• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Hjemmekærnet smør

    Udgivet: sep 18, 2018 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Da jeg skulle piske flødeskum til denne dessert skete der noget mærkeligt. Det kunne simpelthen ikke lykkes mig at piske fløden til flødeskum, den begyndte bare at skille, selvom jeg ikke havde overpisket den. Mit bedste bud er at fløden ikke har været kold nok. Jeg måtte nemlig ud og købe en ny fløde, som så lige kom en tur i fryseren inden den skulle piskes og så hjalp det :-) Men så stod jeg jo stadig med ½ liter piskefløde, som var skilt.

    Men da jeg bestemt ikke går ind for at smide mad ud så tryllede jeg den skilte piskefløde om til en super lækker hjemmekærnet smør. Jeg gav den bare lidt ekstra på røremaskinen med piskeriset og vupti så var der smør! Det var virkelig både nemt og hurtigt - og så skønt jeg ikke skulle smide fløden ud. Det der bliver tilbage når smørret er skilt fra er kærnemælk. Det kan du gemme og f.eks. bruge til at bage med.

    Så her får du den nemmeste opskrift på hjemmelavet smør.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmekærnet smør

    200 g
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 10 min
    Hviletid 30 min
    Samlet tid 45 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Røremaskine eller elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • ½ liter piskefløde
    • 1 tsk flagesalt (f.eks. Maldon salt)

    Sådan gør du
     

    • Brug enten en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
    • Hæld piskefløden i en skål eller røremaskinen.
    • Pisk fløde ved høj styrke i cirka 5-8 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker.
    • Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud.
    • Læg smørret i en skål med vand og skyl smørret ad flere omgange. Skift vandet 2-3 gange indtil vandet er klart.
    • Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter.
    • Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen.
    • Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Hjemmekaernet smoer
    • Hjemmekaernet smoer
    • Hjemmekaernet smoer
    • Kærnemælk
    • Hjemmekaernet smoer
    Følg mig på Instagram
    « Blomkålssalat med æble og radiser
    Dansk bartender blandt top 10 i verden - få opskriften på hans cocktail »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Therese

      januar 10, 2021 at 3:42 pm

      Nem opskrift. Men den er MEGET salt.
      Er man ikke til saltet smør vil jeg anbefale 1/2 tsk. i stedet. 🙂👏

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:55 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    2. Louise

      oktober 02, 2020 at 11:36 am

      Hej Louise.
      Ved du hvor lang tid det kan holde sig på køl?

      Mvh Louise :)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:43 am

        Det tør jeg ikke helt at svare på. Men umiddelbart kan det holde som minimum til dagen hvor piskefløden er holdbar til. Og nok også længere - måske fordi man fjerner vallen. Jeg har ikke oplevet at smørret er blevet dårligt for mig.

        Svar
        • Hans Bjerregaard

          juni 24, 2021 at 8:00 pm

          Jo mindre fedt, jo hurtigere syrner mælk.
          Så derfor dør minimælk, før letmælk, der er før sødmælk, og derefter øko jersey, og så kommer Bio dynamisk med varierende fedt%, så kommer vi til kaffefløde, piskefløde og creme double. smør er jo 99% fedt ca. så det syrner ikke.
          Til gængæld så harsker det, hvis det ikke er på køl.
          f.eks. lurpak harsker ved stuetemp. på omkr. 3 uger.
          Jeg har ikke taget madlavningsfløde med, da det er et blandingsprodukt, der ikke burde have gang på jord. Det er kaffefløde med maizenamel!!.

          Svar
          • Louise Dam

            juni 26, 2021 at 10:18 pm

            Mange tak for en grundig uddybning! :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her