Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Hvidløgssmør med persille

Udgivet: 11. mar 2021 · Opdateret: 25. maj 2021

Hjemmelavet hvidloegssmoer med persille - nem opskrift på kryddersmør

Smør er godt - men hjemmelavet hvidløgssmør med persille er endnu bedre! Sådan en lækker kryddersmør kan virkelig pifte et madbrød op til grillmaden, eller den kan fyldes i de bagte kartofler så det giver ekstra smag til kartoflen. En hjemmelavet kryddersmør kan også bruges ovenpå en lækker bøf - det giver også en dejlig smag til kødet.

Sådan en lækker hvidløgssmør kan laves virkelig hurtigt og nemt. Du skal kun bruge 3 ingredienser. Det er smør, hvidløg og persille. Bland det hele sammen og du har din færdige hvidløgssmør med persille.

Læs også: Hjemmekværnet smør | Bagekartofler | Flettede flutes med solsikkekerner

Du kan selv regulere mængden af både hvidløg og persille så det passer til din smag. Jeg synes denne her mængde passer godt, men det kan jo nemt justeres.

Hvis du ønsker at lave smørret helt fra bunden. Altså med hjemmekærnet smør. Så har jeg også en opskrift på hvordan du kærner dit eget smør.

piskeris Grullo

Hvidløgssmør med persille

4.67 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 100 g
Holdbarhed: 1-2 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g. smør, gerne blødt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du
 

  • TIP! Hvis du har en foodprocessor kan du blot tage eller ingredienserne og komme dem i food processoren og køre indtil det er blevet arbejdet til en lækker kryddersmør. Så får det også en virkelig smuk grøn farve! Ellers følger du de næste trin i opskriften.
  • Pres hvidløgsfeddene med en hvidløgspresser og bland med det bløde smør i en skål.
    TIP! Hvis du ikke har fået taget smørret ud af køleskabet bruger du blot hænderne til at ælte smørret med, så skal det nok blive blødt.
  • Hak persillen fint - jeg bruger ofte en saks og klipper det ned i en kop. Det er så nemt!
  • Bland også den hakkede persille med den bløde smør.
  • Nu kan du enten bare sætte skålen på køl til smørret skal bruges, eller du kan lægge det i et stykke bagepapir og rulle det til en tyk pølse. Så lægges smørret på køl og der kan skære skiver af det når det er blevet helt koldt.

Noter

Afhængig af hvor salt dit smør er, så kan du også tilsætte lidt salt til dit smør. Smag dig frem.
Du kan opbevare kryddersmørret i fryseren i et par måneder.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 g | Kalorier: 7 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften på hvidløgssmør

Kan man lave det uden persille?

Ja, du kan godt undlade persillen og blot lave en ren hvidløgssmør. Du kan også bruge andre urter til din kryddersmør.

Hvor længe kan hjemmelavet hvidløgssmør holde?

Det er svært at sige helt præcist. Men det burde kunne holde 2-3 uger på køl og længere i fryseren.

  • Persille
  • Persille klippes
  • Kryddersmør Persillesmør hvidløgssmør
  • Kryddersmør
  • Kryddersmør hvidløgssmør med persille

Kommentarer

  1. mishell skriver

    september 23, 2021 at 12:56 pm

    5 stars
    Overskuelig og let forståelig opskrift:-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 27, 2021 at 3:24 pm

      Super dejligt at høre :-)

      Svar
4.67 from 6 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.