Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Grillmad

Barbecue marinade

Udgivet: 18. jul 2022 · Opdateret: 18. jul 2022

Det er ret nemt at lave sin egen barbecue marinade eller sauce, og så smager det skønt! Du kan bruge din barbecue marinade til f.eks. kylling eller spareribs, men du kan også bruge den til en lækker pulled pork.

Barbecue marinade

Barbecue marinade til kylling og spareribs

En god barbecue sauce kan bruges til mange lejligheder, og er helt perfekt at smøre dit kød med inden du giver det en tur på grillen. En god BBQ marinade eller sauce kan bruges til stort set alt slags kød, og den er altså et must at have i køleskabet i grillsæsonen. Det er altså særligt oplagt at bruge barbecue marinade til spareribs, der er bedst grillet.

Der er mange opskrifter, hvor der er et hav af forskellige ingredienser i marinaden. Jeg har forsøgt at holde det så simpelt som muligt og med ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken. Brug gerne din barbecue marinade til kylling eller andet slags kød.

Prøv også disse opskrifter:
Pulled pork burger | Coleslaw | BBQ Kyllingelår

I denne her opskrift på BBQ sauce kommer jeg brun farin i, og det betyder, at det godt kan "brænde" hurtigt, når det kommer på grillen. Det er godt lige at være opmærksom på, da du ikke skal have din grill på max varme.

piskeris Grullo

Barbecue sauce

4.60 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 portion
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl olie, vegetabilsk olie
  • 1 dl ketchup
  • 2 fed presset/hakket hvidløg
  • 3-4 spsk. (reklamelink)æblecidereddike eller lignende eddike
  • 4 spsk. brun farin
  • 4 spsk. (reklamelink)soyasauce
  • lidt chilipulver

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål indtil det er blevet til en ensartet barbecue sauce.

Noter

Inspiration til saucen er fundet hos Gastromand.dk
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Gode råd til barbecue marinade

  • Især i sommersæsonen kan det være en god ide at have sådan en portion rørt sammen, som står på køl. Så kan du altid hurtigt pifte dit kød op, inden at det kommer en tur på grillen.
  • Du kan med fordel bruge en bagepensel til at fordele marinaden på det udvalgte kød. Så kan du nemmere styre mængden end at hælde det ud over kødet. Ellers kan du fordele det sikkert med en ske.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor lang tid tager det at lave?

Du kan røre marinaden sammen på bare 10 minutter.

Hvor længe kan marinade holde sig?

Du kan sagtens lave din marinade et par dage forinden, da den godt kan holde sig en lille uges tid i køleskabet. Du kan i øvrigt også sagtens fryse barbecue marinade ned.

Er BBQ marinade det samme som BBQ sauce?

Ja, en BBQ marinade og BBQ sauce er to sider af samme sag. Det er bare to forskellige ord. Du kan bruge min opskrift på barbecue marinade både til at marinere i og til servere som sauce i f.eks. en pulled pork burger.

BBQ sauce eller marinade
Barbecue sauce eller marinade
BBQ sauce
barbecue marinade til kylling

Kommentarer

  1. Lotte skriver

    juni 19, 2021 at 2:46 pm

    Hej Louise.
    Jeg ved det er langt tid siden du lagde denne opskrift op, men jeg vil da lige smide et rosende ord til dig. Jeg følger denne opskrift hver gang vi skal grille. Dog tilføjer jeg nogle gange lidt røget paprika til opskriften, for det giver en lækker smag af røget til kødet. Min mand elsker denne BBQ sauce, for som han siger: “Den drypper ikke og brænder ikke kødet af”.
    Den er så meget bedre end dem man køber i butikkerne og noget billigere og det kan vi jo godt lide.
    Så Mange Tak for opskriften
    Mvh Lotte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2021 at 10:39 am

      Hej Lotte
      Ej, hvor er det skønt at høre! Jeg bruger den også altid selv når jeg skal bruge bbq sauce, så det er bare dejligt at høre der er andre der har glæde af opskriften.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Mette skriver

    juli 31, 2017 at 6:34 pm

    Hej Louise
    Dejlig blog!
    Når du skriver én portion, hvor meget kommer der så ud af sådan en portin? Bare ca. :-)

    Sommerhilsner fra Mette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2017 at 9:06 pm

      Cirka 4 dl vil jeg tro :-)

      Svar
  3. Laura Bentzen skriver

    juli 23, 2016 at 4:22 pm

    Hej Louise Dam!!
    Hvor længe kan man gemme saucen i køleskabet??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 6:59 pm

      Hej Laura
      Undskyld for det meget sene svar! Men hey, det er jo stadig grillvejr i DK! :-) Jeg vil tro den sagtens kan holde sig i flere måneder, hvis blot flasken er skoldet inden og der ikke kommer bakterier ned i flasken undervejs.

      Svar
4.60 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.