• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Asiatisk mad » Indisk mad

    Chicken Korma

    Udgivet: jun 9, 2022 · Opdateret: jun 9, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Denne opskrift på chicken korma er virkelig dejlig cremet, og samtidig er den godt krydret. Det er en indisk ret, der ikke er alt for stærk, så alle kan være med til at spise den - også børn. Retten bliver også på dansk kaldt for kylling korma.

    Chicken Korma

    Indisk mad er virkelig lækkert at spise synes jeg, og så smager det bare altid af meget grundet de lækre krydderier. I denne her opskrift på chicken korma marinerer man kyllingen i en yoghurtmarinade sammen med blandt andet gurkemeje, hvidløg, ingefær, salt og chilipulver.

    Kyllingen må meget gerne marinere i et døgns tid, men kan også sagtens nøjes med en halv time hvis du har travlt. Det at kyllingen til kylling korma ligger i marinaden gør, at kyllingen bliver dejlig mør og trækker smag fra krydderierne. I indiske currys marinerer man ofte kødet i en yoghurtmarinade. Det ser man også i opskrifter på chicken tikka masala og butter chicken.

    Se også disse indiske opskrifter:
    Vegetar curry med kokosmælk og kikærter | Mango lassi | Dahl

    Det er en ret, som du kan spise med lidt ris til. Det klassiske indiske naan brød med hvidløg smager også fantastisk sammen yoghurtdippen raita og denne ret. Hvis du vil køre fuld indisk menu, kan du også lave en klassisk mango lassi til. Mango lassi er en drik, der er lavet på græsk yoghurt, mango, mælk, isterninger og honning.

    Min opskrift på Chicken Korma med cashewnødder

    Der er mange måder at lave en chicken korma på. Men min version af retten er med en cashewpasta eller cashewcreme, der bliver vendt i sammen med resten af saucen. Det er med til at give en endnu mere cremet og lækker smag til retten.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Chicken korma

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 30 min
    Marinering 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Gryde
    • Sauterpande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 450 g kyllingefilet

    Marinade

    • 2 tsk gurkemeje
    • 2 fed hvidløg
    • 1 tsk frisk ingefær fintrevet
    • 4 spsk græsk yoghurt 10 %
    • 1 tsk salt
    • ½ tsk chilipulver

    Cashewpasta

    • 100 g cashewnødder
    • ½ dl vand

    Korma sauce

    • 1 spsk olie eller ghee
    • 2 løg hakket
    • 70 g tomatpuré
    • 1,5 spsk garam masala
    • 1,5 dl piskefløde
    • ½ dl vand

    Serveres med

    • cashewnødder evt. ristede
    • koriander
    • ris kogte
    • naanbrød

    Sådan gør du
     

    Kyllingen marineres - minimum 30 min.!

    • Skær kyllingefileterne i tern på cirka 2x2 cm
    • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.

    Cashewpasta

    • Kom cashewnødder i en lille skål sammen med cirka ½ dl vand. Lad nødderne udbløde i cirka 20-30 minutter.
    • Hæld herefter vandet fra nødderne, og kom dem i en blender, minihakker eller lignende sammen med et par spiseskeer vand. Blend dem til du får en helt lækker og ensartet creme/pasta.

    Sauce

    • Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.
    • Kom hakket løg på panden og steg det til det er brunet. Det tager cirka 15 minutter.
    • Tilsæt kyllingen og marinaden og lad det blive stegt af på alle sider. Pas på du ikke har for meget varme på, da yoghurten så godt kan finde på at skille - det kan dog SAGTENS bruges alligevel :-)
    • Tilsæt tomatpuréen og lad det simre i cirka 5 minutter med låg (igen ikke for høj varme)
    • Tilsæt din cashewpasta.
    • Tilsæt garam masala + fløde og vand.
    • Lad retten simre i cirka 5 minutter.
    • Smag retten til og servér med ris og/eller naanbrød, frisk koriander og cashewnødder.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person (uden tilbehør) | Kalorier: 479 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 33 g | Fedt: 32 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tilbehør til Korma med kylling

    • Når man spiser en indisk curry, som f.eks. en Chicken Korma, så kan man servere den med f.eks.
      • kogte ris og/eller naanbrød.
      • Man kan også servere en lækker raita, som er en slags yoghurtdip med tomat, agurk og mynte.
      • I stedet for almindelige hvide ris kan du også servere blomkålsris, fuldkornsris eller havreris.
      • Du kan også købe eller lave en lækker mangochutney.
    • Du kan toppe retten med lidt friske krydderurter såsom koriander, lidt mandler eller cashewnødder.

    Tips til opskriften!

    • Sørg for ikke at give kyllingen for høj varme når du steger den. Yoghurten i marinaden kan nemlig godt finde på at skille.
    • Læg gerne kyllingen til at marinere aftenen før, og

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften på Korma med kylling

    Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har alle krydderierne?

    Der skal ofte en del forskellige krydderier i indisk mad. Det er samspillet mellem de forskellige krydderier, der giver den helt rigtige chicken korma smag. Dog kan du godt undlade et krydderi eller to, hvis du ikke har det på lager.

    Hvad betyder chicken korma?

    På dansk betyder chicken kylling, og korma betyder at stege noget i en gryde.

    Kan man lave en vegetar korma?

    Ja, de kan du faktisk godt. Du kan undlade kyllingen og i stedet bruge kartofler, tofu eller nogle grove grøntsager som f.eks. blomkål. Det kan også komme en tur i marinaden.

    Kylling Korma
    Indisk curry
    Følg mig på Instagram
    « Mad til studenterkørsel
    Rabarbercrumble »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Natascha

      august 22, 2022 at 8:20 am

      Hej Louise 😊..

      Har du ændret i opskriften? Jeg har lavet det tidligere og synes at jeg husker enkelte ting anderledes 😊.. Mvh Natascha

      Svar
      • Louise Dam

        august 23, 2022 at 2:58 pm

        Hej Natascha
        Jeg har ført udgivet opskriften i juni måned, så måske er det en anden opskrift du tænker på? Kunne det måske være min butter chicken: https://www.louisesmadblog.dk/butter-chicken/?

        Svar
        • Natascha

          august 25, 2022 at 6:50 pm

          Jeg har løst mysteriet, det var ikke din opskrift jeg fulgte sidst. Jeg synes bare at den ligende, men alligevel var der noget anderledes end jeg huskede, så tænkte at du måske have lavet rettelser, men det var så ikke forklaringen 😊.. Men butterchicken skal jeg da i hvertfald også prøve! 🤤 Mvh Natascha

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her