
Pulled turkey / Pulled kalkun
6-8 personer
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 4 timer
Ingredienser
2 kalkunbryster á 900 g
Marinade
4 spsk ketchup
8 spsk olivenolie
2 spsk honning
2 spsk hvidvinseddike
4 tsk salt
2 tsk tørret løg/løgpulver
4 tsk hvidløgspulver
2 spsk paprika
2 tsk liquid smoke (valgfri)
1 portion barbecue sauce
1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
2. Rengør kalkunbrysterne for eventuelle scener eller lignende.
3. Placer kalkunbrysterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
4. Rids et par gange i kalkunbrysterne så marinaden bedre kan trænge ind i kødet.
5. Hæld marinaden over kødet og fordel marinaden over det hele, også under kalkunbrysterne.
6. Luk sølvpapiret tæt omkring kalkunen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
7. Sæt fadet i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
8. Efter de 3 timer tages fadet ud af ovnen.
9. Fjern sølvpapiret fra fadet.
10. Hæld væden der er i fadet fra - gem gerne lidt af det.
11. Nu kan du så trække kødet fra hinanden med to gafler.
12. Når kødet er trukket fra hinanden hælder du den hjemmelavet barbecuesauce over kødet og blander det godt rundt.
13. Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede eller købte tortilla wraps.













Skrevet af: Louise DamKalkunKategori: Aftensmad, Fjerkræ
HejLoUise
Jeg har lavet pulles turkey efter din opskrift i dag. Brystet trak siden fredag aften og selvom kødet var varmet fint igennem, så var det altså slet ikke til at trække fra hinanden. Vi fik så skivet kalkunbryst :-)
Har du oplevet det før?
Mvh Kristian
Nej, det har jeg ikke lige prøvet. Men umiddelbart tænker jeg det ikke har fået nok tid.
Hej Loise
Hvad med at lægge kalkunen i saltlage, ligesom ved Pulled Pork? Det kunne måske gøre det mere mørt, tænker jeg 😊
Rigtig god idé Jacob, det må jeg prøve :-)