Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Karameller med kaffesmag i mikroovn

Udgivet: 13. jan 2015 · Opdateret: 30. jan 2024

afaa b

Hjemmelavede flødekarameller er virkelige lækre. Normalt er det en ret besværlig proces, men jeg har fundet ud af at man kan lave karamellerne i sin mikroovn og det tager kun 10 minutter! Denne her version er så meget nemmere end de normale karameller! Disse karameller er med kaffesmag og du har kun brug for 5 ingredienser. Hvis du vil lave karameller uden kaffesmag så finder du opskriften på de helt almindelige karameller i mikroovn her. Du kan også lave karameller med kakao eller karameller med lakrids i mikroovn.

piskeris Grullo

Karameller med kaffesmag i mikroovn

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 35 stk.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl (reklamelink)lys sirup
  • 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
  • ½ dl sukker
  • 3-4 tsk stærk kaffe

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir. Drys eventuelt med lidt knust neskaffe.
  • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker.
  • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen.
  • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

Noter

Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavede Karameller med kaffesmag i mikrovnen
Opskrift på hjemmelavede Karameller med kaffesmag i mikrovnenOpskrift på hjemmelavede Karameller med kaffesmag i mikrovnenOpskrift på hjemmelavede Karameller med kaffesmag i mikrovnenOpskrift på hjemmelavede Karameller med kaffesmag i mikrovnen
Opskrift på hjemmelavede Karameller med kaffesmag i mikrovnen

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Anne Trudsø skriver

    januar 06, 2019 at 5:04 pm

    kan man skifte den lyse sirup ud med en sirup med smag???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 06, 2019 at 7:09 pm

      Ja, det vil jeg tro du godt kan.

      Svar
  2. Amalie skriver

    november 21, 2017 at 5:32 pm

    Behøver man bruge glukose sirup eller kan det undværes?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 28, 2017 at 3:13 pm

      Det tror jeg helst man skal - men jeg har ikke prøvet uden.

      Svar
  3. Malene skriver

    februar 13, 2016 at 8:59 pm

    Hej Louise

    Fin blog du har :)
    De ser rigtig lækre ud dine karameller - dem må jeg prøve!
    Men jeg er lige i tvivl om kaffen skal være brygget eller ej.

    Vh Malene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 17, 2016 at 10:44 pm

      Hej Malene
      Kaffen skal være brygget. Så 3-4 tsk færdigbrygget kaffe.

      Svar
  4. Carina skriver

    januar 25, 2015 at 9:08 pm

    Mmmh dem lavede min mor i weekenden til min datters fødselsdag. Nam nam. Spændende at blive introduceret til en ny madblog gennem Moar. Disse karameller skal der i hvert fald laves masser af.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2015 at 8:17 am

      Skønt at du kunne lide dem! :-)

      Svar
  5. Maria skriver

    januar 14, 2015 at 11:05 pm

    Ved du om det kan laves i ovnen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 17, 2015 at 10:50 am

      Det tror jeg desværre ikke. Men jeg har ikke prøvet. Så tror jeg hellere jeg ville lave det i en gryde. Det har jeg en opskrift på her: https://www.louisesmadblog.dk/karameller-med-havsalt/

      Svar
  6. Tina fra lykkeliv.dk skriver

    januar 14, 2015 at 12:04 am

    Wauv hvor ser det lækkert ud. Dem må jeg helt klart prøve. Mmmmm :-)

    Tak for en god blog med en masse lækre opskrifter :-)

    Jeg er ny blogger - lykkeliv.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 17, 2015 at 11:21 am

      Tak, de er også virkelig gode :-)

      Svar
  7. Chris skriver

    januar 13, 2015 at 8:47 pm

    Waoo disse er virkelig lækre :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 13, 2015 at 10:20 pm

      Ja ikke? Jeg er helt vild med dem :-)

      Svar
  8. Sysleren skriver

    januar 13, 2015 at 6:29 pm

    Hvor er det altså bare smart. Det skal prøves.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 13, 2015 at 10:21 pm

      Jeg er helt sikker på du ikke vil fortryde det :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.