• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Dansk mad

    Brændende kærlighed

    Udgivet: feb 15, 2022 · Opdateret: feb 15, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Brændende kærlighed er en helt klassisk ret, der består af kartoffelmos og en bacon/løg blanding. Ved siden af kan man servere syltede rødbeder. Du får her min bedste opskrift på brændende kærlighed.

    Braendende kaerlighed

    Brændende kærlighed er en meget nem ret, som du nemt kan lave på en travl hverdag. Det er altid godt at kunne bikse en god ret sammen, når tiden er lidt knap. Du skal bruge meget få ingredienser til at lave denne skønne ret.

    Brændende kærlighed er en klassisk dansk ret. Retten er meget simpel og egner sig perfekt til en mørk og kold vinteraften. Den består af en kartoffelmos, der bliver toppet med en bacon/løgblanding. Ved siden af serveres der syltede rødbeder. Det smager helt fantastisk og så er det samtidig både nem og billig mad.

    Prøv også disse opskrifter:
    Osso Buco | Millionbøf med kartoffelmos | Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

    Det er en gammel ret, som først blev lavet tilbage i 1800-tallet, og så er den bare blevet hængende i de danske hjem siden. Kartoffelmosen er desuden også at finde i mange retter, da det er billigt at lave, og så smager det jo også skønt!

    ikon piskeris Chestnut

    Brændende kærlighed

    2 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Kartoffelmos

    • 600 g bagekartofler
    • 1 dl mælk
    • 25 g smør
    • salt

    Topping

    • 200 g bacon
    • 2 løg

    Tilbehør

    • Syltede rødbeder

    Sådan gør du
     

    • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
    • Fordel kartoflerne i en gryde og hæld vand over.
    • Sæt gryden til at koge til kartoflerne er møre, det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet.
    • Imens kartoflerne koger piller du løgene og skærer dem i tern.
    • Steg baconternene på en pande til de er gyldne. Hæld så løgene på panden og steg til de bliver bløde og gennemsigtige og let gyldne.
    • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige stå at dampe lidt af uden låget på.
    • Hæld kartoflerne i en skål eller en røremaskine og pisk dem med en elpisker.
    • Hæld mælken i lidt ad gangen imens du pisker.
    • Fordel smørret i mindre stykker i kartoffelmosen og pisk indtil smørret helt optaget af mosen. Smag til med salt.
    • Server retten med den lune kartoffelmos nederst, på toppen bacon og løgblandingen. Server også syltede agurker til den brændende kærlighed. Drys eventuelt med lidt hakket persille på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 812 kcal | Kulhydrater: 66 g | Protein: 22 g | Fedt: 52 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    • Jeg har skrevet i denne brændende kærlighed opskrift, at jeg bruger bagekartofler. Det er fordi, at de har en god konsistens, når de bliver kogt og herefter most. Du kan også godt bruge almindelige mindre kartofler, hvis det lige er det, som du har.
    • Hvis du gerne vil have din kartoffelmos ekstra cremet, kan du godt tilsætte ekstra 25 g smør i.
    • Nogen kan godt lide, hvis der er lidt bid i kartoffelmosen, imens at andre foretrækker, at den er helt lind. Hvis der skal være bid i, skal du bare sørge for ikke at piske kartoffelmosen sammen så længe. På den måde vil der stadig være små stykker af kartofler tilbage.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man lave en vegetarisk brændende kærlighed?

    I og med at denne her ret indeholder bacon, så er den ikke vegetarisk. Jeg har ikke lavet en vegetarisk udgave, men jeg kunne forestille mig, at svampe godt kan erstatte baconen. Det giver en god smag til retten.

    Kan jeg lave brændende kærlighed med pølser?

    Der er også andre udgaver af retten, hvor der kommer nogle pølser i. Det kan du også godt tilsætte i denne her. Jeg vil anbefale 2-3 pølser. Skær dem i små stykker og kom dem på panden sammen med bacon.

    Hvorfor kalder man det for brændende kærlighed?

    Det er et meget godt spørgsmål. Selve retten kan spores helt tilbage til 1800-tallet men kom først rigtig frem efter 2. verdenskrig. Dengang brugte man kartofler som erstatning for det dyre kød. Dengang lød det, at det bedste, man kunne gøre som kvinde for sin mand, var at servere noget godt mad. Det må vel være derfor, at man kalder det for sit navn.

    • Bacon i tern på pande
    • Bacon og løg
    • Braendende kaerlighed
    • Braendende kaerlighed
    Følg mig på Instagram
    « Croissant semlor
    Skildpadde islagkage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sanne

      februar 04, 2015 at 8:13 pm

      Det er altså bare noget af det lækreste!

      kokkensanne.wordpress.com

      Svar
      • Louise Dam

        februar 05, 2015 at 8:30 pm

        Ja, det er så lækkert!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her