• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Karameller med havsalt

Louisex
Ændret: jan 10, 2024 · Udgivet: dec 1, 2012 af Louise Dam · 6 Kommentarer

 
Karameller med havsalt

Så er det blevet 1. december, og hvad er bedre end at starte julemåneden med lidt hjemmelavet guf. Her kommer opskriften på nogle skønne karameller med havsalt. Du kan også prøve at lave karamelknas med chokolade.

piskeris Grullo

Karameller med havsalt

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 30 stk.
Holdbarhed: 1-2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 70 g smør
  • 1 tsk (reklamelink)havsalt
  • 300 gram sukker
  • 0,6 dl (reklamelink)glukosesirup
  • 0,6 dl vand
  • ½ tsk vanillieekstrakt eller vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Tag en lille bradepande (ca. 20*15 cm) og beklæd den med bagepapir.
  • Bring fløde, smør og salt i kog i en lille gryde og hold det varmt
  • Imens koges sukker, glukosesirup og vand sammen i en anden gryde. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Når det opløst stopper du med at røre. Lad blandingen simre indtil den bliver karamelfarvet. Hold øje med at karamellen ikke brænder, og rør eventuelt lidt indimellem.
  • Tag gryden af varmen og hæld flødeblandingen forsigt i imens du rører hele tiden. Blandingen vil boble op. Når det er blevet blandet godt blander du vaniljen i. Sæt gryden på varmen igen og sæt et bolche termometer i og lad det koge indtil temperaturen når 120 grader.
  • Hæld straks karamelmassen i bradepanden og lad den hvile i mindst 2 timer eller indtil karamellen er blevet fast. Drys eventuelt med lidt ekstra havsalt og skær karamellen ud i små stykker med en skarp kniv. Pak eventuelt karamellerne ind i små stykker bagepapir eller mellemlægspapir.

Noter

Opbevar karamellerne ved stuetemperatur i op til 2 uger (men så lang tid holder de nok ikke).
Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 93 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 1 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Husk at følge Louises Madblog på Facebook eller Bloglovin - så går du aldrig glip af en god opskrift!

Karameller med havsalt

 

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Kommentarer

  1. Lullumut skriver

    december 01, 2012 at 11:34 pm

    Mmm, de ser godt nok lækre ud :-) Og hvor er det fint med det hvide papir, du har pakket dem ind i :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2012 at 6:34 pm

      De var også rigtig lækre, de forsvandt bare alt for hurtigt :-) Tak, man må jo gøre lidt for billedet :-)

      Svar
  2. Tanja skriver

    december 01, 2012 at 3:29 pm

    Er de bløde eller har de bid?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 01, 2012 at 11:00 pm

      Hej Tanja
      De er ikke helt bløde, så derfor vil jeg mene de har lidt bid, men de smelter hurtigt i munden :-) Hvis du vil have dem enten blødere eller hårdere skal du blot tage dem af lidt før eller lidt efter.

      Svar
      • Tanja skriver

        december 02, 2012 at 7:31 am

        Ok - tak for svar. De siger gode ud :-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 02, 2012 at 6:33 pm

          De var også super gode. Så spring bare ud det :-)

          Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required