cedc b

Bechamélsauce er en hvid grundsauce der hovedsageligt består af smør, mel og mælk. Det er en af de berømte franske moder-saucer og er brugt som base for andre saucer. Hvis man f.eks. tilsætter ost til saucen får du en mornaysauce istedet for. Bechamélsaucen bruges f.eks. i lasagne, som jo kan laves i rigtig mange versioner. Hvis man er til en vegetarvariant kan man finde min vegetarlasagne her.

Bechamélsaucen er rigtig nem at lave, og så smager den altså meget bedre end de købte varianter. Derudover er det også noget billigere at lave saucen selv - det kan gøres for omkring 4-5 kr., hvor en købevariant hurtigt kommer til at koste over 20 kr. Så det er da en del at spare, især hvis man spiser lasagne ligeså tit som os :-)

ikon piskeris Chestnut

Bechamélsauce

500 ml.
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 ml | Kalorier: 1 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce
Bechamelsauce

 

Skrevet af: Louise DamMælk, SmørKategori: Saucer & dressinger, Videoopskrift

 

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften