Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Koldhævede græskarkerneboller

Udgivet: 15. nov 2014 · Opdateret: 29. aug 2024

Koldhævede græskarkerneboller

Jeg elsker brød og boller der er koldhævet. Det gør det bar så nemt, at man bare stiller en skål med dej i køleskabet indtil man er klar til at bage bollerne. På den måde kan man især om morgenen få lækre nybagte og helt lune boller uden det helt store besvær. En søndag morgen med nybagte boller er bare lidt bedre end andre søndage :-) Herhjemme bliver bollerne nydt med en skive ost og lidt lækker hjemmelavet syltetøj/marmelade. Især er vi ret vilde med jordbær/rabarber syltetøj på vores morgenboller.

piskeris Grullo

Koldhævede græskarkerneboller

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 15 Stk.
Forb. tid 12 timer t
Samlet tid 12 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl yoghurt naturel el.lign.
  • 10 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk (reklamelink)honning
  • ½ dl (reklamelink)olivenolie
  • 100 g (reklamelink)græskarkerner
  • 200 g (reklamelink)fuldkornsspeltmel
  • 600 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 spsk (reklamelink)olivenolie

Sådan gør du
 

  • dag
  • Hæld yog­hurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt vand, salt, hon­ning, oli­veno­lie og græskar­kerner. Rør først spelt­mel og der­næst hve­de­mel i dejen lidt ad gan­gen. Rør godt i dejen til den har kon­si­stens som en tyk grød. Dryp olien over dejen og stil den til­dæk­ket til hæv­ning i køle­ska­bet til næste dag.
  • dag
  • Tag dejen ud af køle­ska­bet. Dyp en stor spi­se­ske i koldt vand og brug den til at forme dejen til bol­ler på en bage­pla­de med bage­pa­pir. Lad bol­lerne hæve til­dæk­ket et lunt sted i ca. 1 time. Bag bol­lerne ved 225 gra­der i ca. 15 min. Afkøl bol­lerne på en bage­rist.

Noter

Opskriften er fra Lone Kjærs blog.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 278 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 8 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Dej til boller
Boller inden bagning
koldhævede græskarkerneboller
Opskrift på hjemmebagte koldhævede græskarkerneboller
Opskrift på hjemmebagte koldhævede græskarkerneboller

Kommentarer

  1. Cecilie Rohmann skriver

    december 03, 2018 at 7:41 am

    Skal det være barnligt eller alm ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 11, 2018 at 9:22 am

      Jeg bruger blot alm. ovn.

      Svar
  2. Ida. Østergård skriver

    oktober 23, 2018 at 3:24 pm

    Hej Louise
    Tak for spændende opskrifter ! Jeg tror der er en fejl i denne ! Der står en spiseske salt ??
    Mvh Ida

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:30 am

      Hej Ida
      Dejligt du kan bruge mine opskrifter. Det er nu ikke en fejl. Jeg synes der skal være salt i boller - hvis du ikke ønsker så meget salt i bollerne skærer du blot lidt ned for det.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.