• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Gammeldags æblekage med hasselnødde krokant

    Udgivet: feb 24, 2015 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    eace b

    Jeg er ikke så vild med gammeldags æblekage, nok mest fordi jeg hverken kan lide makroner eller æblekagerasp. Men her er en opskrift som minder om en gammeldagsæblekage, men imellem lagene af æblegrød finder man istedet en super lækker hasselnødde krokant. Det er bare meget mere min smag. Jeg har valgt at anrette den i glas, så man kunne jo fristes til at kalde dem for en æbletrifli. De er ret dekorative og så smager de bare rigtig godt. Man kan vel godt sige at det er en slags nyfortolkning af den klassiske gammeldags æblekage. Hvis man ikke ønsker at portionsanrette, så er det ligeså fint at lave æblekagen i en skål eller lignende.

    ikon piskeris Chestnut

    Gammeldags æblekage med hasselnødde krokant

    4 portioner
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Æblegrød

    • 5 æbler
    • 50 g sukker
    • ½ dl vand
    • ½-1 vaniljestang

    Hasselnødde krokant

    • 100 g hasselnødder
    • 50 g sukker

    Derudover

    • 3 dl piskefløde

    Sådan gør du
     

    • Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i mindre stykker.
    • I en gryde hældes vand, æblestykker, sukker og kornene fra vaniljestangen og de tomme vaniljestænger (se min guide til at skrabe kornene ud her). Sæt gryden på et varmt blus og lad det småkoge indtil æblerne er helt møre. Du skal muligvis bruge mere sukker, hvis dine æbler er sure. Smag grøden til.
    • Sæt æblegrøden i køleskabet og lad den køle helt af.
    • Hæld hasselnødderne i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter.
    • Hæld nødderne i et helt rent viskestykke og gnub dem godt rundt til det meste af skallerne er røget af og der kun er de fine lyse hasselnødder tilbage.
    • Hæld sukkeret på en pande og smelt det langsomt. Du skal ikke røre rundt i det undervejs. Lad sukkeret smelte helt og blive let gyldent. Hæld de afskallede hasselnødder på panden og vend dem rundt i sukkeret i 1-2 minutter. Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
    • Når hasselnødde krokanten er blevet kold hakkes den i en minihakker eller en foodprocessor.
    • Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose, eventuelt med en tyl.
    • Hæld også æblegrøden i en sprøjtepose.
    • Nu skal æblekagen samles. Brug to store glas eller 4 mindre glas. Start med lidt æblegrød, så krokanten og til sidst flødeskum. Dette gentager du til du har de lag du vil have. Jeg lavede to af hvert lag og sluttede med lidt af hasselnødde krokanten på toppen. Server med det samme eller stil på køl til de skal serveres.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg har fundet opskriften hos Ellevild Madblog

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 632 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 6 g | Fedt: 43 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (1)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (2)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (7)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (3)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (4)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (5)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (6)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (8)Gammeldags æblekage med hasselnøddecrunch eller æbletrifli (11)

     

    Skrevet af: Louise DamÆbler, NødderKategori: Buffet, Dansk mad, Dessert, Desserter i glas, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Pesto med soltørrede tomater og mandler
    Bent brandt - porcelæn og andre lækkerier »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Charlotte

      september 01, 2017 at 9:59 pm

      Hej Louise
      Har lavet denne dessert flere gange og den er virkelig lækker... i krokanten kan man mon bruge mandler i stedet for hasselnødder?
      Tak for en meget inspirerende side
      Mvh Charlotte

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2017 at 4:27 pm

        Det tror jeg bestemt man kan :-)

        Svar
    2. Lis Frederiksen

      november 07, 2016 at 3:04 pm

      Hvor ser det lækkert ud.

      Jeg vil lave denne som en del af en desserttallerken, med Citronfromage og et stykke chokoladekage, og derfor skal portionerne ikke være alt for store.
      Mit første spørgsmål er så hvor store er dine glas, kunne jeg måske be' om et mål i deciliter og spørgsmål 2, hvor lang tid før kan jeg samle desserten.

      På forhånd tak for hjælpen.

      Svar
      • Louise Dam

        november 17, 2016 at 8:25 pm

        Jeg mener at disse glas er cirka 20 cl. Tror ikke man skal samle den i alt for god tid inden. Så er jeg bange for krokanten kan blive blød.

        Svar
    3. Rikke

      september 25, 2016 at 11:39 am

      Hvor lang tid i forvejen kan man lave nøddekrokanten?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 10:25 pm

        Den kan du sagtens lave flere dage i forvejen.

        Svar
    4. Madling

      februar 24, 2015 at 9:05 pm

      Det ser meget lækkert ud Louise.

      Jeg bryder mig heller ikke om makroner, men de hasselnødder der både lyder og ser mums ud. Det er da sådan, at en æblekage skal være ;-)

      Kh. Mie

      Svar
      • Louise Dam

        februar 24, 2015 at 9:54 pm

        Tak Mie, hvis du heller ikke er til makroner så skal du helt sikkert prøve denne her opskrift!

        Svar
    5. Ellen

      januar 31, 2015 at 3:13 pm

      Hej Louise
      Dejlige billeder!
      Det er skønt med sådan en klassisk dessert, der lige bliver serveret på en lidt mere moderne måde.
      Håber det også bliver en klassikker for dig.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 02, 2015 at 7:36 pm

        Den var i hvert fald super lækker! Mange tak for en dejlig opskrift :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her