Hjemmelavet hvidloegssmoer med persille - nem opskrift på kryddersmør

Smør er godt - men hjemmelavet hvidløgssmør med persille er endnu bedre! Sådan en lækker kryddersmør kan virkelig pifte et madbrød op til grillmaden, eller den kan fyldes i de bagte kartofler så det giver ekstra smag til kartoflen. En hjemmelavet kryddersmør kan også bruges ovenpå en lækker bøf - det giver også en dejlig smag til kødet.

Sådan en lækker hvidløgssmør kan laves virkelig hurtigt og nemt. Du skal kun bruge 3 ingredienser. Det er smør, hvidløg og persille. Bland det hele sammen og du har din færdige hvidløgssmør med persille.

Læs også: Hjemmekværnet smør | Bagekartofler | Flettede flutes med solsikkekerner

Du kan selv regulere mængden af både hvidløg og persille så det passer til din smag. Jeg synes denne her mængde passer godt, men det kan jo nemt justeres.

Hvis du ønsker at lave smørret helt fra bunden. Altså med hjemmekærnet smør. Så har jeg også en opskrift på hvordan du kærner dit eget smør.

ikon piskeris Chestnut

Hvidløgssmør med persille

100 g
Holdbarhed: 1-2 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 100 g. smør gerne blødt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du
 

  • TIP! Hvis du har en foodprocessor kan du blot tage eller ingredienserne og komme dem i food processoren og køre indtil det er blevet arbejdet til en lækker kryddersmør. Ellers følger du de næste trin i opskriften.
  • Pres hvidløgsfeddene med en hvidløgspresser og bland med det bløde smør i en skål.
    TIP! Hvis du ikke har fået taget smørret ud af køleskabet bruger du blot hænderne til at ælte smørret med, så skal det nok blive blødt.
  • Hak persillen fint - jeg bruger ofte en saks og klipper det ned i en kop. Det er så nemt!
  • Bland også den hakkede persille med den bløde smør.
  • Nu kan du enten bare sætte skålen på køl til smørret skal bruges, eller du kan lægge det i et stykke bagepapir og rulle det til en tyk pølse. Så lægges smørret på køl og der kan skære skiver af det når det er blevet helt koldt.

Dine egne noter

Noter

Afhængig af hvor salt dit smør er, så kan du også tilsætte lidt salt til dit smør. Smag dig frem.
Du kan opbevare kryddersmørret i fryseren i et par måneder.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 g | Kalorier: 7 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften på hvidløgssmør

Kan man lave det uden persille?

Ja, du kan godt undlade persillen og blot lave en ren hvidløgssmør. Du kan også bruge andre urter til din kryddersmør.

Hvor længe kan hjemmelavet hvidløgssmør holde?

Det er svært at sige helt præcist. Men det burde kunne holde 2-3 uger på køl og længere i fryseren.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften