• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Pulled turkey

    Udgivet: aug 15, 2015 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    aacd b

    For tiden er der vist gået lidt mode i at alt kød skal kunne trækkes fra hinanden. Jeg har tidligere lavet pulled pork og pulled chicken. Og nu er turen så nået til pulled turkey. Jeg købte et par kalkunbryster, som blev marineret i den samme marinade, som jeg brugte til den pulled chicken. Jeg lagde den i marinade aftenen før og så fik den 3 timer i ovnen dagen efter. Efter de 3 timer kunne kødet fint trækkes fra hinanden med to gafler. Det er dog ikke helt ligeså nemt som med pulled pork. Men det er nok fordi der er meget mindre fedt på et kalkunbryst. Til sidst blev der hældt en barbecuesauce over og så var kalkunen klar til at komme i hjemmebagte burgerboller.

    ikon piskeris Chestnut

    Pulled turkey

    8 personer
    Forb. tid 28 min
    Samlet tid 4 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 kalkunbryster á 900 g
    • Marinade
    • 4 spsk ketchup
    • 8 spsk olivenolie
    • 2 spsk honning
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • 4 tsk salt
    • 2 tsk tørret løg/løgpulver
    • 4 tsk hvidløgspulver
    • 2 spsk paprika
    • 2 tsk liquid smoke valgfri
    • 1 portion barbecue sauce

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
    • Rengør kalkunbrysterne for eventuelle scener eller lignende.
    • Placer kalkunbrysterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
    • Rids et par gange i kalkunbrysterne så marinaden bedre kan trænge ind i kødet.
    • Hæld marinaden over kødet og fordel marinaden over det hele, også under kalkunbrysterne.
    • Luk sølvpapiret tæt omkring kalkunen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
    • Sæt fadet i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
    • Efter de 3 timer tages fadet ud af ovnen.
    • Fjern sølvpapiret fra fadet.
    • Hæld væden der er i fadet fra - gem gerne lidt af det.
    • Nu kan du så trække kødet fra hinanden med to gafler.
    • Når kødet er trukket fra hinanden hælder du den hjemmelavet barbecuesauce over kødet og blander det godt rundt.
    • Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede eller købte tortilla wraps.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 351 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 42 g | Fedt: 17 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Pulled turkey - pulled kalkun (1)
    Pulled turkey - pulled kalkun (2)
    Pulled turkey - pulled kalkun (3)
    Pulled turkey - pulled kalkun (4)
    Pulled turkey - pulled kalkun (5)
    Pulled turkey - pulled kalkun (6)
    Pulled turkey - pulled kalkun (7)
    Pulled turkey - pulled kalkun (8)
    Pulled turkey - pulled kalkun (9)
    Pulled turkey - pulled kalkun (10)
    Pulled turkey - pulled kalkun (11)
    Pulled turkey - pulled kalkun (12)
    Pulled turkey - pulled kalkun (14)

     

    Skrevet af: Louise DamKalkunKategori: Aftensmad, Fjerkræ

    Følg mig på Instagram
    « Frosne bananbidder med chokolade
    Guide til Berlin »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kristian

      november 12, 2017 at 9:00 pm

      HejLoUise
      Jeg har lavet pulles turkey efter din opskrift i dag. Brystet trak siden fredag aften og selvom kødet var varmet fint igennem, så var det altså slet ikke til at trække fra hinanden. Vi fik så skivet kalkunbryst :-)

      Har du oplevet det før?

      Mvh Kristian

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:11 pm

        Nej, det har jeg ikke lige prøvet. Men umiddelbart tænker jeg det ikke har fået nok tid.

        Svar
    2. Jacob Søholm

      august 20, 2015 at 9:01 am

      Hej Loise

      Hvad med at lægge kalkunen i saltlage, ligesom ved Pulled Pork? Det kunne måske gøre det mere mørt, tænker jeg 😊

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2015 at 10:45 am

        Rigtig god idé Jacob, det må jeg prøve :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her