• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde Tærter

Rabarbertærte med crumble

Louisex
Ændret: dec 13, 2023 · Udgivet: maj 1, 2015 af Louise Dam · 10 Kommentarer

fcafa b

Jeg tror de fleste tror rabarber er en frugt, da den tit bliver brugt i kager og desserter. Men faktisk er rabarber en grøntsag. Men det bliver denne her tærte jo ikke dårligere af :-) Rabarber har en dejlig syrlig smag, og gør sig derfor rigtig godt i søde kager. Denne tærter er lavet med en nem crumble og så er der drysset med hakekde mandler som bliver dejligt sprøde i ovnen. Rabarber er i sæson fra omkring april - oktober måned. Så der er altså rig mulighed for at få masser af glæde af de skønne røde stængler. Find alle mine opskrifter med rabarber lige her.

Prøv også min opskrift på blåbærcrumble i airfryer - en nem og lækker opskrift.

piskeris Grullo

Rabarbertærte med crumble

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 400 g rababer
  • 30 g hakkede mandler

Sådan gør du
 

  • Rens rabarberne, skær toppen af og skær rabarberne i små stykker.
  • Bland det bløde smør med sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel. Fortsæt til dejen bliver til krummer (en crumble dej).
  • Fordel ⅔ dele af dejen i en tærteform. Tryk den godt ned i formen og en smule op ad siderne.
  • Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen.
  • Smuldr resten af dejen over rabarberne. Drys med de hakkede mandler.
  • Bag rabarbertærten i ovnen ved 175 grader i cirka 30-35 minutter.
  • Server tærten med en god creme fraiche.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 398 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 5 g | Fedt: 23 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Rabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumble

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Morten Daugbjerg skriver

    april 28, 2020 at 8:48 am

    Er det 175 grader alm ovn eller varmluftovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 05, 2020 at 9:48 pm

      Jeg bruger almindelig ovn :-)

      Svar
  2. Mette skriver

    juni 27, 2019 at 12:05 pm

    Kan man bage den dagen før mam skal bruge den??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:41 pm

      Ja, det kan du sagtens.

      Svar
  3. H.Larsen skriver

    juni 10, 2019 at 3:20 pm

    Rabarber afgiver saft..........det vil sige bunden bliver blød

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:01 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Måske er der forskel på rabarbersorter? Jeg synes ikke at disse afgav så meget væske at det gjorde bunden blød.

      Svar
  4. Sascha skriver

    maj 02, 2015 at 5:57 pm

    Hej Louise,

    I punkt 2 skriver du: "Bland det bløde smør med sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel. Fortsæt til dejen bliver til krummer (en crumble dej)." - hvad skal man fortsætte med? Dejen i formene ligner en almindelig dej? Hvordan ved jeg at dejen så er blevet rigtig? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 03, 2015 at 11:08 am

      Den skal ligne det du kan se på billede 5. Den ligner bare en "almindelig" dej når du presser den ned i formen. Men den skal då crumbles ovenpå tilsidst.

      Svar
  5. Marian skriver

    maj 01, 2015 at 12:31 pm

    Løber straks ud i haven og høster rabarber! Uhmnnnn - crumble-tærter er min livret!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 01, 2015 at 12:45 pm

      Fantastisk at du lige har dem ude i haven! :-)

      Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.