• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Bechamélsauce

    Udgivet: feb 25, 2014 · Opdateret: maj 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    cedc b

    Bechamélsauce er en hvid grundsauce der hovedsageligt består af smør, mel og mælk. Det er en af de berømte franske moder-saucer og er brugt som base for andre saucer. Hvis man f.eks. tilsætter ost til saucen får du en mornaysauce istedet for. Bechamélsaucen bruges f.eks. i lasagne, som jo kan laves i rigtig mange versioner. Hvis man er til en vegetarvariant kan man finde min vegetarlasagne her.

    Bechamélsaucen er rigtig nem at lave, og så smager den altså meget bedre end de købte varianter. Derudover er det også noget billigere at lave saucen selv - det kan gøres for omkring 4-5 kr., hvor en købevariant hurtigt kommer til at koste over 20 kr. Så det er da en del at spare, især hvis man spiser lasagne ligeså tit som os :-)

    cedc b

    Bechamélsauce

    4.67 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    500 ml.
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 25 g smør
    • 4 spsk hvedemel
    • 5 dl mælk
    • Salt og peber
    • Revet muskatnød
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret i en gryde.
    • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
    • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
    • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
    • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 ml | Kalorier: 1 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Bechamelsauce
    Bechamelsauce
    Bechamelsauce
    Bechamelsauce
    Bechamelsauce
    Bechamelsauce
    Bechamelsauce

     

    Skrevet af: Louise DamMælk, SmørKategori: Saucer & dressinger, Videoopskrift

     

    Følg mig på Instagram
    « Skyr is med rabarber og mandelmarengs
    Fastelavnsboller med remonce »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Amela Tursunovic

      juni 23, 2017 at 11:04 am

      Skal lave vegetar lasagne og vil også lave selv saucen til det da det lyder både billigt og lækkert!:)

      Er det under svag varme du koger det eller?

      MVH
      Amela

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:49 pm

        Ja, der må ikke være for meget varme på - men medium varme er fint. Bare sørg for at røre i det næsten hele tiden.

        Svar
    2. Peter Hansen dauding

      april 28, 2017 at 6:30 pm

      Prøv med lidt ost det løfter becamelsausen eller opbagningen meget. Især til lasagne.

      Svar
      • Louise Dam

        april 29, 2017 at 6:24 pm

        Hej Peter
        Det gør jeg også nogle gange. Men så vil jeg mene det hedder en Mornay sauce istedet for :-)

        Svar
    3. Katrine

      november 23, 2016 at 11:05 pm

      Hej kan man lave bechamélsaucen en dag i forvejen og opbevare den på glas? eller hvad er din erfaring/tanke om det? :)

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2016 at 10:38 pm

        Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det vil jeg tro du godt kan.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her