Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Desserter i glas

Bagte rabarber med mascarponecreme

Udgivet: 25. maj 2023 · Opdateret: 25. maj 2023

En virkelig nem og lækker opskrift på bagte rabarber med mascarponecreme. Det er en simpel sommerdessert i glas, som du kan servere til hverdag eller fest. Nogen vil sige, at det er en form for rabarbertrifli fordi den ligger i flotte lag.

Bagte rabarber med mascarponecreme i glas en rigtig sommerdessert

Sommerdessert i glas

Da vi havde gæster en aften, lavede jeg denne her skønne sommerdessert med bagte rabarber, og den var meget nem at lave. Der er selvfølgelig 3 forskellige elementer, du skal have styr på: bagte rabarber, nøddecrunch og mascarponecreme. Det der tager længst tid er nok de bagte rabarber, men de to andre ting, kan du hurtigt lave.

Det er en virkelig lækker kombination de tre ting, og så passer den helt perfekt til en lun aften på terrassen. Det er ikke en super tung dessert, hvilket især er rart efter en god omgang grillmad.

Se også disse opskrifter:
Små jordbærrabarber tærter | Gammeldags rabarberkage med makroner | Rabarbercrumble

Skøn dessert med bagte rabarber

Det ligner meget en form for rabarbertrifli, da de forskellige elementer bliver lagt i lag skiftevis. Det kan du også godt kalde den. Lige meget hvad er det en skøn dessert med bagte rabarber, hvor det syrlige og det søde mødes.

Se også alle mine andre opskrifter med rabarber i og læs mere om rabarberen. Vidste du f.eks. at rabarber jo er en grøntsag, og kan også bruges i det salte køkken?

piskeris Grullo

Bagte rabarber med mascarponecreme

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bagte rabarber

  • 350 g rabarber
  • 6 spsk (reklamelink)rørsukker
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • ½ dl vand

Nøddecrunch

  • 50 g (reklamelink)havregryn
  • 50 g nødder, hakkede, hasselnødder + macadamia
  • 50 g smør
  • 1 spsk sirup

Mascarponecreme

  • 150 g mascarpone
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 økologisk citron, kun citronskal

Sådan gør du
 

Bagte rabarber

  • Skær rabarberne i stykker på 3-4 cm.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland sammen med rørsukker.
  • Fordel sukkerblandingen på rabarberne og vend det hele godt rundt.
  • Kom vand og den tomme vaniljestang i et ovnfast fad. Læg rabarberstykkerne i fadet i ét lag, men hvor de ligger tæt op af hinanden.
  • Kom fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter. Eller til rabarberne er blevet bløde men ikke splatter ud.

Nøddecrunch

  • Opvarm smør og sirup på en pande og kom så hakkede nødder og havregryn på panden og rist ved middel varme i cirka 10 minutter.
  • Når det er begyndt at blive gyldent tager du det af panden og ligger det til afkøling på et stykke bagepapir.

Mascarponecreme

  • Kom mascarpone, flormelis og vaniljesukker i en skål og bland rundt.
  • Pisk med en elpisker og tilsæt fløden lidt efter lidt indtil du har en creme der er tyknet og blød. Pas på med ikke at overpiske så den bliver grynet.
  • Kom cremen i en (reklamelink)sprøjtepose. (reklamelink)

Samling af desserten

  • I et glas kommes først bagte rabarber, så creme og så crunch. Lav to af disse lag. Desserten kan eventuelt pyntes med lidt mynte eller spiselige blomster.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 636 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 8 g | Fedt: 49 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften!

  • Jeg har brugt en hel vaniljestang i opskriften, og jeg vil klart anbefale dig også at ofre lidt penge på en vaniljestang. Du får den lækreste smag af vanilje, og du kan også se de små vaniljeprikker på billedet herunder. Du kan dog godt erstatte med vaniljesukker, hvis du ikke har andet.
  • Du kan lave både de bagte rabarber, mascarponecreme og nøddecrunchen inden det skal bruges. Både rabarber og nøddecrunch kan du lave klar dagen før og mascarponecremen kan du godt lave et par timer før. De bagte rabarber og mascarponecremen skal opbevares på køl og nøddecrunchen i en lufttæt beholder på køkkenbordet.
  • Hvis det er sommer, og du alligevel har gang i grillen, kan du også gode lave dine bagte rabarber med mascarponecreme på grillen. I stedet for at komme dine rabarber i ovnen, kan du komme dem i et fad på grillen.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg forberede desserten?

Ja, det kan du sagtens! Jeg vil anbefale dig at vente med at lægge de forskellige dele sammen, til I skal spise desserten.

Kan jeg bruge andet end nøddecrunch?

Ja, det kan du sagtens. Hvis det skal være endnu mere nemt, kan du bare knuse nogle makroner og bruge dem. Det smager også skønt.

Bagte rabarber

Kommentarer

  1. Maj-Britt skriver

    april 28, 2024 at 9:54 pm

    5 stars
    Virkelig lækker dessert. Har før fået den med æble istedet for rabarber, men det er langt fra så godt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:41 pm

      Dejligt du kunne lide opskriften - rabarber er altså bare skønt! :-)

      Svar
5 from 2 votes (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.