Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Mellemøstlig mad

Baba ganoush

Udgivet: 19. apr 2022 · Opdateret: 19. apr 2022

Her kan du finde en skøn opskrift på baba ganoush, som i bund og grund er en auberginedip. Mange spiser den som en form for hummus, så man kan dyppe sine grøntsager eller brød i den.

Baba Ganoush

Hovedingrediensen i en baba ganoush er aubergine, der enten er bagt eller grillet. På den måde bliver den dejlig blød, så man kan skrabe selve "kødet" ud af auberginen. Efterfølgende bliver det blandet sammen med krydderier, olie og tahin, så det bliver til en lækker grøntsagsdip.

Retten stammer fra Mellemøsten, hvor man også dypper sit pandebrød eller andet fladbrød i dippen. Man kan spise en omgang falafler til, og så ellers blot dyppe og smage lidt forskelligt. Det er super lækker mad, og denne auberginedip kan også laves, hvis man laver lækker tapas.

Se også disse opskrifter:
Hummus | Pandebrød | Tzatziki

Det er ret nemt at lave denne opskrift på baba ganoush, når du blot har fået bagt eller grillet dine auberginer. Det er også noget, som du sagtens kan forberede dagen før, at du skal bruge din auberginedip.

piskeris Grullo

Baba ganoush - cremet auberginedip

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • ½ dl (reklamelink)olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron, saften heraf
  • 2-3 spsk (reklamelink)tahin
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk spidskommen, stødt

Pynt

  • (reklamelink)olivenolie
  • evt. hakket persille

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
  • Skyl auberginerne og skær dem over på langs.
  • Læg auberginerne på en bageplade med bagepapir med kødet nedad.
  • Bag dem i ovnen i 35-40 minutter til de er helt møre.
  • Lad auberginerne køle helt af og skrab så alt kødet ud af dem.
  • Kom alle ingredienserne i en food processor eller blender og kør den til den er en god cremet konsistens.
  • Kom dippen i en skål og dryp med lidt olivenolie på toppen ved servering. Du kan også pynte med lidt hakket persille.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 213 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 4 g | Fedt: 17 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften på

Kan man lave baba ganoush med yoghurt?

Ja, man kan sagtens tilsætte lidt græsk yoghurt til sin auberginedip. Det er jo smag og behag hvordan man ønsker den helt præcist skal smage.

Er baba ganoush tilbehør?

Ja, når man laver det, så skal det serveres som tilbehør til en hel menu. Det fungerer som en dip, du kan servere til noget lækkert kød, brød og grøntsager.

Hvor længe kan baba ganoush holde sig?

Det er bedst, når det bliver spist med det samme. Dog kan det godt holde sig i en 2-3 dage i køleskabet. Sørg for at det er i en lufttæt bøtte.

  • Aubergine
  • Baba Ganoush - auberginedip
  • Baba Ganoush - auberginedip
  • auberginedip

Comments

No Comments

5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.