• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter / Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • USA
    • Italien
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

Lækker og cremet hummus

Kategorier: Favoritopskrift/ Frokost/ Saucer & dressinger/ Tilbehør/ Videoopskrift

Tweet
Share
Pin25
Share8
+1
33 Shares
Print Friendly, PDF & Email
Lækker og cremet hummus
3.6 (71.76%) 17 votes
Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
Hummus kommer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det især bliver brugt som forret eller snack. Man kan enten bruge det som dip til grøntsager eller som smørelse på lækkert hjemmebagt brød, man kan også smøre det på rugbrød under pålæg eller i en lækker sandwich. Og så smager det bare himmelsk! Så hvis du ikke har prøvet at lave hummus før, så skynd dig og kast dig ud i det – det er nemt!

Man kan lave hummus både med og uden tahin. Tahin er en sesampasta, som kan købes i de fleste grønthandlere og større supermarkeder. Jeg synes personligt at min hummus bliver lidt bedre med tahin i, så det vil jeg klar anbefale. Hvis man tit bruger kikærter, enten til hummus eller andre retter, kan jeg anbefale at man køber en stor pose tørrede kikærter, som er meget billigere end dem på dåse. Så sætter du hele posen i blød og koger også hele portionen på én gang. Derefter fryser du de færdigkogte kikærter ned i mindre portioner i fryseposer og sammen med lidt at kogevandet. På den måde har du altid kikærter klar til en omgang lækker hummus. Du kan sagtens tø kikærterne op i mikroovnen, hvis du ikke lige har husket at tage dem op i god tid inden de skulle bruges. Mængdeangivelserne er cirkaangivelser. Smagen og konsistensen på hummus kan variere rigtig meget, så prøv dig lidt frem til du finder den smag du selv er helt vild med.


Lækker og cremet hummus

1 stor skål
Forberedelsestid: 12 timer (inkl. iblødsætning og kogning)

Ingredienser
100 g tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter på 400 g (240 g drænet vægt) (kikærter fra dåse skal ikke koges)
1,5 dl olivenolie
1-2 spsk tahin
2 fed presset hvidløg
1-2 tsk citronsaft
1 tsk salt


Fremgangsmåde
Hvis du bruger tørrede kikærter
Sæt kikærterne i blød i en stor skål eller gryde i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt. Kog nu kikærterne i cirka 1 time til halvanden (hellere for meget end for lidt). Lad kikærterne stå og køle lidt af (1 times tid cirka, og eventuelt i køleskabet). Hvis du har kogt en stor portion kan du nu dele den ud i mindre portioner i fryseposer og fryse dem ned til en anden god gang.

Blend de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med cirka 1,5 dl olivenolie, 1-2 spsk tahin, lidt citronsaft, presset hvidløg og salt. Tilsæt eventuelt mere olie undervejs, hvis der er brug for det. Blend videre indtil konsistensen er så cremet og fin som muligt. Når konsistensen er som ønsket smages der til med salt og citronsaft for at få den helt rigtige smag.

Lad gerne din hummus stå og hvile et par timer i køleskabet, da smagen kommer bedre frem når den har stået og hvilet lidt. Du kan dog sagtens spise den med det samme.




Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus

Skrevet af: Louise DamCitronsaft, Hvidløg, Kikærter, Olivenolie, TahinKategori: Favoritopskrift, Frokost, Saucer & dressinger, Tilbehør, Videoopskrift

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Ingredienser: Citronsaft/ Hvidløg/ Kikærter/ Olivenolie/ Tahin

Previous Post: « Chocolate chip cookies
Next Post: Æblekage med kanel – nem og hurtig! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah

    11. juni 2018 ved 17:36

    Hej Louise!
    Først vil jeg sige at jeg meget begejstret for din blog og jeg bruger den tit!
    Jeg skal lave hummus til et sammenskudsgilde og tænkte på om man kunne bruge rapsolie i stedet for olivenolie, da det jo er en lidt mere SU venlig pris.

    Svar
    • Louise Dam

      14. juni 2018 ved 09:48

      Hej Sarah, det kan man muligvis godt. Jeg har ikke prøvet. Prøv evt. bare at lave en lille portion først.

      Svar
  2. Leif

    22. februar 2018 ved 15:57

    Rigtig lækker hummus :) Jeg brugte dog kun 1½ dl olie til 2 ds kikærter, og 5 spsk hjemmelavet tahin. Men gangede jo også med 2 pånær olien. Mega god konsistens, og tak for opskriften :)

    Svar
    • Leif

      22. februar 2018 ved 16:09

      Hjemelavet Tahin:

      2 dl sesamfrø
      ½ dl raps/oliven olie
      ½-1 tsk salt

      Rist sesamfrøene gyldenbrune på en pande og lad køle.
      Smid alle sagerne i en minihakker og blend det helt flydende.
      Så er der tahin til din hummus, og evt dadler osv.

      Svar
  3. Signe Seiler

    24. januar 2018 ved 10:52

    Hej Louise.
    Bruger du saltet eller usaltet tahin?

    Svar
    • Louise Dam

      26. januar 2018 ved 18:25

      Usaltet – tror jeg nok :-)

      Svar
  4. Kamilla hansen

    19. januar 2018 ved 01:25

    Undskyld det var omvendt skal de stadig i blød i de tolv timer når de er fra dåse ?

    Svar
    • Louise Dam

      19. januar 2018 ved 12:04

      Nej, så kan du bruge dem direkte fra dåsen – de skal ikke koges eller noget :-)

      Svar
  5. Kamilla hansen

    19. januar 2018 ved 01:22

    Hej jeg skal lige høre da jeg aldrig har lavet humus før eller brugt kikærter. Hvis jeg bruger dem fra dåse, så har du skrevet at de ik skal i blød men skal de stadig koges ?

    Svar
    • Louise Dam

      19. januar 2018 ved 12:05

      Nej, de skal hverken sættes i blød eller koges :-)

      Svar
  6. Jacob

    15. januar 2018 ved 14:26

    Hvorfor presse hvidløg når de bliver blendet? Og hvorfor foodprocessor? Alle blendere kan vel benyttes?

    Svar
    • Louise Dam

      19. januar 2018 ved 12:12

      Jeg synes ikke det er nemt at lave i en blender. Men du kan sagtens prøve. Og så synes jeg det kan være svært for knivene at ramme de små fed hvidløg og finthakke dem helt, derfor presser jeg dem.

      Svar
  7. Sarah

    6. september 2017 ved 15:35

    Hej Louise!
    Tror du jeg kan bruge vindruekerneolie i stedet for olivenolie?

    Svar
    • Louise Dam

      6. september 2017 ved 18:00

      Jeg har ikke prøvet, men det kan man måske godt.

      Svar
  8. Maurizio

    16. juni 2017 ved 21:10

    Wow! Min første hummus og jeg er instantly in love!!! :D
    Tak for opskriften, Louise. :)
    P.S.: Og en dåse kikærter fås til halv pris i Malmø, hvor jeg bor. Rart, så behøver jeg ikke bruge 10t på tørrede kikærter i vand…;)

    Svar
    • Louise Dam

      14. juli 2017 ved 16:57

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  9. Sara

    19. marts 2017 ved 15:50

    Jeg spørger nok dumt, meeeeen…. Når man har skyllet dem og de skal koges, er det så uden tilsat vand? Kan se nogen skriver de vil putte mindre vand i, men hvornår skal der vand i? (Jeps, jeg skal have det skåret ud i pap;))

    Svar
    • Louise Dam

      23. marts 2017 ved 20:58

      Hej Sara, ja du skal have vand i gryden når du koger kikærterne.

      Svar
  10. Henrik Ackermann

    15. december 2016 ved 14:47

    ´Den til dags bedste hummus jeg har fået lavet. Tak for en super nem opskrift.

    Svar
    • Louise Dam

      17. december 2016 ved 22:15

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  11. Golestan

    6. oktober 2016 ved 19:48

    Hej
    Jeg har lavet hummus i dag:)
    Det være riiiiigtig lækkert, komme også lidt støtte spiskomme i.
    Mange hilsner
    Golestan

    Svar
    • Louise Dam

      8. oktober 2016 ved 11:40

      Lyder også lækkert :-)

      Svar
  12. Stine

    2. oktober 2016 ved 16:41

    Øv jeg har lige prøvet og lave din hummus og den er blevet meget olieret og smager nærmest kun af olie til trods for at jeg ikke har brugt al den olie, som opskriften beskriver. Jeg har brugt tørrede kikærter og ellers fulgt opskriften meget loyalt. Hvor mon det er gået galt ? :/

    Svar
    • Louise Dam

      16. oktober 2016 ved 11:19

      Måske har du ikke fået kogt kikærterne helt bløde nok. Ellers har jeg ikke lige et bud på hvad der er gået galt..

      Svar
  13. John Lund Steffensen

    30. september 2016 ved 05:26

    Hej.
    Hvor mange gram kogte kikærter skal jeg bruge til 1 portion? Den samme mængde som der er i en dåse kogte kikærter?

    Svar
    • Louise Dam

      11. oktober 2016 ved 22:28

      Ja, det må være den samme mængde :-)

      Svar
  14. laura

    12. juni 2016 ved 12:21

    Hej Louise. Jeg er ny på din blog. Vil spørge dig om du ved hvilke olivenolie man skal købe som IKKE har bitter eftersmag. Mvh. Laura

    Svar
    • Louise Dam

      27. juni 2016 ved 22:14

      Hej Laura
      Jeg synes sjældent olivenolie er bitter. Men den jeg har nu er en jeg har købt på tilbud i Netto og den hedder Santa Sabina. Hvis du ikke bryder dig om olivenolie kan du helt sikkert sagtens bruge en anden olie til din hummus.

      Svar
  15. Elizabeth

    29. maj 2016 ved 20:32

    Flot hjemmeside. Overskuelige opskrifter som tilgodeser alle læringsstile og spændende mad og præsentation. Tak for det :-) Jeg bruger ofte tørrebønner og der er en stor fordel at bruge trykkoger til at koge dem.
    Forstat hygge med madlavning til dig Louise! Jeg vil fremover bruge denne side :-) frem for andre, når jeg skal kokkerere :-)

    Svar
    • Louise Dam

      31. maj 2016 ved 18:53

      Dejligt at høre du kan lide min side :-)

      Svar
    • Tobias

      3. oktober 2016 ved 16:33

      Hej Elizabeth

      Hvad er fordelen ved at bruge trykkoger? Kan man skære noget af kogetiden pga den højere temperatur, eller bliver ærterne simpelthen bare bedre og mere ‘blenderklar’?

      Svar
  16. majken bang mikkelsen

    27. maj 2016 ved 15:40

    Hej
    Jeg har været i Israel, hvor deres homus er så lækker. Grunden til at jeg syntes, at den er så lækker, er fordi den er så cremet og på ingen måder gryndet. Lige gyldigt hvor meget jeg blender, syntes jeg, at den altid er lidt grynet. Måske jeg har brug for en bedre blender eller er det bare fordi at en almindelig køkkenblender ikke evner at blende kikærterne så fint, eller lykkedes det for nogle af jer?
    Jeg er selv mere vild med Tahini end homus. Jeg fik vist hvordan man laver det som dip, da jeg var på Sinai halvørkenen. Man koger vand, som man røre i tahinien lidt ad gangen. Tahinien vil først samle sig og ligne kit, man bliver ved med at tilsættekogende vand til den bliver lækker og cremet. man tilsætter efterfølgendehvidløg, salt og lime efter smag(salt er vigtigt), server det smurt ud på en tallerken med drys af paprika og toppes med revet gulerødder. spis med fladbrød eller pitabrød..

    Svar
    • Louise Dam

      4. juni 2016 ved 21:18

      Hej Majken
      Jeg tror det er nemmere at få den helt cremet, hvis du bruger en foodprocessor, og så skal den køre i god tid indtil den er helt cremet.

      Svar
      • Stine

        23. august 2016 ved 18:00

        Majken:
        Jeg har engang læst eller hørt et sted, at kikærter andre steder i verden får lov til at koge i længere tid.. Så måske kunne dette også hjælpe? Ellers som Louise siger :)

        Svar
    • Argeme

      11. september 2016 ved 11:52

      Det er meget vigtigt at du koger kikærterne med lidt bagepulver. Så bliver de helt bløde som i Israel

      Svar
      • Louise Dam

        18. september 2016 ved 12:11

        Mange tak for tippet, det har jeg aldrig hørt om før :-)

        Svar
  17. Louise

    2. april 2016 ved 13:17

    Tror du man også kan opnå et fint resultat med en stavblender? :D

    Svar
    • Louise Dam

      2. april 2016 ved 20:49

      Jeg det vil jeg tro man godt kan. Men jeg har ikke prøvet.

      Svar
  18. Nina

    31. marts 2016 ved 19:29

    Jeg synes den bliver meget vandet så næste gang vil jeg lave den uden ekstra vand :-)

    Svar
    • Louise Dam

      5. april 2016 ved 23:01

      Jeg tror faktisk også jeg vil tilrette opskriften lidt for jeg bruger ikke længere selv vand når jeg laver den.

      Svar
  19. Aase Nielsen

    1. februar 2016 ved 16:08

    Hej. Utrolig nem opskrift. Efter min mening skal der lidt mere sesampasta i og lidt mere hvidløg, men smag og behag er jo forskellig.:) :)

    Svar
    • Louise Dam

      1. februar 2016 ved 22:50

      Hej Aase
      Jeg laver den også lidt på slump, så jeg er ikke så nøjeregnende med det. Men man kan heldigvis smage den til undervejs.

      Svar
    • sus

      27. maj 2016 ved 11:50

      Og spidskommen er et must

      Svar
      • Louise Dam

        4. juni 2016 ved 21:29

        Det er jo en smagssag :-)

        Svar
  20. Henrik Andresen

    5. januar 2016 ved 12:49

    Hej
    skal kikærter på dåse koges først ??

    Mvh. Henrik

    Svar
    • Louise Dam

      5. januar 2016 ved 13:38

      Hej Henrik,
      Nej kikærter på dåse er lige klar til brug. Så de skal ikke koges.
      Hilsen Louise

      Svar
  21. Mathilda

    21. oktober 2015 ved 16:39

    Hej!
    Jeg prøvede for nylig at lave aioli, hvor man som bekendt også bruger olivenolie. Den kom dog til at smage utroligt meget af olien – er der samme risiko med hummussen? I så fald – er der et trick til at undgå det? :)
    Mange hilsener fra Mathilda

    Svar
    • Louise Dam

      21. oktober 2015 ved 20:35

      Hej Mathilda
      Der kommer ikke den der bitre smag fra olivenolie i hummus. Jeg har nemlig også lavet mayonnaise med olivenolie og det blev ikke så godt :-)

      Svar
    • Annette

      1. februar 2017 ved 17:03

      Brug istedet vindruekerneolie. Det virker vedst 😃

      Svar
  22. Sofie

    8. september 2015 ved 14:53

    det frabedes at bruge vandet fra kogte kikærter pga lektiner… Bare til info :)

    Svar
    • Louise Dam

      13. september 2015 ved 14:50

      Hej Sofie
      Jeg troede faktisk kun det var iblødsætningsvandet som der anbefales man kasserer. Men jeg kan godt se at der er lidt blandede meninger om det. Tak for påmindelsen :-)

      Svar
  23. Pernille

    9. august 2015 ved 16:10

    Hej Louise
    Jeg vil lige høre hvilken en tahin du vil anbefale at bruge, ellers super lækkert :)

    Svar
    • Louise Dam

      11. august 2015 ved 09:36

      Hej Pernille
      Jeg bruger ikke altid den samme tahin, det er lidt forskelligt hvad jeg lige køber og jeg synes ikke der er den store forskel.

      Svar
  24. ida

    5. februar 2015 ved 04:53

    Hej louise!
    Er det okay, at jeg bruger din superlækre humus opskrift inde på min blog?
    Du kan evt. smutte forbi den på: http://idabresson.bloggersdelight.dk

    mvh. Ida Bresson :-)

    Svar
    • Louise Dam

      7. februar 2015 ved 18:07

      Hej Ida
      Jeg er glad for at du kan lide min hummus, så du må selvfølgelig gerne bruge opskriften på din blog, så længe fremgangmåden er omskrevet. Jeg vil dog gerne bede dig om at lave et rigtigt link ind til min blog, så du henviser til http://www.louisesmadblog.dk.
      Hilsen Louise

      Svar
  25. Bennie

    20. januar 2013 ved 16:17

    Jeg synes den vinder ved at få tilsat persille. Til Pernille: Prøv at tilsætte 1 dl grøntsagsbouillon når du laver den med dåsekikærter.

    Svar
    • Louise Dam

      4. februar 2013 ved 10:00

      Tak for tippet både med persille og grøntsagsbouillonen, rigtig god idé!

      Svar
  26. Pernille

    19. januar 2013 ved 21:25

    Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet? Og kan man bruge kikærter fra dåse, og i så fald, hvad bruger man i stedet for kogevandet?

    Svar
    • Louise Dam

      20. januar 2013 ved 13:28

      Hej Pernille, jeg vil mene at den kan holde sig i mindst 4-5 dage i køleskab, og derudover kan man godt fryse det ned i mindre portioner. Man kan sagtens bruge kikærter fra dåse i stedet for. I så fald tror jeg bare at jeg ville bruge lidt almindeligt vand. Måske ville jeg skifte lidt af vandet ud med lidt mere olivenolie så.
      God fornøjelse :-)

      Svar
  27. Tine

    19. januar 2013 ved 17:57

    Åhh, nu fik jeg da lige lyst til hummus…
    Tine

    Svar
    • Louise Dam

      20. januar 2013 ved 13:31

      Det er altså også bare så lækkert! :-)

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Broccolitoast

Broccolitoast

Broccolivafler

Broccolivafler med chiafrø

Måltidskasser Nemlig.com

Måltidskasser fra Nemlig.com

POPULÆRE OPSKRIFTER

    De lækreste fastelavnsboller med creme
    Bananpandekager
    Saltmandler
    Chokolademousse
    Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller
    Spidskålssalat

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

COPYRIGHT © 2010-2018 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med hele 14 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD14 (reklamelink)
Klik her