Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Pulled turkey

Udgivet: 15. aug 2015 · Opdateret: 15. maj 2021

 
aacd b

For tiden er der vist gået lidt mode i at alt kød skal kunne trækkes fra hinanden. Jeg har tidligere lavet pulled pork og pulled chicken. Og nu er turen så nået til pulled turkey. Jeg købte et par kalkunbryster, som blev marineret i den samme marinade, som jeg brugte til den pulled chicken. Jeg lagde den i marinade aftenen før og så fik den 3 timer i ovnen dagen efter. Efter de 3 timer kunne kødet fint trækkes fra hinanden med to gafler. Det er dog ikke helt ligeså nemt som med pulled pork. Men det er nok fordi der er meget mindre fedt på et kalkunbryst. Til sidst blev der hældt en barbecuesauce over og så var kalkunen klar til at komme i hjemmebagte burgerboller.

piskeris Grullo

Pulled turkey

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 8 personer
Forb. tid 28 minutter min
Samlet tid 4 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 kalkunbryster á 900 g
  • Marinade
  • 4 spsk ketchup
  • 8 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 2 spsk (reklamelink)honning
  • 2 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk tørret løg/løgpulver
  • 4 tsk (reklamelink)hvidløgspulver
  • 2 spsk paprika
  • 2 tsk liquid smoke, valgfri
  • 1 portion barbecue sauce

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  • Rengør kalkunbrysterne for eventuelle scener eller lignende.
  • Placer kalkunbrysterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
  • Rids et par gange i kalkunbrysterne så marinaden bedre kan trænge ind i kødet.
  • Hæld marinaden over kødet og fordel marinaden over det hele, også under kalkunbrysterne.
  • Luk sølvpapiret tæt omkring kalkunen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
  • Sæt fadet i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
  • Efter de 3 timer tages fadet ud af ovnen.
  • Fjern sølvpapiret fra fadet.
  • Hæld væden der er i fadet fra - gem gerne lidt af det.
  • Nu kan du så trække kødet fra hinanden med to gafler.
  • Når kødet er trukket fra hinanden hælder du den hjemmelavet barbecuesauce over kødet og blander det godt rundt.
  • Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede eller købte tortilla wraps.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 351 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 42 g | Fedt: 17 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Pulled turkey - pulled kalkun (1)
Pulled turkey - pulled kalkun (2)
Pulled turkey - pulled kalkun (3)
Pulled turkey - pulled kalkun (4)
Pulled turkey - pulled kalkun (5)
Pulled turkey - pulled kalkun (6)
Pulled turkey - pulled kalkun (7)
Pulled turkey - pulled kalkun (8)
Pulled turkey - pulled kalkun (9)
Pulled turkey - pulled kalkun (10)
Pulled turkey - pulled kalkun (11)
Pulled turkey - pulled kalkun (12)
Pulled turkey - pulled kalkun (14)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Kristian skriver

    november 12, 2017 at 9:00 pm

    HejLoUise
    Jeg har lavet pulles turkey efter din opskrift i dag. Brystet trak siden fredag aften og selvom kødet var varmet fint igennem, så var det altså slet ikke til at trække fra hinanden. Vi fik så skivet kalkunbryst :-)

    Har du oplevet det før?

    Mvh Kristian

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:11 pm

      Nej, det har jeg ikke lige prøvet. Men umiddelbart tænker jeg det ikke har fået nok tid.

      Svar
  2. Jacob Søholm skriver

    august 20, 2015 at 9:01 am

    Hej Loise

    Hvad med at lægge kalkunen i saltlage, ligesom ved Pulled Pork? Det kunne måske gøre det mere mørt, tænker jeg 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2015 at 10:45 am

      Rigtig god idé Jacob, det må jeg prøve :-)

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required