• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Mellemøstlig mad

    Baba ganoush

    Udgivet: apr 19, 2022 · Opdateret: apr 19, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en skøn opskrift på baba ganoush, som i bund og grund er en auberginedip. Mange spiser den som en form for hummus, så man kan dyppe sine grøntsager eller brød i den.

    Baba Ganoush

    Hovedingrediensen i en baba ganoush er aubergine, der enten er bagt eller grillet. På den måde bliver den dejlig blød, så man kan skrabe selve "kødet" ud af auberginen. Efterfølgende bliver det blandet sammen med krydderier, olie og tahin, så det bliver til en lækker grøntsagsdip.

    Retten stammer fra Mellemøsten, hvor man også dypper sit pandebrød eller andet fladbrød i dippen. Man kan spise en omgang falafler til, og så ellers blot dyppe og smage lidt forskelligt. Det er super lækker mad, og denne auberginedip kan også laves, hvis man laver lækker tapas.

    Se også disse opskrifter:
    Hummus | Pandebrød | Tzatziki

    Det er ret nemt at lave denne opskrift på baba ganoush, når du blot har fået bagt eller grillet dine auberginer. Det er også noget, som du sagtens kan forberede dagen før, at du skal bruge din auberginedip.

    Baba Ganoush

    Baba ganoush - cremet auberginedip

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Nej
    4 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • 2 auberginer
    • ½ dl olivenolie
    • 2 fed hvidløg
    • ½ citron, saften heraf
    • 2-3 spsk tahin
    • ½ tsk salt
    • ½ tsk spidskommen, stødt

    Pynt

    • olivenolie
    • evt. hakket persille
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
    • Skyl auberginerne og skær dem over på langs.
    • Læg auberginerne på en bageplade med bagepapir med kødet nedad.
    • Bag dem i ovnen i 35-40 minutter til de er helt møre.
    • Lad auberginerne køle helt af og skrab så alt kødet ud af dem.
    • Kom alle ingredienserne i en food processor eller blender og kør den til den er en god cremet konsistens.
    • Kom dippen i en skål og dryp med lidt olivenolie på toppen ved servering. Du kan også pynte med lidt hakket persille.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2022/04/InShot_20210616_235858519-1.mp4
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften på

    Kan man lave baba ganoush med yoghurt?

    Ja, man kan sagtens tilsætte lidt græsk yoghurt til sin auberginedip. Det er jo smag og behag hvordan man ønsker den helt præcist skal smage.

    Er baba ganoush tilbehør?

    Ja, når man laver det, så skal det serveres som tilbehør til en hel menu. Det fungerer som en dip, du kan servere til noget lækkert kød, brød og grøntsager.

    Hvor længe kan baba ganoush holde sig?

    Det er bedst, når det bliver spist med det samme. Dog kan det godt holde sig i en 2-3 dage i køleskabet. Sørg for at det er i en lufttæt bøtte.

    • Aubergine
    • Baba Ganoush - auberginedip
    • Baba Ganoush - auberginedip
    • auberginedip
    Følg mig på Instagram
    « Karrysalat
    Tahin »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her