• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Snacks

    Nemme hjemmelavede chips i mikroovn

    Udgivet: jan 18, 2015 · Opdateret: maj 2, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fbd b

    Siden jeg lavede mine første flødekarameller i mikroovnen er jeg blevet mere og mere fan af ting der kan laves i mikroovnen. Derfor er jeg også helt vild med disse lækre sprøde chips med havsalt som kan laves i mikroovnen. Det tager kun 15 minutter fra du går i gang til du har sprøde hjemmelavede chips på bordet. Imens chipsene er i mikroovnen kan du lige mixe lidt dip sammen, hvis du vil have det til dine chips.

    Chipsene får en virkelig lækker smag fra havsalten og så bliver de bare vildt sprøde. Jeg synes sagtens de kan udgøre det for købechips. De minder lidt om de der grovchips fra Kims, bare endnu bedre :-) Det smarte ved denne opskrift er at hvis du får cravings en sen aften så behøves du ikke at løbe i Netto efter en hel pose chips, du laver dem bare selv. Portionen man får ud er ikke så stor, hvilket betyder at du får stillet chips sulten, men uden at få alt for mange kalorier. Hvis du skal lave chips til flere personer er det nok ikke mikroovnen du skal have fat i, men den almindelige ovn istedet for. Her vil jeg gætte på at de skal have cirka 20 minutter ved 225 grader eller til de er gyldne og crispy.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Nemme hjemmelavede chips i mikroovn

    1 lille portion
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 15 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Tallerken
    • Bagepapir
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kartoffel
    • Olie
    • Havsalt

    Sådan gør du
     

    • Vask kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Så tynde du overhovedet kan. Brug eventuelt et mandolinjern. Mine er dog skåret i hånden.
    • Dup skiverne med køkkenrulle.
    • Læg et stykke bagepapir ovenpå en tallerken.
    • Dryp med lidt olivenolie ovenpå bagepapiret.
    • Læg kartoffelskiverne i et lag på bagepapiret. Dryp med olie over kartoflerne og drys med havsalt.
    • Sæt tallerkenen i mikroovnen og giv dem cirka 8-9 minutter ved fuld varme.
    • Tjek til dem undervejs. Når kartoffelskiver begynder at blive gyldne er de færdige.
    • Tag tallerkenen ud af mikroovnen. Kartoffelskiverne skulle gerne være blevet til sprøde chips nu. Servér dine hjemmelavede chips med dip.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 portion | Kalorier: 164 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 4 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!



    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen
    Chips i mikroovnen

    Skrevet af: Louise DamKartoflerKategori: Mikroovn, Snacks, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Nøddehorn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. L.. madsen

      oktober 21, 2018 at 3:41 pm

      Virkelig gode!!
      Meget bedre end i ovn, og meget nemmere.: bliver alle ensartet (untagen den i midten der blev lidt mørk) :-)

      Var dog kidt bekymret for tallerknen, da den blev ret varm. Tror jeg vil finde en bedre løsning - et lille ovnfast fad eller lignende :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:33 am

        Hej Lene, hvor er det bare godt at høre. Man skulle bare have en større mikroovn så man kunne lave mange flere :-)

        Svar
    2. Berit

      marts 17, 2018 at 8:20 pm

      Hvor lang tid kan chipsene holde dig, hvis man vil lave en større portion?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2018 at 3:05 pm

        Jeg har desværre kun prøvet at spise dem med det samme :-)

        Svar
    3. Joachim

      februar 21, 2017 at 2:19 pm

      Hej Louise.

      Har du erfaring med at lave dem i en varmlufts ovn i stedet? :)

      P.S Bruger hjemmesiden her ofte til at finde inspiration. Keep it up :D

      Svar
      • Louise Dam

        februar 26, 2017 at 6:25 pm

        Nej, det har jeg desværre ikke prøvet endnu. Men det vil jeg da tro man godt kan. De skal bare have en del længere tid så.

        Svar
    4. EMIl

      november 06, 2016 at 2:12 pm

      Bed du hvor meget ovnen skal op på i grader for min mikrovn er gået lidt i stykker🤔🙂😂

      Svar
      • Louise Dam

        november 17, 2016 at 8:26 pm

        Nej, jeg har desværre ikke prøvet at lave dem i ovnen. Men måske 200 grader eller lidt mere.

        Svar
    5. allan

      oktober 14, 2016 at 4:30 pm

      Hej så har jeg lige lavt dem til mine drenge og de blev super gode men deres peterplyds plast talarken gik i stykker !!!
      kan man ikke bruge plastik ?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2016 at 10:48 am

        Jeg tror ikke man må sætte plastik i mikroovnen, medmindre der står det kan gå i mikroovnen. Men dejligt dine drenge kunne lide dem :-)

        Svar
    6. Trine Cohrt

      august 29, 2016 at 8:45 pm

      En super måde at bruge en rest kartofler på ;) havde lavet kartoffelpizza, så havde en god rest skiveskårene kartofler tilbage. Så nu sidder vi her og smovser micro ovns Chips. Endnu en god og nem opskrift :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 03, 2016 at 12:55 pm

        Lækkert! :-)

        Svar
    7. Malou

      august 26, 2016 at 11:09 pm

      Kan man bruge andet olie?

      Svar
      • Louise Dam

        september 03, 2016 at 1:00 pm

        Jeg tror du kan bruge alt olie.

        Svar
    8. Marie

      juli 31, 2016 at 6:53 pm

      VIrkelig lækkert (y)

      Svar
      • Louise Dam

        august 08, 2016 at 7:58 pm

        Godt at høre :-)

        Svar
    9. Sofie Madsen

      januar 25, 2016 at 7:13 pm

      Skal der låg over kartoffelskiverne i mirkoovnen?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 25, 2016 at 9:25 pm

        Nej, det skal der ikke :-)

        Svar
    10. Trine K

      januar 20, 2015 at 9:47 pm

      Super god opskrift - Lavede det med rødbede i stedet. Det var bestemt et hit :-)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 20, 2015 at 10:05 pm

        Uhm.. Det lyder også godt. Jeg må hellere prøve lidt flere varianter.

        Svar
    11. Camilla

      januar 20, 2015 at 6:33 pm

      Hvor er det vanvittig smart.
      Tænker du at man kan gøre det samme med jordskokker? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 20, 2015 at 6:45 pm

        Hej Camilla
        Det tror jeg faktisk godt man kan - er dog lidt i tvivl om stivelsen i kartoflen har noget at sige i forhold til sprødheden. Men jeg havde da planer om at skulle prøve at lave æblechips på samme måde.

        Svar
    12. Diana

      januar 19, 2015 at 11:49 pm

      Hej Louise,
      Tak for opskriften. Det er helt nyt for mig at man kan lave chips i en mikroovn ;-) Skal man slet ikke stille på grill eller noget? De ser bare så lækre sprøde ud, vil prøve at lave dem til min aubergine dip :)
      Hilsen Diana

      Svar
      • Louise Dam

        januar 20, 2015 at 10:19 am

        Nej overhovedet ikke. Det er bare på fuld varme i mikroovnen indtil de er gyldne, så er de helt sprøde når de kommer ud :-) Det lyder så lækkert med en aubergine dip til!

        Svar
    13. Maria

      januar 19, 2015 at 3:33 pm

      Det måtte jeg lige prøve. De blev supergode. Dejligt nemt og lækkert til liiige at stille den dersens chips sult uden at man pludselig har tømt en hel pose.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2015 at 10:55 pm

        Dejligt at høre. Vi har også lige lavet en lille portion her til aften :-)

        Svar
    14. Chris

      januar 18, 2015 at 2:51 pm

      De ser lækre ud. Elsker mad der kan laves hurtigt og nemt

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2015 at 7:58 pm

        Ja, du må endelig prøve dem!

        Svar
    15. Piskeriset

      januar 18, 2015 at 2:42 pm

      Smart! Det må jeg prøve på et tidspunkt :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2015 at 7:59 pm

        Ja, det må du endelig gøre. De smager så godt :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her