Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Jordbær/rabarber syltetøj

Udgivet: 13. jun 2014 · Opdateret: 5. maj 2021

 
edcbc b

Jeg har altid gået rundt og troet at syltetøj og marmelade var to ord for det samme produkt. Jeg har derfor altid brugt betegnelsen marmelade da jeg synes det var det pæneste ord :-) Men man bliver heldigvis hele tiden klogere, og jeg har nu lært fra Wikipedia at marmelade er betegnelsen for en madvare, hvor frugt er sødet, pureret eller kogt ud. Og at syltetøj er en variant af marmelade, der indeholder tydelige frugter og hvor konsistensen af selve syltetøjet er mere flydende. Jamen ser man det. Så fandt jeg jo lige ud af at det var jordbær/rabarber syltetøj jeg ville lave og ikke marmelade :-)

Det er meget nemt at lave sit eget syltetøj, og så smager det altså meget meget bedre end det man køber + man slipper for alle tilsætningsstofferne. Jeg har ikke tilsat atamon eller lignende, og det kan derfor ikke holde sig så længe. Et par uger i køleskabet skulle det dog kunne holde, hvis du har fået skoldet glassene ordentligt. Opskriften på bollerne på billedet finder du lige her.

piskeris Grullo

Jordbær/rabarber syltetøj

4.38 fra 8 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 små glas
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 300 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 1 (reklamelink)vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Rengør både rabarber og jordbær og skær det hele i mindre stykker.
  • Fordel jordbær og rabarber i en gryde.
  • Skrab alle vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret så kornene bliver fordelt. Hæld det i gryden sammen med resten af sukkeret og de tomme vaniljestænger.
  • Sæt gryden i kog og lad det koge i omkring 10-15 minutter afhængig af hvilken konsistens du ønsker på syltetøjet.
  • Hæld syltetøjet i rene, varme, skoldede glas og stil dem i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 lille glas | Kalorier: 315 kcal | Kulhydrater: 79 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jordbær-rabarber syltetøj (2)
Jordbær-rabarber syltetøj (18)
Jordbær-rabarber syltetøj (16)
Jordbær-rabarber syltetøj (14)
Jordbær-rabarber syltetøj (17)
Jordbær-rabarber syltetøj (8)
Jordbær-rabarber syltetøj (12)
Jordbær-rabarber syltetøj (11)
Jordbær-rabarber syltetøj (10)
Jordbær-rabarber syltetøj (6)
Jordbær-rabarber syltetøj (9)

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

 

Kommentarer

  1. Ida Elisabeth skriver

    oktober 30, 2022 at 8:13 am

    Hej :-)
    Lækker opskrift, jeg er virkeligt blevet glad for at lave mit eget syltetøj og marmelade, men er stadig ret ny i det. Jeg vil bare høre hvor længe det ca. kan holde nå nu der hverken er brugt konserveringsmiddel eller atamon.

    De bedste hilsner fra Ida.
    Tak for en masse skønne opskrifter :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 04, 2022 at 12:16 pm

      Det er også bare lækkert! Jeg kommer det altid på mindre glas så når glasset er åbnet, så bliver det hurtigt spist. Og laver ikke sådan vildt mange glas på én gang. Jeg har aldrig prøvet det er blevet dårligt. Vær opmærksom på altid at bruge en helt ren ske til at tage med, og så tror jeg ikke du oplever nogle problemer med at have det stående 1-2 måneder.

      Hilsen Louise

      Svar
  2. Michelle skriver

    maj 11, 2020 at 7:32 pm

    Super nemt og lækkert :)
    Brugte 2 tsk vanilje pulver i stedet for vanilje stang og det fungere godt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 10:40 am

      Det er nemlig bare så lækkert! Dejligt du kunne bruge opskriften, jeg har også selv lige lavet det her den anden dag :-)

      Svar
  3. Maria skriver

    juli 16, 2017 at 8:15 pm

    Bruger du geleteringsmiddel? og atamon til glassene?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 4:17 pm

      Nej, det gør jeg ikke. Men er begyndt at bruge syltesukker. Det synes jeg er godt.

      Svar
  4. Sarah skriver

    juli 01, 2017 at 6:14 pm

    Hvilke boller er det der er på billederne? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 05, 2017 at 4:50 pm

      Det er koldhævede græskarkerneboller: https://www.louisesmadblog.dk/koldhaevede-graeskarkerneboller/

      Svar
  5. Gitte Hoffensets skriver

    juni 08, 2016 at 2:02 pm

    Kæreste Louise,
    Sikke nogle skønne opskrifter du har på din blog. Chokoladekagen er bagt så mange gange og hver gang en himmelsk succes.
    I dag googlede jeg "jordbær og rabarbermarmelade" og du dukkede op. Opskriften var den jeg havde i hovedet og skulle have bekræftet om den duede og så var det netop den du anvendte. Jeg vil dog prøve med sukker/stevia i stedet for ren sukker.
    TAK for dejlig inspiration :-)
    KH Gitte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2016 at 6:54 pm

      Hej Gitte
      Hvor er det bare skønt at gøre. Du må gerne skrive hvis det blev godt med en blanding af sukker og stevia, og måske hvor meget du brugte. Så er der andre der kan bruge det en anden god gang :-)

      Svar
  6. Lotte nielsen skriver

    juli 06, 2015 at 7:31 am

    Hej Louise jeg er ikke så ferm i et køkken men vil gerne prøve..jeg vil gerne lave lidt syltetøj da jeg har mange i haven.men vil ikke have alle de hele bær og rababer stykker i blender man så bare det hele.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 07, 2015 at 9:19 pm

      Hej Lotte
      Ja, hvis du ikke synes frugten er kogt ordenligt ud, så kan du nemt blende det hele. Dette gøres nemmest med en stavblender.

      Svar
  7. Maria Tezcan skriver

    juli 05, 2015 at 3:13 pm

    Hej Louise,
    Hvor meget vand har du ca brugt. Uændret denne portion?
    Hilsen Maria

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 05, 2015 at 4:47 pm

      Hej Maria
      Jeg har ikke brugt vand i denne opskrift. Der er masser af væde i frugten.

      Svar
  8. HeleneMai skriver

    april 08, 2015 at 10:13 am

    Hej Louise,

    Det ser godt nok lækkert ud. Kan man godt sætte syltetøj direkte i køleskabet efter at man har hældt det i glassene eller skal de lige køle af først?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 09, 2015 at 8:00 pm

      Hej Helene
      Jeg plejer lige at lade det køle en smule først.
      Hilsen Louise

      Svar
4.38 from 8 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.