
Endelig fik jeg taget mig sammen til at få afprøvet Pulled Chicken. Jeg er helt vild med Pulled Pork, så det har længe stået på min liste, at jeg skulle afprøve kyllingeversionen også. Pulled Chicken er ikke nær så omfattende at lave som Pulled Pork, i hvert fald ikke denne opskrift.
Kyllingen skal nemlig kun have 3 timer i ovnen før den er færdig. Den har dog godt af at stå og trække lidt i marinaden i nogle timer inden den kommer i ovnen. Men det er ikke yderst nødvendigt.
Da Pulled Chicken er lavet af kyllingefilet er det også en ganske fedtfattig opskrift. Du kan enten vælge at spise din Pulled Chicken i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller du kan servere den med hjemmelavede tortilla wraps (eller købte), ligesom jeg gjorde. Det var super lækkert!
Pulled Chicken
Ingredienser
- 3 kyllingefileter
Marinade
- 2 spsk ketchup
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk salt
- 1 tsk tørret løg/løgpulver
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk paprika
- 1 tsk liquid smoke valgfri
1 portion barbecue sauce
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Placer kyllingefileterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
- Hæld marinaden over kyllingefileterne og fordel marinaden over det hele.
- Luk sølvpapiret tæt omkring kyllingen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
- Sæt kyllingen i ovnen ved 150 grader i 15 minutter, skru herefter ned til 110 grader og lad kyllingen stå i ovnen i 3 timer.
- Efter de 3 timer tages kyllingen ud af ovnen og over på et fad hvor du nu kan trække kødet fra hinanden med to gafler. Hæld eventuelt lidt hjemmelavet barbecuesauce over kyllingen efter den er trukket.
- Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede tortilla wraps (eller købte).
Anette
Super nem opskrift - og virkelig skøn marinade, som jeg er sikker på også kan bruges til mange andre ting.
Dejlig smag - og kødet bliver virkelig saftigt og lækkert.
Man kan jo altid selv justere hvis den ønskes mere spicy - jeg har fx tilføjet lidt chilikrydderi.
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften. Det er også en af mine favoritter.
Signe
Bliver det tørt? Kylling har jo ikke fedt på samme måde som svin har.
Louise Dam
Nej, jeg synes bestemt ikke det bliver tørt fordi man har masser af lækker marinade på kyllingen. Derudover kan man også blande det med lidt barbecuesauce når det er færdigt.
Tanja
Så nemt og nu står det i ovnen de næste 3 timer - glæder mig meget. Kan man lave det og spise det over er par dage på madpakken uden problemer ?
Louise Dam
Hej Tanja
Skønt at høre! Ja, det kan du sagtens! Det kan sagtens holde et par dage i køleskabet uden nogle problemer.
Hilsen Louise
Louise hjermov
Kan det fryses?
Louise Dam
Ja, det kan det sagtens :-)
Dorte Danielsen
Rigtig god og nemt🙏👏🏻😍
Louise Dam
Skønt at høre! :-)
Lena Dalibey
Jeg bruger altid en stegepose, det er nemt og mere miljøvenligt end sølvpapir 🤗
Louise Dam
Rigtig god idé. Eller man kan bruge en stegeso er jeg ret sikker på. Det er med at få mindsket brugen af sølvpapir så meget som muligt.
Annette
Hej
Kan den laves i stegeso uden staniol?
Louise Dam
Det vil jeg tro man sagtens kan :-) Det er jo også meget bedre for miljøet.
Zoee Erlandsen
Super lækkert 😍
Jeg bruger en ultra pro fra Tupperware, så behøver man ikke bruge stanniol.
Louise Dam
Super smart - den har min mor også og er ret glad for :)
Britt
Har prøvet opskriften. Superlækkert, men kan man bruge bagepapir i stedet for sølvpapir?
Louise Dam
Det kan jeg faktisk ikke huske om jeg har prøvet. Men det burde man godt kunne. Det er også bedre for miljøet!
Mette Frimann
Hvor ser det nemt og lækkert ud!! Jeg har planer om at bruge den til en middag i morgen aften.
En ting i opskriften jeg er i tvivl om er: Skal fileterne steges i ovnen med eller uden sølvpapir?
Vh. Mette
Louise Dam
Med sølvpapiret på 😊