Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Karamelknas med chokolade

Udgivet: 31. jan 2014 · Opdateret: 6. maj 2021

 
effaa o

Denne opskrift på karamelknas med chokolade blev lavet i december måned. Opskriften kom faktisk kun til verden fordi jeg skulle lave bløde lækre karameller, som så bare gik helt galt for mig. Hele to portioner karamel gik galt og karamellen blev alt for hård. Øv øv. Jeg kunne dog ikke få mig selv til bare at smide karamellen ud selvom den var blevet ret hård. Derfor besluttede jeg mig for at hakke karamellen ud og overtrække den med mørk chokolade.

piskeris Grullo

Karamelknas med chokolade

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 30 stk.
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 70 g smør
  • 1 tsk (reklamelink). havsalt
  • 300 g sukker
  • 0,6 dl (reklamelink)glukosesirup
  • 0,6 dl vand
  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade, jeg kan faktisk ikke helt præcist huske hvor meget jeg brugte

Sådan gør du
 

  • Tag en lille bradepande (ca. 20*15 cm) og beklæd den med bagepapir.
  • Bring fløde, smør og salt i kog i en lille gryde og hold det varmt
  • Imens koges sukker, glukosesirup og vand sammen i en anden gryde. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Når det opløst stopper du med at røre. Lad blandingen simre indtil den bliver karamelfarvet. Hold øje med at karamellen ikke brænder, og rør eventuelt lidt indimellem.
  • Tag gryden af varmen og hæld flødeblandingen forsigt i imens du rører hele tiden. Blandingen vil boble op. Sæt gryden på varmen igen og sæt et bolche termometer i og lad det koge indtil temperaturen når omkring 135-140 grader.
  • Hæld karamelmassen i bradepanden og lad den hvile indtil karamellen er blevet fast og hård.
  • Hak karamellen ud i mindre stykker og smid stykkerne i en skål.
  • Smelt den mørke chokolade i et vandbad og hæld den smeltede chokolade over karamellen og bland rundt.
  • Med en ske tager du karamel-chokolademassen op og sætter en passende mængde på et stykke bagepapir, hvor de små toppe bare skal stå indtil chokoladen er stivnet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 128 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 1 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

opskrift på Karamelknas med chokolade
opskrift på Karamelknas med chokolade

 

Af Louises Madblog

opskrift på Karamelknas med chokolade

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required