• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

    Udgivet: dec 27, 2012 · Opdateret: maj 26, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    IMG

    Dette er en virkelig lækker og supernem ret. Det tager ikke meget mere end 3 kvarter fra du går i gang til denne lækre ret står på bordet. Hvis du ikke er vant til at bruge linser, tror jeg dette er en rigtig god opskrift at ligge ud med. Hvis man ønsker retten skal være vegetarisk så undlader du bare kyllingen. Det er især rigtig nemt, hvis du skal lave mad til flere hvor nogle er vegetarer og andre ikke er. Så laver du bare retten, deler den op og tilsætter kun kylling i den ene halvdel.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

    2 personer
    Forb. tid 15 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g røde linser
    • 2 gulerødder i tern
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 lille rødløg i tern
    • 1 rød peberfrugt i tern
    • 1 lille dåse kokosmælk
    • 2 fed presset hvidløg
    • 1 bundt hakket persille
    • 1 tsk Garam Masala
    • 2 tsk salt
    • Cirka 250 g stegt kyllingekød i tern jeg brugte en rest fra dagen før. Ellers kan man bruge et kyllingbryst og stege det på panden først

    Sådan gør du
     

    • Skyl linserne grundigt i koldt vand.
    • Bring linserne i kog under låg sammen med de hakkede tomater og kokosmælken.
    • Imens skæres rødløg, peberfrugt og gulerødder i tern og tilsættes retten.
    • Tilsæt resten af ingredienserne undtagen persille og kylling. Lad retten småsimre i 20-30 minutter.
    • Tilsæt så kyllingen, og varm det godt igennem.
    • Til sidst tilsættes den hakkede persille og retten serveres. Server eventuelt med et stykke lækkert brød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet hos Månebarnet. Jeg har dog rettet lidt til i opskriften.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 433 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 44 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

     

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

    Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling

     

     

    Skrevet af: Louise DamGaram masala, Kylling, Linser - hvad er linser?, sund madKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ, Nem mad, Vegetarretter, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Dadelkugler med appelsin
    Nytårsmenuen 2012 »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Hanna

      juli 13, 2020 at 8:20 pm

      Hej. Hvis jeg skal lave retten til 4 mennesker, er det så dobbelt op på det hele ? Og hvor meget kokosmælk er en lille dåse ? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 10:59 am

        Hej Hanna
        Ja, så laver du bare dobbelt op på det hele. Ja, den dåse kokosmælk er da ikke særlig præcis - den er 165 ml. Men jeg har ofte lavet dobbelt portion og blot tilsat en hel almindelig dåse på 400 ml. Så bliver den bare en anelse mindre fast.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Søren

      juli 09, 2019 at 10:39 pm

      Hej,

      Jeg skal have mere protein i min kost, og det passergodt med kylling og linser.

      Jeg har dog aldrig brugt linser før og ved derfor intet om tilberedningen, og posen fra Rema fortæller ingenting.

      Du skriver: "2. Bring linserne i kog under låg sammen med de hakkede tomater og kokosmælken." Skal der ikke vand i? Jeg tænker umiddelbart, at det bliver meget tørt, hvis det + grøntsager skal simre i op mod 30 minutter, eller hvad?

      Mvh

      Svar
      • Louise Dam

        juli 13, 2019 at 12:39 pm

        Hej Søren, nej du skal ikke tilsætte vand. Der er nok væske i kokosmælken og de hakkede tomater til linserne. Det bliver ikke tørt :o)

        Svar
    3. Sofie S.

      februar 20, 2019 at 4:48 pm

      Hej Louise!

      Jeg kunne rigtig godt tænke mig at kaste mig ud i den her ret, og har ikke så meget erfaring med linser, hvilket er derfor jeg er glad for, at den skulle være nem at starte ud med. Jeg vil blot høre: tror du man kan bytte de røde linser ud med grønne linser? Nu har jeg jo ikke så meget forstand på det, og jeg har nemlig lige en rest af nogle grønne linser :)
      - Sofie

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2019 at 10:46 am

        Hej Sofie
        Jeg har kun prøvet at lave retten med røde linser. Men umiddelbart vil jeg tro du godt kan bruge de grønne linser istedet for - men det er vist nok noget med at de ikke koger så nemt ud. Måske skal retten derfor have en lille smule længere. Men jeg tænker ikke det kan gå helt galt :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Heidi

      september 07, 2017 at 2:45 pm

      Har lavet den et par gange nu og den smager simpelthen bare fantastisk! MUMS!

      Min dreng på 3 synes også rigtig godt om det.

      Tak for en super lækker opskrift

      Svar
      • Louise Dam

        september 23, 2017 at 11:11 pm

        Skønt at høre! :-)

        Svar
    5. Majam

      maj 01, 2017 at 8:08 am

      Hej Louise :)
      Vil bare sige tusind tak for den mega lækre opskrift du har lagt ud med røde linser :) det er min nye livret :)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 01, 2017 at 3:56 pm

        Skønt at høre :-)

        Svar
    6. Louise SD

      januar 15, 2017 at 9:17 pm

      Neeeej, hvor smager denne ret godt! Har aldrig lavet noget med linser før - men den her ret skal da til at være temmelig fast på madplanen. :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 3:05 pm

        Jeg er også ret vild med den - så dejligt den er kommet på din madplan :-)

        Svar
    7. Sofia

      januar 14, 2017 at 8:31 pm

      Kan man godt undlade at tage kokosmælk i, og så bare tage almindelig mælk i?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 5:08 pm

        Det tror jeg bliver lidt kedeligt. Men måske hvis man så bruger nogle ekstra krydderier.

        Svar
    8. Anja

      september 30, 2015 at 9:43 am

      Hej! Det ser godt nok lækkert ud :-) Jeg vil blot høre, om du ved, om man kan fryse retten ned?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2015 at 9:57 pm

        Hej Anja
        Det vil jeg tro at man kan, men jeg har ikke afprøvet det.

        Svar
    9. Trine M K

      september 08, 2015 at 7:12 pm

      Har lige lavet denne ret. Mums! Tak for opskrift :-)

      Svar
      • Louise Dam

        september 09, 2015 at 3:10 pm

        Det var da så lidt :-)

        Svar
    10. Rene_lindemann

      april 18, 2013 at 8:56 pm

      hvad er linser?
      mvh Rene

      Svar
      • Louise Dam

        april 19, 2013 at 10:41 am

        Hej Rene

        Linser er tørrede bælgfrugter. De har et højt inhold både af protein og kostfibre. Du kan læse lidt mere her og se et billede af dem: http://viskalspise.dk/ingredienser/roede-linser.html

        Hilsen Louise

        Svar
    11. Latifa

      januar 01, 2013 at 10:28 pm

      Hej Louise
      Tak for en fantastisk blog med lækre opskrifter!!
      Mums er forelsket i mange af retterne og skal allerede igang imorgen :)
      Så fedt at du har valgt at ligge billederne ind undervejs !
      Rigtig godt nytår

      Svar
      • Louise Dam

        februar 04, 2013 at 10:05 am

        Det var da så lidt, tak fordi du gider læse med og jeg er glad for at du kan lide min måde at gøre det på :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her