• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Sliders

    Udgivet: dec 8, 2022 · Opdateret: dec 8, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en virkelig nem og lækker sliders opskrift. Det er i virkeligheden små burgers, og de går også under navnet miniburgers. Der er det samme i, som når man laver almindelig burger, men de er bare i en mindre størrelse.

    Sliders

    Mini burgere

    Herhjemme spiser vi tit burger, og det er faktisk ofte denne her opskrift på hjemmelavet burger, som vi bruger. Men indimellem må der gerne ske lidt variation på det område.Her kan man i stedet lave disse små lækre sliders i stedet for almindelige burgere. Sliders er et meget amerikansk koncept, og det er faktisk bare miniburgers.

    Det er sådan en størrelse, så du kan spise de små burgers i et par mundfulde. Det er meget nemt at lave rigtig mange af dem. Desuden er det også en måde at lave lidt forskellige burger med forskelligt fyld, så man kan smage lidt af hvert.

    Små burgers med oksekød

    Disse fine små sliders er helt perfekte at servere for gæster. Jeg er sikker på, at alle vil elske både smag og udseende. Du kan variere de små burgere, ligesom du selv ønsker. Jeg har holdt dem helt klassiske ved at bage mine perfekt burgerboller bare i miniformat.

    De er så serveret med en bøf, lidt cheddarost og grøntsager. Men du kunne også sagtens servere dine små burgers med pulled pork eller pulled chicken. Det vil jeg prøve næste gang de skal laves. Jeg har også tænkt mig at prøve denne her cripsy kyllingeburger bare i en miniburger udgave.

    ikon piskeris Chestnut

    Sliders - Mini burgere

    12 stk.
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Sliders boller

    • 1 dl vand lunkent
    • 1 dl A38 naturel youghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
    • 50 g gær
    • 60 g smør blødt
    • 40 g sukker
    • 1,5 tsk salt
    • 400 g hvedemel
    • 1 æg til pensling
    • sesamfrø til pynt

    Fyld

    • 1 kg hakket oksekød
    • Ketchup
    • Tomat
    • Salatblade
    • Cheddarost
    • Agurk

    Sådan gør du
     

    Sliders boller

    • Udblød gæren i vandet
    • Rør det syrnede mælkeprodukt i og tilsæt salt og sukker.
    • Tilsæt smør og hvedemel og ælt dejen til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. 4. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
    • Vej dejen af i 50 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter
    • Tryk dem flade med hånden og pensel dem med æg
    • Drys sesam på og stil dem til hævning under en plastikpose/husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i 1 time.
    • Bag bollerne i ovnen ved 230 grader i cirka 8-10 minutter.
    • Lad dem køle af på en rist.

    Fyld og samling af sliders

    • Form 12 små flade bøffer ud af det hakkede oksekød.
    • Skær tomat og agurk i skiver.
    • Flæk bollerne og fyld dem ketchup, bøf, salat, tomat, agurk og cheddarost.
    • Sæt et spyd igennem dine sliders og server dem på et fad.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 396 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 19 g | Fedt: 22 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Sliders er genialt at servere dem for gæster, hvor de er en del af et større buffetbord. Det er også oplagt at servere det som mad til studenterkørsel, hvor de unge kun er der i kort tid.
    • Hvis du laver dem ekstra små, kan det godt være nødvendigt at sætte en lille pind i midten af burgeren. Hvis de bliver for høje, så kan de godt have tendens til at falde til den ene eller anden side.
    • Du kan med fordel forberede de små boller nogle timer før. Er du i ekstra god tid, kan du lave dem og fryse dem ned. Så kan du tø dem op på dagen, hvor du laver resten af burgeren.

    Boller til sliders

    Her har jeg faktisk bare brugt min opskrift på burgerboller og bare lavet dem i en mindre udgave. Men du kan også lave briocheboller til sliders ved at bruge min opskrift på briocheboller i stedet for og blot lave dem mindre.

    Fyld til sliders

    Du kan variere dit fyld til sliders utrolig meget. Det er jo nemlig blot mini burgere. Du kan lave sliders med oksekød som jeg har vist her, men du kan også lave sliders med kylling, med f.eks. paneret kylling eller pulled chicken. Du kan også pulled pork sliders med coleslaw.

    Derudover kan du fylde dine sliders med nogle af disse lækre ting:

    • Guacamole
    • Salsa
    • Karamelliserede løg
    • Agurkesalat
    • Sprød salat
    • Tomat
    Små burgerboller til miniburgers
    Sliders
    Små burgerboller til sliders
    Bøffer til sliders
    Små burgerboller til sliders
    Miniburgers
    Sliders små miniburgers
    Følg mig på Instagram
    « Brunede kartofler
    Havregrødspandekager med banan »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rose

      maj 20, 2016 at 2:25 pm

      Hvor er de små fine "pinde" købt henne?:)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 20, 2016 at 2:48 pm

        Jeg mener jeg har købt dem på eBay. Men jeg er ikke helt sikker.

        Svar
    2. Maria

      september 20, 2015 at 3:56 pm

      Tror du, at de kan fryses? :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 22, 2015 at 4:50 pm

        Ja, bollerne kan sagtens fryses, det har jeg gjort flere gange.

        Svar
    3. Jenn

      april 25, 2015 at 7:54 pm

      Hvor store er de ca.? Det er mere hvor mange man kan spise af dem? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2015 at 7:38 pm

        Du skal regne med 2-3 sliders pr. person. :-)

        Svar
    4. Juliane Petersen

      februar 19, 2015 at 7:00 pm

      Åh, hvor er de søde og indbydende! Helt klart nogle gode burgers at servere for gæster fordi deres udtryk er så fint og lækkert. Tusind tak for tippet - de må produceres snarest muligst!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 19, 2015 at 7:19 pm

        Er super glad for at du kan lide dem. Jeg er også ret tilfreds med udtrykket :-)

        Svar
    5. Sysleren

      februar 18, 2015 at 10:23 pm

      Jeg var på burgerrestaurant med mine børn i går, hvor børnemenuen bl.a. bestod af to sliders. Det var helt genialt, og mere overkommeligt for min 4-årige end en enkelt i dobbelt størrelse, så hun spiste rub og stub. Selv kan jeg jo heller ikke frasige mig at have et godt øje til mad i miniformat. Det er bare lidt hyggeligere med små hapsere, og så får de gerne måltidet til at vare længere, hvilket jeg elsker.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2015 at 10:36 pm

        Det var da smart. Det er jo rigtig børnemad så. Jeg er helt vild med de små mini burgere, på en eller anden måde kommer burgeren bare til at smage meget bedre :-)

        Svar
    6. Piskeriset

      februar 18, 2015 at 10:16 pm

      Sliders er muligvis den bedste måde at spise burgers på. Jeg kan i hvert fald ikke stå for minimad, og så er det jo også dejligt, at det så er muligt at prøve flere forskellige :-)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2015 at 10:35 pm

        Ja, det er nemlig super lækkert. Denne gange lavede jeg dog kun 1 slags, men man kan sagtens lave forskelligt fyld til de små boller.

        Svar
    7. Chris

      februar 18, 2015 at 4:12 pm

      Wauu. Sådan en lille burger kunne jeg sagtens spise. De ser rigtig godt ud :-)

      vh Chris

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2015 at 8:41 pm

        Tak, de smagte også skønt! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her