• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Tzatziki

    Udgivet: jun 14, 2022 · Opdateret: jun 14, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Hjemmelavet tzatziki er en græsk dip/dressing lavet særligt af græsk yoghurt, revne agurker og masser af hvidløg. Den er særligt god at servere til lidt græsk inspireret mad. Den skal helst laves dagen før så den rigtig kan stå og trække og få en god smag af hvidløg. Hvis du ikke kan vente til dagen efter, må du give den noget mere hvidløg. Få din opskrift på tzatziki lige her.

    Tzatziki

    Det er så lækker og cremet! Den skønne agurkedressing har den lækreste smag - og jeg vil anbefale dig at lave rigeligt af den! Sådan en lækker dip forsvinder nemlig hurtigt. Især hvis der serveres noget lækkert brød til, som man rigtig kan skovle sin tzatziki op med.

    Læs også: Græske hakkebøffer med feta | Moussaka | Kyllingefrikadeller med feta og græskarkerner og ovnbagt kartoffelmos med hasselnødder

    Tzatziki kaldes også af nogen for græsk agurkesalat, hvilket jo egentlig ikke er helt ved siden af. Bortset fra jeg måske synes det er mere end dip end en salat. Men igen, agurkesalat er jo heller ikke en salat. Her får du min opskrift på en lækker hjemmelavet tzatziki, som jeg synes den skal være.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Tzatziki

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Groft rivejern
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 agurker
    • 500 g græsk yoghurt 10 %
    • 3 fed hvidløg presset
    • 1 spsk olivenolie
    • ½ spsk citronsaft
    • 1 tsk salt

    Sådan gør du
     

    • Skyl agurkerne og halver dem. Med en ske fjernes den bløde midte.
    • Riv agurken på den grove side af rivejernet.
    • Klem så meget saft ud af agurkerne som muligt - læg dem evt. i en si og hæld salt over og lad dem stå og dryppe af.
    • Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål.
    • Sæt tzatzikien i køleskabet - helst til næste dag.
    • Inden serveringen smager du den lige til - tilsæt mere hvidløg, citron eller salt efter behov.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis du ikke har tid til at vente til den har trukket smag kan du tilsætte 5-6 fed hvidløg i stedet for.
    Jeg har taget udgangspunkt i Janes opskrift på Madbanditten.dk.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 124 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 14 g | Fedt: 4 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Ofte stillede spørgsmål til opskrift på tzatziki

    Kan jeg lave tzatziki med skyr eller creme fraiche?

    Ja, du kan godt lave tzatziki med skyr eller creme fraiche. Men det giver ikke den samme autentiske smag som en drænet yoghurt (græsk yoghurt) gør. Så jeg vil bestemt anbefale dig at bruge græsk yoghurt. Hvis du vil spare på kalorierne kan du vælge en græsk yoghurt på 2 % i stedet for på 10 %.

    Kan jeg lave det dagen før?

    Ja, det kan du! Jeg vil faktisk anbefale dig at lave den dagen før. På den måde kan den stå og trække rigtig god smag. Hvis du ikke har tid til at lade den trække en lille dags tid, så kan du altid fyre 5 ekstra hvidløg i - så bliver smagen mere intens!

    Hvad kan man spise sammen med tzatziki?

    Man kan spise det til mange forskellige retter. Det er en rigtig god dip/dressing, som man kan dyppe sit brød eller kartofler i. Det er også lækkert at dyppe grøntsagsstænger i - så ryger de hurtigere ned. Lidt længere oppe har jeg i en lyserød boks linket til nogle opskrifter, hvor man kan spise det til.

    Hvor mange kalorier er der i tzatziki?

    I min opskrift på tzatziki er der cirka 124 kalorier, hvis du deler denne portion i 4.

    Hvordan dræner man græsk yoghurt?

    Når man snakker om at man dræner yoghurt så er der tale om en tyndere yoghurt. Græsk yoghurt skal ikke drænes før du bruger det.

    Agurk
    Agurk
    Revet agurk
    Tzatziki
    Tzatziki
    Tzatziki
    Følg mig på Instagram

    « Rabarbercrumble
    Pasta med varmrøget laks, spinat og ricotta »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her