Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Moussaka

Udgivet: 17. jan 2016 · Opdateret: 15. maj 2021

 
cb b

Moussaka er grækenlands svar på lasagnen. Men istedet for pastaplader så er der to lag af aubergineskiver og et lag med kartoffelskiver. I kødsaucen er der også en del krydderier, som man normalt ikke ser i en klassisk lasagne. Blandt andet ses kanel, spidskommen og allehånde på ingredienslisten til denne lækre ret.

piskeris Grullo

Moussaka

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Kødsauce

  • Lidt olie
  • 500 g hakket oksekød eller hakket lam
  • 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
  • 1 (reklamelink)stor dåse tomatpuré, 140 g
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk muskat
  • 2 tsk (reklamelink)kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk (reklamelink)spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk oregano
  • Salt og peber
  • 2 aubergine
  • 400 g kartoffel
  • Mornaysauce, Bechamélsauce med ost

1 portion bechamélsauce

  • 50 g parmesan til saucen
  • Du kan også købe en færdig mornaysauce.

Topping

  • 100 g revet ost til toppen

Sådan gør du
 

  • Skær auberginerne i skiver på cirka ½ cm i tykkelse. Læg dem på et stykke bagepapir eller lignende og drys med salt. Lad dem stå i 15-30 minutter. Salten trækker noget af væden ud af auberginerne.
  • Gå igang med kødsaucen. Hak løgene fint, hak/pres hvidløg og svits begge dele i lidt olie i en gryde.
  • Brun det hakkede oksekød i gryden.
  • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen.
  • Tilsæt alle krydderierne og lad kødsaucen stå og simre.
  • Tør aubergineskiverne med lidt køkkenrulle. Steg dem på en varm pande i olie. Steg dem på begge sider - de skal bare begynde at tage lidt farve.
  • Imens aubergineskiver steges går du igang med at lave saucen.
  • Når du har lavet bechamélsaucen tilsætter du 50 g parmesan og lader det smelte.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  • Så skal moussakkaen samles. Hæld lidt olie i bunden af et ovnfast fad. Læg halvdelen af aubergineskiverne i bunden af fadet.
  • Fordel så halvdelen af kødsaucen ovenpå aubergineskiverne.
  • 12.Læg så det sidste lag af aubergineskiverne og igen et lag kødsauce.
  • Fordel kartoffelskiverne ovenpå kødsaucen og hæld til sidst mornaysaucen over retten.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Efter 25 minutter fordeler du den revet ost over retten.
  • Giv så retten 15 minutter igen. Eller indtil kartoflerne er blevet møre.
  • Tag fadet ud af ovnen og lad den stå og hvile sig i 10-15 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 650 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 38 g | Fedt: 37 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka
Opskrift på hjemmelavet Moussaka

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Malene Hoxer skriver

    juni 26, 2017 at 3:03 pm

    Min favoritopskrift på moussaka. Også med kartoflerne - det smager SUPERgodt :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 29, 2017 at 6:03 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  2. Heidi Nielsen skriver

    januar 08, 2017 at 10:29 pm

    Himmelsk opskrift, skal belt sikkert laves igen😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 09, 2017 at 1:14 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  3. Wicky skriver

    oktober 25, 2016 at 6:56 pm

    Ser lækker ud men får altså rynket pande når jeg ser kartofler i en mousakka i en ægte græsk mousakka er der ikke kartofler i.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2016 at 7:14 pm

      Nå for søren - men det smagte dejligt :-)

      Svar
    • Brian Drachmann skriver

      september 14, 2017 at 5:09 pm

      Hej Wicky
      Den første moussaka jeg smagte var fyldt med kartofler, og den blev lavet af den græker som mine forældres veninde var gift med. Det er den dag i dag stadig den bedste moussaka jeg nogensinde har smagt.
      Vh Brian

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required