• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Hjemmekærnet smør

Louisex
Ændret: dec 27, 2024 · Udgivet: sep 18, 2018 af Louise Dam · 9 Kommentarer

Hjemmekærnet smør

Da jeg skulle piske flødeskum til denne dessert skete der noget mærkeligt. Det kunne simpelthen ikke lykkes mig at piske fløden til flødeskum, den begyndte bare at skille, selvom jeg ikke havde overpisket den. Mit bedste bud er at fløden ikke har været kold nok. Jeg måtte nemlig ud og købe en ny fløde, som så lige kom en tur i fryseren inden den skulle piskes og så hjalp det :-) Men så stod jeg jo stadig med ½ liter piskefløde, som var skilt.

Men da jeg bestemt ikke går ind for at smide mad ud så tryllede jeg den skilte piskefløde om til en super lækker hjemmekærnet smør. Jeg gav den bare lidt ekstra på røremaskinen med piskeriset og vupti så var der smør! Det var virkelig både nemt og hurtigt - og så skønt jeg ikke skulle smide fløden ud. Det der bliver tilbage når smørret er skilt fra er kærnemælk. Det kan du gemme og f.eks. bruge til at bage med.

Så her får du den nemmeste opskrift på hjemmelavet smør.

piskeris Grullo

Hjemmekærnet smør

4.43 fra 14 stemmer
Justér antalJustér antal: 200 g
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • Røremaskine eller elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ liter piskefløde
  • 1 tsk flagesalt, (f.eks. Maldon salt)

Sådan gør du
 

  • Brug enten en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
  • Hæld piskefløden i en skål eller røremaskinen.
  • Pisk fløde ved høj styrke i cirka 5-8 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker.
  • Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud.
  • Læg smørret i en skål med vand og skyl smørret ad flere omgange. Skift vandet 2-3 gange indtil vandet er klart.
  • Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter.
  • Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen.
  • Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Hjemmekaernet smoer
Hjemmekaernet smoer
Hjemmekaernet smoer
Kærnemælk
Hjemmekaernet smoer

Kommentarer

  1. Robert Haagemann Andersen skriver

    marts 23, 2023 at 10:01 am

    Dejligt med hjemmelavet smør, og billigt, men hvorfor vaske smøret. Mvh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 12:56 am

      Så holder det i længere tid :-)

      Svar
  2. Therese skriver

    januar 10, 2021 at 3:42 pm

    Nem opskrift. Men den er MEGET salt.
    Er man ikke til saltet smør vil jeg anbefale 1/2 tsk. i stedet. 🙂👏

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:55 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  3. Louise skriver

    oktober 02, 2020 at 11:36 am

    Hej Louise.
    Ved du hvor lang tid det kan holde sig på køl?

    Mvh Louise :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2020 at 11:43 am

      Det tør jeg ikke helt at svare på. Men umiddelbart kan det holde som minimum til dagen hvor piskefløden er holdbar til. Og nok også længere - måske fordi man fjerner vallen. Jeg har ikke oplevet at smørret er blevet dårligt for mig.

      Svar
      • Hans Bjerregaard skriver

        juni 24, 2021 at 8:00 pm

        Jo mindre fedt, jo hurtigere syrner mælk.
        Så derfor dør minimælk, før letmælk, der er før sødmælk, og derefter øko jersey, og så kommer Bio dynamisk med varierende fedt%, så kommer vi til kaffefløde, piskefløde og creme double. smør er jo 99% fedt ca. så det syrner ikke.
        Til gængæld så harsker det, hvis det ikke er på køl.
        f.eks. lurpak harsker ved stuetemp. på omkr. 3 uger.
        Jeg har ikke taget madlavningsfløde med, da det er et blandingsprodukt, der ikke burde have gang på jord. Det er kaffefløde med maizenamel!!.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 26, 2021 at 10:18 pm

          Mange tak for en grundig uddybning! :-)

          Svar
4.43 from 14 votes (14 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.