• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Hjemmelavede tortilla wraps

    Udgivet: aug 10, 2013 · Opdateret: jun 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Opskrift på Tortilla wraps eller tortillapandekager
    Tortilla wraps tortillapandekager

    Tortillapandekager eller tortilla wraps er noget der virkelig er blevet populært i Danmark de seneste år. De flade mexicanske brød kan fyldes med forskelligt kød og grønt, og det er nemt at få et hurtigt og velsmagende måltid. Samtidig kan retten nærmest varieres i det uendelige, det er kun fantasien der sætter grænserne i forhold til fyld.

    Man kan købe tortillas i alle supermarkeder, men det er faktisk super nemt at lave hjemmelavede tortilla wraps. Du skal kun bruge 5 ingredienser til opskriften, og jeg vil tro det er noget de fleste har på lager :-)

    Læs også: Mexicansk Tortillalasagne | Sliders - Mini burgere | Burritos med kylling og koriander-lime ris

    Jeg synes, at de hjemmelavede tortillapandekager smager bedre end dem man køber. Det er som om der bare er mere smag i dem. Hvis man vil have en mere autentisk mexicansk oplevelse kan man udskifte dele af eller alt hvedemelet med majsmel i sine tortilla wraps. Jeg bruger blot hvedemel fordi jeg altid har det i mit køkken. Herunder får du min nemme opskrift på tortilla.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavede tortilla wraps

    6 stk.
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 5 min
    Samlet tid 25 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • ½ tsk salt
    • 3 spsk olie
    • 1,25 dl kogende vand

    Sådan gør du
     

    • Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
    • Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen indtil dejen bliver fast.
    • Æltes til den er en anelse klistret, men ikke så meget at den hænger fast i hænderne.
    • Form dejen til 6 kugler á cirka 50 g stykket.
    • Lad kuglerne ligge i 10 min og hvile under et viskestykke og rul dem så flade med en kagerulle. De skal være cirka 20-25 cm i diameter, og de skal være så tynde så du næsten kan se igennem dem.
    • Rul én pandekage ud ad gangen og læg den derefter op en meget varm pande og steg dem i 20-30 sekunder på hver side. Hvis de får får lang tid kan de godt blive hårde istedet for bløde når de køler af.
    • Overfør tortillaen til en tallerken og hold den varm med et viskestykke. Fortsæt på samme måde med de resterende 5 kugler.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg brugte denne opskrift.
    2/8-20: jeg har ændret lidt i opskriften. Jeg bruger nu olie istedet for smør, det er nemlig meget nemmere. Og så kommer der 0,25 dl mere vand i.
    TIP fra en læser :Et godt fif for at holde dem bløde og varme, er at lægge dem i en gryde med låg på ;)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 184 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 3 g | Fedt: 7 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.1 fra 52 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Ofte stillede spørgsmål til opskrift på tortilla

    Hvordan laver jeg de flade tortillapandekager?

    Jeg ruller blot dejen ud med en kagerulle. Men man kan også købe sig en tortilla presse til at lave dem på.

    Kan jeg bruge smør i stedet for olie?

    Ja, indtil for nylig brugte jeg faktisk selv smør i opskriften. Men jeg syntes det var nemmere med olie, og jeg kunne ikke smage forskel på de færdige brød. Så du kan sagtens udskifte olien med 50 g smør.

    Mine tortillaer bliver sprøde i stedet for bløde, hvad gør jeg galt?

    Hvis du oplever at de bliver sprøde så er det højst sandsynligt fordi de bliver bagt for længe. De skal have høj varme i kort tid!

    Skal der ikke olie eller smør på panden når de skal bages?

    Nej, jeg steger dem blot på en tør pande.

    • Tortillapandekager
    • Dejen
    • Dejen
    • Tortilla wraps tortillapandekager
    • Tortilla wraps tortillapandekager
    Følg mig på Instagram
    « En lækker smagsoplevelse og lidt om gode deals
    Aftensmaden skal være Ret Nemt »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rosa

      november 25, 2022 at 1:43 pm

      5 stars
      De smagte rigtig godt!! Vi lavede dobbelt portion, så det blev i alt 12 tortillas af 55g ca. Jeg må ikke spise konserveringsmidler/E-numre, og det er der i mange købe tortillas. Nem og enkel opskrift :D

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 12:48 pm

        Skøn at høre du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    2. Morten Olesen

      august 08, 2021 at 10:16 am

      Drop udrulningen og brug en tortillapresse.
      Har du ikke en, så prøv stormandsvarianten.
      Du skal bruge 2 kraftige og flytbare flader (skærebræt, pizzasten eller lignende), en opklippet affaldspose og en stor mand.
      Læg dejkuglen i affaldsposen, læg affaldsposen mellem de to flader, læg hele ekvipagen på gulvet og stil den store mand ovenpå.
      Vupti, så er der tynde tortillas og de slipper overraskende let affaldsposen.
      Jeg lærte tricket i Mexico, hvor jeg blev brugt som stor mand. Med 125 kg er jeg velkvalificeret!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2021 at 8:49 pm

        Haha, det er sgu sjovt :-) Det lyder meget sjovere med stormandsvarianten end med en tortillapresse :-)

        Svar
    3. Helle

      juni 03, 2021 at 2:17 pm

      Et godt fif for at holde dem bløde og varme er at lægge dem i en gryde med låg på ;)
      Tak for dejlige opskrifter.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 07, 2021 at 8:29 pm

        Tak for et godt tip! Det vil jeg afprøve næste gang!

        Svar
    4. Kamilla

      april 21, 2021 at 12:09 pm

      Hvorfor skal vandet være kogende?

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2021 at 9:45 am

        Dejen bliver nem at arbejde med. Men du kan nok også godt bare bruge varmt/lunkent vand ;-)

        Svar
    5. Mikkel Christiansen

      april 06, 2021 at 7:10 pm

      Tak for opskriften - jeg har prøvet den 2 gange, men der er et eller andet der ikke fungerer som det skal for mig (det er varmt kogende vand man skal bruge, ikke?)
      Jeg får en stor klump lidt hård dej der ikke kan rulles nok ud. Det bliver til 3-4 meget tykke pandekager, og jeg kan ikke rulle dem nok ud til at fylde en pande. De smager godt men jeg kan ikke forstå jeg ikke kan få dem fladere og få flere. Jeg bruger majsmel og hvedemel 50/50... nogen gode råd til hvad jeg kan gøre anderledes?
      På forhånd tak for hjælpen :-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 04, 2021 at 12:15 am

        Måske er det majsmelet? Jeg bruger jo rent hvedemel i min opskrift. Jeg er faktisk i tvivl om majsmel kræver mere væske. Jeg oplever i hvert fald ikke at dejen bliver hård at arbejde med.

        Svar
    6. Kathrine

      marts 19, 2021 at 11:46 am

      Hej Louise.

      Da du lavede dem med smør, blev de så mere velsmagende? Hvor meget smør brugte du?

      Tak for opskrift

      Svar
      • Louise Dam

        marts 19, 2021 at 2:39 pm

        Jeg synes faktisk ikke jeg oplevede en ændring i smagen ved skift fra smør til olie. Jeg brugte 50 g smør.

        Svar
    7. Liselotte

      august 01, 2020 at 10:20 am

      Hej Louise!
      Kan man godt lave dejen om formiddagen, så de er klar til at komme på panden om aftenen? I så fald skal de så opbevares på køl indtil da? :-)
      Mvh. Liselotte

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 10:35 am

        Hej Liselotte
        Jeg har faktisk ikke prøvet det. Men umiddelbart vil jeg godt tro at du kan trille dem til kugler og lægge film over og stille dem på køl.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Liselotte

          august 04, 2020 at 12:28 pm

          Tak for svar, det vil jeg prøve! :-)

          Svar
    8. Jenny

      maj 04, 2020 at 11:17 am

      de var supergode, og nu overvejer jeg at lave dem igen. Men .. ;) de blev meget sprøde, og knækkede når jeg ville folde dem. En god bekendt foreslog at lægge et fugtigt stygge henover dem, men jeg kan se af kommentarerne at I både kan varme dem op og fryse dem - har I et par fif?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 05, 2020 at 9:47 pm

        Hej Jenny
        Jeg tror simpelthen du skal give dem højere varme og kortere tid. Hvis de kommer til at ligge for længe på panden, så bliver de nemlig sprøde.

        Svar
    9. Trine Jakobsen

      marts 22, 2020 at 7:08 pm

      Det er en virkelig god opskrift!
      Jeg har forsøgt mig med hjemmelavede tortillas nogle gange, med en anden opskrift som slet ikke levede op til mine forventninger. Men de her!!! De er bare SÅ lækre. Bløde lidt elastiske og meget velsmagende.

      Svar
      • Louise Dam

        april 21, 2020 at 12:13 pm

        Dejligt at høre! Jeg har også lige bagt dem igen i går med stor succes. Denne gang skiftede jeg bare smørret ud med 2-3 spsk olie, det var også rigtig godt.

        Svar
    10. Trine

      marts 10, 2020 at 7:06 am

      Hej!

      Hvad steger du pandekagerne i? Olie, smør eller bare på en tør pande?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 08, 2020 at 7:35 pm

        Bare på en tør pande.

        Svar
        • Rikke

          december 15, 2020 at 4:28 pm

          Virkelig god opskrift. Tusind tak for den

          Svar
          • Louise Dam

            december 21, 2020 at 3:09 pm

            Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

            Svar
    11. Rie

      marts 31, 2015 at 4:34 pm

      Hej
      Kan man godt lave pandekagerne om formiddagen og så varme dem til aften?
      Og vil man varme dem ligesom købe tortillas, i en stak i staniol?

      På forhånd tak.
      Rie

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 9:29 pm

        Hej Rie
        Jeg må helt ærligt sige at jeg ikke har prøvet. Men jeg vil tro at man kan varme varme dem i staniol eller måske bare i mikroovnen.

        Svar
    12. Mette

      februar 28, 2014 at 6:21 pm

      Er der en eller anden der ved, om tortillaerne bliver dårlige, hvis man fryser dem, - eller skal de helst spises samme dag, som de bliver lavet.

      Svar
      • Anne Mette

        juni 11, 2014 at 4:59 pm

        Jeg har god erfaring med at fryse tortilla pandekagerne ned. Så længe du sørger for at lade dem ligge fladt under indfrysningen fungerer det fint - og man kan derefter tage dem op enkeltvis til f.eks. Madpakker etc.
        Lækre opskrifter her på siden i øvrigt: der er flere jeg vist må prøve.
        :) Anne Mette

        Svar
        • Louise Dam

          juni 14, 2014 at 8:03 pm

          Sikke en god idé. Det vil jeg da forsøge mig med :-) Mange tak fordi du læser med!

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her