• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Slik

Karameller med lakrids i mikroovn

Louisex
Ændret: apr 30, 2021 · Udgivet: apr 11, 2015 af Louise Dam · 6 Kommentarer

Karameller med lakrids

Karameller er noget af det bedste slik der findes, og især lakridskarameller er helt fantastiske. Disse karameller med lakrids kan laves i mikroovnen på 10 minutter! Det er super nemt og hurtigt. Jeg har også lavet helt almindelige karameller i mikroovnen og karameller med kakao i mikroovnen.

Alle de forskellige karameller har været et kæmpe hit hos alle der har prøvet dem, så det er jeg også helt sikker på at disse vil blive! Karamellerne kan nemt bruges som værtindegave, hvis du skulle have glemt at købe noget. Pak karamellerne fint ind i en lille æske, et fint glas eller i cellofan - så skal det nok bringe lykke.

piskeris Grullo

Karameller med lakrids i mikroovn

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 35 stk.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl (reklamelink)lys sirup
  • 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
  • ½ dl sukker
  • 2 tsk lakridspulver. Jeg brugte både alm. og raw.

Sådan gør du
 

  • Bland piskefløde, lys sirup, glukosesirup og sukker i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Skålen skal være stor da det koger meget op.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Bland 2 tsk lakridspulver i karamel blandingen - eller eventuelt mere hvis du synes.
  • Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir med silikone. Drys eventuelt med lidt lakridspulver øverst også.
  • Når karamellen er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
  • Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
  • Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.

Noter

Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller i mikroovn
Karameller i mikroovn
Karameller i mikroovn
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen
Karameller med lakridssmag i mikroovnen

Kommentarer

  1. Solveig skriver

    december 10, 2016 at 3:47 pm

    Hej Louise
    Jeg skal lave karameller men der er en laktose-allergiker blandt dem der skal spise dem. Kunne jeg bruge et alternativ til piskefløde? Havrefløde, kokosmælk eller andet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 3:54 pm

      Jeg tror godt du kan få laktosefri piskefløde - så det burde man kunne bruge istedet for.

      Svar
  2. Emilie skriver

    marts 22, 2016 at 2:11 pm

    Jeg skal til at lave disse lakridskarameller men vi har ikke noget piskefløde så ville lige spørge om man kan bruge madlavningsfløde i stedet for?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 22, 2016 at 6:38 pm

      Hej Emilie
      Det tror jeg desværre ikke du kan. Jeg har dog ikke prøvet :-)

      Svar
  3. Mette skriver

    april 14, 2015 at 4:53 pm

    Hej Louise
    Super lækker blog, skønne opskrifter lige i min søde kage ånd...
    Lyder så lækre de karameller, hvor køber du bagepapir med silikone, og vil man evt kunne bruge almindeligt bagepapir smurt med ....??
    Vh MetteK

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 14, 2015 at 8:17 pm

      Hej Mette
      Mit bagepapir er købt på nemlig.com, det er fra First Price. Men jeg er sikker på du kan smøre det med lidt smagsneutral olie istedet for.
      Hilsen Louise

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.