Nemme hjemmelavede chips i mikroovn

 
fbd b

Siden jeg lavede mine første flødekarameller i mikroovnen er jeg blevet mere og mere fan af ting der kan laves i mikroovnen. Derfor er jeg også helt vild med disse lækre sprøde chips med havsalt som kan laves i mikroovnen. Det tager kun 15 minutter fra du går i gang til du har sprøde hjemmelavede chips på bordet. Imens chipsene er i mikroovnen kan du lige mixe lidt dip sammen, hvis du vil have det til dine chips.

Chipsene får en virkelig lækker smag fra havsalten og så bliver de bare vildt sprøde. Jeg synes sagtens de kan udgøre det for købechips. De minder lidt om de der grovchips fra Kims, bare endnu bedre :-) Det smarte ved denne opskrift er at hvis du får cravings en sen aften så behøves du ikke at løbe i Netto efter en hel pose chips, du laver dem bare selv. Portionen man får ud er ikke så stor, hvilket betyder at du får stillet chips sulten, men uden at få alt for mange kalorier. Hvis du skal lave chips til flere personer er det nok ikke mikroovnen du skal have fat i, men den almindelige ovn istedet for. Her vil jeg gætte på at de skal have cirka 20 minutter ved 225 grader eller til de er gyldne og crispy.

ikon piskeris Chestnut

Nemme hjemmelavede chips i mikroovn

1 lille portion
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min

Udstyr (reklamelink)

  • Tallerken
  • Bagepapir

Ingredienser

  • 1 kartoffel
  • Olie
  • Havsalt

Sådan gør du
 

  • Vask kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Så tynde du overhovedet kan. Brug eventuelt et mandolinjern. Mine er dog skåret i hånden.
  • Dup skiverne med køkkenrulle.
  • Læg et stykke bagepapir ovenpå en tallerken.
  • Dryp med lidt olivenolie ovenpå bagepapiret.
  • Læg kartoffelskiverne i et lag på bagepapiret. Dryp med olie over kartoflerne og drys med havsalt.
  • Sæt tallerkenen i mikroovnen og giv dem cirka 8-9 minutter ved fuld varme.
  • Tjek til dem undervejs. Når kartoffelskiver begynder at blive gyldne er de færdige.
  • Tag tallerkenen ud af mikroovnen. Kartoffelskiverne skulle gerne være blevet til sprøde chips nu. Servér dine hjemmelavede chips med dip.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 164 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 4 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!



Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen
Chips i mikroovnen

Skrevet af: KartoflerKategori: Mikroovn, Snacks, Videoopskrift

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften