Denne opskrift på chicken korma er virkelig dejlig cremet, og samtidig er den godt krydret. Det er en indisk ret, der ikke er alt for stærk, så alle kan være med til at spise den - også børn. Retten bliver også på dansk kaldt for kylling korma.

Chicken Korma

Indisk mad er virkelig lækkert at spise synes jeg, og så smager det bare altid af meget grundet de lækre krydderier. I denne her opskrift på chicken korma marinerer man kyllingen i en yoghurtmarinade sammen med blandt andet gurkemeje, hvidløg, ingefær, salt og chilipulver.

Kyllingen må meget gerne marinere i et døgns tid, men kan også sagtens nøjes med en halv time hvis du har travlt. Det at kyllingen til kylling korma ligger i marinaden gør, at kyllingen bliver dejlig mør og trækker smag fra krydderierne. I indiske currys marinerer man ofte kødet i en yoghurtmarinade. Det ser man også i opskrifter på chicken tikka masala og butter chicken.

Se også disse indiske opskrifter:
Vegetar curry med kokosmælk og kikærter | Mango lassi | Dahl

Det er en ret, som du kan spise med lidt ris til. Det klassiske indiske naan brød med hvidløg smager også fantastisk sammen yoghurtdippen raita og denne ret. Hvis du vil køre fuld indisk menu, kan du også lave en klassisk mango lassi til. Mango lassi er en drik, der er lavet på græsk yoghurt, mango, mælk, isterninger og honning.

Min opskrift på Chicken Korma med cashewnødder

Der er mange måder at lave en chicken korma på. Men min version af retten er med en cashewpasta eller cashewcreme, der bliver vendt i sammen med resten af saucen. Det er med til at give en endnu mere cremet og lækker smag til retten.

ikon piskeris Chestnut

Chicken korma

4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Marinering 30 min
Samlet tid 1 t 30 min

Ingredienser

  • 450 g kyllingefilet

Marinade

  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk ingefær fintrevet
  • 4 spsk græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver

Cashewpasta

  • 100 g cashewnødder
  • ½ dl vand

Korma sauce

  • 1 spsk olie eller ghee
  • 2 løg hakket
  • 70 g tomatpuré
  • 1,5 spsk garam masala
  • 1,5 dl piskefløde
  • ½ dl vand

Serveres med

  • cashewnødder evt. ristede
  • koriander
  • ris kogte
  • naanbrød

Sådan gør du
 

Kyllingen marineres - minimum 30 min.!

  • Skær kyllingefileterne i tern på cirka 2x2 cm
  • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.

Cashewpasta

  • Kom cashewnødder i en lille skål sammen med cirka ½ dl vand. Lad nødderne udbløde i cirka 20-30 minutter.
  • Hæld herefter vandet fra nødderne, og kom dem i en blender, minihakker eller lignende sammen med et par spiseskeer vand. Blend dem til du får en helt lækker og ensartet creme/pasta.

Sauce

  • Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.
  • Kom hakket løg på panden og steg det til det er brunet. Det tager cirka 15 minutter.
  • Tilsæt kyllingen og marinaden og lad det blive stegt af på alle sider. Pas på du ikke har for meget varme på, da yoghurten så godt kan finde på at skille - det kan dog SAGTENS bruges alligevel :-)
  • Tilsæt tomatpuréen og lad det simre i cirka 5 minutter med låg (igen ikke for høj varme)
  • Tilsæt din cashewpasta.
  • Tilsæt garam masala + fløde og vand.
  • Lad retten simre i cirka 5 minutter.
  • Smag retten til og servér med ris og/eller naanbrød, frisk koriander og cashewnødder.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person (uden tilbehør) | Kalorier: 479 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 33 g | Fedt: 32 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 2 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til Korma med kylling

  • Når man spiser en indisk curry, som f.eks. en Chicken Korma, så kan man servere den med f.eks.
    • kogte ris og/eller naanbrød.
    • Man kan også servere en lækker raita, som er en slags yoghurtdip med tomat, agurk og mynte.
    • I stedet for almindelige hvide ris kan du også servere blomkålsris, fuldkornsris eller havreris.
    • Du kan også købe eller lave en lækker mangochutney.
  • Du kan toppe retten med lidt friske krydderurter såsom koriander, lidt mandler eller cashewnødder.

Tips til opskriften!

  • Sørg for ikke at give kyllingen for høj varme når du steger den. Yoghurten i marinaden kan nemlig godt finde på at skille.
  • Læg gerne kyllingen til at marinere aftenen før, og

💭 Spørgsmål og svar til opskriften på Korma med kylling

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har alle krydderierne?

Der skal ofte en del forskellige krydderier i indisk mad. Det er samspillet mellem de forskellige krydderier, der giver den helt rigtige chicken korma smag. Dog kan du godt undlade et krydderi eller to, hvis du ikke har det på lager.

Hvad betyder chicken korma?

På dansk betyder chicken kylling, og korma betyder at stege noget i en gryde.

Kan man lave en vegetar korma?

Ja, de kan du faktisk godt. Du kan undlade kyllingen og i stedet bruge kartofler, tofu eller nogle grove grøntsager som f.eks. blomkål. Det kan også komme en tur i marinaden.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften