• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Lasagne

Louisex
Ændret: jan 10, 2024 · Udgivet: sep 2, 2014 af Louise Dam · 9 Kommentarer

 
ebefe b

Vi er begge helt vilde med lasagne herhjemme. Det er ret nemt at lave, det smager super godt og så er det tilmed en billig ret at lave. Derudover fungerer lasagne super godt i madpakken dagen efter. Man kan både spise den kold, eller man kan varme den i mikroovnen, og så er det næsten som at få et helt friskt stykke lasagne. Lasagne er også én af de retter man nemt kan tilberede i forvejen, ja faktisk er jeg tilbøjelig til at sige at en lasagne faktisk næsten er bedre på andendagen. Herunder finder I en helt simpel opskrift på lasagne uden de helt store armsving - jeg håber I kan lide den :-)

Du kan også prøve at lave nemme og lækre lasagneruller, der er en lidt anderledes måde at servere lasagne på.

piskeris Grullo

Lasagne

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Kødsauce

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 terning oksebouillon
  • 7 dl mælk
  • 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • ½-1 chili
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt

Bechamelsauce

  • 25 g. smør
  • 4 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 5 dl minimælk
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød

Derudover

  • (reklamelink)Lasagneplader
  • (reklamelink)Rasp

Sådan gør du
 

Béchamelsauce

  • Smørret smeltes i en gryde og melet røres i.
  • Rør rundt et lille minuts tid (melet afbages).
  • Tilsæt mælken ad nogle gange og pisk saucen helt blank efter hver gang.
  • Når den er kogt igennem er par minutter smages der til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Kødsauce

  • Hak eller riv løget og pres eller hak hvidløgsfeddene. Svits begge dele i en gryde med lidt olie til løget er klart i farven.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det i gryden.
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt dem til gryden med kødet.
  • Blend eventuelt de hakkede tomater inden de tilsættes i gryden sammen med tomatpuréen.
  • Hak chillien fint og tilsæt også den til kødsaucen.
  • Hæld mælk i gryden og tilsæt 1 terning oksebouillon.
  • Tilsæt hakket frisk basilikum efter smag eller brug en tørret variant. Tilsæt også oregano og salt efter smag.
  • Lad kødsaucen koge i mindst 15 minutter, men gerne længere. Hvis du koger den meget længe skal du muligvis tilsætte mere væske til saucen.

Lasagne

  • Læg lasagnen sammen ved først lægge et lag lasagneplader i bunden af et stort ovnfast fad.
  • Hæld herefter kødsauce over pladerne til de er dækket.
  • Læg et nyt lag lasagneplader og kødsauce ovenpå. Fortsæt til kødsaucen er brugt op. Jeg fik 3 lag kødsauce.
  • Afslut med et lag lasagneplader og dernæst bechamelsaucen. Drys med et fint lag rasp til sidst.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Tag lasagnen ud og lad den gerne stå i 10-15 minutter inden den skal spises så den kan samle sig lidt.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 589 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 33 g | Fedt: 37 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hjemmelavet lasagne
Hjemmelavet lasagne
Hjemmelavet lasagne
Hjemmelavet lasagne

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Bekim skriver

    januar 17, 2018 at 6:30 pm

    Har du glemt osten til bechamelen eller er det bare den sunde version

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 19, 2018 at 12:10 pm

      Der er ikke ost i en bechamelsauce. Hvis du tilsætter ost er det en mornaysauce :-)

      Svar
  2. Ina andwrsen skriver

    juli 10, 2017 at 8:46 pm

    Hej Louise. Jeg er i tvivl angående bouillonterningrn. Skal den i kogende vand inden den skal i mælken? Altså skal der bare en terning i maden eller skal den opløses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:39 pm

      Du tilsætter den blot direkte i kødsaucen. Så bliver den opløst.

      Svar
  3. Jonatan S skriver

    juni 09, 2017 at 8:48 pm

    Heysa Louise.
    Jeg har lavet opskriften og synes at kødsovsen bliver meget tynd med alt det mælk. er det meningen eller hvordan? Jeg brugte endda kun 5dl istedet for de 7 i opskriften.

    Den er dog meget lækker, tænkte bare lige på det her.

    Jonatan S.

    Svar
    • Jonatan S skriver

      juni 09, 2017 at 8:58 pm

      Dine mængder passede dog meget godt ^^ Fik 3 lag kødsovs ^^

      Svar
  4. Milla Aisha skriver

    april 16, 2017 at 5:54 pm

    Hej Louise. Jeg har bagt din lasagne og den smager virkelig godt. Jeg har bare et spørgsmål omkring opskriften, kan jeg lave kød sovsen noget tid før, fryse den ned og tage den op når jeg skal lave lasagnen? Jeg puttede mozzarella ost oven på lasagnen hvilket også var virkelig godt.
    Vh. Milla Aisha

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2017 at 6:25 pm

      Ja, det kan du godt. Du kan også godt fryse hele lasagnen. Enten før eller efter den er bagt.

      Svar
5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.