Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller vender jeg altid tilbage til når vi skal have hjemmelavede burger. Bollen er helt perfekt blød, men stadig med en lille bitte sprødhed på ydersiden.
Det essentielle ved denne burgerbolle er at man lader bollerne hæve under plastik. På den måde beholder man alt fugten i dejen, så burgerbollerne bliver utrolig svampede.
📖 Opskrift
Hjemmebagte burgerboller
Ingredienser
- 1 dl vand, lunkent
- 1 dl A38, naturel yoghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
- 50 g gær
- 60 g blødt margarine eller smør
- 40 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 400 g hvedemel
- 1 æg, til pensling
- sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Gæren udblødes i vandet.
- Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter.
- Tryk dem flade med hånden og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
- Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
- Stil dem til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time. (Det er vigtigt at have husholdningsfilm og viskestykke over under hævningen, da filmen holder på fugten og viskestykket holder på varmen.)
- Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter.
Per
Jeg synes ikke, at dejen bliver våd nok. Kan det passe, ar der kun skal 1 dl vand i?
Louise Dam
Hej Per
Det er helt korrekt der kun skal 1 dl vand i. Og så kommer der jo også et surmælksprodukt i der også er væske. Det plejer at være nok for mig.
Hilsen Louise
Karina
Bager du på alm eller varmluft ? Jeg har snart bagt dem maaaange gange sammen med din opskrift på coleslaw og pulled pork , jeg bager på alm ovn men syntes altid de skal have noget mere end der står i opskriften
Louise Dam
Hvor er det dejligt du kan bruge mine opskrifter :-) Jeg bager på almindelig ovn. Jeg synes godt tider kan variere en del på forskellige ovne. Det er noget med af temperaturen faktisk må afvige en del grader fra det man sætter sin ovn på- uden at det er en fejl på ovnen.
Verner Ory
Hej. et lille råd jeg fået som virker. I stedet for plastik over bollerne ved hævning, kan man bruge en omvendt bradepande. Ellers er det nogle lækre boller.
Louise Dam
Hej Verner
Det lyder også smart med en omvendt bradepande. Gad vide om fugten holdes ligeså godt som under f.eks. husholdningsfilm.
Hanne
Kan burgerbollerne fryses??
Louise Dam
Ja, det kan de sagtens.
Louise Dam
Ja, det kan de sagtens.
Lisbeth
Kan man tilberede dejen 24 timer, før man skal lave bollerne ?
Louise Dam
Jeg har ikke prøvet at koldhæve dejen. Men hvis du skal prøve det skal du bruge væsentlig mindre gær og så skal de hæve på køl.
Dorte
Super gode 😉 Jeg laver så en færdig burger, steger bacon, bøf med krydderier. Ruller bollerne ud, og kommer en skive cheddar i bunden, så bacon, så bøffen, og til sidst en skive cheddar igen🤗 Serverer salat og burgerdressing til 👍 Færdig arbejde.
Jannie
Smart trick med plastikpose-hævningen! Meen vil lige pointerer at skraldeposer er ikke beregnet til madvarer, så synes du skal bruge en frysepose i stedet. Ellers super nem opskrift :)
Louise Dam
Hej Jannie, helt enig. Det er også det jeg bruger nu. Burde måske nok få taget et nyt billede :-)
Pernille Kofod
Eller man kunne bare bruge husholdningsfilm. Same-same.
Anton Thomsen
Skulle lave hjemmelavet burgerboller og fandt denne opskrift. Vi er til masse af kerne, så jeg tilsatte chiafrø og solsikkekerner samt en revet gulerod. Fik masse af ros og de mættede godt☺☺
Bergitta
Undskyld, var for hurtig. Som sagt, i Eddy's opskrift skal der vist et æg i dejen. Skal det ikke også i din? Jeg synes at jeg må tilsætte mere væske end du angiver. Burde jeg prøve med et æg i stedet for? Mvh Bergitta
Louise Dam
Det har jeg faktisk droppet i min opskrift - men du kan sagtens tilsætte et æg.