Guacamole

Guacamole er en mexicansk avokadodip, som består af bl.a. moset avokado, tomat og løg. Efter min meningen er denne lækre avokadocreme dronningen over alle dips! Den smager bare godt og har en fantastisk konsistens. Den kan virkelig gøre noget godt for rigtig mange retter.

Guacamole spises ofte til nachos, som er sprøde majschips. Det er også dem du ser her på billederne i denne opskrift. Men den lækre avokadodip er også virkelig god til at smøre i en sandwich, eller f.eks. i tortilla wraps eller tacos. Jeg serverer også gerne mine quesadillas med en god portion guacamole til.

Der er nok mange meninger om hvordan en god guacamole skal laves. Nogle vil gerne have lidt struktur på den, hvor andre vil have den helt glat. Min version er med struktur, hvor man kan se stykker af tomat og løg i dippen. Det synes jeg er lækkert. Men hvis man ønsker en helt cremet og glat version, så kan man bare give den en tur med stavblenderen :-)

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavet guacamole

3 dl
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 4 avokadoer Gerne meget modne
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg eller et halvt alm.
  • 1 tomat
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ lime saften heraf
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Skær avokadoerne over i halve og fjern stenen.
  • Brug en spiseske til at skrabe avokadoen ud af skallen og ned i en skål.
  • Mos avokadoen godt med en gaffel.
  • Pres hvidløget ned i avokadomosen.
  • Pil rødløget og hak det helt fint. Kom rødløget i avokadomosen.
  • Skær tomaten i små tern. Kom tomaten i avokadomosen.
  • Bland de resterende ingredienser (creme fraiche, spidskommen, chilipulver og limesaft) i din guacamole og smag den til med salt og peber. Tilsæt også mere spidskommen og chili, hvis du synes den mangler.

Dine egne noter

Noter

Hvis du hellere vil have en helt glat guacamole, så kan du køre det hele igennem med en stavblender, eller i en blender/foodprocessor.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl | Kalorier: 458 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 6 g | Fedt: 40 g
Bedøm denne opskrift:
4.1 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften