
Disse pandebrød eller fladbrød er virkelig nemme at lave og så smager de skønt! De er helt perfekte når man skal have noget hurtigt tilbehør til maden, og de smager virkelig godt sammen med en lækker hjemmelavet hummus. Da disse pandebrød bliver bagt med bagepulver skal de ikke hæve, men det betyder også at de bliver tørre, hvis de ikke bliver spist med det samme. Spis dem derfor så snart de er lavet og mens de stadig er lune.
Skal du bruge brød til maden, men har ikke nået at lave en dej, der skal hæve? Ja, så er det her de her fladbrød virkelig kommer til sin ret. Det går nemlig lynhurtigt med lige at få dem bikset sammen. Så smart!
Pandebrød
Super hurtige pandebrød, som er perfekt som tilbehør. Bliver bagt med bagepulver og skal derfor ikke hæve.
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 1-1,5 dl vand
- 2 spsk olie + lidt til pensling
Sådan gør du
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
- Tilsæt vandet lidt ad gangen, du skal muligvis ikke bruge det hele.
- Ælt dejen til en glat dej og del den i 4 stykker.
- Rul alle 4 til pandekager på cirka ½ cm tykkelse.
- Pensl pandekagerne med lidt olie og bag dem på en pande med olien nedad. Pensl også den anden side med olie.
- Bag brødet til det er gyldent og vend det så og bag det også gyldent på den anden side. Fortsæt til alle 4 brød er færdige.
- Server pandebrødene lune og evt. med en god hummus, eller blot som tilbehør til aftensmaden.
Noter
Da brødene bliver bagt med bagepulver skal de ikke hæve, men det betyder også at de bliver tørre, hvis de ikke bliver spist med det samme. Spis dem derfor så snart de er lavet og mens de stadig er lune.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 brød | Kalorier: 244 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 5 g | Fedt: 7 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Smager dejligt - man kan med fordel
drysse lidt krydderi på a la nanbrød. Fungerer fint på pande over bål.
Det lyder også lækkert!
Vil bare lige sige at det sagtens kan nydes med en god klat ketchup og nogle klassiske grillpølser!
Uhh, det lyder også godt!
Hej Louise
Så lækre brøg, har lavet dem et par gange nu og jeg har tilføjet 1 tak krydderurter og udskiftet de 100 g hvedemel med fuldkornshvedemel. Rigtig lækkert.
Det lyder også lækkert!
Er det bare middelvarme, vi er ude i? Og ca hvor længe, skal de have? :-)
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Ja, det er fint med middel varme.
Enig med de andre 1,5 tsk salt er alt for meget, første gang jeg bagte dem fulgte jeg opskriften, de var uspiselige. Nu bager jeg dem med mindre end 0,5 tsk salt, og de smager stadig af salt som de skal.
Hej Thomas, tak for tilbagemeldingen. Jeg har opdateret opskriften.
Ja det var det
Kan man lave dem på grill? :-)
Det har jeg desværre ikke prøvet. Men hvis man har sådan en 'pande' til grillen tror jeg godt man kan.
Tror du de kan bruges, hvis man fryser dem ned med det samme, og så giver dem en hurtig tur i ovnen?
Jeg tror måske helst de skal laves og spises med det samme. Men det er da forsøget værd :-)
hej
Er de gode dage efter tænkte til madpakker
Det tror jeg desværre ikke de er.
Nemt at lave
Smager godt
Foreslag: tilsæt gullerødder eller rosiner & kanel
Tak for opskriften
Kan lige informere at 1 brød indeholder 225kcal
Alt for salte :-(
Hej Per
Ja, det er måske smag og behag. Vi synes de smager skønt med det salt der er i.
Ja alt for salte tror en halv tsk er nok
Det ser dejlig nemt og lækkert ud 😍 😋
http://Www.neronoir.dk
Det er rigtig nemt og så smager de bare så godt!