Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter

Linser - hvad er linser?

Hvad er røde linser?

Røde linser er nok en af de linser, der er allermest kendt, da den bliver brugt i rigtig mange forskellige opskrifter. Det er desuden noget, som man kan få i langt de fleste supermarkeder. 

Røde linser har et højt indhold af B-vitamin og er en god kilde til energi og protein. Mange, der spiser vegetarisk eller vegansk, spiser linser, herunder røde linser, som en del af deres kost. På den måde kan de få en masse protein uden at skulle spise kød.

Roede linser

Hvad er grønne linser?

Grønne linser er også en sort af linser, der er utrolig rig på protein. Særligt de grønne linser er ret fedtfattige, men samtidig rig på både kulhydrat og protein.

Man kan købe en masse forskellige linser i supermarkeder, helsekostbutikker og andre butikker såsom Matas.

Hvor kommer linser fra?

Linser er frø, der kommer fra planten ægte linse. De bliver oftest solgt halve, som man mest kender dem fra de røde linser, hvor man får dem helt små og runde. De vokser allerbedst i lidt køligere områder.

Hvordan koger man linser?

Før man koger sine tørre linser, skal man huske at skylle dem først. Det er sådan, at man skal tilsætte halvt så meget vand, som man har tilsat linser. Hvis du koger 300 gram linser, skal du altså bruge 150 gram vand til at koge dem i.

Det er lidt forskelligt fra ret til ret, hvor meget den enkelte linsetype skal koges. Det burde du enten kunne læse direkte på posen eller i den pågældende opskrift. Det er dog sådan, at gule, røde eller brune linser cirka skal koge i 25 minutter. Derimod skal de grønne eller franske linser koge i op imod 40 minutter.

Retter med linser

Man kan lave en hel masse forskellige retter med linser herunder salater med linser. Dog bruger jeg ofte mine linser i nogle gryderetter, hvor de kan nå og stå at trække smag for resten af opskriften.

En af mine mest populære opskrifter med linser er indisk dahl, hvor man bruger røde linser i en vegetarisk indisk ret. Det gode ved linser er, at de har et højt indhold af protein, så de er med til at give en god mæthed til retten.

Indisk dahl opskrift

Dahl

En anden populær ret er faktisk også en indisk inspireret ret nemlig røde linser i tomat-kokossauce hvor man får en rigtig cremet ret. Her går kokosmælken og de røde linser rigtig godt i spænd. Som en tredje ret kan du prøve at lave denne lækre grøntsagslasagne med røde linser og grøntsager. Her erstatter man det klassiske oksekød med de røde linser, der giver en mættende fornemmelse.

Du kan finde alle mine retter med linser lige her på denne her side.

  • Linselasagne
  • Brændende kærlighed
  • Indisk dahl
  • Grøntsagslasagne med røde linser og grøntsager
  • Torsk i fad med røde linser og kokosmælk
  • Røde linser i tomat-kokossauce
  • Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Forret med røget laks og syltet fennikel ()
    Forret med røget laks og syltet fennikel
  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande
  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade
  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce
  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller
  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer
  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe
  • Dahl opskrift
    Indisk dahl
  • Saltmandler
  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler
  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required