Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Alle opskrifter

Gammeldags rabarberkage med makroner

Udgivet: 15. maj 2020 · Opdateret: 30. sep 2021

Gammeldags rabarberkage med makroner

Gammeldags rabarberkage er en super skøn dessert, som de fleste vil kunne lide. Det er en ret simpel dessert, hvilket også gør den nem og hurtig at lave. Det meste kan endda laves i god tid inden den skal serveres. Det er altid et hit hos mig! Det er nemlig super nemt hvis man skal servere den for gæster.

Gammeldags rabarberkage er måske lidt mindre kendt end en gammeldags æblekage. Den kender de fleste jo nok. Og det er faktisk også stor set samme opskrift. Man skal blot bytte æblegrøden uden med rabarbergrød/rabarberkompot. Begge dele er noget især min mormor serverer, og det er også der jeg har fået inspirationen til denne skønne gammeldags rabarberkage. Omend den er serveret på en lidt anden måde end hun ville gøre det :-)

Den klassiske måde at servere kagen på er i en stor skål, hvor man så tager en skefuld op på en tallerken. Det synes jeg er en helt perfekt måde at servere den på til eftermiddagskaffen f.eks. Men hvis man nu serverer den til dessert, så kan jeg godt lide det lige ser lidt finere ud, og her er det altså bare nemt lige at portionsanrette den gammeldags rabarberkage istedet for.

piskeris Grullo

Gammeldags rabarberkage med makroner

3.56 fra 18 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)4 serveringsglas cirka 8 cm i diameter og 6 cm i højden
  • (reklamelink)Skåle
  • (reklamelink)Håndmixer
  • (reklamelink)Gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 350 g rabarber
  • 100 g sukker, hvis du bruger f.eks. jordbærrabarber skal du måske bruge mindre sukker.
  • ½ (reklamelink)vaniljestang
  • 1 spsk vand

Derudover

  • 100 g makroner
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Rabarberkompot

  • Rens og skyl rabarberne og skær bladene fra.
  • Skær i mindre stykker og læg dem i en gryde.
  • Skrab kornene fra vaniljestangen ud og bland med lidt sukker. Se evt. her hvordan du gør det.
  • Hæld sukker og sukker med vaniljekorn i gryden til rabarberne sammen med 1 spsk vand.
  • Lad det småsimre indtil rabarberne er blevet helt møre. Det tager cirka 15-20 minutter.
  • Lad rabarberkompotten køle helt af. Den kan med fordel stå i køleskabet til dagen efter.
  • Pisk fløden til flødeskum - Den skal piskes så der lige begynder at blive dannet toppe. Men pas på ikke at overpiske den.
  • Knus makronerne, men så der stadig er større stykke iblandt.
  • Saml så desserten ved at fordele rabarberkompotten i 4 små serveringsglas eller i en stor skål.
  • Ovenpå fordeles de knuste makroner og til sidst flødeskummet. Pynt med lidt knuste makroner på toppen.

Noter

Hvis man får gæster, hvor rabarberkagen skal serveres som dessert eller til eftermiddagskaffen, vil jeg anbefale at man laver rabarberkompotten dagen før og stiller på køl til dagen efter. Om morgenen/formiddagen laver du så resten af rabarberkagen færdig og stiller på køl til den skal bruges. På den måde når makronerne at bløde lidt op, men beholder stadig lidt crunch.
 
Hvis du ikke kan lide makronerne bliver lidt bløde i det, så skal du vente med at samle kagen til lige inden den skal serveres, da de ellers vil trække væde fra rabarberkompotten.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 430 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 2 g | Fedt: 23 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Netop fordi denne gammeldags rabarberkage er portionsanrettet i små dessertglas, og det nem at tage den med ud til gode venner. Man kunne f.eks. også tage et par stykker med ud i skoven på picnic. Det ville helt sikkert vække stor glæde!

Hvis man ikke er så vild med makroner, så kan man også bruge æblekagerasp istedet for, eller hakkede nødder der ristes i sukker. Se f.eks. denne opskrift.

  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Gammeldags rabarberkage med makroner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    juli 08, 2024 at 7:51 pm

    Er de 350 g rabarber renset vægt? 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 1:59 pm

      Ja, det er det :-)

      Svar
  2. Lona Murphy skriver

    maj 11, 2021 at 4:48 am

    Hejsa jeg bor i USA og jeg havde noget “grønt” rabarber kompot i køleskabet fra sidste høst. Jeg spekulerede på hvad jeg skulle lave med det. Jeg fandt din side og Voilà der var en nem og smagfuld dessert til mors dag. De fine portionsglas blev spist. :)
    Jeg nyder at finde danske opskrifter. Takker

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2021 at 11:22 pm

      Hvor er det bare skønt at høre opskriften er kommet helt til USA. Jeg elsker også selv denne opskrift :-)

      Svar
3.56 from 18 votes (18 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.