• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Bagekartofler

    Udgivet: jan 18, 2021 · Opdateret: aug 2, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Bagekartofler opskrift

    Bagekartofler er super simpelt at lave, men det er helt vildt lækkert! Det er virkelig noget tilbehør, der er elsket af både voksne og børn. Til bagte kartofler bruger man kartofler der er større end andre kartofler, og så bruger man sorter der er velegnede til bagning. Sorter der egner sig til bagekartofler er f.eks. Marabel, Fontane, Bintje, Estima, Folva, Jutlandia. Men det skal du sjældent bekymre dig om i supermarkedet, da der vil står 'bagekartofler' på posen.

    En bagt kartoffel kan spises som tilbehør med en lækker hvidløgssmør med persille, ligesom på billedet her. Men man kan faktisk også spise den med mere fyld og dermed udgør den et helt måltid i sig selv som en fyldt bagt kartoffel. Bagekartofler bages bedst i en ovn synes jeg, men kan også laves i både mikroovn og på grill. Jeg opvarmer min ovn til 200 grader varmluft og så skal mine bagekartofler have omkring 1 timer og 15 minutter før de er møre. Det er altså super nemt at lave gode bage kartofler, du skal nemlig blot vaske kartoflerne og så skal der olie og salt på og så kan dine bage kartofler blot stå og hygge sig din ovn imens du laver resten af maden klar.

    Læs også: Knuste kartofler | Pommes Anna | Flødekartofler | Hvidløgssmør med persille

    Jeg er nu kæmpe fan af en bagt kartoffel med persille/hvidløgssmør. Det er bare super lækkert og nemt tilbehør til mange retter. Jeg laver mine bagte kartofler uden sølvpapir. Der er ikke rigtig nogen grund til at pakke dem ind i sølvpapir, da det er meget belastende for miljøet og ikke har den store effekt på opskriften til bagekartofler. Faktisk synes jeg de bliver meget bedre uden. Skrællen bliver sprød og med masser af smag. Jeg kan nemlig godt lide også at spise skrællen på de bagte kartofler. Der sidder så mange lækre vitaminer her, og så smager det også bare godt.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Bagekartofler

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Forb. tid 5 minutter min
    Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
    Samlet tid 1 time t 20 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 bagekartofler
    • 4 tsk olie
    • salt

    Serveres med

    • Hvidløgssmør med persille, du kan også købe en færdig kryddersmør

    Sådan gør du
     

    • Vask bagekartoflerne grundigt. Brug evt. en børste. Skrællen skal blive på og de skal derfor være helt rene.
    • Dup kartoflerne tørre med lidt køkkenrulle.
    • Læg bagekartoflerne i et ovnfast fad. Jeg bruger et hvor der er en rist i bunden.
    • Skær et dybt kryds i alle bagekartoflerne. Det skal gå ret langt ned, men uden at gå helt igennem kartoflerne.
    • Smør bagekartoflerne ind i olie og krydr med salt.
    • Sæt i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 1 time og 15 minutter. Afhængig af størrelsen på kartoflerne skal de måske have 1 time og 30 minutter før de er helt møre.
    • Når kartoflerne spises trykkes der med fingrene i alle 4 hjørner så den åbner sig op. Kom en god klat hvidløgssmør med persille ned i kartoflen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 369 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 4 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 29 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hvis du ikke lige vil lave en smør med smag i, så kan man også sagtens spise bagekartoflerne med helt almindelig smør og et godt drys salt over dem. Det er bestemt også lækkert! Ellers kan man også købe smør, hvor der allerede er tilsat forskellige krydderurter og hvidløg. Så det er lige et lille tip, hvis det lige skal gå ekstra stærkt.

    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Bagekartofler i mikroovnen

    Man kan faktisk også lave sine bagte kartofler i mikroovnen hvis det skal gå ekstra hurtigt en dag. Her skal du prikke nogle huller i kartoflen f.eks. med en kødnål eller en gaffel. Læg kartoflen på en tallerken og sæt den i mikroovnen. Hvis du laver 2 kartofler ad gangen skal de have cirka 10 minutter. 5 minutter på hver side. Tilberedningstiden afhænger lidt af størrelsen på kartoflerne, så du må lige holde øje undervejs. Derudover skal du huske at fordoble tiden, hvis du skal lave 4 kartofler ad gangen. Tiden er baseret på en mikroovn på cirka 800 W.

    Dette kan du også lave i din mikroovn: Flødekarameller | Chokoladefudge med nødder | Hjemmelavede chips

    • Bagekartofler
    • Bagekartofler - bagte kartofler - bagt kartoffel
    Følg mig på Instagram
    « Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal
    Opbevaring af mel, gryn og kerner »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jesper Uhrskov Hansen

      juli 30, 2023 at 4:02 pm

      Dejlige kartofler og lækkert smør.😊 elsker det.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 31, 2023 at 10:09 am

        Bagekartofler er bare så lækkert!

        Svar
    2. søren larsen

      februar 28, 2023 at 4:17 pm

      5 stars
      Opskriften er næsten som at koge vand. Det kan ikke blive simplere. Jeg benytter mig af en ren (ny) skure/grydesvamp til at rengøre kartoflerne.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 03, 2023 at 12:01 pm

        Hej Søren
        Dejligt at opskriften kan bruges, det er nemlig nemt og lækkert at lave bagekartofler. Og det er et rigtig godt tip at bruge en ny skuresvamp til rengøringen :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788