
Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 4 ingredienser. Denne variant er bare helt almindelig flødekarameller. Hvis du kunne tænke dig at lave de samme karameller med kaffesmag, så finder du opskriften på kaffekaramellerne her.
📖 Opskrift
Super nemme karameller i mikroovn
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- ½ dl lys sirup
- 2 spsk glukosesirup
- ½ dl sukker
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Hæld massen op i en lille bøtte/form (ca. 12*14 cm) beklædt med bagepapir med silikone.
- Når karamellen er helt afkølet (tager cirka 1 time) tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
- Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
- Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamGlukosesirup, Piskefløde, Sirup, SukkerKategori: Jul, Mikroovn, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt, Videoopskrift
Anna
Hej - hvordan kan de være, at "glukosesirup" er overstreget i opskriften? Skal man bruge det eller ej?
Louise Dam
Det var en fejl. Det er rettet nu :)
Caroline
Er det muligt at lave den her opskrift i en gryde?
Louise Dam
Ja, det tror jeg godt du kan.
Karina Smith
Hej 😊 har du prøvet at tilsætte kakao eller lakrids til opskriften? Og i så fald hvor meget og hvornår skal det i?
Og vildt lækre i øvrigt.
Louise Dam
Hej Karina
Jeps, det har jeg prøvet. Her finder du opskriften med lakrids og her finder du opskriften med kakao.
Anna
Hej Karina😊
Du kan også tilsætte 1 tsk instant kaffe for en dejlig kaffesmag. Jeg ville bare tilsætte den samme tid som alt det andet.
Håber det kan bruges😊
Pia andersen
Kan man bruge kondenseret mælk istedet for fløde ??
Louise Dam
Jeg har ikke helt styr på hvordan fordelingen af ingredienser så skal være. Der skal nok en del mindre sukker i så.
jakob
Hej Louise ! jeg elsker din madblog og læser den 8 gange hver dag - du er for vild
Louise Dam
Ha ha, mange tak Jakob :-)
Dorte
Mums mums mums hvor er de lækre 😀 Også dem med lakrids.
Har du prøvet med andre slags sirup?? Evt jordbærsirup?
Louise Dam
Nej det har jeg ikke, men prøv dig endelig frem :-)
Helle Jørgensen
Det er de bedste karameller jeg har lavet. Lige den konsistens jeg elsker. Blød og sej. Tak for opskriften.
Louise Dam
Dejligt at høre:)
Charlotte Jensen
Er de stadig gode efter et par dage?
Louise Dam
Det er de! De kan dog godt finde på at klistre sammen hvis de ligger op af hinanden. Men smagen fejler ingenting :-)
Annica
Mums! De smager super godt. Kan klart anbefales👍🏻
Maria Lund
Jeg tror godt problemerne med at få massen til at blive nok kunne have noget med skål-valget at gøre :-) Jeg brugte en tykbundet keramikskål, og karamellerne blev helt rigtige på 7 minutter ligesom i opskriften. Måske er nogle skåle bedre til at holde på varmen end andre? :-)
Linda doris
Wow jeg har lavet de lækreste karameller, neutral sang, vanille smag og lakrids smag.
Det første hold blev lidt dor varme og dermed hårde. Så gjorde jeg bare som du skrev med mere fløde. Det virkede. Fantastisk opskrift ❤
De kan sagtens måle sig med gode købe-karameller 😋
Louise Dam
Skønt at høre Linda! :-)
Dorthea
Hej Louise. I opskriften har du skrevet bagepapir med silikone, er det bare alm. bagepapir eller er der forskel?
- Dorthea
Louise Dam
Det jeg brugte hedder med silikone mener jeg - jeg er ikke sikker på alt bagepapir er lige glat og nemt at få det af igen.
Dorthea
Ok, tak!
Katrine
Hej
Mine karameller blev også helt flydende med 5+2 min, men jeg gav dem 1 minut mere af gangen til de inaltbhavde fået 5+ 6 min og så blev de endelig rette konsistens :-)
Tak for fin opskrift - noget mere børnevenlig end den version med gryden :-)
/ Katrine
Louise Dam
Hej Katrine
Godt du fandt ud af det. Der er åbentbart meget stor forskel på hvordan mikroovne varmer. Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Amelia Caroline Quaade Kornerup
God opskrift :)
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
ida
prøv med noget lækkert sydesalt :) det er rigtig godt sammen med.
Louise Dam
Hej Ida, det lyder også rigtig lækkert! :-)