Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Perfekte hjemmebagte burgerboller

Udgivet: 17. aug 2010 · Opdateret: 26. aug 2021

 
opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller vender jeg altid tilbage til når vi skal have hjemmelavede burger. Bollen er helt perfekt blød, men stadig med en lille bitte sprødhed på ydersiden.

Det essentielle ved denne burgerbolle er at man lader bollerne hæve under plastik. På den måde beholder man alt fugten i dejen, så burgerbollerne bliver utrolig svampede.

piskeris Grullo

Hjemmebagte burgerboller

4.23 fra 18 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl vand, lunkent
  • 1 dl A38, naturel yoghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
  • 50 g gær
  • 60 g blødt margarine eller smør
  • 40 g sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 400 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 æg, til pensling
  • (reklamelink)sesamfrø til pynt

Sådan gør du
 

  • Gæren udblødes i vandet.
  • Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter.
  • Tryk dem flade med hånden og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
  • Stil dem til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time. (Det er vigtigt at have husholdningsfilm og viskestykke over under hævningen, da filmen holder på fugten og viskestykket holder på varmen.)
  • Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter.

Video

Noter

Tip: Hvis du vil have sesam på hele bollen, som ikke drysser så meget, så hæld sesamfrø ud på en tallerken. Når bollen er penslet med æg presser du den ned i sesamfrøene så der kommer sesam over hele overfladen på bollen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 277 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 7 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller
opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller
opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

Kommentarer

  1. Per skriver

    maj 05, 2021 at 3:47 pm

    Jeg synes ikke, at dejen bliver våd nok. Kan det passe, ar der kun skal 1 dl vand i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 05, 2021 at 8:21 pm

      Hej Per
      Det er helt korrekt der kun skal 1 dl vand i. Og så kommer der jo også et surmælksprodukt i der også er væske. Det plejer at være nok for mig.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Karina skriver

    september 05, 2020 at 10:52 am

    Bager du på alm eller varmluft ? Jeg har snart bagt dem maaaange gange sammen med din opskrift på coleslaw og pulled pork , jeg bager på alm ovn men syntes altid de skal have noget mere end der står i opskriften

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2020 at 11:54 am

      Hvor er det dejligt du kan bruge mine opskrifter :-) Jeg bager på almindelig ovn. Jeg synes godt tider kan variere en del på forskellige ovne. Det er noget med af temperaturen faktisk må afvige en del grader fra det man sætter sin ovn på- uden at det er en fejl på ovnen.

      Svar
  3. Verner Ory skriver

    maj 29, 2020 at 6:11 pm

    Hej. et lille råd jeg fået som virker. I stedet for plastik over bollerne ved hævning, kan man bruge en omvendt bradepande. Ellers er det nogle lækre boller.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 9:41 am

      Hej Verner
      Det lyder også smart med en omvendt bradepande. Gad vide om fugten holdes ligeså godt som under f.eks. husholdningsfilm.

      Svar
  4. Hanne skriver

    juli 13, 2019 at 12:26 pm

    Kan burgerbollerne fryses??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:38 pm

      Ja, det kan de sagtens.

      Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:38 pm

      Ja, det kan de sagtens.

      Svar
  5. Lisbeth skriver

    juni 03, 2019 at 6:05 pm

    Kan man tilberede dejen 24 timer, før man skal lave bollerne ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2019 at 9:33 am

      Jeg har ikke prøvet at koldhæve dejen. Men hvis du skal prøve det skal du bruge væsentlig mindre gær og så skal de hæve på køl.

      Svar
  6. Dorte skriver

    september 07, 2018 at 5:47 pm

    Super gode 😉 Jeg laver så en færdig burger, steger bacon, bøf med krydderier. Ruller bollerne ud, og kommer en skive cheddar i bunden, så bacon, så bøffen, og til sidst en skive cheddar igen🤗 Serverer salat og burgerdressing til 👍 Færdig arbejde.

    Svar
  7. Jannie skriver

    marts 29, 2018 at 9:14 am

    Smart trick med plastikpose-hævningen! Meen vil lige pointerer at skraldeposer er ikke beregnet til madvarer, så synes du skal bruge en frysepose i stedet. Ellers super nem opskrift :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2018 at 11:24 am

      Hej Jannie, helt enig. Det er også det jeg bruger nu. Burde måske nok få taget et nyt billede :-)

      Svar
    • Pernille Kofod skriver

      april 10, 2020 at 7:51 am

      Eller man kunne bare bruge husholdningsfilm. Same-same.

      Svar
  8. Anton Thomsen skriver

    december 09, 2017 at 11:30 am

    Skulle lave hjemmelavet burgerboller og fandt denne opskrift. Vi er til masse af kerne, så jeg tilsatte chiafrø og solsikkekerner samt en revet gulerod. Fik masse af ros og de mættede godt☺☺

    Svar
  9. Bergitta skriver

    oktober 07, 2017 at 11:23 pm

    Undskyld, var for hurtig. Som sagt, i Eddy's opskrift skal der vist et æg i dejen. Skal det ikke også i din? Jeg synes at jeg må tilsætte mere væske end du angiver. Burde jeg prøve med et æg i stedet for? Mvh Bergitta

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:36 pm

      Det har jeg faktisk droppet i min opskrift - men du kan sagtens tilsætte et æg.

      Svar
  10. Anja skriver

    september 02, 2017 at 6:55 pm

    Hej.
    Har lige bagt disse og hold nu op de blev gode. Har aldrig lykkes med, at bage burgerboller der ikke blev for meget som et franskbrød😉
    1000 tak for en super opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2017 at 4:25 pm

      Skønt at høre Anja!

      Svar
  11. Jeanette skriver

    maj 18, 2017 at 7:39 am

    Hej Louise kan de laves dagen før og varmes op? Hilsen Jeanette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 18, 2017 at 4:43 pm

      Ja, det kan de sagtens. De er også rigtige gode at fryse ned.

      Svar
      • Jeanette skriver

        maj 18, 2017 at 5:47 pm

        Tak fir hurtig svar 😊 Jeg prøver at lave dem i aften og luner dem imorgen.

        Svar
  12. Louise skriver

    marts 29, 2017 at 1:39 pm

    Hej hvis jeg vil 3-doble opskriften, hvor meget gær skal der så bruges???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2017 at 7:43 am

      Jeg ville nok bare bruge 1,5 pakke. Det er rigeligt.

      Svar
  13. Kristine skriver

    november 24, 2016 at 12:00 am

    Lyder lækkert må prøves. Kan se du overdækker dem med en plasticpose der ikke er beregnet til mad, kan ikke anbefales da den højst sandsynlig vil udskille stoffer til maden. Brug fryseposer du lige klipper op i den ene side, fungere lige så godt 😉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:37 pm

      Hej Kristine
      Ja, det ved jeg faktisk godt. Jeg havde bare ikke lige nogle fryseposer der var store nok :-) Men nogle gange bruger jeg også bare husholdningsfilm.

      Svar
  14. Frederik Andersen skriver

    september 23, 2016 at 4:57 pm

    De er utrolig lækre. Det er også helt fantastisk at de er så hurtige og nemme at lave. Efter jeg så denne opskrift har jeg ikke købt færdige boller siden! Jeg plejer at udskifte 1/3 med grahamsmel så de mætter mere. Tak for den her super gode opskrift!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2016 at 8:43 pm

      Dejligt at høre! :-)

      Svar
  15. Sandra Sørensen skriver

    september 11, 2016 at 5:24 pm

    Alt for meget salt! 1 tsk vil jeg tro er rigeligt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 12:11 pm

      Det er jo smag og behag, jeg synes ikke det er for meget salt og har aldrig haft gæster der har klaget over det :-)

      Svar
  16. Anja skriver

    juni 05, 2016 at 8:32 pm

    Har nogen erfaring med at lave en koldhævet version?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2016 at 6:58 pm

      Det har jeg faktisk ikke prøvet

      Svar
  17. Karina Bech skriver

    februar 24, 2016 at 12:21 pm

    De er virkelig gode, dejlig svampede. Nemme at bage.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 25, 2016 at 10:18 pm

      Dejligt at høre. Jeg bager dem også selv jævnligt :-)

      Svar
  18. Kim skriver

    august 18, 2010 at 9:31 am

    nam nam :-)

    Svar
4.23 from 18 votes (18 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.