Karameller med lakrids i mikroovn

Karameller med lakrids

Karameller er noget af det bedste slik der findes, og især lakridskarameller er helt fantastiske. Disse karameller med lakrids kan laves i mikroovnen på 10 minutter! Det er super nemt og hurtigt. Jeg har også lavet helt almindelige karameller i mikroovnen og karameller med kakao i mikroovnen.

Alle de forskellige karameller har været et kæmpe hit hos alle der har prøvet dem, så det er jeg også helt sikker på at disse vil blive! Karamellerne kan nemt bruges som værtindegave, hvis du skulle have glemt at købe noget. Pak karamellerne fint ind i en lille æske, et fint glas eller i cellofan - så skal det nok bringe lykke.

ikon piskeris Chestnut

Karameller med lakrids i mikroovn

35 stk.
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl lys sirup
  • 2 spsk glukosesirup
  • ½ dl sukker
  • 2 tsk lakridspulver. Jeg brugte både alm. og raw.

Sådan gør du
 

  • Bland piskefløde, lys sirup, glukosesirup og sukker i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Skålen skal være stor da det koger meget op.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Bland 2 tsk lakridspulver i karamel blandingen - eller eventuelt mere hvis du synes.
  • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir med silikone. Drys eventuelt med lidt lakridspulver øverst også.
  • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
  • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
  • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

Dine egne noter

Noter

Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller i mikroovn
Karameller i mikroovn
Karameller i mikroovn
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften