• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Aftensmad » Pulled turkey

    Pulled turkey

    5 / 5 ( 1 vote )
    Opskrift på hjemmelavet Pulled turkey - pulled kalkun
    For tiden er der vist gået lidt mode i at alt kød skal kunne trækkes fra hinanden. Jeg har tidligere lavet pulled pork og pulled chicken. Og nu er turen så nået til pulled turkey. Jeg købte et par kalkunbryster, som blev marineret i den samme marinade, som jeg brugte til den pulled chicken. Jeg lagde den i marinade aftenen før og så fik den 3 timer i ovnen dagen efter. Efter de 3 timer kunne kødet fint trækkes fra hinanden med to gafler. Det er dog ikke helt ligeså nemt som med pulled pork. Men det er nok fordi der er meget mindre fedt på et kalkunbryst. Til sidst blev der hældt en barbecuesauce over og så var kalkunen klar til at komme i hjemmebagte burgerboller.


    Pulled turkey / Pulled kalkun

    6-8 personer
    Forberedelsestid: 30 min
    Samlet tid: 4 timer

    Ingredienser
    2 kalkunbryster á 900 g

    Marinade
    4 spsk ketchup
    8 spsk olivenolie
    2 spsk honning
    2 spsk hvidvinseddike
    4 tsk salt
    2 tsk tørret løg/løgpulver
    4 tsk hvidløgspulver
    2 spsk paprika
    2 tsk liquid smoke (valgfri)

    1 portion barbecue sauce


    Fremgangsmåde
    1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
    2. Rengør kalkunbrysterne for eventuelle scener eller lignende.
    3. Placer kalkunbrysterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
    4. Rids et par gange i kalkunbrysterne så marinaden bedre kan trænge ind i kødet.
    5. Hæld marinaden over kødet og fordel marinaden over det hele, også under kalkunbrysterne.
    6. Luk sølvpapiret tæt omkring kalkunen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
    7. Sæt fadet i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
    8. Efter de 3 timer tages fadet ud af ovnen.
    9. Fjern sølvpapiret fra fadet.
    10. Hæld væden der er i fadet fra - gem gerne lidt af det.
    11. Nu kan du så trække kødet fra hinanden med to gafler.
    12. Når kødet er trukket fra hinanden hælder du den hjemmelavet barbecuesauce over kødet og blander det godt rundt.
    13. Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede eller købte tortilla wraps.



    Pulled turkey - pulled kalkun (1)
    Pulled turkey - pulled kalkun (2)
    Pulled turkey - pulled kalkun (3)
    Pulled turkey - pulled kalkun (4)
    Pulled turkey - pulled kalkun (5)
    Pulled turkey - pulled kalkun (6)
    Pulled turkey - pulled kalkun (7)
    Pulled turkey - pulled kalkun (8)
    Pulled turkey - pulled kalkun (9)
    Pulled turkey - pulled kalkun (10)
    Pulled turkey - pulled kalkun (11)
    Pulled turkey - pulled kalkun (12)
    Pulled turkey - pulled kalkun (14)

    Skrevet af: Louise DamKalkunKategori: Aftensmad, Fjerkræ

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Frosne bananbidder med chokolade
    Next Post: Guide til Berlin »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kristian

      november 12, 2017 at 9:00 pm

      HejLoUise
      Jeg har lavet pulles turkey efter din opskrift i dag. Brystet trak siden fredag aften og selvom kødet var varmet fint igennem, så var det altså slet ikke til at trække fra hinanden. Vi fik så skivet kalkunbryst :-)

      Har du oplevet det før?

      Mvh Kristian

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:11 pm

        Nej, det har jeg ikke lige prøvet. Men umiddelbart tænker jeg det ikke har fået nok tid.

        Svar
    2. Jacob Søholm

      august 20, 2015 at 9:01 am

      Hej Loise

      Hvad med at lægge kalkunen i saltlage, ligesom ved Pulled Pork? Det kunne måske gøre det mere mørt, tænker jeg 😊

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2015 at 10:45 am

        Rigtig god idé Jacob, det må jeg prøve :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her