Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Efterår

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

Udgivet: 27. dec 2012 · Opdateret: 26. maj 2022

 
IMG

Dette er en virkelig lækker og supernem ret. Det tager ikke meget mere end 3 kvarter fra du går i gang til denne lækre ret står på bordet. Hvis du ikke er vant til at bruge linser, tror jeg dette er en rigtig god opskrift at ligge ud med. Hvis man ønsker retten skal være vegetarisk så undlader du bare kyllingen. Det er især rigtig nemt, hvis du skal lave mad til flere hvor nogle er vegetarer og andre ikke er. Så laver du bare retten, deler den op og tilsætter kun kylling i den ene halvdel.

piskeris Grullo

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

4 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g (reklamelink)røde linser
  • 2 gulerødder i tern
  • 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
  • 1 lille rødløg i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 bundt hakket persille
  • 1 tsk (reklamelink)Garam Masala
  • 2 tsk salt
  • Cirka 250 g stegt kyllingekød i tern, jeg brugte en rest fra dagen før. Ellers kan man bruge et kyllingbryst og stege det på panden først

Sådan gør du
 

  • Skyl linserne grundigt i koldt vand.
  • Bring linserne i kog under låg sammen med de hakkede tomater og kokosmælken.
  • Imens skæres rødløg, peberfrugt og gulerødder i tern og tilsættes retten.
  • Tilsæt resten af ingredienserne undtagen persille og kylling. Lad retten småsimre i 20-30 minutter.
  • Tilsæt så kyllingen, og varm det godt igennem.
  • Til sidst tilsættes den hakkede persille og retten serveres. Server eventuelt med et stykke lækkert brød.

Noter

Opskriften er fundet hos Månebarnet. Jeg har dog rettet lidt til i opskriften.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 433 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 44 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

 

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

 

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Hanna skriver

    juli 13, 2020 at 8:20 pm

    Hej. Hvis jeg skal lave retten til 4 mennesker, er det så dobbelt op på det hele ? Og hvor meget kokosmælk er en lille dåse ? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 10:59 am

      Hej Hanna
      Ja, så laver du bare dobbelt op på det hele. Ja, den dåse kokosmælk er da ikke særlig præcis - den er 165 ml. Men jeg har ofte lavet dobbelt portion og blot tilsat en hel almindelig dåse på 400 ml. Så bliver den bare en anelse mindre fast.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Søren skriver

    juli 09, 2019 at 10:39 pm

    Hej,

    Jeg skal have mere protein i min kost, og det passergodt med kylling og linser.

    Jeg har dog aldrig brugt linser før og ved derfor intet om tilberedningen, og posen fra Rema fortæller ingenting.

    Du skriver: "2. Bring linserne i kog under låg sammen med de hakkede tomater og kokosmælken." Skal der ikke vand i? Jeg tænker umiddelbart, at det bliver meget tørt, hvis det + grøntsager skal simre i op mod 30 minutter, eller hvad?

    Mvh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:39 pm

      Hej Søren, nej du skal ikke tilsætte vand. Der er nok væske i kokosmælken og de hakkede tomater til linserne. Det bliver ikke tørt :o)

      Svar
  3. Sofie S. skriver

    februar 20, 2019 at 4:48 pm

    Hej Louise!

    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at kaste mig ud i den her ret, og har ikke så meget erfaring med linser, hvilket er derfor jeg er glad for, at den skulle være nem at starte ud med. Jeg vil blot høre: tror du man kan bytte de røde linser ud med grønne linser? Nu har jeg jo ikke så meget forstand på det, og jeg har nemlig lige en rest af nogle grønne linser :)
    - Sofie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2019 at 10:46 am

      Hej Sofie
      Jeg har kun prøvet at lave retten med røde linser. Men umiddelbart vil jeg tro du godt kan bruge de grønne linser istedet for - men det er vist nok noget med at de ikke koger så nemt ud. Måske skal retten derfor have en lille smule længere. Men jeg tænker ikke det kan gå helt galt :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Heidi skriver

    september 07, 2017 at 2:45 pm

    Har lavet den et par gange nu og den smager simpelthen bare fantastisk! MUMS!

    Min dreng på 3 synes også rigtig godt om det.

    Tak for en super lækker opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 23, 2017 at 11:11 pm

      Skønt at høre! :-)

      Svar
  5. Majam skriver

    maj 01, 2017 at 8:08 am

    Hej Louise :)
    Vil bare sige tusind tak for den mega lækre opskrift du har lagt ud med røde linser :) det er min nye livret :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 01, 2017 at 3:56 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  6. Louise SD skriver

    januar 15, 2017 at 9:17 pm

    Neeeej, hvor smager denne ret godt! Har aldrig lavet noget med linser før - men den her ret skal da til at være temmelig fast på madplanen. :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 3:05 pm

      Jeg er også ret vild med den - så dejligt den er kommet på din madplan :-)

      Svar
  7. Sofia skriver

    januar 14, 2017 at 8:31 pm

    Kan man godt undlade at tage kokosmælk i, og så bare tage almindelig mælk i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 5:08 pm

      Det tror jeg bliver lidt kedeligt. Men måske hvis man så bruger nogle ekstra krydderier.

      Svar
  8. Anja skriver

    september 30, 2015 at 9:43 am

    Hej! Det ser godt nok lækkert ud :-) Jeg vil blot høre, om du ved, om man kan fryse retten ned?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 01, 2015 at 9:57 pm

      Hej Anja
      Det vil jeg tro at man kan, men jeg har ikke afprøvet det.

      Svar
  9. Trine M K skriver

    september 08, 2015 at 7:12 pm

    Har lige lavet denne ret. Mums! Tak for opskrift :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 09, 2015 at 3:10 pm

      Det var da så lidt :-)

      Svar
  10. Rene_lindemann skriver

    april 18, 2013 at 8:56 pm

    hvad er linser?
    mvh Rene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 19, 2013 at 10:41 am

      Hej Rene

      Linser er tørrede bælgfrugter. De har et højt inhold både af protein og kostfibre. Du kan læse lidt mere her og se et billede af dem: http://viskalspise.dk/ingredienser/roede-linser.html

      Hilsen Louise

      Svar
  11. Latifa skriver

    januar 01, 2013 at 10:28 pm

    Hej Louise
    Tak for en fantastisk blog med lækre opskrifter!!
    Mums er forelsket i mange af retterne og skal allerede igang imorgen :)
    Så fedt at du har valgt at ligge billederne ind undervejs !
    Rigtig godt nytår

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 04, 2013 at 10:05 am

      Det var da så lidt, tak fordi du gider læse med og jeg er glad for at du kan lide min måde at gøre det på :-)

      Svar
4 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.