• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter

    Gammeldags rabarberkage med makroner

    Udgivet: maj 15, 2020 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Gammeldags rabarberkage med makroner

    Gammeldags rabarberkage er en super skøn dessert, som de fleste vil kunne lide. Det er en ret simpel dessert, hvilket også gør den nem og hurtig at lave. Det meste kan endda laves i god tid inden den skal serveres. Det er altid et hit hos mig! Det er nemlig super nemt hvis man skal servere den for gæster.

    Gammeldags rabarberkage er måske lidt mindre kendt end en gammeldags æblekage. Den kender de fleste jo nok. Og det er faktisk også stor set samme opskrift. Man skal blot bytte æblegrøden uden med rabarbergrød/rabarberkompot. Begge dele er noget især min mormor serverer, og det er også der jeg har fået inspirationen til denne skønne gammeldags rabarberkage. Omend den er serveret på en lidt anden måde end hun ville gøre det :-)

    Den klassiske måde at servere kagen på er i en stor skål, hvor man så tager en skefuld op på en tallerken. Det synes jeg er en helt perfekt måde at servere den på til eftermiddagskaffen f.eks. Men hvis man nu serverer den til dessert, så kan jeg godt lide det lige ser lidt finere ud, og her er det altså bare nemt lige at portionsanrette den gammeldags rabarberkage istedet for.

    Gammeldags rabarberkage med makroner

    Gammeldags rabarberkage med makroner

    3.5 fra 12 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 35 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • 4 serveringsglas cirka 8 cm i diameter og 6 cm i højden
    • Eller én stor skål
    • Håndmixer

    Ingredienser

    Rabarberkompot

    • 350 g rabarber
    • 100 g sukker hvis du bruger f.eks. jordbærrabarber skal du måske bruge mindre sukker.
    • ½ vaniljestang
    • 1 spsk vand

    Derudover

    • 100 g makroner
    • 2,5 dl piskefløde
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Rabarberkompot

    • Rens og skyl rabarberne og skær bladene fra.
    • Skær i mindre stykker og læg dem i en gryde.
    • Skrab kornene fra vaniljestangen ud og bland med lidt sukker. Se evt. her hvordan du gør det.
    • Hæld sukker og sukker med vaniljekorn i gryden til rabarberne sammen med 1 spsk vand.
    • Lad det småsimre indtil rabarberne er blevet helt møre. Det tager cirka 15-20 minutter.
    • Lad rabarberkompotten køle helt af. Den kan med fordel stå i køleskabet til dagen efter.
    • Pisk fløden til flødeskum - Den skal piskes så der lige begynder at blive dannet toppe. Men pas på ikke at overpiske den.
    • Knus makronerne, men så der stadig er større stykke iblandt.
    • Saml så desserten ved at fordele rabarberkompotten i 4 små serveringsglas eller i en stor skål.
    • Ovenpå fordeles de knuste makroner og til sidst flødeskummet. Pynt med lidt knuste makroner på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis man får gæster, hvor rabarberkagen skal serveres som dessert eller til eftermiddagskaffen, vil jeg anbefale at man laver rabarberkompotten dagen før og stiller på køl til dagen efter. Om morgenen/formiddagen laver du så resten af rabarberkagen færdig og stiller på køl til den skal bruges. På den måde når makronerne at bløde lidt op, men beholder stadig lidt crunch.
     
    Hvis du ikke kan lide makronerne bliver lidt bløde i det, så skal du vente med at samle kagen til lige inden den skal serveres, da de ellers vil trække væde fra rabarberkompotten.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering:
    1
    person
    | Kalorier: 430 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 2 g | Fedt: 23 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Netop fordi denne gammeldags rabarberkage er portionsanrettet i små dessertglas, og det nem at tage den med ud til gode venner. Man kunne f.eks. også tage et par stykker med ud i skoven på picnic. Det ville helt sikkert vække stor glæde!

    Hvis man ikke er så vild med makroner, så kan man også bruge æblekagerasp istedet for, eller hakkede nødder der ristes i sukker. Se f.eks. denne opskrift.

    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    • Gammeldags rabarberkage med makroner
    Følg mig på Instagram
    « Spinatvafler med varmrøget laks
    Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lona Murphy

      maj 11, 2021 at 4:48 am

      Hejsa jeg bor i USA og jeg havde noget “grønt” rabarber kompot i køleskabet fra sidste høst. Jeg spekulerede på hvad jeg skulle lave med det. Jeg fandt din side og Voilà der var en nem og smagfuld dessert til mors dag. De fine portionsglas blev spist. :)
      Jeg nyder at finde danske opskrifter. Takker

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 11:22 pm

        Hvor er det bare skønt at høre opskriften er kommet helt til USA. Jeg elsker også selv denne opskrift :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her