Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Hjemmelavede tortilla wraps

Udgivet: 10. aug 2013 · Opdateret: 7. jun 2021

Opskrift på Tortilla wraps eller tortillapandekager
Tortilla wraps tortillapandekager

Tortillapandekager eller tortilla wraps er noget der virkelig er blevet populært i Danmark de seneste år. De flade mexicanske brød kan fyldes med forskelligt kød og grønt, og det er nemt at få et hurtigt og velsmagende måltid. Samtidig kan retten nærmest varieres i det uendelige, det er kun fantasien der sætter grænserne i forhold til fyld.

Man kan købe tortillas i alle supermarkeder, men det er faktisk super nemt at lave hjemmelavede tortilla wraps. Du skal kun bruge 5 ingredienser til opskriften, og jeg vil tro det er noget de fleste har på lager :-)

Læs også: Mexicansk Tortillalasagne | Sliders - Mini burgere | Burritos med kylling og koriander-lime ris

Jeg synes, at de hjemmelavede tortillapandekager smager bedre end dem man køber. Det er som om der bare er mere smag i dem. Hvis man vil have en mere autentisk mexicansk oplevelse kan man udskifte dele af eller alt hvedemelet med majsmel i sine tortilla wraps. Jeg bruger blot hvedemel fordi jeg altid har det i mit køkken. Herunder får du min nemme opskrift på tortilla.

piskeris Grullo

Hjemmelavede tortilla wraps

4.22 fra 76 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 stk.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 1,25 dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
  • Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen indtil dejen bliver fast.
  • Æltes til den er en anelse klistret, men ikke så meget at den hænger fast i hænderne.
  • Form dejen til 6 kugler á cirka 50 g stykket.
  • Lad kuglerne ligge i 10 min og hvile under et viskestykke og rul dem så flade med en kagerulle. De skal være cirka 20-25 cm i diameter, og de skal være så tynde så du næsten kan se igennem dem.
  • Rul én pandekage ud ad gangen og læg den derefter op en meget varm pande og steg dem i 20-30 sekunder på hver side. Hvis de får får lang tid kan de godt blive hårde istedet for bløde når de køler af.
  • Overfør tortillaen til en tallerken og hold den varm med et viskestykke. Fortsæt på samme måde med de resterende 5 kugler.

Noter

Jeg brugte denne opskrift.
2/8-20: jeg har ændret lidt i opskriften. Jeg bruger nu olie istedet for smør, det er nemlig meget nemmere. Og så kommer der 0,25 dl mere vand i.
TIP fra en læser :Et godt fif for at holde dem bløde og varme, er at lægge dem i en gryde med låg på ;)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 184 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 3 g | Fedt: 7 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ofte stillede spørgsmål til opskrift på tortilla

Hvordan laver jeg de flade tortillapandekager?

Jeg ruller blot dejen ud med en kagerulle. Men man kan også købe sig en tortilla presse til at lave dem på.

Kan jeg bruge smør i stedet for olie?

Ja, indtil for nylig brugte jeg faktisk selv smør i opskriften. Men jeg syntes det var nemmere med olie, og jeg kunne ikke smage forskel på de færdige brød. Så du kan sagtens udskifte olien med 50 g smør.

Mine tortillaer bliver sprøde i stedet for bløde, hvad gør jeg galt?

Hvis du oplever at de bliver sprøde så er det højst sandsynligt fordi de bliver bagt for længe. De skal have høj varme i kort tid!

Skal der ikke olie eller smør på panden når de skal bages?

Nej, jeg steger dem blot på en tør pande.

  • Tortillapandekager
  • Dejen
  • Dejen
  • Tortilla wraps tortillapandekager
  • Tortilla wraps tortillapandekager

Kommentarer

  1. Troels Feld skriver

    december 21, 2024 at 8:31 pm

    5 stars
    God og nem opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:06 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Andreas skriver

    juli 21, 2024 at 8:37 pm

    5 stars
    Hurtig og nem opskrift, der bare fungerer. Jeg plejer at lave x1,5 potion så jeg for nogle større tortillas.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 23, 2024 at 4:04 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  3. Anna Uzelac Nørgaard skriver

    marts 31, 2024 at 9:05 pm

    5 stars
    Hej Louise
    Det var første gang, jeg lavede tortilla wraps, i går. Det er ikke sidste gang de kommer på mit middagsbord 😋.
    Fem stjerner, fordi de smager super mega bedre end fabrikslavet wraps, og fordi det er en super let opskrift man følger; enkelt, simpel og forståelig beskrevet guide 👍🏼.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 3:03 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  4. Rosa skriver

    november 25, 2022 at 1:43 pm

    5 stars
    De smagte rigtig godt!! Vi lavede dobbelt portion, så det blev i alt 12 tortillas af 55g ca. Jeg må ikke spise konserveringsmidler/E-numre, og det er der i mange købe tortillas. Nem og enkel opskrift :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:48 pm

      Skøn at høre du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
      • Connie skriver

        marts 13, 2023 at 8:07 pm

        5 stars
        Super opskrift, tak for den!
        Jeg vil dog øge størrelsen lidt så de rummer lidt mere fyld :)
        Utrolig lækker dej at arbejde med og et pragtfuldt blødt bid!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 07, 2023 at 12:54 am

          Dejligt at høre du kunne bruge opskriften :-)

          Svar
    • Ole skriver

      juni 17, 2024 at 10:50 am

      Ironisk nok, mange af de ingredienser du nok spiser dagligt, er også fuld af E-numre, de bruger bare deres officielle navn i stedet for, og det gælder også her ;) Ikke alle E-numre er dårlige, det er bare noget folk er blevet bildt ind!

      Dog er Mel der kommer fra korn produkter aldrig sunde, uanset deres form, for det er vi slet ikke skabt til at spise, men for lige at give et eksempel, så er der E-300 i Hvedemel, og afhængigt af hvilken Bagepulver / mærke du bruger, så indeholder det E-450, E-500... Bare lige lidt oplysning :)

      Svar
  5. Morten Olesen skriver

    august 08, 2021 at 10:16 am

    Drop udrulningen og brug en tortillapresse.
    Har du ikke en, så prøv stormandsvarianten.
    Du skal bruge 2 kraftige og flytbare flader (skærebræt, pizzasten eller lignende), en opklippet affaldspose og en stor mand.
    Læg dejkuglen i affaldsposen, læg affaldsposen mellem de to flader, læg hele ekvipagen på gulvet og stil den store mand ovenpå.
    Vupti, så er der tynde tortillas og de slipper overraskende let affaldsposen.
    Jeg lærte tricket i Mexico, hvor jeg blev brugt som stor mand. Med 125 kg er jeg velkvalificeret!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2021 at 8:49 pm

      Haha, det er sgu sjovt :-) Det lyder meget sjovere med stormandsvarianten end med en tortillapresse :-)

      Svar
  6. Helle skriver

    juni 03, 2021 at 2:17 pm

    Et godt fif for at holde dem bløde og varme er at lægge dem i en gryde med låg på ;)
    Tak for dejlige opskrifter.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2021 at 8:29 pm

      Tak for et godt tip! Det vil jeg afprøve næste gang!

      Svar
  7. Kamilla skriver

    april 21, 2021 at 12:09 pm

    Hvorfor skal vandet være kogende?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2021 at 9:45 am

      Dejen bliver nem at arbejde med. Men du kan nok også godt bare bruge varmt/lunkent vand ;-)

      Svar
  8. Mikkel Christiansen skriver

    april 06, 2021 at 7:10 pm

    Tak for opskriften - jeg har prøvet den 2 gange, men der er et eller andet der ikke fungerer som det skal for mig (det er varmt kogende vand man skal bruge, ikke?)
    Jeg får en stor klump lidt hård dej der ikke kan rulles nok ud. Det bliver til 3-4 meget tykke pandekager, og jeg kan ikke rulle dem nok ud til at fylde en pande. De smager godt men jeg kan ikke forstå jeg ikke kan få dem fladere og få flere. Jeg bruger majsmel og hvedemel 50/50... nogen gode råd til hvad jeg kan gøre anderledes?
    På forhånd tak for hjælpen :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:15 am

      Måske er det majsmelet? Jeg bruger jo rent hvedemel i min opskrift. Jeg er faktisk i tvivl om majsmel kræver mere væske. Jeg oplever i hvert fald ikke at dejen bliver hård at arbejde med.

      Svar
  9. Kathrine skriver

    marts 19, 2021 at 11:46 am

    Hej Louise.

    Da du lavede dem med smør, blev de så mere velsmagende? Hvor meget smør brugte du?

    Tak for opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 19, 2021 at 2:39 pm

      Jeg synes faktisk ikke jeg oplevede en ændring i smagen ved skift fra smør til olie. Jeg brugte 50 g smør.

      Svar
  10. Liselotte skriver

    august 01, 2020 at 10:20 am

    Hej Louise!
    Kan man godt lave dejen om formiddagen, så de er klar til at komme på panden om aftenen? I så fald skal de så opbevares på køl indtil da? :-)
    Mvh. Liselotte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 10:35 am

      Hej Liselotte
      Jeg har faktisk ikke prøvet det. Men umiddelbart vil jeg godt tro at du kan trille dem til kugler og lægge film over og stille dem på køl.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Liselotte skriver

        august 04, 2020 at 12:28 pm

        Tak for svar, det vil jeg prøve! :-)

        Svar
  11. Jenny skriver

    maj 04, 2020 at 11:17 am

    de var supergode, og nu overvejer jeg at lave dem igen. Men .. ;) de blev meget sprøde, og knækkede når jeg ville folde dem. En god bekendt foreslog at lægge et fugtigt stygge henover dem, men jeg kan se af kommentarerne at I både kan varme dem op og fryse dem - har I et par fif?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 05, 2020 at 9:47 pm

      Hej Jenny
      Jeg tror simpelthen du skal give dem højere varme og kortere tid. Hvis de kommer til at ligge for længe på panden, så bliver de nemlig sprøde.

      Svar
  12. Trine Jakobsen skriver

    marts 22, 2020 at 7:08 pm

    Det er en virkelig god opskrift!
    Jeg har forsøgt mig med hjemmelavede tortillas nogle gange, med en anden opskrift som slet ikke levede op til mine forventninger. Men de her!!! De er bare SÅ lækre. Bløde lidt elastiske og meget velsmagende.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 21, 2020 at 12:13 pm

      Dejligt at høre! Jeg har også lige bagt dem igen i går med stor succes. Denne gang skiftede jeg bare smørret ud med 2-3 spsk olie, det var også rigtig godt.

      Svar
  13. Trine skriver

    marts 10, 2020 at 7:06 am

    Hej!

    Hvad steger du pandekagerne i? Olie, smør eller bare på en tør pande?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2020 at 7:35 pm

      Bare på en tør pande.

      Svar
      • Rikke skriver

        december 15, 2020 at 4:28 pm

        Virkelig god opskrift. Tusind tak for den

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 21, 2020 at 3:09 pm

          Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

          Svar
  14. Rie skriver

    marts 31, 2015 at 4:34 pm

    Hej
    Kan man godt lave pandekagerne om formiddagen og så varme dem til aften?
    Og vil man varme dem ligesom købe tortillas, i en stak i staniol?

    På forhånd tak.
    Rie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2015 at 9:29 pm

      Hej Rie
      Jeg må helt ærligt sige at jeg ikke har prøvet. Men jeg vil tro at man kan varme varme dem i staniol eller måske bare i mikroovnen.

      Svar
  15. Mette skriver

    februar 28, 2014 at 6:21 pm

    Er der en eller anden der ved, om tortillaerne bliver dårlige, hvis man fryser dem, - eller skal de helst spises samme dag, som de bliver lavet.

    Svar
    • Anne Mette skriver

      juni 11, 2014 at 4:59 pm

      Jeg har god erfaring med at fryse tortilla pandekagerne ned. Så længe du sørger for at lade dem ligge fladt under indfrysningen fungerer det fint - og man kan derefter tage dem op enkeltvis til f.eks. Madpakker etc.
      Lækre opskrifter her på siden i øvrigt: der er flere jeg vist må prøve.
      :) Anne Mette

      Svar
      • Louise Dam skriver

        juni 14, 2014 at 8:03 pm

        Sikke en god idé. Det vil jeg da forsøge mig med :-) Mange tak fordi du læser med!

        Svar
4.22 from 76 votes (71 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.