Karameller med kakao i mikroovn

 
abe b

Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 5 ingredienser. Hvis du får lyst til at lave helt almindelige karameller finder du opskriften på dem her eller du kan prøve mine karameller med kaffesmag.

ikon piskeris Chestnut

Karameller med kakao i mikroovn

35 stk.
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl lys sirup
  • 2 spsk glukosesirup
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk kakao
  • Evt. havsalt

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2-3 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir. Drys eventuelt med lidt havsalt.
  • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker.
  • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen.
  • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

Dine egne noter

Noter

Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen
Karameller med kakao i mikrovnen

 

Skrevet af: Louise DamGlukosesirup, Kakaopulver, Piskefløde, SirupKategori: Jul, Mikroovn, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften