• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Mikroovn

Karameller med kakao i mikroovn

Louisex
Ændret: maj 1, 2021 · Udgivet: feb 6, 2015 af Louise Dam · 7 Kommentarer

 
abe b

Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 5 ingredienser. Hvis du får lyst til at lave helt almindelige karameller finder du opskriften på dem her eller du kan prøve mine karameller med kaffesmag.

piskeris Grullo

Karameller med kakao i mikroovn

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 35 stk.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl (reklamelink)lys sirup
  • 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • Evt. havsalt

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2-3 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir. Drys eventuelt med lidt havsalt.
  • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker.
  • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen.
  • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

Noter

Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Connie skriver

    juni 24, 2017 at 8:28 pm

    Hej Louise 1000 Tak for nogle helt vidunderlig opskrifter. Hilsen Connie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 29, 2017 at 6:05 pm

      Dejligt du kan bruge dem Connie :-)

      Svar
  2. Maria K skriver

    juni 24, 2017 at 5:06 pm

    Hej Louise. Hvilke skåle bruger du til mikroovnen? Jeg har ødelagt to glasskåle af varmen (måske fordi jeg har skyllet dem med vand efterfølgende..). Har vel at mærke ødelagt dem på to forskellige tidspunkter - så burde have lært af første gang. Ih altså :-) Vh. Maria

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:48 pm

      Øv hvor ærgerligt. Det er vist denne her skål jeg bruger.

      Svar
  3. Bertil skriver

    februar 27, 2015 at 5:32 pm

    Mine karameller er blevet fuldstændig brændt og min nye skål og piskeris ryger ud desværre. Men jeg elsker de almindelige karameller og kaffe karamellerne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 28, 2015 at 12:16 pm

      Det lyder da meget mærkeligt når du ikke har problemer med de 2 andre slags karameller? Det er jo helt samme fremgangsmåde.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.