Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Bechamélsauce

Udgivet: 25. feb 2014 · Opdateret: 5. maj 2021

 
cedc b

Bechamélsauce er en hvid grundsauce der hovedsageligt består af smør, mel og mælk. Det er en af de berømte franske moder-saucer og er brugt som base for andre saucer. Hvis man f.eks. tilsætter ost til saucen får du en mornaysauce istedet for. Bechamélsaucen bruges f.eks. i lasagne, som jo kan laves i rigtig mange versioner. Hvis man er til en vegetarvariant kan man finde min vegetarlasagne her.

Bechamélsaucen er rigtig nem at lave, og så smager den altså meget bedre end de købte varianter. Derudover er det også noget billigere at lave saucen selv - det kan gøres for omkring 4-5 kr., hvor en købevariant hurtigt kommer til at koste over 20 kr. Så det er da en del at spare, især hvis man spiser lasagne ligeså tit som os :-)

piskeris Grullo

Bechamélsauce

4.38 fra 8 stemmer
Justér antalJustér antal: 500 ml.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 4 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 ml | Kalorier: 1 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

 

Kommentarer

  1. Amela Tursunovic skriver

    juni 23, 2017 at 11:04 am

    Skal lave vegetar lasagne og vil også lave selv saucen til det da det lyder både billigt og lækkert!:)

    Er det under svag varme du koger det eller?

    MVH
    Amela

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:49 pm

      Ja, der må ikke være for meget varme på - men medium varme er fint. Bare sørg for at røre i det næsten hele tiden.

      Svar
  2. Peter Hansen dauding skriver

    april 28, 2017 at 6:30 pm

    Prøv med lidt ost det løfter becamelsausen eller opbagningen meget. Især til lasagne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:24 pm

      Hej Peter
      Det gør jeg også nogle gange. Men så vil jeg mene det hedder en Mornay sauce istedet for :-)

      Svar
  3. Katrine skriver

    november 23, 2016 at 11:05 pm

    Hej kan man lave bechamélsaucen en dag i forvejen og opbevare den på glas? eller hvad er din erfaring/tanke om det? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:38 pm

      Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det vil jeg tro du godt kan.

      Svar
4.38 from 8 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.