
Pulled Chicken
2-3 personer
Forberedelsestid:
Ingredienser
3 kyllingefileter
Marinade
2 spsk ketchup
4 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 spsk hvidvinseddike
2 tsk salt
1 tsk tørret løg/løgpulver
2 tsk hvidløgspulver
1 spsk paprika
1 tsk liquid smoke (valgfri)
1 portion barbecue sauce
Fremgangsmåde
1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
2. Placer kyllingefileterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
3. Hæld marinaden over kyllingefileterne og fordel marinaden over det hele.
4. Luk sølvpapiret tæt omkring kyllingen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
5. Sæt kyllingen i ovnen ved 150 grader i 15 minutter, skru herefter ned til 110 grader og lad kyllingen stå i ovnen i 3 timer.
6. Efter de 3 timer tages kyllingen ud af ovnen og over på et fad hvor du nu kan trække kødet fra hinanden med to gafler. Hæld eventuelt lidt hjemmelavet barbecuesauce over kyllingen efter den er trukket.
7. Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede tortilla wraps (eller købte).
2. Placer kyllingefileterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
3. Hæld marinaden over kyllingefileterne og fordel marinaden over det hele.
4. Luk sølvpapiret tæt omkring kyllingen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
5. Sæt kyllingen i ovnen ved 150 grader i 15 minutter, skru herefter ned til 110 grader og lad kyllingen stå i ovnen i 3 timer.
6. Efter de 3 timer tages kyllingen ud af ovnen og over på et fad hvor du nu kan trække kødet fra hinanden med to gafler. Hæld eventuelt lidt hjemmelavet barbecuesauce over kyllingen efter den er trukket.
7. Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede tortilla wraps (eller købte).





//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Åhrrr det er så godt. Og mega nemt. Klaskede lige det hele sammen inden jeg gik i seng i går, så de kunne marinere hele natten.
Har en and I fryseren som jeg aldrig fik brugt til Mortens aften. Kan man lave den til pulled and mon? Og har du evt. en god opskrift?
Dejligt at høre! Ja, man kan helt sikkert lave pulled duck/and. Det har jeg nemlig fået adskillige gange. Men jeg har faktisk ikke selv fået det afprøvet, så her må jeg desværre sende dig på Google for at lede efter en opskrift et andet sted.
Hej
Laver 2 kyllinger bryster og de er meget store tænker du så stadigvæk at det skal have samme tid i ovenen ?
Mvh Sofia
Hvis de er meget tykke i forhold til almindelig kyllingebryster kan det godt være du skal give dem lidt ekstra tid.
Hej:)
Er det bare 3 stk kyllinge bryster der skal bruges?
Hvis man nu ikke er så vild med pulver løg og hvidløg, kam man så ikke undvære det? Også erstatte det med frisk hvidløg
Mvh Sofia 😊
Hej Sofia
Ja, det er det. Vil tro du sagtens kan bruge frisk hvidløg istedet for.
Tror du man kan bruge kyllingelår/bryst m. ben i stedet, og måske det skal have lidt længere tid/højere temperatur? Har ihvertfald tænkt mig at prøve da jeg ikke lige har fileter i huset.
Ja, det tror jeg sagtens. Jeg laver indimellem kyllingelår og så fjerner kødet fra benene og bruger det i pitabrød, på pizza osv. Da der er fedt i skindet bliver det mere saftigt og falder mere fra hindanden end brystet.
Hej louise
Kan man lave det dagen før ?
blot det tørt hvis man opvarmer det dagen efter ?
mvh Bitten
Nej, det synes jeg ikke det gør.
Super lækkert resultat din opskrift gav. Den ramte virkelig plet hos min kone og børn. Jeg serverede det med taco skaller, salat, pommes frites og hjemmelavet cremefraiche dressing. Virkelig lækkert 😊 Tak for en god opskrift 😊
Det lyder også utrolig lækkert!
Sætter du kyllingen i ovnen, hvor staniolet stadig er pakket omkring kødet, eller skal der være åbent?
Staniolen skal blive på :-)
Hej Louise!
Jeg har lavet denne opskrift fra din blog mange gange – jeg bruger dog frisk hvidløg (et par fed til dobbelt portion) og et frisk småtskåret løg i stedet for pulverudgaverne) samt røget chili fra dåse. Men opskriften er virkelig god og alle ingredienserne har man i huset. Har serveret til gæster flere gange og de beder altid om opskriften :)
Er endnu engang ved at gøre klar så det kan stå natten over i køleskabet – super god opskrift :)
Dejligt at høre :-)
Super god opskrift med lækker marinade! Jeg lavede lige et par ridser i kyllingebrysterne, så marinaden kunne trænge helt ind.
Tusind tak for god opskrift!;)
Hej,
Tror du man kan lave det i en stegeso? :D
Ja det tror jeg faktisk godt man kan.
Tak for svar! Det prøver jeg :D Det ser vildt lækkert ud :)
Varm luft eller ej?
Jeg bruger ikke varmluft.
Skal ovnen være forvarmet eller kold, når det sættes ind? :-)
Den skal være forvarmet :-)
Kan man bruge en stegepose i stedet for stanniol?
Jeg har ikke selv prøvet det, men det kan man nok godt.
Lækkert tak, nu lavet 3 gange på 2 uger :)
Fantastisk! Jeg er også vild med den :-)
Mums det var lækkert…
Kom sirup i stedet for honning, da jeg har en lille dreng der ikke må få honning. Men nøj hvor var det lækkert.
Til fik vi coleslaw og grønkålssalat m granatæbler, æbletern og nødder.
Godt I kunne lide det! Det lyder også lækkert med tilbehøret :-)
Hej, tilbereder du også i staniolen eller hvordan? :-)
Vh
Hej Nikolaj
Ja det gør jeg :-)