• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Søde Tærter

    Rabarbercrumble

    Udgivet: jun 13, 2022 · Opdateret: jun 13, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du en lækker opskrift på bagt rabarbercrumble, der kan laves med både friske og frosne rabarber. Denne rabarbertærte er virkelig nem at lave, og så smager rabarber crumble bare super lækkert. Man får det syrlige fra rabarberne og det lidt sødere fra crumblen.

    Rabarber crumble med marcipan og kokos

    I denne opskrift har jeg brugt helt friske rabarber, og så vasker jeg og skærer jeg dem bare lige inden, at kagen skal laves. Du kan også sagtens bruge frosne rabarber i din rabarbercrumble. Så skal du bare sørge for, at de er skåret ud i mindre stykker, inden at de kommes i tærtefadet.

    Se også disse opskrifter:
    Små jordbær rabarbertærter med marengslåg | Jordbær/Rabarber syltetøj | Rabarberkompot

    Den er allerbedst at nyde lun, og hvor den lige har fået lov til at køle en smule af og sætte sig. Her kan den dog stadig være lidt flydende i det, som du kan se på billederne. Jeg synes den sætter sig mere når den køler lidt af.

    Du kan spise den lige, som den er eller servere den med creme fraiche, flødeskum eller en vaniljeis til. Det er lige, hvad man er til, når man spiser sådan en rabarbertærte eller rabarbercrumble.

    Det her er en rabarber crumble uden havregryn, som mange bruger for at give det sprøde element. Jeg laver dog denne her udelukkende på smør, sukker, hvedemel, kokosmel, bagepulver og marcipan. Hvis du vil prøve en opskrift på rabarbertærte med crumble med havregryn så prøv denne her opskrift.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Rabarbercrumble med kokos og marcipan

    6 personer
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 45 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Tærtefad 24 cm størrelse 24-26 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Rabarberfyld

    • 500 g rabarber
    • 100 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 1 spsk majsstivelse

    Crumble

    • 100 g smør
    • 100 g sukker
    • 100 g hvedemel
    • 100 g kokosmel
    • ½ tsk bagepulver
    • 100 g marcipan

    Sådan gør du
     

    Rabarberfyld

    • Rengør din rabarber grundigt og skær dem i skiver på cirka 0,5-1 cm.
    • Kom sukker, vaniljesukker og majsstivelse i tærtefadet og bland det hele godt sammen. Tilsæt rabarberstykkerne og vend dem godt rundt i sukkerblandingen.

    Crumble

    • Bland smør, sukker, hvedemel, kokosmel og bagepulver sammen i en skål. Brug hænderne til at smuldre smørret godt sammen med de andre ingredienser. Fortsæt til du har en sammenhængende dej.
    • Riv marcipanen i dejen og bland det godt sammen.
    • Smuldr dejen over rabarberstykkerne og tryk let ovenpå dejen så den bliver godt fordelt.
    • Bages i ovnen (alm. ovn) ved 180 grader i cirka 25-30 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 483 kcal | Kulhydrater: 69 g | Protein: 7 g | Fedt: 21 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Hvis du vil have endnu mere knas, kan du drysse hakkede mandler eller hvid chokolade ud over din rabarber crumble, når den er bagt og afkølet en smule.
    • Du kan godt lave den dagen før, men så bliver din crumble ret blød i det. Alternativt kan du forberede dine rabarber og lave din rabarbercruble dej klar dagen før. Så skal det hele bare vendes sammen og laves til en bagt rabarbercrumble på dagen. Det giver klart det bedste resultat. Den bagte rabarbercrumble kan dog også godt opvarmes dagen efter.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man bruge frosne rabarber?

    Ja, det kan du sagtens! Mange fryser rabarber ned, hvis de ikke skal bruges med de samme. I denne her opskrift kan du tage dine rabarber direkte fra frost og komme dem i tærtefadet. Så skal de selvfølgelig bare være skåret ud i mindre stykker.

    Kan den laves uden marcipan?

    Hvis du ikke har marcipan, eller bare ikke kan lide det, kan det godt undværes i. Dog giver det en dejlig lækker smag i den sprøde rabarbercrumble.

    Rabarber
    Rabarber med sukker
    Rabarber vend med sukker
    Rabarber crumble med marcipan og kokos med sukker
    Rabarbertærte med crumble
    Rabarbercrumble
    Rabarber crumble med marcipan og kokos - rabarbertærte
    Rabarber crumble med marcipan og kokos - rabarbertærte
    Rabarber crumble med marcipan og kokos - en lækker rabarberrtærte
    Rabarbertærte med crumble
    Følg mig på Instagram
    « Chicken Korma
    Tzatziki »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her