• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Slik

    Karameller med lakrids i mikroovn

    Udgivet: apr 11, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Karameller med lakrids

    Karameller er noget af det bedste slik der findes, og især lakridskarameller er helt fantastiske. Disse karameller med lakrids kan laves i mikroovnen på 10 minutter! Det er super nemt og hurtigt. Jeg har også lavet helt almindelige karameller i mikroovnen og karameller med kakao i mikroovnen.

    Alle de forskellige karameller har været et kæmpe hit hos alle der har prøvet dem, så det er jeg også helt sikker på at disse vil blive! Karamellerne kan nemt bruges som værtindegave, hvis du skulle have glemt at købe noget. Pak karamellerne fint ind i en lille æske, et fint glas eller i cellofan - så skal det nok bringe lykke.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Karameller med lakrids i mikroovn

    35 stk.
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 dl piskefløde
    • ½ dl lys sirup
    • 2 spsk glukosesirup
    • ½ dl sukker
    • 2 tsk lakridspulver. Jeg brugte både alm. og raw.

    Sådan gør du
     

    • Bland piskefløde, lys sirup, glukosesirup og sukker i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Skålen skal være stor da det koger meget op.
    • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt i 5 minutter.
    • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
    • Bland 2 tsk lakridspulver i karamel blandingen - eller eventuelt mere hvis du synes.
    • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir med silikone. Drys eventuelt med lidt lakridspulver øverst også.
    • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
    • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
    • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller i mikroovn
    Karameller i mikroovn
    Karameller i mikroovn
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Karameller med lakridssmag i mikroovnen
    Følg mig på Instagram
    « Sea World, Orlando
    Krydderiskuffe - fra virvar til orden »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Solveig

      december 10, 2016 at 3:47 pm

      Hej Louise
      Jeg skal lave karameller men der er en laktose-allergiker blandt dem der skal spise dem. Kunne jeg bruge et alternativ til piskefløde? Havrefløde, kokosmælk eller andet?

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 3:54 pm

        Jeg tror godt du kan få laktosefri piskefløde - så det burde man kunne bruge istedet for.

        Svar
    2. Emilie

      marts 22, 2016 at 2:11 pm

      Jeg skal til at lave disse lakridskarameller men vi har ikke noget piskefløde så ville lige spørge om man kan bruge madlavningsfløde i stedet for?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 22, 2016 at 6:38 pm

        Hej Emilie
        Det tror jeg desværre ikke du kan. Jeg har dog ikke prøvet :-)

        Svar
    3. Mette

      april 14, 2015 at 4:53 pm

      Hej Louise
      Super lækker blog, skønne opskrifter lige i min søde kage ånd...
      Lyder så lækre de karameller, hvor køber du bagepapir med silikone, og vil man evt kunne bruge almindeligt bagepapir smurt med ....??
      Vh MetteK

      Svar
      • Louise Dam

        april 14, 2015 at 8:17 pm

        Hej Mette
        Mit bagepapir er købt på nemlig.com, det er fra First Price. Men jeg er sikker på du kan smøre det med lidt smagsneutral olie istedet for.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her