fcafa b

Jeg tror de fleste tror rabarber er en frugt, da den tit bliver brugt i kager og desserter. Men faktisk er rabarber en grøntsag. Men det bliver denne her tærte jo ikke dårligere af :-) Rabarber har en dejlig syrlig smag, og gør sig derfor rigtig godt i søde kager. Denne tærter er lavet med en nem crumble og så er der drysset med hakekde mandler som bliver dejligt sprøde i ovnen. Rabarber er i sæson fra omkring april - oktober måned. Så der er altså rig mulighed for at få masser af glæde af de skønne røde stængler. Find alle mine opskrifter med rabarber lige her.

ikon piskeris Chestnut

Rabarbertærte med crumble

8 personer
Forb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 15 min

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 400 g rababer
  • 30 g hakkede mandler

Sådan gør du
 

  • Rens rabarberne, skær toppen af og skær rabarberne i små stykker.
  • Bland det bløde smør med sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel. Fortsæt til dejen bliver til krummer (en crumble dej).
  • Fordel ⅔ dele af dejen i en tærteform. Tryk den godt ned i formen og en smule op ad siderne.
  • Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen.
  • Smuldr resten af dejen over rabarberne. Drys med de hakkede mandler.
  • Bag rabarbertærten i ovnen ved 175 grader i cirka 30-35 minutter.
  • Server tærten med en god creme fraiche.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 398 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 5 g | Fedt: 23 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Rabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
Rabarbertærte med crumble

 

Skrevet af: Louise DamRabarberKategori: Søde Tærter

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften