• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Udgivet: jun 20, 2013 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dddb o

    Så blev det min tur til at afprøve en lækker pulled pork, og det fortryder jeg slet ikke at jeg kastede mig ud i! Selvom det tager ret lang tid at lave, og kræver en vis portion planlægning, så er den effektive arbejdstid ikke særlig stor, da maden stort set passer sig selv. Idéen med en pulled pork er at man langtidssteger en nakkefilet ved 100 grader i cirka 12 timer. Jeg har kigget på opskrifter rundt omkring på nettet, men har nok skævet mest til rigeligtsmor.dk lige her. Server det lækre og møre kød i hjemmebagte burgerboller og sammen med en skøn coleslaw.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Pulled Pork burger

    Opskrift af Louise Dam
    5 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 minutter min
    Tilb. tid 12 timer t
    Hviletid 16 timer t
    Samlet tid 1 day d 4 timer t 30 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 nakkefilet, cirka 2-2,5 kg

    Saltlage

    • 2 liter vand
    • 130 g salt

    Rub

    • 50 g brun farin
    • 50 g paprika
    • 2 spsk friskkværnet peber
    • 2 spsk havsalt
    • 1 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk løgpulver

    BBQ-sauce

    • ½ dl æblecidereddike
    • 4 spsk ketchup
    • 3 spsk brun farin
    • 2 tsk salt
    • peber, lidt
    • chiliflager/pulver, lidt

    Serveres med

    • burgerboller
    • coleslaw

    Sådan gør du
     

    1. dag - morgen

    • Kødet pudses meget let af for de værste sener og fedt. Sørg for der stadig er fedt tilbage, det er med til at gøre kødet mørt og smagfuldt!
    • I en stor skål eller grydes laves der en saltlage af 2 liter vand og 130 g salt. Rør/pisk i vandet indtil saltet er opløst, og læg derefter kødet ned i lagen. Sørg for at kødet bliver dækket helt af saltlagen. Læg eventuelt en tallerken ovenpå stegen for at den kommer helt ned i vandet.
    • Stil gryden/skålen i køleskabet i mindst 8 timer.

    1. dag - aften (mindst 8 timer efter kødet er kommet i saltlagen)

    • Bland alle krydderierne sammen til en tør rub.
    • Tag stegen op af saltlagen og dup den tør med lidt køkkenrulle.
    • Fordel rubben godt på hele stegen og massér den godt ind i kødet.
    • Læg stegen i et ovnfast fad, læg et stykke bagepapir over stegen og læg husholdningsfilm over fadet. Alternativt kan du pakke den helt ind i husholdningsfilm eller en pose.
    • Sæt stegen i køleskabet til næste morgen (tidlig!)

    2. dag - tidlig morgen

    • Sæt stegen i ovnen og tænd den på 100 grader. Stegen skal bare stå og hygge sig i 12-14 timer til den har en kernetemperatur på cirka 95 grader. Herefter kan du tage stegen ud af ovnen og trække den fra hinanden med to gafler.
    • Lav en BBQ-sauce ved at blande brun farin, æbleeddike, ketchup, chili, salt og peber godt sammen i en skål. Hæld lidt af saucen over kødet og bland det rundt.
    • Servér resten af BBQ-saucen sammen med kødet, hjemmebagte burgerboller og coleslaw.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 699 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 90 g | Fedt: 25 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

     

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

     

     

     

    Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce

    « Coleslaw
    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Camilla

      marts 26, 2019 at 7:25 pm

      Hej :-)

      Vi er kun to mennesker, og har købt en nakkefillet på 2 kg, jeg tænker at halvere den og gemme resten i fryseren.

      Men, hvad tænker du om stegetiden osv, når jeg halvere den således der kun er et kg i stedet for to? :)

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 3:02 pm

        Hej Camilla
        Til en anden gang vil jeg anbefale dig at lave det hele og så blot fryse din pulled pork ned. Det er så lækkert at have i fryseren. Den skal stadig op på 95 grader i centrumtemperatur og det tager måske et par timer mindre.

        Svar
    2. Dorthea Eugenius

      juni 23, 2018 at 2:41 am

      Fantastisk opskrift,, vil prøve med rensdyrkød en dag

      Svar
    3. Mina Jensen

      marts 07, 2018 at 10:10 pm

      Hej Louise,
      Jeg får en del gæster og regner med at lave to nakkefilleter i ovnen på én lang.
      Tænker du, at jeg bør ændre noget ved tiden eller varmen af den grund?
      Mvh Martina

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 4:57 pm

        Hej Mina, Så skal du nok sætte et par timer ekstra af for at være sikker. Du kan altid skrue længere ned for varmen hvis de når temperaturen før tid.

        Svar
    4. Sebastian

      september 07, 2017 at 12:56 pm

      Hej Louise

      Jeg skal have folk til middag i morgen aften og vil derfor gerne ligge den i saltlage i aften, men så ville jeg jo putte den rub på i morgen tidlig også sætte den i ovnen.

      Ville det være for lidt tid ?

      Mvh Sebastian

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:46 pm

        Hej Sebastian, beklager jeg først svarer nu - håber det blev godt? Jeg er sikker på man sagtens kan gøre det som du skriver. Jeghar selv prøvet at sætte den i ovnen lige efter den havde fået rub, og den blev super lækker alligevel. Det vigtigste er at den får mange timer i ovnen så den bliver dejlig mør. Og så giver barbecuesaucen jo også meget smag til kødet.

        Svar
    5. Helle Lorenz

      september 06, 2017 at 7:07 pm

      Hej Louise.
      Jeg har lige læst din opskrift igennem og studsede, men regner med det er en fejl, 50 g paprika! ! 5 g må være nok ikk' 😄😄
      Kh Helle

      Svar
      • Louise Dam

        september 06, 2017 at 7:27 pm

        Hej Helle, det er skam rigtigt nok med de 50 g ☺️

        Svar
    6. Line

      september 02, 2015 at 3:15 pm

      Hej Louise,

      Nu faldt jeg lige over din opskrift på pulled pork, som jeg overvejer at forberede inden en sommerhus tur med 10 af vores venner (når først det er lavet, er det jo lige til at tage med). To af dem spiser ikke svinekød og får noget andet (evt. pulled chicken). Vil du mene at det er nok at gange din opskrift med to på trods af at der er 5 granvoksne mænd? Ellers må jeg lave masser af coleslaw ;) Den skal i hvert fald prøves på et tidspunkt :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2015 at 11:02 am

        Hej Line
        Ja, det vil jeg tro er nok, hvis der serveres både coleslaw og burgerboller til. God fornøjelse :-)

        Svar
    7. Minna Ellebæk

      juli 10, 2015 at 4:00 pm

      Din pulled pork er skøn. Jeg lavede den for tredje gang i går. Den blev serveret for min kæreste og tre af hans meget mad-glade venner. Der var ros til kødet fra alle 👌👍

      Svar
      • Louise Dam

        juli 10, 2015 at 6:48 pm

        Hvor lyder det bare godt. Er så glad for at du kunne bruge min opskrift!

        Svar
    8. kim schulz

      juni 20, 2013 at 3:18 pm

      Pulled pork er en favorit hos mig, men jeg laver den altid på grillen. Du skal prøve at lave det på grill en dag og tilføje godt med røg. Det løfter retten til helt nye højder og får en til at forstå hvorfor amerikanerne i første omgang opfandt denne BBQ ret :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2013 at 11:43 am

        Jeg ville også rigtig gerne have lavet det på grillen. Men vi kunne ikke få vores gasgrill ned på så lav varme. Det laveste den kunne køre på var omkring 150-160 grader.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788