
Bechamélsauce er en hvid grundsauce der hovedsageligt består af smør, mel og mælk. Det er en af de berømte franske moder-saucer og er brugt som base for andre saucer. Hvis man f.eks. tilsætter ost til saucen får du en mornaysauce istedet for. Bechamélsaucen bruges f.eks. i lasagne, som jo kan laves i rigtig mange versioner. Hvis man er til en vegetarvariant kan man finde min vegetarlasagne her.
Bechamélsaucen er rigtig nem at lave, og så smager den altså meget bedre end de købte varianter. Derudover er det også noget billigere at lave saucen selv - det kan gøres for omkring 4-5 kr., hvor en købevariant hurtigt kommer til at koste over 20 kr. Så det er da en del at spare, især hvis man spiser lasagne ligeså tit som os :-)
📖 Opskrift
Bechamélsauce
Ingredienser
- 25 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- Salt og peber
- Revet muskatnød
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamMælk, SmørKategori: Saucer & dressinger, Videoopskrift
Amela Tursunovic
Skal lave vegetar lasagne og vil også lave selv saucen til det da det lyder både billigt og lækkert!:)
Er det under svag varme du koger det eller?
MVH
Amela
Louise Dam
Ja, der må ikke være for meget varme på - men medium varme er fint. Bare sørg for at røre i det næsten hele tiden.
Peter Hansen dauding
Prøv med lidt ost det løfter becamelsausen eller opbagningen meget. Især til lasagne.
Louise Dam
Hej Peter
Det gør jeg også nogle gange. Men så vil jeg mene det hedder en Mornay sauce istedet for :-)
Katrine
Hej kan man lave bechamélsaucen en dag i forvejen og opbevare den på glas? eller hvad er din erfaring/tanke om det? :)
Louise Dam
Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det vil jeg tro du godt kan.