Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Salater som tilbehør til aftensmad

Coleslaw

Udgivet: 14. jun 2013 · Opdateret: 17. mar 2023

En lækker og nem opskrift på den sprøde kålsalat coleslaw (cole slaw). En hjemmelavet coleslaw smager laves med hvidkål eller spidskål, og gulerødder. En dressing til coleslaw er meget nem at røre sammen, og så skal du bare snitte og rive kål og gulerødder fint og blande det sammen.

Coleslaw eller cole slaw serveret i en lille skål

Hjemmelavet coleslaw

Coleslaw er en salat der består af gulerødder, kål og en cremet dressing. Jeg har brugt hvidkål i min opskrift på coleslaw, men du kan sagtens skifte hvidkålen ud med spidskål i din coleslaw. Coleslaw bruges meget om sommeren. Salaten er nemlig helt perfekt til grillmad!

Den sprøde salat er helt perfekt til en burger med pulled pork - de to ting passer altså bare sammen! Men ellers er det også noget man ofte spiser sammen med f.eks. spareribs.

Læs også: Rødkålsslaw - Coleslaw med rødkål | Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce | Briocheboller

Dressing til coleslaw

Cole slaw har godt af at stå og trække i køleskabet nogle timer. Når den får lov til det udvikler smagen sig i dressingen bedre og kål og gulerødder bliver lidt mere møre i det, men beholder stadig deres sprødhed.

En Coleslaw dressing er baseret på creme fraiche og mayonnaise, der giver den noget fedme. Og så er der både tilsat noget syre og noget sødme så den bliver godt afbalanceret. I den klassiske opskrift bruger man hvidkål. Måske fordi hvidkål er billigt. Men faktisk er det mindst ligeså godt - hvis ikke bedre at lave sin coleslaw med spidskål. Så det må du endelig prøve!

piskeris Grullo

Coleslaw

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ¼ stort hvidkål, ca. 300 g (eller spidskål)
  • 4 gulerødder, ca. 200 g
  • 1 ½ dl creme fraiche 18 %, du kan også bruge græsk yoghurt
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sukker
  • 1-1 ½ spsk (reklamelink)hvid balsamico, æblecidereddike eller hvidvinseddike kan også bruges
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Bland en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sukker, balsamico og salt og peber.
  • Snit hvidkålen så fint du kan og riv gulerødderne groft.
  • Bland det hele godt sammen og brug gerne dine hænder til at massere dressingen godt ind i hvidkålen, så den også bliver blødgjort lidt. Lad den gerne stå og trække i køleskabet minimum 1 time inden servering.

Noter

Coleslaw kan sagtens laves dagen før den skal bruges. Det bliver den kun bedre af!
Prøv også at tilsætte lidt dijonsennep til dressingen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 199 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 7 g | Fedt: 7 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Sørg for at massere dressingen godt ind i hvidkålen, så bliver hvidkålen lidt blødere.
  • Det er helt klart bedst at lade salaten stå og trække lidt tid så smagen kan nå at udvikle sig.

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bruge andet end hvidkål?

Ja, det er f.eks. også lækkert at bruge spidskål til opskriften. Derudover har jeg også lavet det med rødkål. Den opskrift kan du se lige her.

Kan jeg lave den dagen før den skal serveres?

Ja, gør endelig det! Den bliver kun bedre af at få lov til at stå og trække i noget tid.

Hvad kan jeg servere salaten til?

Salaten er helt perfekt til pulled pork, spareribs, porchetta eller bare til grillmaden. Det er en rigtig sommersalat.

Hvor meget coleslaw pr. person?

Denne her opskrift er til to personer, hvor det bliver spist sammen med eksempelvis pulled pork i en burger. Du kan derfor gange op, hvis I er flere.

Hvad er coleslaw?

Det er en slags kålsalat, der bliver vendt i en lækker dressing.

Hvad kan man spise til coleslaw?

Man kan spise det som tilbehør til mange ting, men herhjemme kommer vi det ofte i en pulled pork burger.

Hvad betyder coleslaw?

Det er faktisk en oversættelse af det hollandske ord 'koolsla' der oversat betyder kålsalat.

Coleslaw i en lille skål med pulled pork i baggrunden

Kommentarer

  1. Mogens skriver

    maj 13, 2021 at 3:07 pm

    Angående gulerødder, er det godt eller groft der skal stå?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2021 at 11:12 pm

      Hej Mogens
      Der skulle stå groft. Det får jeg lige rettet :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Anita skriver

    februar 25, 2014 at 10:47 am

    Har lige lavet pulled pork med din coleslaw opskrift, vrikelig lækker. Dog havde vi ikke fromage frais, men brugte skyr i stedet for, det fungerede også godt...
    Har i øvrigt linket til din blog i mit indlæg om savannah aftenen :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 26, 2014 at 3:45 pm

      Hej Anita
      Godt du kunne bruge opskriften. Man kan sikkert både bruge skyr, fromage frais, græsk yoghurt osv. til opskriften.

      Svar
  3. Anne Cohn skriver

    juli 18, 2013 at 11:09 pm

    Hej Louise, tricket med coleslaw er, at man skal vride, trykke, ja faktisk mase kålen og gulerødderne i dressingen, altså virkelig ælte det sammen. Så bliver coleslawen helt fantastisk. Jeg bruger for øvrigt altid græsk yoghurt, sukker, salt og peber samt masser af krydderurter (dild, persille, purløg).

    Svar
  4. louiogbearnaisen skriver

    juni 14, 2013 at 5:59 pm

    YUM! Pulled pork og coleslaw går man aldrig galt i byen med - det er bare det bedste :D Herhjemme bliver coleslaw altid med lækre danske spidskål om sommeren og et lille nip spidskommen, det er godt :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2013 at 11:45 am

      Jeg må da også lige få det afprøvet med spidskål. Og ja, det er da bare vildt lækkert!

      Svar
      • Angelina skriver

        juli 16, 2018 at 1:18 pm

        Hej. Spidskål er lettere at arbejde med. Ikke så hårdt at skære i. Den bruger jeg selv.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 28, 2018 at 4:21 pm

          Det gør jeg også selv nogle gange :-)

          Svar
5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.