Det er ret nemt at lave sin egen barbecue marinade eller sauce, og så smager det skønt! Du kan bruge din barbecue marinade til f.eks. kylling eller spareribs, men du kan også bruge den til en lækker pulled pork.

Barbecue marinade

Barbecue marinade til kylling og spareribs

En god barbecue sauce kan bruges til mange lejligheder, og er helt perfekt at smøre dit kød med inden du giver det en tur på grillen. En god BBQ marinade eller sauce kan bruges til stort set alt slags kød, og den er altså et must at have i køleskabet i grillsæsonen. Det er altså særligt oplagt at bruge barbecue marinade til spareribs, der er bedst grillet.

Der er mange opskrifter, hvor der er et hav af forskellige ingredienser i marinaden. Jeg har forsøgt at holde det så simpelt som muligt og med ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken. Brug gerne din barbecue marinade til kylling eller andet slags kød.

Prøv også disse opskrifter:
Pulled pork burger | Coleslaw | BBQ Kyllingelår

I denne her opskrift på BBQ sauce kommer jeg brun farin i, og det betyder, at det godt kan "brænde" hurtigt, når det kommer på grillen. Det er godt lige at være opmærksom på, da du ikke skal have din grill på max varme.

ikon piskeris Chestnut

Barbecue sauce

1 portion
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål indtil det er blevet til en ensartet barbecue sauce.

Dine egne noter

Noter

Inspiration til saucen er fundet hos Gastromand.dk
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Gode råd til barbecue marinade

  • Især i sommersæsonen kan det være en god ide at have sådan en portion rørt sammen, som står på køl. Så kan du altid hurtigt pifte dit kød op, inden at det kommer en tur på grillen.
  • Du kan med fordel bruge en bagepensel til at fordele marinaden på det udvalgte kød. Så kan du nemmere styre mængden end at hælde det ud over kødet. Ellers kan du fordele det sikkert med en ske.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor lang tid tager det at lave?

Du kan røre marinaden sammen på bare 10 minutter.

Hvor længe kan marinade holde sig?

Du kan sagtens lave din marinade et par dage forinden, da den godt kan holde sig en lille uges tid i køleskabet. Du kan i øvrigt også sagtens fryse barbecue marinade ned.

Er BBQ marinade det samme som BBQ sauce?

Ja, en BBQ marinade og BBQ sauce er to sider af samme sag. Det er bare to forskellige ord. Du kan bruge min opskrift på barbecue marinade både til at marinere i og til servere som sauce i f.eks. en pulled pork burger.

barbecue marinade til kylling
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften