Hjemmelavet tzatziki er en græsk dip/dressing lavet særligt af græsk yoghurt, revne agurker og masser af hvidløg. Den er særligt god at servere til lidt græsk inspireret mad. Den skal helst laves dagen før så den rigtig kan stå og trække og få en god smag af hvidløg. Hvis du ikke kan vente til dagen efter, må du give den noget mere hvidløg. Få din opskrift på tzatziki lige her.

Tzatziki

Det er så lækker og cremet! Den skønne agurkedressing har den lækreste smag - og jeg vil anbefale dig at lave rigeligt af den! Sådan en lækker dip forsvinder nemlig hurtigt. Især hvis der serveres noget lækkert brød til, som man rigtig kan skovle sin tzatziki op med.

Læs også: Græske hakkebøffer med feta | Moussaka | Kyllingefrikadeller med feta og græskarkerner og ovnbagt kartoffelmos med hasselnødder

Tzatziki kaldes også af nogen for græsk agurkesalat, hvilket jo egentlig ikke er helt ved siden af. Bortset fra jeg måske synes det er mere end dip end en salat. Men igen, agurkesalat er jo heller ikke en salat. Her får du min opskrift på en lækker hjemmelavet tzatziki, som jeg synes den skal være.

ikon piskeris Chestnut

Tzatziki

4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 500 g græsk yoghurt 10 %
  • 3 fed hvidløg presset
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk citronsaft
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Skyl agurkerne og halver dem. Med en ske fjernes den bløde midte.
  • Riv agurken på den grove side af rivejernet.
  • Klem så meget saft ud af agurkerne som muligt - læg dem evt. i en si og hæld salt over og lad dem stå og dryppe af.
  • Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Sæt tzatzikien i køleskabet - helst til næste dag.
  • Inden serveringen smager du den lige til - tilsæt mere hvidløg, citron eller salt efter behov.

Dine egne noter

Noter

Hvis du ikke har tid til at vente til den har trukket smag kan du tilsætte 5-6 fed hvidløg i stedet for.
Jeg har taget udgangspunkt i Janes opskrift på Madbanditten.dk.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 124 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 14 g | Fedt: 4 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 2 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ofte stillede spørgsmål til opskrift på tzatziki

Kan jeg lave tzatziki med skyr eller creme fraiche?

Ja, du kan godt lave tzatziki med skyr eller creme fraiche. Men det giver ikke den samme autentiske smag som en drænet yoghurt (græsk yoghurt) gør. Så jeg vil bestemt anbefale dig at bruge græsk yoghurt. Hvis du vil spare på kalorierne kan du vælge en græsk yoghurt på 2 % i stedet for på 10 %.

Kan jeg lave det dagen før?

Ja, det kan du! Jeg vil faktisk anbefale dig at lave den dagen før. På den måde kan den stå og trække rigtig god smag. Hvis du ikke har tid til at lade den trække en lille dags tid, så kan du altid fyre 5 ekstra hvidløg i - så bliver smagen mere intens!

Hvad kan man spise sammen med tzatziki?

Man kan spise det til mange forskellige retter. Det er en rigtig god dip/dressing, som man kan dyppe sit brød eller kartofler i. Det er også lækkert at dyppe grøntsagsstænger i - så ryger de hurtigere ned. Lidt længere oppe har jeg i en lyserød boks linket til nogle opskrifter, hvor man kan spise det til.

Hvor mange kalorier er der i tzatziki?

I min opskrift på tzatziki er der cirka 124 kalorier, hvis du deler denne portion i 4.

Hvordan dræner man græsk yoghurt?

Når man snakker om at man dræner yoghurt så er der tale om en tyndere yoghurt. Græsk yoghurt skal ikke drænes før du bruger det.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften