• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Burger

Briocheboller

Louisex
Ændret: apr 19, 2022 · Udgivet: apr 19, 2022 af Louise Dam · 7 Kommentarer

Her kan du få min opskrift på de bedste briocheboller, som rent ud sagt er en lækker omgang burgerboller med smør. De smørbagte burgerboller smager dejligt, og de er den perfekte makker til en hjemmelavet burger. Med brioche burgerboller får du en lidt sødere bolle, der smager skønt!

Briocheboller - brioche burgerboller

Briocheboller er den ultimative burgerbolle, hvis du spørger mig. Det er en bolle der virkelig er blevet populær i Danmark de seneste par år og enhver burgerrestaurant har den på kortet. Det er burgerboller der er til den sødere side og som er bagt med både smør og æg.

De smørbagte burgerboller kan du bruge alle de steder, hvor du typisk ville bruge almindelige burgerboller. F.eks. i en almindelig burger med oksekød, en pulled pork burger, en pulled duck burger eller måske i en flæskestegssandwich. Så vil du lave helt vildt lækre burgere, som dem du får på restauranterne, så synes jeg bestemt du skal prøve denne opskrift på brioche burgerboller.

Prøv også disse opskrifter:
Burgerboller | Hjemmelavet burger | Pulled pork

De smørbagte burgerboller stammer fra Frankrig, og er en bolle der er rig på æg og smør. For at opnå et luftigt resultat er det vigtigt, dejen bliver æltet meget. Smørret bliver tilsat i tern, og skal være køligt, men ikke koldt.

Hvis smørret er for koldt, kan det være svært at få dejen til at optage det ordentligt, og hvis det er for varmt, hjælper smørret ikke til, at der kommer luft ind i dejen. Det kølige smør sørger også for, at dejen ikke bliver for varm under æltningen af dine burgerboller.

piskeris Grullo

Briocheboller

3.80 fra 53 stemmer
Justér antalJustér antal: 16 boller
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl kold sødmælk
  • 3 spsk sukker
  • 4 æg
  • 2 tsk salt
  • 650 g (reklamelink)hvedemel
  • 200 g smør

Til pensling

  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Tag smørret ud af køleskabet, og lad det ligge på køkkenbordet.
  • Smuldr gæren i mælken i en røreskål.
  • Tilsæt sukker og æg og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet og start med at ælte dejen på røremaskine. Tilsæt saltet.
  • Ælt dejen i cirka 10 minutter ved lav/middel hastighed.
  • Tilsæt det bløde smør i tern lidt ad gangen og ælt dejen i cirka 10 minutter ved lidt højere hastighed på røremaskinen
  • Lad dejen hæve overdækket i skålen i 1 time.
  • Form dejen til 18 boller á cirka 80 gram.
  • Fordel de formede boller på 2 bageplader med bagepapir og tryk dem let flade.
  • Læg husholdningsfilm over bagepladerne og lad dem hæve i yderligere 1 time.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg med lidt sukker (for at give en flot gylden farve).
  • Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn,
  • Kog cirka 1 liter vand i en elkedel.
  • Sæt et fad nederst i ovnen.
  • Sæt pladen med brioche boller i midten af ovnen, hæld kogende vand i fadet og luk ovnen. Giv bollerne 5 minutter og tag herefter fadet med vand ud af ovnen. Giv bollerne yderligere 6 minutter.
  • Lad bollerne køle af på en rist og bag den sidste plade med boller på samme måde.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 260 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 6 g | Fedt: 11 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Dej til burgerboller med smør
  • Dej til burgerboller med smør
  • Dej til Briocheboller
  • Dej til Brioche
  • Dej til Brioche
  • Dej til Brioche
  • Dej til burgerboller med smør
  • Dej til burgerboller med smør

Tips til opskriften

  • Det er en god opskrift at lave dobbelt portion af. Det er altid rart at have smørbagte burgerboller i fryseren, så kan du nemt få lavet nogle dejlige hjemmelavede burgere.
  • Helt traditionelle burgerboller har sesamfrø drysset på toppen, men det har de smørbagte burgerboller normalt ikke. Du kan dog sagtens drysse lidt sesamfrø på, hvis du ikke kan undvære det.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man bruge margarine i stedet for smør?

Nej, det synes jeg ikke, at man kan. De her briocheboller får en helt særlig smag fra den ægte smør, som man ikke kan opnå med margarine.

Hvad betyder brioche?

Når man siger, at noget bagværk er brioche, er det fordi, at der både er meget smør samt æg tilsat i den lyse dej.

Hvor længe kan de holde sig?

De kan sagtens holde sig i en 2 dages tid, men de smager klart bedst på dagen, hvor de er bagt eller dagen efter det. Hvis du ved, at du først skal bruge dem om mange dage, så kan de med fordel fryses ned, inden at de skal bruges.

Kan dejen laves uden en røremaskine?

Det kan den godt, men det er dog meget svært at få det helt rigtige resultat. Det er særligt svært, når smørret skal æltes godt ind i dejen. Jeg har kun prøvet at lave dem med røremaskine, så jeg kender ikke til resultat uden brug af det. Måske kan du prøve at bruge en elpisker med dejkroge sat på.

Briocheboller - smørbagte burgerboller
Pulled duck burger burger med confiteret and
Brug f.eks. bollerne til en pulled duck burger

Kommentarer

  1. Michelle skriver

    september 28, 2024 at 9:18 am

    Hej hvis man skal fryse burgerbollerne, skal de så i fryseren når de er bagt eller når de er formet inden de kommer i ovnen ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 11:29 am

      Jeg fryser dem når de er bagt. Så snart det er kølet ned kommer jeg dem i fryseposer og i fryseren.

      Svar
  2. Henning skriver

    januar 09, 2021 at 5:22 pm

    Skal gæren opløses i kold mælk?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:56 pm

      Hej Henning
      Ja, det skal den fordi dejen bliver rørt så længe på maskinen at den bliver varmet op af det. Så hvis mælken er lun risikerer man at dejen bliver for varm til at gæren kan overleve.
      Hilsen Louise

      Svar
3.80 from 53 votes (53 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.