• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Grillmad

    Barbecue marinade

    Udgivet: jul 18, 2022 · Opdateret: jul 18, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Det er ret nemt at lave sin egen barbecue marinade eller sauce, og så smager det skønt! Du kan bruge din barbecue marinade til f.eks. kylling eller spareribs, men du kan også bruge den til en lækker pulled pork.

    Barbecue marinade

    Barbecue marinade til kylling og spareribs

    En god barbecue sauce kan bruges til mange lejligheder, og er helt perfekt at smøre dit kød med inden du giver det en tur på grillen. En god BBQ marinade eller sauce kan bruges til stort set alt slags kød, og den er altså et must at have i køleskabet i grillsæsonen. Det er altså særligt oplagt at bruge barbecue marinade til spareribs, der er bedst grillet.

    Der er mange opskrifter, hvor der er et hav af forskellige ingredienser i marinaden. Jeg har forsøgt at holde det så simpelt som muligt og med ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken. Brug gerne din barbecue marinade til kylling eller andet slags kød.

    Prøv også disse opskrifter:
    Pulled pork burger | Coleslaw | BBQ Kyllingelår

    I denne her opskrift på BBQ sauce kommer jeg brun farin i, og det betyder, at det godt kan "brænde" hurtigt, når det kommer på grillen. Det er godt lige at være opmærksom på, da du ikke skal have din grill på max varme.

    ikon piskeris Chestnut

    Barbecue sauce

    1 portion
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 dl olie vegetabilsk olie
    • 1 dl ketchup
    • 2 fed presset/hakket hvidløg
    • 3-4 spsk. æblecidereddike eller lignende eddike
    • 4 spsk. brun farin
    • 4 spsk. soyasauce
    • lidt chilipulver

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne sammen i en skål indtil det er blevet til en ensartet barbecue sauce.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Inspiration til saucen er fundet hos Gastromand.dk
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Gode råd til barbecue marinade

    • Især i sommersæsonen kan det være en god ide at have sådan en portion rørt sammen, som står på køl. Så kan du altid hurtigt pifte dit kød op, inden at det kommer en tur på grillen.
    • Du kan med fordel bruge en bagepensel til at fordele marinaden på det udvalgte kød. Så kan du nemmere styre mængden end at hælde det ud over kødet. Ellers kan du fordele det sikkert med en ske.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor lang tid tager det at lave?

    Du kan røre marinaden sammen på bare 10 minutter.

    Hvor længe kan marinade holde sig?

    Du kan sagtens lave din marinade et par dage forinden, da den godt kan holde sig en lille uges tid i køleskabet. Du kan i øvrigt også sagtens fryse barbecue marinade ned.

    Er BBQ marinade det samme som BBQ sauce?

    Ja, en BBQ marinade og BBQ sauce er to sider af samme sag. Det er bare to forskellige ord. Du kan bruge min opskrift på barbecue marinade både til at marinere i og til servere som sauce i f.eks. en pulled pork burger.

    BBQ sauce eller marinade
    Barbecue sauce eller marinade
    BBQ sauce
    barbecue marinade til kylling
    Følg mig på Instagram
    « Bedste brownies
    Bløde tacos med pulled turkey »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lotte

      juni 19, 2021 at 2:46 pm

      Hej Louise.
      Jeg ved det er langt tid siden du lagde denne opskrift op, men jeg vil da lige smide et rosende ord til dig. Jeg følger denne opskrift hver gang vi skal grille. Dog tilføjer jeg nogle gange lidt røget paprika til opskriften, for det giver en lækker smag af røget til kødet. Min mand elsker denne BBQ sauce, for som han siger: “Den drypper ikke og brænder ikke kødet af”.
      Den er så meget bedre end dem man køber i butikkerne og noget billigere og det kan vi jo godt lide.
      Så Mange Tak for opskriften
      Mvh Lotte

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2021 at 10:39 am

        Hej Lotte
        Ej, hvor er det skønt at høre! Jeg bruger den også altid selv når jeg skal bruge bbq sauce, så det er bare dejligt at høre der er andre der har glæde af opskriften.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Mette

      juli 31, 2017 at 6:34 pm

      Hej Louise
      Dejlig blog!
      Når du skriver én portion, hvor meget kommer der så ud af sådan en portin? Bare ca. :-)

      Sommerhilsner fra Mette

      Svar
      • Louise Dam

        august 23, 2017 at 9:06 pm

        Cirka 4 dl vil jeg tro :-)

        Svar
    3. Laura Bentzen

      juli 23, 2016 at 4:22 pm

      Hej Louise Dam!!
      Hvor længe kan man gemme saucen i køleskabet??

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 6:59 pm

        Hej Laura
        Undskyld for det meget sene svar! Men hey, det er jo stadig grillvejr i DK! :-) Jeg vil tro den sagtens kan holde sig i flere måneder, hvis blot flasken er skoldet inden og der ikke kommer bakterier ned i flasken undervejs.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her