Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Gammeldags æblekage med hasselnødde krokant

Udgivet: 24. feb 2015 · Opdateret: 22. jun 2021

 
eace b

Jeg er ikke så vild med gammeldags æblekage, nok mest fordi jeg hverken kan lide makroner eller æblekagerasp. Men her er en opskrift som minder om en gammeldagsæblekage, men imellem lagene af æblegrød finder man istedet en super lækker hasselnødde krokant. Det er bare meget mere min smag. Jeg har valgt at anrette den i glas, så man kunne jo fristes til at kalde dem for en æbletrifli. De er ret dekorative og så smager de bare rigtig godt. Man kan vel godt sige at det er en slags nyfortolkning af den klassiske gammeldags æblekage. Hvis man ikke ønsker at portionsanrette, så er det ligeså fint at lave æblekagen i en skål eller lignende.

piskeris Grullo

Gammeldags æblekage med hasselnødde krokant

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 portioner
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Æblegrød

  • 5 æbler
  • 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • ½-1 (reklamelink)vaniljestang

Hasselnødde krokant

  • 100 g (reklamelink)hasselnødder
  • 50 g sukker

Derudover

  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i mindre stykker.
  • I en gryde hældes vand, æblestykker, sukker og kornene fra vaniljestangen og de tomme vaniljestænger (se min guide til at skrabe kornene ud her). Sæt gryden på et varmt blus og lad det småkoge indtil æblerne er helt møre. Du skal muligvis bruge mere sukker, hvis dine æbler er sure. Smag grøden til.
  • Sæt æblegrøden i køleskabet og lad den køle helt af.
  • Hæld hasselnødderne i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter.
  • Hæld nødderne i et helt rent viskestykke og gnub dem godt rundt til det meste af skallerne er røget af og der kun er de fine lyse hasselnødder tilbage.
  • Hæld sukkeret på en pande og smelt det langsomt. Du skal ikke røre rundt i det undervejs. Lad sukkeret smelte helt og blive let gyldent. Hæld de afskallede hasselnødder på panden og vend dem rundt i sukkeret i 1-2 minutter. Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
  • Når hasselnødde krokanten er blevet kold hakkes den i en minihakker eller en foodprocessor.
  • Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose, eventuelt med en tyl.
  • Hæld også æblegrøden i en sprøjtepose.
  • Nu skal æblekagen samles. Brug to store glas eller 4 mindre glas. Start med lidt æblegrød, så krokanten og til sidst flødeskum. Dette gentager du til du har de lag du vil have. Jeg lavede to af hvert lag og sluttede med lidt af hasselnødde krokanten på toppen. Server med det samme eller stil på køl til de skal serveres.

Noter

Jeg har fundet opskriften hos Ellevild Madblog

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 632 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 6 g | Fedt: 43 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (1)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (2)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (7)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (3)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (4)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (5)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (6)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (8)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (11)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    september 01, 2017 at 9:59 pm

    Hej Louise
    Har lavet denne dessert flere gange og den er virkelig lækker... i krokanten kan man mon bruge mandler i stedet for hasselnødder?
    Tak for en meget inspirerende side
    Mvh Charlotte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2017 at 4:27 pm

      Det tror jeg bestemt man kan :-)

      Svar
  2. Lis Frederiksen skriver

    november 07, 2016 at 3:04 pm

    Hvor ser det lækkert ud.

    Jeg vil lave denne som en del af en desserttallerken, med Citronfromage og et stykke chokoladekage, og derfor skal portionerne ikke være alt for store.
    Mit første spørgsmål er så hvor store er dine glas, kunne jeg måske be' om et mål i deciliter og spørgsmål 2, hvor lang tid før kan jeg samle desserten.

    På forhånd tak for hjælpen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:25 pm

      Jeg mener at disse glas er cirka 20 cl. Tror ikke man skal samle den i alt for god tid inden. Så er jeg bange for krokanten kan blive blød.

      Svar
  3. Rikke skriver

    september 25, 2016 at 11:39 am

    Hvor lang tid i forvejen kan man lave nøddekrokanten?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:25 pm

      Den kan du sagtens lave flere dage i forvejen.

      Svar
  4. Madling skriver

    februar 24, 2015 at 9:05 pm

    Det ser meget lækkert ud Louise.

    Jeg bryder mig heller ikke om makroner, men de hasselnødder der både lyder og ser mums ud. Det er da sådan, at en æblekage skal være ;-)

    Kh. Mie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 24, 2015 at 9:54 pm

      Tak Mie, hvis du heller ikke er til makroner så skal du helt sikkert prøve denne her opskrift!

      Svar
  5. Ellen skriver

    januar 31, 2015 at 3:13 pm

    Hej Louise
    Dejlige billeder!
    Det er skønt med sådan en klassisk dessert, der lige bliver serveret på en lidt mere moderne måde.
    Håber det også bliver en klassikker for dig.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 02, 2015 at 7:36 pm

      Den var i hvert fald super lækker! Mange tak for en dejlig opskrift :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.