• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Falafel

    Udgivet: jan 27, 2022 · Opdateret: jan 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Hjemmelavet falafel er ikke svært at lave, og så smager det virkelig godt. Falafel er fantastisk til at komme i lækre pitabrød.

    Falafel

    En falafel er en dybstegt kugle, der er lavet af drænede kikærter. Den originale hjemmelavet falafel opskrift kommer fra mellemøsten, og det kan man næsten også se, på de krydderier der kommer i.

    Det lyder måske lidt mærkeligt med friturestegte kikærter, men de sprøde små kugler smager helt fantastisk.

    De er meget populære blandt vegetarer bl.a. fordi kikærterne har et rimeligt indhold af protein. Man ser dem ofte solgt på diverse kebabsteder i pitabrød på samme måde som man ville spise kebab.

    Man behøver selvsagt ikke at være vegetar for at spise dem, men det er en god måde at spare lidt på kødet.

    Herhjemme elsker vi at rejse, og i mange lande kan man få en virkelig god hjemmelavet falafel. Det er derfor lækkert, at man trods alt kan lave dem hjemme i sit eget køkken.

    Du må ikke lade dig skræmme af, at den hjemmelavet falafel skal ned i varm olie. Sørg for at bruge et termometer da olien skal være cirka 175-180 grader varmt. Og så tag det stille og roligt og lav et par falafler af gangen.

    Prøv også disse opskrifter:
    Pandebrød | Krydret oksekød på spyd med hjemmebagt naanbrød | Dahl

    Man kan få en masse lækkert falafel tilbehør. Jeg serverer dem ofte i et lækkert hjemmebagt pitabrød. Der kan man komme en sprød agurk, tomat, salat og en hjemmelavet creme fraiche dressing i.

    Herunder får du min bedste opskrift på falafel.

    Falafel

    Falafel

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Ja
    4 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 30 min
    Udblødningstid 12 t
    Samlet tid 12 t 50 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    • Termometer

    Ingredienser

    • 400 g tørrede kikærter (800 g udblødte kikærter)
    • 2 bundter persille
    • 1-2 fed hvidløg
    • 3 æg
    • 2 tsk salt
    • 4 tsk stødt koriander
    • 4 tsk stødt spidskommen
    • 1 tsk chilipulver
    • 2 spsk rasp
    • 2 spsk citronsaft
    • 1-2 løg
    • ½ liter smagsneutral olie f.eks. rapsolie
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • De tørrede kikærter sættes i blød dagen før.
    • På dagen hældes iblødsætningsvandet fra.
    • Kikærterne skal ikke koges.
    • Placer kikærter i en foodprocessor eller blender sammen med alle de andre ingredienser (undtagen olien).
    • Form runde falafler med hånden og en spiseske.
    • Opvarm olien i en gryde. Den er varm nok når olien syder omkring en træpind.
    • Placer falaflerne i den varme olie og kog dem i et par minutter.
    • Tag falaflerne op af den varme olie og læg dem på en tallerken med lidt køkkenrulle, som kan suge fedtstoffet.
    • Servér f.eks. falaflerne i hjemmebagte pitabrød eller i en god salat.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 253 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 14 g | Fedt: 7 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Hvis du gerne vil forberede maden lidt i forvejen, så kan du godt røre farsen til falaflerne sammen et par timer inden. Så skal du bare lave falafel tilbehør, inden at falaflerne skal laves.
    • Lav gerne rigeligt med falafler nu hvor du er i gang. Det er sådan, at et hjemmelavet falafel godt kan fryses ned. Den kan fryses ned, når den er rå eller færdigstegt.
    • Se lidt længere nede hvordan du steger dine falafler korrekt.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvornår er olien varm nok til at putte mine falafler i?

    Jeg plejer at varme min olie op til en 175-180 grader. Det er en god ide hertil at have et termometer, så man kan kontrollere, at temperaturen er korrekt. Hvis olien er for varm, vil falaflen ikke blive gennemstegt og blot blive tilberedt uden på.

    Hvad kan jeg servere som tilbehør til falafel?

    Jeg serverer ofte falaflerne i et hjemmebagt pitabrød. Hertil kommer jeg en god creme fraiche dressing, tomat, salat og agurk i. Man kan også servere dem i et fladbrød og med en god hummus.

    En salat med falafel er også virkelig lækkert!

    Kan jeg bruge kikærter på dåse?

    Nej, til denne opskrift kan du ikke bruge kikærter på dåse, da disse kikærter allerede er tilberedt. Her skal kikærterne blot udblødes i vand, men skal ikke koges. Kikærter på dåse er til gengæld super gode til hjemmelavet hummus.

    • Kikærter og persille
    • Ingredienser i foodprocessor
    • Falafelfars
    • Falafler steges i varm olie
    • Tjek om din falafel er færdig
    • Falafel
    Følg mig på Instagram
    « Fastelavnsboller med creme
    Butter Chicken »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sindy

      februar 16, 2020 at 10:50 am

      Nogle erfaringer med at lave i ovn i stedet? 😄

      Svar
      • Louise Dam

        maj 09, 2020 at 1:33 pm

        Nej, det har jeg desværre ikke prøvet.

        Svar
    2. Inge

      juni 12, 2018 at 2:02 pm

      Undskyld - undskyld - undskyld
      Har lige nu set, at der selvfølgelig skal løg i
      VH inge

      Svar
    3. Inge

      juni 12, 2018 at 2:01 pm

      Hej Louise.
      Det e,r godt nok en opskrift, du har lagt op for længe siden, men jeg vil alligevel høre, om der ikke skal løg i farsen. Syntes jeg kan se på et af billederne, at der er store stykker løg i blenderen.
      Venlig hilsen inge

      Svar
    4. Louise Øster Lorenzon

      marts 15, 2018 at 6:00 pm

      Eeej ser først nu hvor mange andre der også har problemer med at de bare opløser sig i olien. Har nu næsten måtte tilføje 500g rasp for at få dejen til at hænge sammen... øøøøv
      Har fulgt opskriften til punkt og prikke

      Svar
      • Louise Dam

        marts 15, 2018 at 6:45 pm

        Øv, hvor irriterende. Jeg ved ikke hvorfor nogen oplever det og andre ikke gør. Måske er der forskel på kikærterne? Du bruger ikke kikærter fra dåse vel (de er nemlig kogte)?

        Svar
    5. Nanette

      oktober 01, 2017 at 12:06 pm

      Hej.....
      Nu har jeg prøvet at lave falafel, de smager rigtig godt men! Når jeg kommer dem i olien, flyder de bare ud og forsvinder. Jeg følger opskriften til prikke men resultatet er det samme. Hvis jeg steger dem som frikadeller (flade på pande) så sker det også
      Hvad gør jeg galt?
      🙁😢

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 03, 2017 at 4:03 am

        Det lyder mærkeligt. Bliver 'farsen' lidt klistret og er til at forme til kugler? Jeg har aldrig selv oplevet det nemlig..

        Svar
      • kasper

        april 13, 2020 at 7:27 pm

        Olien er ikke varm nok.

        Svar
    6. Maiken

      januar 31, 2017 at 6:22 pm

      Super god og nem opskrift, har lavet dem mange gange, laver altid dobbelt portion så jeg har lidt til fryseren😉👍

      Svar
      • Louise Dam

        februar 02, 2017 at 12:01 am

        Dejligt at høre Maiken :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her