
Hjemmebagte pitabrød smager altså bare meget bedre end de købte piabrød, og det er slet ikke så svært igen. Faktisk skal du kun bruge 4 ingredienser til pitabrødene. Pitabrød kan fyldes med lige netop det fyld du bedst kan lide. Jeg kan bl.a. anbefale at fylde dem med hjemmelavede falafel. Pitabrød er rigtige gode til at tage med på madpakken, eller på picnic. Fyldet kan du have med ved siden af, og så fylder du dem når du er klar til at spise.
Pitabrød
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 3½ dl. lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Rør salt og cirka halvdelen af melet i.
- Ælt resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene.
- Dæk skålen til og stil dejen til hævning i cirka 1 time.
- Slå dejen ud på et melet bord. Del den i 6 lige store dele. Rul hver del til en bolle.
- Tænd ovnen på 250 grader. Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka ½ cm tykkelse.
- Læg brødene på en plade dækket med bagepapir. Lad brødene hæve i cirka 10 minutter.
- Bag pitabrødene i cirka 8 minutter midt i en 250 grader varm ovn.
- Opskriften er fra Amo’s den store bagebog 2.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamKategori: Brød, Madbrød, Tilbehør til aftensmaden
Sabina
Har du prøvet at fryse dem ned? ☺️ Overvejer at lave en kæmpe portion til fryseren 😁
Louise Dam
Hej Sabina, du kan sagtens fryse dem ned :-)
Sisse
Super nem opskrift og lækre pitabrød :)
Har du prøvet at bruge lidt groft mel i stedet for udelukkende hvede?
I så fald kan du så anbefale et bestem forhold? Jeg er lidt bekymret for, om hæveevnen forsvinder, hvis jeg bruger groft mel 50/50.
Tak for nogle lækre opskrifter generelt 👍
Louise Dam
Hej Sisse
Jeg har ikke prøvet at lave dem med andet mel - men mon ikke du i hvert fald kan skifte 1/3-del af melet ud med groft mel.