• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Tilberedningsmetoder » Mikroovn

    Karameller med kakao i mikroovn

    Udgivet: feb 6, 2015 · Opdateret: maj 1, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    abe b

    Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 5 ingredienser. Hvis du får lyst til at lave helt almindelige karameller finder du opskriften på dem her eller du kan prøve mine karameller med kaffesmag.

    piskeris Chestnut

    Karameller med kakao i mikroovn

    35 stk.
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min

    Ingredienser

    • 1 dl piskefløde
    • ½ dl lys sirup
    • 2 spsk glukosesirup
    • ½ dl sukker
    • 1 spsk kakao
    • Evt. havsalt
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
    • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
    • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2-3 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
    • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir. Drys eventuelt med lidt havsalt.
    • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker.
    • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen.
    • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk.
    | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Karameller med kakao i mikrovnen
    Karameller med kakao i mikrovnen
    Karameller med kakao i mikrovnen
    Karameller med kakao i mikrovnen
    Karameller med kakao i mikrovnen

     

    Skrevet af: Louise DamGlukosesirup, Kakaopulver, Piskefløde, SirupKategori: Jul, Mikroovn, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram
    « Cannelloni med oksekød og spinat
    Hjemmelavede bounty »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Connie

      juni 24, 2017 at 8:28 pm

      Hej Louise 1000 Tak for nogle helt vidunderlig opskrifter. Hilsen Connie

      Svar
      • Louise Dam

        juni 29, 2017 at 6:05 pm

        Dejligt du kan bruge dem Connie :-)

        Svar
    2. Maria K

      juni 24, 2017 at 5:06 pm

      Hej Louise. Hvilke skåle bruger du til mikroovnen? Jeg har ødelagt to glasskåle af varmen (måske fordi jeg har skyllet dem med vand efterfølgende..). Har vel at mærke ødelagt dem på to forskellige tidspunkter - så burde have lært af første gang. Ih altså :-) Vh. Maria

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:48 pm

        Øv hvor ærgerligt. Det er vist denne her skål jeg bruger.

        Svar
    3. Bertil

      februar 27, 2015 at 5:32 pm

      Mine karameller er blevet fuldstændig brændt og min nye skål og piskeris ryger ud desværre. Men jeg elsker de almindelige karameller og kaffe karamellerne.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 28, 2015 at 12:16 pm

        Det lyder da meget mærkeligt når du ikke har problemer med de 2 andre slags karameller? Det er jo helt samme fremgangsmåde.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her