• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Perfekte hjemmebagte burgerboller

    Udgivet: aug 17, 2010 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

    Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller vender jeg altid tilbage til når vi skal have hjemmelavede burger. Bollen er helt perfekt blød, men stadig med en lille bitte sprødhed på ydersiden.

    Det essentielle ved denne burgerbolle er at man lader bollerne hæve under plastik. På den måde beholder man alt fugten i dejen, så burgerbollerne bliver utrolig svampede.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmebagte burgerboller

    Opskrift af Louise Dam
    8 stk.
    Forb. tid 30 minutter min
    Tilb. tid 10 minutter min
    Hævetid 1 time t
    Samlet tid 1 time t 35 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 dl vand, lunkent
    • 1 dl A38, naturel yoghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
    • 50 g gær
    • 60 g blødt margarine eller smør
    • 40 g sukker
    • 1,5 tsk salt
    • 400 g hvedemel
    • 1 æg, til pensling
    • sesamfrø til pynt

    Sådan gør du
     

    • Gæren udblødes i vandet.
    • Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
    • Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter.
    • Tryk dem flade med hånden og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
    • Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
    • Stil dem til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time. (Det er vigtigt at have husholdningsfilm og viskestykke over under hævningen, da filmen holder på fugten og viskestykket holder på varmen.)
    • Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter.

    Video

    Noter

    Tip: Hvis du vil have sesam på hele bollen, som ikke drysser så meget, så hæld sesamfrø ud på en tallerken. Når bollen er penslet med æg presser du den ned i sesamfrøene så der kommer sesam over hele overfladen på bollen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 277 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 7 g | Fedt: 8 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 15 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

    « Kylling i champignon-fløde sauce
    Koldhævede durumboller »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Per

      maj 05, 2021 at 3:47 pm

      Jeg synes ikke, at dejen bliver våd nok. Kan det passe, ar der kun skal 1 dl vand i?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 05, 2021 at 8:21 pm

        Hej Per
        Det er helt korrekt der kun skal 1 dl vand i. Og så kommer der jo også et surmælksprodukt i der også er væske. Det plejer at være nok for mig.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Karina

      september 05, 2020 at 10:52 am

      Bager du på alm eller varmluft ? Jeg har snart bagt dem maaaange gange sammen med din opskrift på coleslaw og pulled pork , jeg bager på alm ovn men syntes altid de skal have noget mere end der står i opskriften

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:54 am

        Hvor er det dejligt du kan bruge mine opskrifter :-) Jeg bager på almindelig ovn. Jeg synes godt tider kan variere en del på forskellige ovne. Det er noget med af temperaturen faktisk må afvige en del grader fra det man sætter sin ovn på- uden at det er en fejl på ovnen.

        Svar
    3. Verner Ory

      maj 29, 2020 at 6:11 pm

      Hej. et lille råd jeg fået som virker. I stedet for plastik over bollerne ved hævning, kan man bruge en omvendt bradepande. Ellers er det nogle lækre boller.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 9:41 am

        Hej Verner
        Det lyder også smart med en omvendt bradepande. Gad vide om fugten holdes ligeså godt som under f.eks. husholdningsfilm.

        Svar
    4. Hanne

      juli 13, 2019 at 12:26 pm

      Kan burgerbollerne fryses??

      Svar
      • Louise Dam

        juli 13, 2019 at 12:38 pm

        Ja, det kan de sagtens.

        Svar
      • Louise Dam

        juli 13, 2019 at 12:38 pm

        Ja, det kan de sagtens.

        Svar
    5. Lisbeth

      juni 03, 2019 at 6:05 pm

      Kan man tilberede dejen 24 timer, før man skal lave bollerne ?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2019 at 9:33 am

        Jeg har ikke prøvet at koldhæve dejen. Men hvis du skal prøve det skal du bruge væsentlig mindre gær og så skal de hæve på køl.

        Svar
    6. Dorte

      september 07, 2018 at 5:47 pm

      Super gode 😉 Jeg laver så en færdig burger, steger bacon, bøf med krydderier. Ruller bollerne ud, og kommer en skive cheddar i bunden, så bacon, så bøffen, og til sidst en skive cheddar igen🤗 Serverer salat og burgerdressing til 👍 Færdig arbejde.

      Svar
    7. Jannie

      marts 29, 2018 at 9:14 am

      Smart trick med plastikpose-hævningen! Meen vil lige pointerer at skraldeposer er ikke beregnet til madvarer, så synes du skal bruge en frysepose i stedet. Ellers super nem opskrift :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 30, 2018 at 11:24 am

        Hej Jannie, helt enig. Det er også det jeg bruger nu. Burde måske nok få taget et nyt billede :-)

        Svar
      • Pernille Kofod

        april 10, 2020 at 7:51 am

        Eller man kunne bare bruge husholdningsfilm. Same-same.

        Svar
    8. Anton Thomsen

      december 09, 2017 at 11:30 am

      Skulle lave hjemmelavet burgerboller og fandt denne opskrift. Vi er til masse af kerne, så jeg tilsatte chiafrø og solsikkekerner samt en revet gulerod. Fik masse af ros og de mættede godt☺☺

      Svar
    9. Bergitta

      oktober 07, 2017 at 11:23 pm

      Undskyld, var for hurtig. Som sagt, i Eddy's opskrift skal der vist et æg i dejen. Skal det ikke også i din? Jeg synes at jeg må tilsætte mere væske end du angiver. Burde jeg prøve med et æg i stedet for? Mvh Bergitta

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:36 pm

        Det har jeg faktisk droppet i min opskrift - men du kan sagtens tilsætte et æg.

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788