• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Hjemmelavet guacamole

    Udgivet: mar 27, 2020 · Opdateret: feb 10, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Guacamole

    Guacamole er en mexicansk avokadodip, som består af bl.a. moset avokado, tomat og løg. Efter min meningen er denne lækre avokadocreme dronningen over alle dips! Den smager bare godt og har en fantastisk konsistens. Den kan virkelig gøre noget godt for rigtig mange retter.

    Guacamole spises ofte til nachos, som er sprøde majschips. Det er også dem du ser her på billederne i denne opskrift. Men den lækre avokadodip er også virkelig god til at smøre i en sandwich, eller f.eks. i tortilla wraps eller tacos. Jeg serverer også gerne mine quesadillas med en god portion guacamole til.

    Der er nok mange meninger om hvordan en god guacamole skal laves. Nogle vil gerne have lidt struktur på den, hvor andre vil have den helt glat. Min version er med struktur, hvor man kan se stykker af tomat og løg i dippen. Det synes jeg er lækkert. Men hvis man ønsker en helt cremet og glat version, så kan man bare give den en tur med stavblenderen :-)

    piskeris Chestnut

    Hjemmelavet guacamole

    3 dl
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 5 min
    Samlet tid 10 min

    Ingredienser

    • 4 avokadoer Gerne meget modne
    • 1 fed hvidløg
    • 1 lille rødløg eller et halvt alm.
    • 1 tomat
    • 1 tsk spidskommen
    • ½ tsk chilipulver
    • ½ lime saften heraf
    • salt
    • peber
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Skær avokadoerne over i halve og fjern stenen.
    • Brug en spiseske til at skrabe avokadoen ud af skallen og ned i en skål.
    • Mos avokadoen godt med en gaffel.
    • Pres hvidløget ned i avokadomosen.
    • Pil rødløget og hak det helt fint. Kom rødløget i avokadomosen.
    • Skær tomaten i små tern. Kom tomaten i avokadomosen.
    • Bland de resterende ingredienser (creme fraiche, spidskommen, chilipulver og limesaft) i din guacamole og smag den til med salt og peber. Tilsæt også mere spidskommen og chili, hvis du synes den mangler.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis du hellere vil have en helt glat guacamole, så kan du køre det hele igennem med en stavblender, eller i en blender/foodprocessor.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dl |
    Kalorier: 458 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 6 g | Fedt: 40 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.12 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • ingredienser til avokadodip
    • Moste avokadoer
    • Avokado, tomat, rødløg og krydderier
    • Guacamole avokadodip
    • Guacamole avokadodip
    • Guacamole
    Følg mig på Instagram
    « Cheesecake ala mande
    Påskeæg med solbær, lakrids og hvid chokolade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jette Sandsted

      januar 28, 2022 at 5:12 pm

      Hej Louise
      Først og fremmest, tak for alle de lækre opskrifter.
      I denne opskrift på guacamole, står der under 'Sådan Gør Du', at der blandes creme fraiche i, men under ingredienser er creme fraiche ikke nævnt. Hvor meget tilsætter du?
      M.v.h. Jette

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2022 at 2:48 pm

        Arh, det er nok fordi jeg egentlig ville fjerne det fra opskriften. Man kan tilsætte 2-3 tsk. creme fraiche. Men i den originale version kommer der ikke creme fraiche. Så det er lidt op til dig hvad du bedst kan lide :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her