• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Jordbær/rabarber syltetøj

    Udgivet: jun 13, 2014 · Opdateret: maj 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    edcbc b

    Jeg har altid gået rundt og troet at syltetøj og marmelade var to ord for det samme produkt. Jeg har derfor altid brugt betegnelsen marmelade da jeg synes det var det pæneste ord :-) Men man bliver heldigvis hele tiden klogere, og jeg har nu lært fra Wikipedia at marmelade er betegnelsen for en madvare, hvor frugt er sødet, pureret eller kogt ud. Og at syltetøj er en variant af marmelade, der indeholder tydelige frugter og hvor konsistensen af selve syltetøjet er mere flydende. Jamen ser man det. Så fandt jeg jo lige ud af at det var jordbær/rabarber syltetøj jeg ville lave og ikke marmelade :-)

    Det er meget nemt at lave sit eget syltetøj, og så smager det altså meget meget bedre end det man køber + man slipper for alle tilsætningsstofferne. Jeg har ikke tilsat atamon eller lignende, og det kan derfor ikke holde sig så længe. Et par uger i køleskabet skulle det dog kunne holde, hvis du har fået skoldet glassene ordentligt. Opskriften på bollerne på billedet finder du lige her.

    ikon piskeris Chestnut

    Jordbær/rabarber syltetøj

    3 små glas
    Forb. tid 45 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 300 g rabarber
    • 300 g jordbær
    • 200 g sukker
    • 1 vaniljestang

    Sådan gør du
     

    • Rengør både rabarber og jordbær og skær det hele i mindre stykker.
    • Fordel jordbær og rabarber i en gryde.
    • Skrab alle vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret så kornene bliver fordelt. Hæld det i gryden sammen med resten af sukkeret og de tomme vaniljestænger.
    • Sæt gryden i kog og lad det koge i omkring 10-15 minutter afhængig af hvilken konsistens du ønsker på syltetøjet.
    • Hæld syltetøjet i rene, varme, skoldede glas og stil dem i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 lille glas | Kalorier: 315 kcal | Kulhydrater: 79 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Jordbær-rabarber syltetøj (2)
    Jordbær-rabarber syltetøj (18)
    Jordbær-rabarber syltetøj (16)
    Jordbær-rabarber syltetøj (14)
    Jordbær-rabarber syltetøj (17)
    Jordbær-rabarber syltetøj (8)
    Jordbær-rabarber syltetøj (12)
    Jordbær-rabarber syltetøj (11)
    Jordbær-rabarber syltetøj (10)
    Jordbær-rabarber syltetøj (6)
    Jordbær-rabarber syltetøj (9)

     

    //Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

     

    « Rabarbertærte med marcipan og kokos
    Røget makrelsalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ida Elisabeth

      oktober 30, 2022 at 8:13 am

      Hej :-)
      Lækker opskrift, jeg er virkeligt blevet glad for at lave mit eget syltetøj og marmelade, men er stadig ret ny i det. Jeg vil bare høre hvor længe det ca. kan holde nå nu der hverken er brugt konserveringsmiddel eller atamon.

      De bedste hilsner fra Ida.
      Tak for en masse skønne opskrifter :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 04, 2022 at 12:16 pm

        Det er også bare lækkert! Jeg kommer det altid på mindre glas så når glasset er åbnet, så bliver det hurtigt spist. Og laver ikke sådan vildt mange glas på én gang. Jeg har aldrig prøvet det er blevet dårligt. Vær opmærksom på altid at bruge en helt ren ske til at tage med, og så tror jeg ikke du oplever nogle problemer med at have det stående 1-2 måneder.

        Hilsen Louise

        Svar
    2. Michelle

      maj 11, 2020 at 7:32 pm

      Super nemt og lækkert :)
      Brugte 2 tsk vanilje pulver i stedet for vanilje stang og det fungere godt.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 10:40 am

        Det er nemlig bare så lækkert! Dejligt du kunne bruge opskriften, jeg har også selv lige lavet det her den anden dag :-)

        Svar
    3. Maria

      juli 16, 2017 at 8:15 pm

      Bruger du geleteringsmiddel? og atamon til glassene?

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 4:17 pm

        Nej, det gør jeg ikke. Men er begyndt at bruge syltesukker. Det synes jeg er godt.

        Svar
    4. Sarah

      juli 01, 2017 at 6:14 pm

      Hvilke boller er det der er på billederne? :)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 05, 2017 at 4:50 pm

        Det er koldhævede græskarkerneboller: https://www.louisesmadblog.dk/koldhaevede-graeskarkerneboller/

        Svar
    5. Gitte Hoffensets

      juni 08, 2016 at 2:02 pm

      Kæreste Louise,
      Sikke nogle skønne opskrifter du har på din blog. Chokoladekagen er bagt så mange gange og hver gang en himmelsk succes.
      I dag googlede jeg "jordbær og rabarbermarmelade" og du dukkede op. Opskriften var den jeg havde i hovedet og skulle have bekræftet om den duede og så var det netop den du anvendte. Jeg vil dog prøve med sukker/stevia i stedet for ren sukker.
      TAK for dejlig inspiration :-)
      KH Gitte

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2016 at 6:54 pm

        Hej Gitte
        Hvor er det bare skønt at gøre. Du må gerne skrive hvis det blev godt med en blanding af sukker og stevia, og måske hvor meget du brugte. Så er der andre der kan bruge det en anden god gang :-)

        Svar
    6. Lotte nielsen

      juli 06, 2015 at 7:31 am

      Hej Louise jeg er ikke så ferm i et køkken men vil gerne prøve..jeg vil gerne lave lidt syltetøj da jeg har mange i haven.men vil ikke have alle de hele bær og rababer stykker i blender man så bare det hele.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 07, 2015 at 9:19 pm

        Hej Lotte
        Ja, hvis du ikke synes frugten er kogt ordenligt ud, så kan du nemt blende det hele. Dette gøres nemmest med en stavblender.

        Svar
    7. Maria Tezcan

      juli 05, 2015 at 3:13 pm

      Hej Louise,
      Hvor meget vand har du ca brugt. Uændret denne portion?
      Hilsen Maria

      Svar
      • Louise Dam

        juli 05, 2015 at 4:47 pm

        Hej Maria
        Jeg har ikke brugt vand i denne opskrift. Der er masser af væde i frugten.

        Svar
    8. HeleneMai

      april 08, 2015 at 10:13 am

      Hej Louise,

      Det ser godt nok lækkert ud. Kan man godt sætte syltetøj direkte i køleskabet efter at man har hældt det i glassene eller skal de lige køle af først?

      Svar
      • Louise Dam

        april 09, 2015 at 8:00 pm

        Hej Helene
        Jeg plejer lige at lade det køle en smule først.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her