
Super nemme karameller i mikroovn
35 stk.
Forberedelsestid: 10 min
Ingredienser
1 dl piskefløde
½ dl lys sirup
2 spsk glukosesirup
½ dl sukker
1. Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
2. Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
3. Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
4. Hæld massen op i en lille bøtte/form (ca. 12*14 cm) beklædt med bagepapir med silikone.
5. Når karamellen er helt afkølet (tager cirka 1 time) tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
6. Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.
Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.










Skrevet af: Louise DamGlukosesirup, Piskefløde, Sirup, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Mikroovn, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt, Videoopskrift
Hej - hvordan kan de være, at "glukosesirup" er overstreget i opskriften? Skal man bruge det eller ej?
Det var en fejl. Det er rettet nu :)
Er det muligt at lave den her opskrift i en gryde?
Ja, det tror jeg godt du kan.
Kan man bruge kondenseret mælk istedet for fløde ??
Jeg har ikke helt styr på hvordan fordelingen af ingredienser så skal være. Der skal nok en del mindre sukker i så.
Hej Louise ! jeg elsker din madblog og læser den 8 gange hver dag - du er for vild
Ha ha, mange tak Jakob :-)
Mums mums mums hvor er de lækre 😀 Også dem med lakrids.
Har du prøvet med andre slags sirup?? Evt jordbærsirup?
Nej det har jeg ikke, men prøv dig endelig frem :-)
Det er de bedste karameller jeg har lavet. Lige den konsistens jeg elsker. Blød og sej. Tak for opskriften.
Dejligt at høre:)
Er de stadig gode efter et par dage?
Det er de! De kan dog godt finde på at klistre sammen hvis de ligger op af hinanden. Men smagen fejler ingenting :-)
Mums! De smager super godt. Kan klart anbefales👍🏻
Jeg tror godt problemerne med at få massen til at blive nok kunne have noget med skål-valget at gøre :-) Jeg brugte en tykbundet keramikskål, og karamellerne blev helt rigtige på 7 minutter ligesom i opskriften. Måske er nogle skåle bedre til at holde på varmen end andre? :-)
Wow jeg har lavet de lækreste karameller, neutral sang, vanille smag og lakrids smag.
Det første hold blev lidt dor varme og dermed hårde. Så gjorde jeg bare som du skrev med mere fløde. Det virkede. Fantastisk opskrift ❤
De kan sagtens måle sig med gode købe-karameller 😋
Skønt at høre Linda! :-)
Hej Louise. I opskriften har du skrevet bagepapir med silikone, er det bare alm. bagepapir eller er der forskel?
- Dorthea
Det jeg brugte hedder med silikone mener jeg - jeg er ikke sikker på alt bagepapir er lige glat og nemt at få det af igen.
Ok, tak!
Hej
Mine karameller blev også helt flydende med 5+2 min, men jeg gav dem 1 minut mere af gangen til de inaltbhavde fået 5+ 6 min og så blev de endelig rette konsistens :-)
Tak for fin opskrift - noget mere børnevenlig end den version med gryden :-)
/ Katrine
Hej Katrine
Godt du fandt ud af det. Der er åbentbart meget stor forskel på hvordan mikroovne varmer. Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
God opskrift :)
Dejligt at høre :-)
prøv med noget lækkert sydesalt :) det er rigtig godt sammen med.
Hej Ida, det lyder også rigtig lækkert! :-)