem marinere til dagen efter eller start om morgenen og lad dem marinere til om aftenen.
2. dag (eller samme aften):
- Opvarm en gryde eller sauterpande og læg kyllingefileterne inkl. marinade i gryden.
- Steg kyllingen godt af på alle sider, indtil de er færdige. Tag dem af gryden.
- Smelt smørret i gryden og lad det bruse op.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og alle de tørre krydderier og brun dem let af – de må ikke få for meget.
- Tilsæt tomatpuré, piskefløde, vand og bouillonterning.
- Kog saucen op og lad den simre omkring 20 minutter eller til den er tyk og cremet.
- Tilsæt kyllingeternene og lad saucen koge op.
- Servér din butter chicken med kogte ris, naanbrød og raita.
Hej Louise,
Skal bouillon terningen bare smides i saucen, eller skal den først opløses i vand så der er de 2 dl vand plus den mængde vand jeg opløser terningen i?
Mvh Kasper
Hej Kasper
Jeg tilsætter den bare direkte i saucen.
Kan den friskrevne ingefær ikke erstattes af ingefær krydderi?
Hvis ja,hvor meget tror du at man skal bruge?
Det tror jeg desværre ikke man kan – det giver i hvert fald ikke den samme smag.