• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Lækker og cremet hummus

    Lækker og cremet hummus

    3.4 / 5 ( 24 votes )
    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
    Hummus kommer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det især bliver brugt som forret eller snack. Man kan enten bruge det som dip til grøntsager eller som smørelse på lækkert hjemmebagt brød, man kan også smøre det på rugbrød under pålæg eller i en lækker sandwich. Og så smager det bare himmelsk! Så hvis du ikke har prøvet at lave hummus før, så skynd dig og kast dig ud i det - det er nemt!

    Man kan lave hummus både med og uden tahin. Tahin er en sesampasta, som kan købes i de fleste grønthandlere og større supermarkeder. Jeg synes personligt at min hummus bliver lidt bedre med tahin i, så det vil jeg klar anbefale. Hvis man tit bruger kikærter, enten til hummus eller andre retter, kan jeg anbefale at man køber en stor pose tørrede kikærter, som er meget billigere end dem på dåse. Så sætter du hele posen i blød og koger også hele portionen på én gang. Derefter fryser du de færdigkogte kikærter ned i mindre portioner i fryseposer og sammen med lidt at kogevandet. På den måde har du altid kikærter klar til en omgang lækker hummus. Du kan sagtens tø kikærterne op i mikroovnen, hvis du ikke lige har husket at tage dem op i god tid inden de skulle bruges. Mængdeangivelserne er cirkaangivelser. Smagen og konsistensen på hummus kan variere rigtig meget, så prøv dig lidt frem til du finder den smag du selv er helt vild med.


    Lækker og cremet hummus

    1 stor skål
    Forberedelsestid: 12 timer (inkl. iblødsætning og kogning)

    Ingredienser
    100 g tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter på 400 g (240 g drænet vægt) (kikærter fra dåse skal ikke koges)
    1,5 dl olivenolie
    1-2 spsk tahin
    2 fed presset hvidløg
    1-2 tsk citronsaft
    1 tsk salt


    Fremgangsmåde
    Hvis du bruger tørrede kikærter
    Sæt kikærterne i blød i en stor skål eller gryde i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt. Kog nu kikærterne i cirka 1 time til halvanden (hellere for meget end for lidt). Lad kikærterne stå og køle lidt af (1 times tid cirka, og eventuelt i køleskabet). Hvis du har kogt en stor portion kan du nu dele den ud i mindre portioner i fryseposer og fryse dem ned til en anden god gang.

    Blend de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med cirka 1,5 dl olivenolie, 1-2 spsk tahin, lidt citronsaft, presset hvidløg og salt. Tilsæt eventuelt mere olie undervejs, hvis der er brug for det. Blend videre indtil konsistensen er så cremet og fin som muligt. Når konsistensen er som ønsket smages der til med salt og citronsaft for at få den helt rigtige smag.

    Lad gerne din hummus stå og hvile et par timer i køleskabet, da smagen kommer bedre frem når den har stået og hvilet lidt. Du kan dog sagtens spise den med det samme.




    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus

    Skrevet af: Louise DamCitronsaft, Hvidløg, Kikærter, Olivenolie, TahinKategori: Favoritopskrift, Frokost, Saucer & dressinger, Tilbehør, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Chocolate chip cookies
    Next Post: Æblekage med kanel - nem og hurtig! »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sara L.

      januar 07, 2021 at 6:50 pm

      WOW en lækker opskrift! Den bedste jeg har prøvet hidtil!! Helt sikkert min standart-opskrift til hummus i fremtiden! Tak for den <3

      Jeg tilføjede en chili samt lidt spidskommen, hvilket gav den et lille ekstra pift :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2021 at 9:57 am

        Ej, hvor er det bare dejligt at høre! Det lyder lækkert med lidt ekstra krydderier. Det gør jeg faktisk også tit nu, måske jeg lige skal tilføje det i opskriften ved lejlighed.

        Svar
    2. Josephine

      marts 17, 2020 at 1:58 am

      Hej Louise :-).
      Jeg skal afprøve din opskrift og skal derfor lige være sikker på at jeg forstået det korrekt.. Skal kikærtevamdet fra dåse med eller skal det hældes fra?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 11:43 am

        Du skal ikke bruge vandet fra kikærterne. Hverken fra dåse eller hvis du selv koger dem.

        Svar
    3. Stephanie

      marts 10, 2020 at 10:44 am

      Hjææælp - hvis jeg har sat 400 g tørrede kikærter i blød og kogt dem: hvor mange gram skal jeg så bruge denne portion hummus? 🙋🏼‍♀️ Vh Stephanie

      Svar
      • Louise Dam

        marts 10, 2020 at 9:23 pm

        Det må være cirka 240 gram, som er det samme som en dåses drænet vægt :-)

        Svar
    4. Sarah

      juni 11, 2018 at 5:36 pm

      Hej Louise!
      Først vil jeg sige at jeg meget begejstret for din blog og jeg bruger den tit!
      Jeg skal lave hummus til et sammenskudsgilde og tænkte på om man kunne bruge rapsolie i stedet for olivenolie, da det jo er en lidt mere SU venlig pris.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 14, 2018 at 9:48 am

        Hej Sarah, det kan man muligvis godt. Jeg har ikke prøvet. Prøv evt. bare at lave en lille portion først.

        Svar
    5. Leif

      februar 22, 2018 at 3:57 pm

      Rigtig lækker hummus :) Jeg brugte dog kun 1½ dl olie til 2 ds kikærter, og 5 spsk hjemmelavet tahin. Men gangede jo også med 2 pånær olien. Mega god konsistens, og tak for opskriften :)

      Svar
      • Leif

        februar 22, 2018 at 4:09 pm

        Hjemelavet Tahin:

        2 dl sesamfrø
        ½ dl raps/oliven olie
        ½-1 tsk salt

        Rist sesamfrøene gyldenbrune på en pande og lad køle.
        Smid alle sagerne i en minihakker og blend det helt flydende.
        Så er der tahin til din hummus, og evt dadler osv.

        Svar
    6. Signe Seiler

      januar 24, 2018 at 10:52 am

      Hej Louise.
      Bruger du saltet eller usaltet tahin?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:25 pm

        Usaltet - tror jeg nok :-)

        Svar
    7. Kamilla hansen

      januar 19, 2018 at 1:25 am

      Undskyld det var omvendt skal de stadig i blød i de tolv timer når de er fra dåse ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:04 pm

        Nej, så kan du bruge dem direkte fra dåsen - de skal ikke koges eller noget :-)

        Svar
    8. Kamilla hansen

      januar 19, 2018 at 1:22 am

      Hej jeg skal lige høre da jeg aldrig har lavet humus før eller brugt kikærter. Hvis jeg bruger dem fra dåse, så har du skrevet at de ik skal i blød men skal de stadig koges ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:05 pm

        Nej, de skal hverken sættes i blød eller koges :-)

        Svar
    9. Jacob

      januar 15, 2018 at 2:26 pm

      Hvorfor presse hvidløg når de bliver blendet? Og hvorfor foodprocessor? Alle blendere kan vel benyttes?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:12 pm

        Jeg synes ikke det er nemt at lave i en blender. Men du kan sagtens prøve. Og så synes jeg det kan være svært for knivene at ramme de små fed hvidløg og finthakke dem helt, derfor presser jeg dem.

        Svar
    10. Sarah

      september 06, 2017 at 3:35 pm

      Hej Louise!
      Tror du jeg kan bruge vindruekerneolie i stedet for olivenolie?

      Svar
      • Louise Dam

        september 06, 2017 at 6:00 pm

        Jeg har ikke prøvet, men det kan man måske godt.

        Svar
    11. Maurizio

      juni 16, 2017 at 9:10 pm

      Wow! Min første hummus og jeg er instantly in love!!! :D
      Tak for opskriften, Louise. :)
      P.S.: Og en dåse kikærter fås til halv pris i Malmø, hvor jeg bor. Rart, så behøver jeg ikke bruge 10t på tørrede kikærter i vand...;)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:57 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    12. Sara

      marts 19, 2017 at 3:50 pm

      Jeg spørger nok dumt, meeeeen.... Når man har skyllet dem og de skal koges, er det så uden tilsat vand? Kan se nogen skriver de vil putte mindre vand i, men hvornår skal der vand i? (Jeps, jeg skal have det skåret ud i pap;))

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 8:58 pm

        Hej Sara, ja du skal have vand i gryden når du koger kikærterne.

        Svar
    13. Henrik Ackermann

      december 15, 2016 at 2:47 pm

      ´Den til dags bedste hummus jeg har fået lavet. Tak for en super nem opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        december 17, 2016 at 10:15 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    14. Golestan

      oktober 06, 2016 at 7:48 pm

      Hej
      Jeg har lavet hummus i dag:)
      Det være riiiiigtig lækkert, komme også lidt støtte spiskomme i.
      Mange hilsner
      Golestan

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 08, 2016 at 11:40 am

        Lyder også lækkert :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her