• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Burger

    Crispy kyllingeburger

    Udgivet: aug 12, 2022 · Opdateret: aug 4, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    REKLAME FOR COSORI

    Her får du en opskrift på en dejlig nem og crispy kyllingeburger hvor der er et stykke pankopaneret kylling i en sprød kyllingeburger. I denne opskrift tilbereder jeg kyllingen i en airfryer, så den kan laves med meget mindre fedtstof.

    Burger med sprød kylling i airfryer

    Sprød kyllingeburger med pankopaneret kylling

    Hvem elsker ikke en god burger med kylling, hvor selve kylling bare er dejlig sprød, når du tager en bid. Jeg gør i hvert fald! Jeg panerer min kylling i æg, mel med krydderier og ikke mindst pankorasp. Det er en grovere form for rasp, hvilket giver en rigtig lækker crispy kylling.

    Noget af det jeg elsker mest ved min airfryer er, at jeg kan tilberede flere forskellige retter med op til 85 % mindre fedt, end hvis jeg brugte en klassisk frituregryde. Det gælder også for denne her crispy kyllingeburger. Grunden til det er, at den i stedet bliver "luftstegt" - heraf navnet Airfryer. Desuden varmer den meget hurtigt op, og alle retter kan laves på kort tid.

    Se også disse opskrifter:
    Pulled duck burger | Vegetarburger | Hjemmelavet burger

    5 gode grunde til at købe en airfryer

    • Maden kan tilberedes med op til 85 % mindre fedt
    • Den indsats som maden tilberedes i kan gå i opvaskemaskinen (kæmpe win når man ikke gider vaske alt op i hånden) og den kan også vaskes lynhurtigt i hånden pga. non-stick belægning.
    • Maden bliver hurtigere færdig både fordi det tilberedes i kortere tid, men også fordi airfryeren er lynhurtig til at varme op. Faktisk skal maden have cirka 20 % kortere tid i en airfryer og 15 grader mindre.
    • Airfryeren bruger mindre strøm, så den er perfekt når man skal lave mindre portioner
    • Den kan bruges til alt lige fra pommes frites, til pankopaneret kylling, til at tilberede grøntsager og sågar at bage i den

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Crispy kyllingeburger

    Opskrift af Louise Dam
    6 burgere
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 minutter min
    Tilb. tid 12 minutter min
    Samlet tid 32 minutter min

    Udstyr (reklamelink)

    • airfryer
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Paneret kylling

    • 650 g kyllingebryst
    • 2 æg
    • 3 spsk hvedemel
    • 1 spsk paprika
    • 1 tsk løgpulver
    • 1 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk salt
    • ½ tsk peber
    • 100 g pankorasp
    • oliespray

    Derudover

    • 6 brioche burgerboller
    • 1 pakke hjertesalat
    • 3 tomater
    • mayonnaise
    • ketchup

    Sådan gør du
     

    Panering af kyllingen

    • Halvér kyllingebrysterne på langs så du har to flade stykker kylling.
    • Slå æg ud i en dyb tallerken.
    • Bland hvedemel, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
    • Hæld panko rasp op i en tallerken.
    • Vend kyllingeschnitzlerne først i melet, så i æg og til sidst i panko rasp.

    Tilberedning i airfryer

    • Spray lidt olie i bunden af kurven i airfryen og læg kyllingen ovenpå. Spray med lidt olie ovenpå kyllingen.
    • Giv kyllingen 12 minutter ved 185 grader i din airfryer.
    • Imens kyllingen tilberedes gør du salat og tomat klar. Skyl begge dele og skær tomaten i skiver. Du kan enten vælge at varme burgerbollerne på en brødrister i mellemtiden, eller i din airfryer når kyllingen er færdig.

    Samling af burgeren

    • Smør bollen med mayonnaise, læg salat på den ene side af bollen, så en sprød kyllingeschnitzel, ketchup og så skiver af tomat.

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 burger | Kalorier: 398 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 32 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften!

    • Prøv også at komme syltede rødløg og nogle skiver avocado i burgeren. Det er også super lækkert.
    • Husk at få fat i en god oliespray, det gør det meget nemmere at dosere olien på kyllingen så der kun lige kommer en tilpas mængde på.
    Crispy kyllingeburger i airfryer

    Cosori Airfryer Premium 5,5 l.

    Jeg har i samarbejde med Cosori fået en Cosori Airfryer Premium 5,5 liter. Det er den største airfryer, som Cosori har i deres sortiment. Den har et maksimum på 2,2 kilo, men de har også en mindre udgave med et maksimum på 1,8 kilo.

    Min airfryer har en flot lidt mat sort farve, hvilket gør at jeg ofte har den stående på køkkenbordet. Det kræver selvfølgelig lidt bordplads, men ellers kan du stille den væk i et skab, når du ikke bruger den - men det kommer man altså hurtigt til at gøre flere gange om ugen.

    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Airfryer - en lille varmluftsovn?

    Hvad er forskellen egentlig på en airfryer og en varmluftsovn? Mange tror fejlagtigt at en airfryer blot er en lille varmluftsovn. Men der er den helt store forskel, at luften i en airfryer cirkulerer væsentligt hurtigere rundt, end det gør i en varmluftsovn. Netop det at luften cirkulerer hurtigere er med til at gøre, at tingene bliver sprøde uden på og saftige inden i og du dermed kan spare en stor del af fedtstoffet.

    💭 Spørgsmål og svar til airfryer

    Hvad kan man putte i airfryer?

    Man kan putte en nærmest alt i sin airfryer. Du kan blandt andet prøvet at tilberede en steg, kylling, rejer, grøntsager og fisk i den. Du kan faktisk også bage brød og lave desserter i den! Hvis du vil se, hvad du kan putte i den, kan du tjekke Cosoris egne airfryeropskrifter. Ja, og denne her opskrift på sprød kyllingeburger er jo også lavet i den. Og så skal jeg nok løbende få mange flere opskrifter herinde på siden også.

    Er en airfryer pengene værd?

    Jeg vil helt klart sige, at det er pengene værd! Den får virkelig sit værd, hvis du bruger den flere gange i løbet af ugen til alle de forskellige opskrifter. Og den er helt perfekt til når du skal lave mindre portioner og det ville være lidt spild at varme den store ovn op.

    Hvad er forskellen på en airfryer og en actifry?

    I en Actifry er der en rørearm, der sørger for hele tiden at vende maden rundt. Så man ikke skal ryste f.eks. pomfrites undervejs. Til gengæld er det ikke så nemt at lave retter som f.eks. en hel kylling eller lignende. Jeg har prøvet begge typer og jeg er mest til en airfryer.

    Hvor stor en airfryer skal jeg købe til 4 personer?

    Vi er 2 voksne og 1 barn herhjemme, og vi har den store model fra Cosori på 5,5 liter. Cosori selv skriver, at denne model er til 2-5 personer, så det er nok den, man skal vælge til 4 personer. Og så kommer det jo også helt an på hvor meget mad man ønsker at lave i sin airfryer.

    Hvordan gør man en airfryer ren?

    Min airfryer fra Cosori kan komme direkte i opvaskemaskinen. Det er desuden meget nemt også at vaske delene op i hånden, da overfladen er af non-stick materiale.

    Kan man bruge bagepapir i en airfryer?

    Ja, det kan du godt, hvis du vil mindske rengøringen endnu mere. Sørg bare for at bagepapiret ikke kan flyve op i varmelegemet.

    Burger med pankopaneret kylling
    Følg mig på Instagram
    « Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk
    Rysteribs »

    Læserinteraktioner

    Comments

    No Comments

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier
    • Sankt Hans baal
      Sankt Hans menu

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788