• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Moussaka

    Udgivet: jan 17, 2016 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    cb b

    Moussaka er grækenlands svar på lasagnen. Men istedet for pastaplader så er der to lag af aubergineskiver og et lag med kartoffelskiver. I kødsaucen er der også en del krydderier, som man normalt ikke ser i en klassisk lasagne. Blandt andet ses kanel, spidskommen og allehånde på ingredienslisten til denne lækre ret.

    ikon piskeris Chestnut

    Moussaka

    4 personer
    Forb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Kødsauce

    • Lidt olie
    • 500 g hakket oksekød eller hakket lam
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 stor dåse tomatpuré 140 g
    • 2 løg
    • 4 fed hvidløg
    • ½ tsk muskat
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk allehånde
    • 1 tsk spidskommen
    • 1 tsk koriander
    • 2 tsk oregano
    • Salt og peber
    • 2 aubergine
    • 400 g kartoffel
    • Mornaysauce Bechamélsauce med ost

    1 portion bechamélsauce

    • 50 g parmesan til saucen
    • Du kan også købe en færdig mornaysauce.

    Topping

    • 100 g revet ost til toppen

    Sådan gør du
     

    • Skær auberginerne i skiver på cirka ½ cm i tykkelse. Læg dem på et stykke bagepapir eller lignende og drys med salt. Lad dem stå i 15-30 minutter. Salten trækker noget af væden ud af auberginerne.
    • Gå igang med kødsaucen. Hak løgene fint, hak/pres hvidløg og svits begge dele i lidt olie i en gryde.
    • Brun det hakkede oksekød i gryden.
    • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen.
    • Tilsæt alle krydderierne og lad kødsaucen stå og simre.
    • Tør aubergineskiverne med lidt køkkenrulle. Steg dem på en varm pande i olie. Steg dem på begge sider - de skal bare begynde at tage lidt farve.
    • Imens aubergineskiver steges går du igang med at lave saucen.
    • Når du har lavet bechamélsaucen tilsætter du 50 g parmesan og lader det smelte.
    • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
    • Så skal moussakkaen samles. Hæld lidt olie i bunden af et ovnfast fad. Læg halvdelen af aubergineskiverne i bunden af fadet.
    • Fordel så halvdelen af kødsaucen ovenpå aubergineskiverne.
    • 12.Læg så det sidste lag af aubergineskiverne og igen et lag kødsauce.
    • Fordel kartoffelskiverne ovenpå kødsaucen og hæld til sidst mornaysaucen over retten.
    • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Efter 25 minutter fordeler du den revet ost over retten.
    • Giv så retten 15 minutter igen. Eller indtil kartoflerne er blevet møre.
    • Tag fadet ud af ovnen og lad den stå og hvile sig i 10-15 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 650 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 38 g | Fedt: 37 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka
    Opskrift på hjemmelavet Moussaka

     

    Skrevet af: Louise DamAubergine, Hakkede tomater, Hakket oksekød, Hvidløg, Kartofler, Løg, Parmesan, TomatpuréKategori: Aftensmad, Efterår, Lam, Oksekød, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Blomkålspizza
    Banan brownie med chokoladestykker »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Malene Hoxer

      juni 26, 2017 at 3:03 pm

      Min favoritopskrift på moussaka. Også med kartoflerne - det smager SUPERgodt :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 29, 2017 at 6:03 pm

        Skønt at høre :-)

        Svar
    2. Heidi Nielsen

      januar 08, 2017 at 10:29 pm

      Himmelsk opskrift, skal belt sikkert laves igen😋

      Svar
      • Louise Dam

        januar 09, 2017 at 1:14 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    3. Wicky

      oktober 25, 2016 at 6:56 pm

      Ser lækker ud men får altså rynket pande når jeg ser kartofler i en mousakka i en ægte græsk mousakka er der ikke kartofler i.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2016 at 7:14 pm

        Nå for søren - men det smagte dejligt :-)

        Svar
      • Brian Drachmann

        september 14, 2017 at 5:09 pm

        Hej Wicky
        Den første moussaka jeg smagte var fyldt med kartofler, og den blev lavet af den græker som mine forældres veninde var gift med. Det er den dag i dag stadig den bedste moussaka jeg nogensinde har smagt.
        Vh Brian

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her