• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Frokost

    Lækker og cremet hummus

    Udgivet: sep 18, 2014 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fdbdbc b

    Hummus kommer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det især bliver brugt som forret eller snack. Man kan enten bruge det som dip til grøntsager eller som smørelse på lækkert hjemmebagt brød, man kan også smøre det på rugbrød under pålæg eller i en lækker sandwich. Og så smager det bare himmelsk! Så hvis du ikke har prøvet at lave hummus før, så skynd dig og kast dig ud i det - det er nemt!

    Man kan lave hummus både med og uden tahin. Tahin er en sesampasta, som kan købes i de fleste grønthandlere og større supermarkeder. Jeg synes personligt at min hummus bliver lidt bedre med tahin i, så det vil jeg klar anbefale. Hvis man tit bruger kikærter, enten til hummus eller andre retter, kan jeg anbefale at man køber en stor pose tørrede kikærter, som er meget billigere end dem på dåse. Så sætter du hele posen i blød og koger også hele portionen på én gang. Derefter fryser du de færdigkogte kikærter ned i mindre portioner i fryseposer og sammen med lidt at kogevandet. På den måde har du altid kikærter klar til en omgang lækker hummus. Du kan sagtens tø kikærterne op i mikroovnen, hvis du ikke lige har husket at tage dem op i god tid inden de skulle bruges. Mængdeangivelserne er cirkaangivelser. Smagen og konsistensen på hummus kan variere rigtig meget, så prøv dig lidt frem til du finder den smag du selv er helt vild med.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Lækker og cremet hummus

    Opskrift af Louise Dam
    1 stor skål
    Forb. tid 12 timer t
    Samlet tid 12 timer t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter på 400 g, 240 g drænet vægt (kikærter fra dåse skal ikke koges)
    • 1,5 dl olivenolie
    • 1-2 spsk tahin
    • 2 fed presset hvidløg
    • 1-2 tsk citronsaft
    • 1 tsk salt

    Sådan gør du
     

    • Hvis du bruger tørrede kikærter
    • Sæt kikærterne i blød i en stor skål eller gryde i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt. Kog nu kikærterne i cirka 1 time til halvanden (hellere for meget end for lidt). Lad kikærterne stå og køle lidt af (1 times tid cirka, og eventuelt i køleskabet). Hvis du har kogt en stor portion kan du nu dele den ud i mindre portioner i fryseposer og fryse dem ned til en anden god gang.
    • Blend de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med cirka 1,5 dl olivenolie, 1-2 spsk tahin, lidt citronsaft, presset hvidløg og salt. Tilsæt eventuelt mere olie undervejs, hvis der er brug for det. Blend videre indtil konsistensen er så cremet og fin som muligt. Når konsistensen er som ønsket smages der til med salt og citronsaft for at få den helt rigtige smag.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 skål | Kalorier: 1580 kcal | Kulhydrater: 31 g | Protein: 11 g | Fedt: 161 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 31 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
    Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus

     

    Skrevet af: Louise DamCitronsaft, Hvidløg, Kikærter, Olivenolie, TahinKategori: Forret til nytår, Frokost, Hovedret til nytår, Mellemøstlig mad, Mine egne favorit opskrifter, Nytår, Saucer & dressinger, Snacks til nytårstalen, Tilbehør til aftensmaden, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Sund brownie uden sukker og mel
    Æblekage med kanel - nem og hurtig! »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kirsten

      maj 27, 2021 at 11:58 am

      Følger altid din opskrift, men tilsætter ofte nogen koriander, hvilket jeg synes giver en super lækker smag:-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 31, 2021 at 11:14 am

        Det lyder altså også lækkert!

        Svar
        • Golestan

          november 09, 2022 at 9:25 am

          Hej Louise
          Kan man fryse hummus???

          Svar
          • Louise Dam

            december 05, 2022 at 1:40 pm

            Ja, det kan man godt.

            Svar
    2. Sara L.

      januar 07, 2021 at 6:50 pm

      WOW en lækker opskrift! Den bedste jeg har prøvet hidtil!! Helt sikkert min standart-opskrift til hummus i fremtiden! Tak for den <3

      Jeg tilføjede en chili samt lidt spidskommen, hvilket gav den et lille ekstra pift :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2021 at 9:57 am

        Ej, hvor er det bare dejligt at høre! Det lyder lækkert med lidt ekstra krydderier. Det gør jeg faktisk også tit nu, måske jeg lige skal tilføje det i opskriften ved lejlighed.

        Svar
    3. Josephine

      marts 17, 2020 at 1:58 am

      Hej Louise :-).
      Jeg skal afprøve din opskrift og skal derfor lige være sikker på at jeg forstået det korrekt.. Skal kikærtevamdet fra dåse med eller skal det hældes fra?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 11:43 am

        Du skal ikke bruge vandet fra kikærterne. Hverken fra dåse eller hvis du selv koger dem.

        Svar
    4. Stephanie

      marts 10, 2020 at 10:44 am

      Hjææælp - hvis jeg har sat 400 g tørrede kikærter i blød og kogt dem: hvor mange gram skal jeg så bruge denne portion hummus? 🙋🏼‍♀️ Vh Stephanie

      Svar
      • Louise Dam

        marts 10, 2020 at 9:23 pm

        Det må være cirka 240 gram, som er det samme som en dåses drænet vægt :-)

        Svar
    5. Sarah

      juni 11, 2018 at 5:36 pm

      Hej Louise!
      Først vil jeg sige at jeg meget begejstret for din blog og jeg bruger den tit!
      Jeg skal lave hummus til et sammenskudsgilde og tænkte på om man kunne bruge rapsolie i stedet for olivenolie, da det jo er en lidt mere SU venlig pris.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 14, 2018 at 9:48 am

        Hej Sarah, det kan man muligvis godt. Jeg har ikke prøvet. Prøv evt. bare at lave en lille portion først.

        Svar
    6. Leif

      februar 22, 2018 at 3:57 pm

      Rigtig lækker hummus :) Jeg brugte dog kun 1½ dl olie til 2 ds kikærter, og 5 spsk hjemmelavet tahin. Men gangede jo også med 2 pånær olien. Mega god konsistens, og tak for opskriften :)

      Svar
      • Leif

        februar 22, 2018 at 4:09 pm

        Hjemelavet Tahin:

        2 dl sesamfrø
        ½ dl raps/oliven olie
        ½-1 tsk salt

        Rist sesamfrøene gyldenbrune på en pande og lad køle.
        Smid alle sagerne i en minihakker og blend det helt flydende.
        Så er der tahin til din hummus, og evt dadler osv.

        Svar
    7. Signe Seiler

      januar 24, 2018 at 10:52 am

      Hej Louise.
      Bruger du saltet eller usaltet tahin?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:25 pm

        Usaltet - tror jeg nok :-)

        Svar
    8. Kamilla hansen

      januar 19, 2018 at 1:25 am

      Undskyld det var omvendt skal de stadig i blød i de tolv timer når de er fra dåse ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:04 pm

        Nej, så kan du bruge dem direkte fra dåsen - de skal ikke koges eller noget :-)

        Svar
      • Alberte

        juni 18, 2022 at 4:48 pm

        Min er vildt klamt... ekstremt bitter desværre og jeg har prøvet at gøre alt muligt ved den for at få det bitre væk men det ik lykkedes... hvad ka det være der gør den bliver så bitter? Jeg har fulgt opskriften men ka måske være min tahin der ik er god? Eller noget andet 😅 jeg viste slet ik hvad tahin var ind til jeg prøvede den her opskrift 😅

        Svar
        • Louise Dam

          juni 21, 2022 at 2:02 pm

          Altså det kan i princippet både være din tahin og olivenolie. Har du smagt på din olivenolie?

          Svar
    9. Kamilla hansen

      januar 19, 2018 at 1:22 am

      Hej jeg skal lige høre da jeg aldrig har lavet humus før eller brugt kikærter. Hvis jeg bruger dem fra dåse, så har du skrevet at de ik skal i blød men skal de stadig koges ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:05 pm

        Nej, de skal hverken sættes i blød eller koges :-)

        Svar
    10. Jacob

      januar 15, 2018 at 2:26 pm

      Hvorfor presse hvidløg når de bliver blendet? Og hvorfor foodprocessor? Alle blendere kan vel benyttes?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:12 pm

        Jeg synes ikke det er nemt at lave i en blender. Men du kan sagtens prøve. Og så synes jeg det kan være svært for knivene at ramme de små fed hvidløg og finthakke dem helt, derfor presser jeg dem.

        Svar
    11. Sarah

      september 06, 2017 at 3:35 pm

      Hej Louise!
      Tror du jeg kan bruge vindruekerneolie i stedet for olivenolie?

      Svar
      • Louise Dam

        september 06, 2017 at 6:00 pm

        Jeg har ikke prøvet, men det kan man måske godt.

        Svar
    12. Maurizio

      juni 16, 2017 at 9:10 pm

      Wow! Min første hummus og jeg er instantly in love!!! :D
      Tak for opskriften, Louise. :)
      P.S.: Og en dåse kikærter fås til halv pris i Malmø, hvor jeg bor. Rart, så behøver jeg ikke bruge 10t på tørrede kikærter i vand...;)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:57 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    13. Sara

      marts 19, 2017 at 3:50 pm

      Jeg spørger nok dumt, meeeeen.... Når man har skyllet dem og de skal koges, er det så uden tilsat vand? Kan se nogen skriver de vil putte mindre vand i, men hvornår skal der vand i? (Jeps, jeg skal have det skåret ud i pap;))

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 8:58 pm

        Hej Sara, ja du skal have vand i gryden når du koger kikærterne.

        Svar
    14. Henrik Ackermann

      december 15, 2016 at 2:47 pm

      ´Den til dags bedste hummus jeg har fået lavet. Tak for en super nem opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        december 17, 2016 at 10:15 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    15. Golestan

      oktober 06, 2016 at 7:48 pm

      Hej
      Jeg har lavet hummus i dag:)
      Det være riiiiigtig lækkert, komme også lidt støtte spiskomme i.
      Mange hilsner
      Golestan

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 08, 2016 at 11:40 am

        Lyder også lækkert :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788