• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Super nemme karameller i mikroovn

    Udgivet: jan 2, 2015 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    afe b

    Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 4 ingredienser. Denne variant er bare helt almindelig flødekarameller. Hvis du kunne tænke dig at lave de samme karameller med kaffesmag, så finder du opskriften på kaffekaramellerne her.

    ikon piskeris Chestnut

    Super nemme karameller i mikroovn

    35 stk.
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 dl piskefløde
    • ½ dl lys sirup
    • 2 spsk glukosesirup
    • ½ dl sukker

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
    • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
    • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
    • Hæld massen op i en lille bøtte/form (ca. 12*14 cm) beklædt med bagepapir med silikone.
    • Når karamellen er helt afkølet (tager cirka 1 time) tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
    • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
    • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Karameller i mikroovn (1)Karameller i mikroovn (2)Karameller i mikroovn (4)Karameller i mikroovn (3)Karameller i mikroovn (5)Karameller i mikroovn (7)Karameller i mikroovn (6)Karameller i mikroovn (8)Karameller i mikroovn (9)Karameller i mikroovn (10)

     

    Skrevet af: Louise DamGlukosesirup, Piskefløde, Sirup, SukkerKategori: Jul, Mikroovn, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Proteinbarer
    Lammekølle med masser af hvidløg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anna

      november 05, 2019 at 12:12 am

      Hej - hvordan kan de være, at "glukosesirup" er overstreget i opskriften? Skal man bruge det eller ej?

      Svar
      • Louise Dam

        november 07, 2019 at 12:15 pm

        Det var en fejl. Det er rettet nu :)

        Svar
    2. Caroline

      april 14, 2018 at 10:26 pm

      Er det muligt at lave den her opskrift i en gryde?

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 4:41 pm

        Ja, det tror jeg godt du kan.

        Svar
        • Karina Smith

          august 10, 2021 at 5:20 pm

          Hej 😊 har du prøvet at tilsætte kakao eller lakrids til opskriften? Og i så fald hvor meget og hvornår skal det i?
          Og vildt lækre i øvrigt.

          Svar
          • Louise Dam

            september 01, 2021 at 2:27 pm

            Hej Karina
            Jeps, det har jeg prøvet. Her finder du opskriften med lakrids og her finder du opskriften med kakao.

            Svar
    3. Pia andersen

      januar 18, 2018 at 1:19 pm

      Kan man bruge kondenseret mælk istedet for fløde ??

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:31 pm

        Jeg har ikke helt styr på hvordan fordelingen af ingredienser så skal være. Der skal nok en del mindre sukker i så.

        Svar
    4. jakob

      januar 08, 2018 at 8:08 pm

      Hej Louise ! jeg elsker din madblog og læser den 8 gange hver dag - du er for vild

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:43 pm

        Ha ha, mange tak Jakob :-)

        Svar
    5. Dorte

      oktober 28, 2017 at 1:37 pm

      Mums mums mums hvor er de lækre 😀 Også dem med lakrids.
      Har du prøvet med andre slags sirup?? Evt jordbærsirup?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:12 pm

        Nej det har jeg ikke, men prøv dig endelig frem :-)

        Svar
    6. Helle Jørgensen

      marts 30, 2017 at 9:03 am

      Det er de bedste karameller jeg har lavet. Lige den konsistens jeg elsker. Blød og sej. Tak for opskriften.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2017 at 7:39 am

        Dejligt at høre:)

        Svar
      • Charlotte Jensen

        februar 10, 2021 at 7:13 am

        Er de stadig gode efter et par dage?

        Svar
        • Louise Dam

          februar 10, 2021 at 11:15 pm

          Det er de! De kan dog godt finde på at klistre sammen hvis de ligger op af hinanden. Men smagen fejler ingenting :-)

          Svar
    7. Annica

      december 29, 2016 at 4:21 pm

      Mums! De smager super godt. Kan klart anbefales👍🏻

      Svar
    8. Maria Lund

      december 22, 2016 at 7:04 pm

      Jeg tror godt problemerne med at få massen til at blive nok kunne have noget med skål-valget at gøre :-) Jeg brugte en tykbundet keramikskål, og karamellerne blev helt rigtige på 7 minutter ligesom i opskriften. Måske er nogle skåle bedre til at holde på varmen end andre? :-)

      Svar
    9. Linda doris

      december 18, 2016 at 8:45 am

      Wow jeg har lavet de lækreste karameller, neutral sang, vanille smag og lakrids smag.
      Det første hold blev lidt dor varme og dermed hårde. Så gjorde jeg bare som du skrev med mere fløde. Det virkede. Fantastisk opskrift ❤
      De kan sagtens måle sig med gode købe-karameller 😋

      Svar
      • Louise Dam

        december 18, 2016 at 3:14 pm

        Skønt at høre Linda! :-)

        Svar
    10. Dorthea

      oktober 09, 2016 at 2:47 pm

      Hej Louise. I opskriften har du skrevet bagepapir med silikone, er det bare alm. bagepapir eller er der forskel?

      - Dorthea

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 9:45 pm

        Det jeg brugte hedder med silikone mener jeg - jeg er ikke sikker på alt bagepapir er lige glat og nemt at få det af igen.

        Svar
        • Dorthea

          oktober 12, 2016 at 4:27 pm

          Ok, tak!

          Svar
    11. Katrine

      april 27, 2016 at 10:21 am

      Hej

      Mine karameller blev også helt flydende med 5+2 min, men jeg gav dem 1 minut mere af gangen til de inaltbhavde fået 5+ 6 min og så blev de endelig rette konsistens :-)

      Tak for fin opskrift - noget mere børnevenlig end den version med gryden :-)

      / Katrine

      Svar
      • Louise Dam

        april 28, 2016 at 8:45 pm

        Hej Katrine
        Godt du fandt ud af det. Der er åbentbart meget stor forskel på hvordan mikroovne varmer. Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    12. Amelia Caroline Quaade Kornerup

      januar 17, 2016 at 12:00 am

      God opskrift :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 17, 2016 at 7:40 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    13. ida

      januar 03, 2016 at 3:59 pm

      prøv med noget lækkert sydesalt :) det er rigtig godt sammen med.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 03, 2016 at 10:23 pm

        Hej Ida, det lyder også rigtig lækkert! :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her