Da jeg skulle piske flødeskum til denne dessert skete der noget mærkeligt. Det kunne simpelthen ikke lykkes mig at piske fløden til flødeskum, den begyndte bare at skille, selvom jeg ikke havde overpisket den. Mit bedste bud er at fløden ikke har været kold nok. Jeg måtte nemlig ud og købe en ny fløde, som så lige kom en tur i fryseren inden den skulle piskes og så hjalp det :-) Men så stod jeg jo stadig med ½ liter piskefløde, som var skilt.

Men da jeg bestemt ikke går ind for at smide mad ud så tryllede jeg den skilte piskefløde om til en super lækker hjemmekærnet smør. Jeg gav den bare lidt ekstra på røremaskinen med piskeriset og vupti så var der smør! Det var virkelig både nemt og hurtigt - og så skønt jeg ikke skulle smide fløden ud. Det der bliver tilbage når smørret er skilt fra er kærnemælk. Det kan du gemme og f.eks. bruge til at bage med.

Så her får du den nemmeste opskrift på hjemmelavet smør.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmekærnet smør

200 g
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Hviletid 30 min
Samlet tid 45 min

Udstyr (reklamelink)

  • Røremaskine eller elpisker

Ingredienser

  • ½ liter piskefløde
  • 1 tsk flagesalt (f.eks. Maldon salt)

Sådan gør du
 

  • Brug enten en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
  • Hæld piskefløden i en skål eller røremaskinen.
  • Pisk fløde ved høj styrke i cirka 5-8 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker.
  • Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud.
  • Læg smørret i en skål med vand og skyl smørret ad flere omgange. Skift vandet 2-3 gange indtil vandet er klart.
  • Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter.
  • Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen.
  • Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 5 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften