Krydret oksekød på spyd med hjemmebagt naan-brød
personer
Ingredienser
Krydret oksekød på spyd (15 stk.)
- 1 kg hakket oksekød
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 1 rød chili
- 2 æg
- 4 tsk. barbecuesauce
- Salt
- Peber
- Paprika
Naan-brød (8 stk.)
- 2½ dl lunkent vand
- 30 g gær
- 1 dl fromage frais eller yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 dl smeltet smør eller olie
- 10 g salt
- 10 g sukker
- 650 g hvedemel
- Lidt olivenolie til pensling
- Havsalt
- Timian
Sådan gør du
Krydret oksekød på spyd
- Løg, hvidløg og persille kommes i en blender og findeles. Chilien hakkes fint. Det hele blandes med farsen sammen med resten af ingredienserne. Farsen kan med fordel sættes i køleskabet i 30 min. Farsen fordeles på 15 træspyd, og steges på panden til de gennemstegte. (Ca. 15 min.) Spydene vendes undervejs, så de ikke brænder på.
Naan-brød
- Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt fromage frais, æg, smeltet smør, salt og sukker - bland det godt. Rør melet i og ælt dejen til den er smidig og glat.Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
- Del dejen i 8 stykker og form hver af dem til dråbeformede brød. Tryk dem godt flade.
- Pensl brødene med olivenolie og drys med havsalt og timian. Lad dem evt. stå og hæve i 20-30 min., hvis du har tid til at vente. Bag brødene i en 250 grader varm ovn i ca. 8-10 min.
- Jeg lavede dobbeltportion - bare hvis I ikke synes jeres portion bliver lige så stor ;-)
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 1489 kcal | Kulhydrater: 133 g | Protein: 65 g | Fedt: 75 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Morten
Super opskrift, der smagte dejligt. Tusind tak for inspirationen
Louise
Det lyder godt. Jeg synes også de var fantastiske. Jeg har faktisk frosset noget af dejen ned. Det glæder jeg mig til at afprøve ;-)
Simone
Har lige bagt dine naanbrød, med stor succes! (: Mums, hvor var de gode.
//Simone.