Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Snacks

Nemme hjemmelavede chips i mikroovn

Udgivet: 18. jan 2015 · Opdateret: 2. maj 2021

 
fbd b

Siden jeg lavede mine første flødekarameller i mikroovnen er jeg blevet mere og mere fan af ting der kan laves i mikroovnen. Derfor er jeg også helt vild med disse lækre sprøde chips med havsalt som kan laves i mikroovnen. Det tager kun 15 minutter fra du går i gang til du har sprøde hjemmelavede chips på bordet. Imens chipsene er i mikroovnen kan du lige mixe lidt dip sammen, hvis du vil have det til dine chips.

Chipsene får en virkelig lækker smag fra havsalten og så bliver de bare vildt sprøde. Jeg synes sagtens de kan udgøre det for købechips. De minder lidt om de der grovchips fra Kims, bare endnu bedre :-) Det smarte ved denne opskrift er at hvis du får cravings en sen aften så behøves du ikke at løbe i Netto efter en hel pose chips, du laver dem bare selv. Portionen man får ud er ikke så stor, hvilket betyder at du får stillet chips sulten, men uden at få alt for mange kalorier. Hvis du skal lave chips til flere personer er det nok ikke mikroovnen du skal have fat i, men den almindelige ovn istedet for. Her vil jeg gætte på at de skal have cirka 20 minutter ved 225 grader eller til de er gyldne og crispy.

piskeris Grullo

Nemme hjemmelavede chips i mikroovn

4.30 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 lille portion
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Tallerken
  • (reklamelink)Bagepapir
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kartoffel
  • Olie
  • (reklamelink)Havsalt

Sådan gør du
 

  • Vask kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Så tynde du overhovedet kan. Brug eventuelt et (reklamelink)mandolinjern. Mine er dog skåret i hånden.
  • Dup skiverne med køkkenrulle.
  • Læg et stykke bagepapir ovenpå en tallerken.
  • Dryp med lidt olivenolie ovenpå bagepapiret.
  • Læg kartoffelskiverne i et lag på bagepapiret. Dryp med olie over kartoflerne og drys med havsalt.
  • Sæt tallerkenen i mikroovnen og giv dem cirka 8-9 minutter ved fuld varme.
  • Tjek til dem undervejs. Når kartoffelskiver begynder at blive gyldne er de færdige.
  • Tag tallerkenen ud af mikroovnen. Kartoffelskiverne skulle gerne være blevet til sprøde chips nu. Servér dine hjemmelavede chips med dip.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 164 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 4 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!



Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. L.. madsen skriver

    oktober 21, 2018 at 3:41 pm

    Virkelig gode!!
    Meget bedre end i ovn, og meget nemmere.: bliver alle ensartet (untagen den i midten der blev lidt mørk) :-)

    Var dog kidt bekymret for tallerknen, da den blev ret varm. Tror jeg vil finde en bedre løsning - et lille ovnfast fad eller lignende :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:33 am

      Hej Lene, hvor er det bare godt at høre. Man skulle bare have en større mikroovn så man kunne lave mange flere :-)

      Svar
  2. Berit skriver

    marts 17, 2018 at 8:20 pm

    Hvor lang tid kan chipsene holde dig, hvis man vil lave en større portion?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2018 at 3:05 pm

      Jeg har desværre kun prøvet at spise dem med det samme :-)

      Svar
  3. Joachim skriver

    februar 21, 2017 at 2:19 pm

    Hej Louise.

    Har du erfaring med at lave dem i en varmlufts ovn i stedet? :)

    P.S Bruger hjemmesiden her ofte til at finde inspiration. Keep it up :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 26, 2017 at 6:25 pm

      Nej, det har jeg desværre ikke prøvet endnu. Men det vil jeg da tro man godt kan. De skal bare have en del længere tid så.

      Svar
  4. EMIl skriver

    november 06, 2016 at 2:12 pm

    Bed du hvor meget ovnen skal op på i grader for min mikrovn er gået lidt i stykker🤔🙂😂

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:26 pm

      Nej, jeg har desværre ikke prøvet at lave dem i ovnen. Men måske 200 grader eller lidt mere.

      Svar
  5. allan skriver

    oktober 14, 2016 at 4:30 pm

    Hej så har jeg lige lavt dem til mine drenge og de blev super gode men deres peterplyds plast talarken gik i stykker !!!
    kan man ikke bruge plastik ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2016 at 10:48 am

      Jeg tror ikke man må sætte plastik i mikroovnen, medmindre der står det kan gå i mikroovnen. Men dejligt dine drenge kunne lide dem :-)

      Svar
  6. Trine Cohrt skriver

    august 29, 2016 at 8:45 pm

    En super måde at bruge en rest kartofler på ;) havde lavet kartoffelpizza, så havde en god rest skiveskårene kartofler tilbage. Så nu sidder vi her og smovser micro ovns Chips. Endnu en god og nem opskrift :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 12:55 pm

      Lækkert! :-)

      Svar
  7. Malou skriver

    august 26, 2016 at 11:09 pm

    Kan man bruge andet olie?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 1:00 pm

      Jeg tror du kan bruge alt olie.

      Svar
  8. Marie skriver

    juli 31, 2016 at 6:53 pm

    VIrkelig lækkert (y)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 08, 2016 at 7:58 pm

      Godt at høre :-)

      Svar
  9. Sofie Madsen skriver

    januar 25, 2016 at 7:13 pm

    Skal der låg over kartoffelskiverne i mirkoovnen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 25, 2016 at 9:25 pm

      Nej, det skal der ikke :-)

      Svar
  10. Trine K skriver

    januar 20, 2015 at 9:47 pm

    Super god opskrift - Lavede det med rødbede i stedet. Det var bestemt et hit :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 20, 2015 at 10:05 pm

      Uhm.. Det lyder også godt. Jeg må hellere prøve lidt flere varianter.

      Svar
  11. Camilla skriver

    januar 20, 2015 at 6:33 pm

    Hvor er det vanvittig smart.
    Tænker du at man kan gøre det samme med jordskokker? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 20, 2015 at 6:45 pm

      Hej Camilla
      Det tror jeg faktisk godt man kan - er dog lidt i tvivl om stivelsen i kartoflen har noget at sige i forhold til sprødheden. Men jeg havde da planer om at skulle prøve at lave æblechips på samme måde.

      Svar
  12. Diana skriver

    januar 19, 2015 at 11:49 pm

    Hej Louise,
    Tak for opskriften. Det er helt nyt for mig at man kan lave chips i en mikroovn ;-) Skal man slet ikke stille på grill eller noget? De ser bare så lækre sprøde ud, vil prøve at lave dem til min aubergine dip :)
    Hilsen Diana

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 20, 2015 at 10:19 am

      Nej overhovedet ikke. Det er bare på fuld varme i mikroovnen indtil de er gyldne, så er de helt sprøde når de kommer ud :-) Det lyder så lækkert med en aubergine dip til!

      Svar
  13. Maria skriver

    januar 19, 2015 at 3:33 pm

    Det måtte jeg lige prøve. De blev supergode. Dejligt nemt og lækkert til liiige at stille den dersens chips sult uden at man pludselig har tømt en hel pose.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 19, 2015 at 10:55 pm

      Dejligt at høre. Vi har også lige lavet en lille portion her til aften :-)

      Svar
  14. Chris skriver

    januar 18, 2015 at 2:51 pm

    De ser lækre ud. Elsker mad der kan laves hurtigt og nemt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2015 at 7:58 pm

      Ja, du må endelig prøve dem!

      Svar
  15. Piskeriset skriver

    januar 18, 2015 at 2:42 pm

    Smart! Det må jeg prøve på et tidspunkt :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2015 at 7:59 pm

      Ja, det må du endelig gøre. De smager så godt :-)

      Svar
4.30 from 10 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.