• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Lasagne

    Udgivet: sep 2, 2014 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ebefe b

    Vi er begge helt vilde med lasagne herhjemme. Det er ret nemt at lave, det smager super godt og så er det tilmed en billig ret at lave. Derudover fungerer lasagne super godt i madpakken dagen efter. Man kan både spise den kold, eller man kan varme den i mikroovnen, og så er det næsten som at få et helt friskt stykke lasagne. Lasagne er også én af de retter man nemt kan tilberede i forvejen, ja faktisk er jeg tilbøjelig til at sige at en lasagne faktisk næsten er bedre på andendagen. Herunder finder I en helt simpel opskrift på lasagne uden de helt store armsving - jeg håber I kan lide den :-)

    Hjemmelavet lasagne

    Lasagne

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    Kødsauce

    • 500 g hakket oksekød
    • 1 løg
    • 4 fed hvidløg
    • 4 gulerødder
    • 1 terning oksebouillon
    • 7 dl mælk
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 dåse tomatpuré
    • ½-1 chili
    • Basilikum
    • Oregano
    • Salt

    Bechamelsauce

    • 25 g. smør
    • 4 spsk hvedemel
    • 5 dl minimælk
    • Salt og peber
    • Revet muskatnød

    Derudover

    • Lasagneplader
    • Rasp
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Béchamelsauce

    • Smørret smeltes i en gryde og melet røres i.
    • Rør rundt et lille minuts tid (melet afbages).
    • Tilsæt mælken ad nogle gange og pisk saucen helt blank efter hver gang.
    • Når den er kogt igennem er par minutter smages der til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

    Kødsauce

    • Hak eller riv løget og pres eller hak hvidløgsfeddene. Svits begge dele i en gryde med lidt olie til løget er klart i farven.
    • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det i gryden.
    • Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt dem til gryden med kødet.
    • Blend eventuelt de hakkede tomater inden de tilsættes i gryden sammen med tomatpuréen.
    • Hak chillien fint og tilsæt også den til kødsaucen.
    • Hæld mælk i gryden og tilsæt 1 terning oksebouillon.
    • Tilsæt hakket frisk basilikum efter smag eller brug en tørret variant. Tilsæt også oregano og salt efter smag.
    • Lad kødsaucen koge i mindst 15 minutter, men gerne længere. Hvis du koger den meget længe skal du muligvis tilsætte mere væske til saucen.

    Lasagne

    • Læg lasagnen sammen ved først lægge et lag lasagneplader i bunden af et stort ovnfast fad.
    • Hæld herefter kødsauce over pladerne til de er dækket.
    • Læg et nyt lag lasagneplader og kødsauce ovenpå. Fortsæt til kødsaucen er brugt op. Jeg fik 3 lag kødsauce.
    • Afslut med et lag lasagneplader og dernæst bechamelsaucen. Drys med et fint lag rasp til sidst.
    • Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Tag lasagnen ud og lad den gerne stå i 10-15 minutter inden den skal spises så den kan samle sig lidt.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 589 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 33 g | Fedt: 37 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hjemmelavet lasagne
    Hjemmelavet lasagne
    Hjemmelavet lasagne
    Hjemmelavet lasagne

     

    Skrevet af: Louise DamChili, Gulerødder, Hakkede tomater, Hakket oksekød, Løg, TomatpuréKategori: Aftensmad, Efterår, Lasagne, Nem mad, Oksekød

    Følg mig på Instagram
    « Guide: Sådan skærer du en avokado i tern
    Guide - Sådan fryser du bananer »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Bekim

      januar 17, 2018 at 6:30 pm

      Har du glemt osten til bechamelen eller er det bare den sunde version

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:10 pm

        Der er ikke ost i en bechamelsauce. Hvis du tilsætter ost er det en mornaysauce :-)

        Svar
    2. Ina andwrsen

      juli 10, 2017 at 8:46 pm

      Hej Louise. Jeg er i tvivl angående bouillonterningrn. Skal den i kogende vand inden den skal i mælken? Altså skal der bare en terning i maden eller skal den opløses?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:39 pm

        Du tilsætter den blot direkte i kødsaucen. Så bliver den opløst.

        Svar
    3. Jonatan S

      juni 09, 2017 at 8:48 pm

      Heysa Louise.
      Jeg har lavet opskriften og synes at kødsovsen bliver meget tynd med alt det mælk. er det meningen eller hvordan? Jeg brugte endda kun 5dl istedet for de 7 i opskriften.

      Den er dog meget lækker, tænkte bare lige på det her.

      Jonatan S.

      Svar
      • Jonatan S

        juni 09, 2017 at 8:58 pm

        Dine mængder passede dog meget godt ^^ Fik 3 lag kødsovs ^^

        Svar
    4. Milla Aisha

      april 16, 2017 at 5:54 pm

      Hej Louise. Jeg har bagt din lasagne og den smager virkelig godt. Jeg har bare et spørgsmål omkring opskriften, kan jeg lave kød sovsen noget tid før, fryse den ned og tage den op når jeg skal lave lasagnen? Jeg puttede mozzarella ost oven på lasagnen hvilket også var virkelig godt.
      Vh. Milla Aisha

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2017 at 6:25 pm

        Ja, det kan du godt. Du kan også godt fryse hele lasagnen. Enten før eller efter den er bagt.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her