
Så blev det min tur til at afprøve en lækker pulled pork, og det fortryder jeg slet ikke at jeg kastede mig ud i! Selvom det tager ret lang tid at lave, og kræver en vis portion planlægning, så er den effektive arbejdstid ikke særlig stor, da maden stort set passer sig selv. Idéen med en pulled pork er at man langtidssteger en nakkefilet ved 100 grader i cirka 12 timer. Jeg har kigget på opskrifter rundt omkring på nettet, men har nok skævet mest til rigeligtsmor.dk lige her. Server det lækre og møre kød i hjemmebagte burgerboller og sammen med en skøn coleslaw.
📖 Opskrift
Pulled Pork burger
Ingredienser
- 1 nakkefilet, cirka 2-2,5 kg
Saltlage
- 2 liter vand
- 130 g salt
Rub
- 50 g brun farin
- 50 g paprika
- 2 spsk friskkværnet peber
- 2 spsk havsalt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
BBQ-sauce
- ½ dl æblecidereddike
- 4 spsk ketchup
- 3 spsk brun farin
- 2 tsk salt
- peber, lidt
- chiliflager/pulver, lidt
Serveres med
Sådan gør du
1. dag - morgen
- Kødet pudses meget let af for de værste sener og fedt. Sørg for der stadig er fedt tilbage, det er med til at gøre kødet mørt og smagfuldt!
- I en stor skål eller grydes laves der en saltlage af 2 liter vand og 130 g salt. Rør/pisk i vandet indtil saltet er opløst, og læg derefter kødet ned i lagen. Sørg for at kødet bliver dækket helt af saltlagen. Læg eventuelt en tallerken ovenpå stegen for at den kommer helt ned i vandet.
- Stil gryden/skålen i køleskabet i mindst 8 timer.
1. dag - aften (mindst 8 timer efter kødet er kommet i saltlagen)
- Bland alle krydderierne sammen til en tør rub.
- Tag stegen op af saltlagen og dup den tør med lidt køkkenrulle.
- Fordel rubben godt på hele stegen og massér den godt ind i kødet.
- Læg stegen i et ovnfast fad, læg et stykke bagepapir over stegen og læg husholdningsfilm over fadet. Alternativt kan du pakke den helt ind i husholdningsfilm eller en pose.
- Sæt stegen i køleskabet til næste morgen (tidlig!)
2. dag - tidlig morgen
- Sæt stegen i ovnen og tænd den på 100 grader. Stegen skal bare stå og hygge sig i 12-14 timer til den har en kernetemperatur på cirka 95 grader. Herefter kan du tage stegen ud af ovnen og trække den fra hinanden med to gafler.
- Lav en BBQ-sauce ved at blande brun farin, æbleeddike, ketchup, chili, salt og peber godt sammen i en skål. Hæld lidt af saucen over kødet og bland det rundt.
- Servér resten af BBQ-saucen sammen med kødet, hjemmebagte burgerboller og coleslaw.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Camilla
Hej :-)
Vi er kun to mennesker, og har købt en nakkefillet på 2 kg, jeg tænker at halvere den og gemme resten i fryseren.
Men, hvad tænker du om stegetiden osv, når jeg halvere den således der kun er et kg i stedet for to? :)
Louise Dam
Hej Camilla
Til en anden gang vil jeg anbefale dig at lave det hele og så blot fryse din pulled pork ned. Det er så lækkert at have i fryseren. Den skal stadig op på 95 grader i centrumtemperatur og det tager måske et par timer mindre.
Dorthea Eugenius
Fantastisk opskrift,, vil prøve med rensdyrkød en dag
Mina Jensen
Hej Louise,
Jeg får en del gæster og regner med at lave to nakkefilleter i ovnen på én lang.
Tænker du, at jeg bør ændre noget ved tiden eller varmen af den grund?
Mvh Martina
Louise Dam
Hej Mina, Så skal du nok sætte et par timer ekstra af for at være sikker. Du kan altid skrue længere ned for varmen hvis de når temperaturen før tid.
Sebastian
Hej Louise
Jeg skal have folk til middag i morgen aften og vil derfor gerne ligge den i saltlage i aften, men så ville jeg jo putte den rub på i morgen tidlig også sætte den i ovnen.
Ville det være for lidt tid ?
Mvh Sebastian
Louise Dam
Hej Sebastian, beklager jeg først svarer nu - håber det blev godt? Jeg er sikker på man sagtens kan gøre det som du skriver. Jeghar selv prøvet at sætte den i ovnen lige efter den havde fået rub, og den blev super lækker alligevel. Det vigtigste er at den får mange timer i ovnen så den bliver dejlig mør. Og så giver barbecuesaucen jo også meget smag til kødet.
Helle Lorenz
Hej Louise.
Jeg har lige læst din opskrift igennem og studsede, men regner med det er en fejl, 50 g paprika! ! 5 g må være nok ikk' 😄😄
Kh Helle
Louise Dam
Hej Helle, det er skam rigtigt nok med de 50 g ☺️
Line
Hej Louise,
Nu faldt jeg lige over din opskrift på pulled pork, som jeg overvejer at forberede inden en sommerhus tur med 10 af vores venner (når først det er lavet, er det jo lige til at tage med). To af dem spiser ikke svinekød og får noget andet (evt. pulled chicken). Vil du mene at det er nok at gange din opskrift med to på trods af at der er 5 granvoksne mænd? Ellers må jeg lave masser af coleslaw ;) Den skal i hvert fald prøves på et tidspunkt :)
Louise Dam
Hej Line
Ja, det vil jeg tro er nok, hvis der serveres både coleslaw og burgerboller til. God fornøjelse :-)
Minna Ellebæk
Din pulled pork er skøn. Jeg lavede den for tredje gang i går. Den blev serveret for min kæreste og tre af hans meget mad-glade venner. Der var ros til kødet fra alle 👌👍
Louise Dam
Hvor lyder det bare godt. Er så glad for at du kunne bruge min opskrift!
kim schulz
Pulled pork er en favorit hos mig, men jeg laver den altid på grillen. Du skal prøve at lave det på grill en dag og tilføje godt med røg. Det løfter retten til helt nye højder og får en til at forstå hvorfor amerikanerne i første omgang opfandt denne BBQ ret :-)
Louise Dam
Jeg ville også rigtig gerne have lavet det på grillen. Men vi kunne ikke få vores gasgrill ned på så lav varme. Det laveste den kunne køre på var omkring 150-160 grader.