Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Indisk mad

Chicken Korma

Udgivet: 9. jun 2022 · Opdateret: 9. jun 2022

Denne opskrift på chicken korma er virkelig dejlig cremet, og samtidig er den godt krydret. Det er en indisk ret, der ikke er alt for stærk, så alle kan være med til at spise den - også børn. Retten bliver også på dansk kaldt for kylling korma.

Chicken Korma

Indisk mad er virkelig lækkert at spise synes jeg, og så smager det bare altid af meget grundet de lækre krydderier. I denne her opskrift på chicken korma marinerer man kyllingen i en yoghurtmarinade sammen med blandt andet gurkemeje, hvidløg, ingefær, salt og chilipulver.

Kyllingen må meget gerne marinere i et døgns tid, men kan også sagtens nøjes med en halv time hvis du har travlt. Det at kyllingen til kylling korma ligger i marinaden gør, at kyllingen bliver dejlig mør og trækker smag fra krydderierne. I indiske currys marinerer man ofte kødet i en yoghurtmarinade. Det ser man også i opskrifter på chicken tikka masala og butter chicken.

Se også disse indiske opskrifter:
Vegetar curry med kokosmælk og kikærter | Mango lassi | Dahl

Det er en ret, som du kan spise med lidt ris til. Det klassiske indiske naan brød med hvidløg smager også fantastisk sammen yoghurtdippen raita og denne ret. Hvis du vil køre fuld indisk menu, kan du også lave en klassisk mango lassi til. Mango lassi er en drik, der er lavet på græsk yoghurt, mango, mælk, isterninger og honning.

Min opskrift på Chicken Korma med cashewnødder

Der er mange måder at lave en chicken korma på. Men min version af retten er med en cashewpasta eller cashewcreme, der bliver vendt i sammen med resten af saucen. Det er med til at give en endnu mere cremet og lækker smag til retten.

piskeris Grullo

Chicken korma

4.91 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Marinering 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skåle
  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Sauterpande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 450 g kyllingefilet

Marinade

  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk ingefær, fintrevet
  • 4 spsk græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk (reklamelink)chilipulver

Cashewpasta

  • 100 g (reklamelink)cashewnødder
  • ½ dl vand

Korma sauce

  • 1 spsk olie, eller ghee
  • 2 løg, hakket
  • 70 g tomatpuré
  • 1,5 spsk (reklamelink)garam masala
  • 1,5 dl piskefløde
  • ½ dl vand

Serveres med

  • (reklamelink)cashewnødder, evt. ristede
  • koriander
  • (reklamelink)ris, kogte
  • naanbrød

Sådan gør du
 

Kyllingen marineres - minimum 30 min.!

  • Skær kyllingefileterne i tern på cirka 2x2 cm
  • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.

Cashewpasta

  • Kom cashewnødder i en lille skål sammen med cirka ½ dl vand. Lad nødderne udbløde i cirka 20-30 minutter.
  • Hæld herefter vandet fra nødderne, og kom dem i en blender, minihakker eller lignende sammen med et par spiseskeer vand. Blend dem til du får en helt lækker og ensartet creme/pasta.

Sauce

  • Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.
  • Kom hakket løg på panden og steg det til det er brunet. Det tager cirka 15 minutter.
  • Tilsæt kyllingen og marinaden og lad det blive stegt af på alle sider. Pas på du ikke har for meget varme på, da yoghurten så godt kan finde på at skille - det kan dog SAGTENS bruges alligevel :-)
  • Tilsæt tomatpuréen og lad det simre i cirka 5 minutter med låg (igen ikke for høj varme)
  • Tilsæt din cashewpasta.
  • Tilsæt garam masala + fløde og vand.
  • Lad retten simre i cirka 5 minutter.
  • Smag retten til og servér med ris og/eller naanbrød, frisk koriander og cashewnødder.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person (uden tilbehør) | Kalorier: 479 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 33 g | Fedt: 32 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til Korma med kylling

  • Når man spiser en indisk curry, som f.eks. en Chicken Korma, så kan man servere den med f.eks.
    • kogte ris og/eller naanbrød.
    • Man kan også servere en lækker raita, som er en slags yoghurtdip med tomat, agurk og mynte.
    • I stedet for almindelige hvide ris kan du også servere blomkålsris, fuldkornsris eller havreris.
    • Du kan også købe eller lave en lækker mangochutney.
  • Du kan toppe retten med lidt friske krydderurter såsom koriander, lidt mandler eller cashewnødder.

Tips til opskriften!

  • Sørg for ikke at give kyllingen for høj varme når du steger den. Yoghurten i marinaden kan nemlig godt finde på at skille.
  • Læg gerne kyllingen til at marinere aftenen før, og

💭 Spørgsmål og svar til opskriften på Korma med kylling

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har alle krydderierne?

Der skal ofte en del forskellige krydderier i indisk mad. Det er samspillet mellem de forskellige krydderier, der giver den helt rigtige chicken korma smag. Dog kan du godt undlade et krydderi eller to, hvis du ikke har det på lager.

Hvad betyder chicken korma?

På dansk betyder chicken kylling, og korma betyder at stege noget i en gryde.

Kan man lave en vegetar korma?

Ja, de kan du faktisk godt. Du kan undlade kyllingen og i stedet bruge kartofler, tofu eller nogle grove grøntsager som f.eks. blomkål. Det kan også komme en tur i marinaden.

Kylling Korma
Indisk curry

Kommentarer

  1. Ruth Jessen skriver

    januar 16, 2024 at 7:38 pm

    Virkelig lækker ret - meget velafbalancerede smage. Den bedste chicken korma vi har smagt 🤗

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:09 pm

      Ej, hvor er det bare dejligt at høre. Mange tak!

      Svar
  2. Natascha skriver

    august 22, 2022 at 8:20 am

    Hej Louise 😊..

    Har du ændret i opskriften? Jeg har lavet det tidligere og synes at jeg husker enkelte ting anderledes 😊.. Mvh Natascha

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2022 at 2:58 pm

      Hej Natascha
      Jeg har ført udgivet opskriften i juni måned, så måske er det en anden opskrift du tænker på? Kunne det måske være min butter chicken: https://www.louisesmadblog.dk/butter-chicken/?

      Svar
      • Natascha skriver

        august 25, 2022 at 6:50 pm

        Jeg har løst mysteriet, det var ikke din opskrift jeg fulgte sidst. Jeg synes bare at den ligende, men alligevel var der noget anderledes end jeg huskede, så tænkte at du måske have lavet rettelser, men det var så ikke forklaringen 😊.. Men butterchicken skal jeg da i hvertfald også prøve! 🤤 Mvh Natascha

        Svar
4.91 from 10 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.