• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Pitabrød

    Udgivet: feb 4, 2015 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    eecdefe b

    Hjemmebagte pitabrød smager altså bare meget bedre end de købte piabrød, og det er slet ikke så svært igen. Faktisk skal du kun bruge 4 ingredienser til pitabrødene. Pitabrød kan fyldes med lige netop det fyld du bedst kan lide. Jeg kan bl.a. anbefale at fylde dem med hjemmelavede falafel. Pitabrød er rigtige gode til at tage med på madpakken, eller på picnic. Fyldet kan du have med ved siden af, og så fylder du dem når du er klar til at spise.

    ikon piskeris Chestnut

    Pitabrød

    6 stk.
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g hvedemel
    • 3½ dl. lunkent vand
    • 25 g gær
    • 1 tsk groft salt

    Sådan gør du
     

    • Opløs gæren i vandet. Rør salt og cirka halvdelen af melet i.
    • Ælt resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene.
    • Dæk skålen til og stil dejen til hævning i cirka 1 time.
    • Slå dejen ud på et melet bord. Del den i 6 lige store dele. Rul hver del til en bolle.
    • Tænd ovnen på 250 grader. Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka ½ cm tykkelse.
    • Læg brødene på en plade dækket med bagepapir. Lad brødene hæve i cirka 10 minutter.
    • Bag pitabrødene i cirka 8 minutter midt i en 250 grader varm ovn.
    • Opskriften er fra Amo’s den store bagebog 2.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 308 kcal | Kulhydrater: 64 g | Protein: 9 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Pitabrød (1)Pitabrød (2)Pitabrød (3)Pitabrød (4)Pitabrød (5)Pitabrød (6)Pitabrød (7)

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Brød, Madbrød, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram
    « Pastasalat med pesto
    Cannelloni med oksekød og spinat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sabina

      februar 19, 2017 at 1:52 pm

      Har du prøvet at fryse dem ned? ☺️ Overvejer at lave en kæmpe portion til fryseren 😁

      Svar
      • Louise Dam

        februar 19, 2017 at 9:13 pm

        Hej Sabina, du kan sagtens fryse dem ned :-)

        Svar
    2. Sisse

      februar 10, 2017 at 8:52 am

      Super nem opskrift og lækre pitabrød :)

      Har du prøvet at bruge lidt groft mel i stedet for udelukkende hvede?
      I så fald kan du så anbefale et bestem forhold? Jeg er lidt bekymret for, om hæveevnen forsvinder, hvis jeg bruger groft mel 50/50.

      Tak for nogle lækre opskrifter generelt 👍

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2017 at 7:38 pm

        Hej Sisse
        Jeg har ikke prøvet at lave dem med andet mel - men mon ikke du i hvert fald kan skifte 1/3-del af melet ud med groft mel.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her