• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Søde Tærter

    Rabarbertærte med crumble

    Udgivet: maj 1, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fcafa b

    Jeg tror de fleste tror rabarber er en frugt, da den tit bliver brugt i kager og desserter. Men faktisk er rabarber en grøntsag. Men det bliver denne her tærte jo ikke dårligere af :-) Rabarber har en dejlig syrlig smag, og gør sig derfor rigtig godt i søde kager. Denne tærter er lavet med en nem crumble og så er der drysset med hakekde mandler som bliver dejligt sprøde i ovnen. Rabarber er i sæson fra omkring april - oktober måned. Så der er altså rig mulighed for at få masser af glæde af de skønne røde stængler. Find alle mine opskrifter med rabarber lige her.

    fcafa b

    Rabarbertærte med crumble

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    8 personer
    Forb. tid 1 t 15 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 300 g hvedemel
    • 200 g blødt smør
    • 100 g sukker
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk bagepulver
    • 400 g rababer
    • 30 g hakkede mandler
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rens rabarberne, skær toppen af og skær rabarberne i små stykker.
    • Bland det bløde smør med sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel. Fortsæt til dejen bliver til krummer (en crumble dej).
    • Fordel ⅔ dele af dejen i en tærteform. Tryk den godt ned i formen og en smule op ad siderne.
    • Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen.
    • Smuldr resten af dejen over rabarberne. Drys med de hakkede mandler.
    • Bag rabarbertærten i ovnen ved 175 grader i cirka 30-35 minutter.
    • Server tærten med en god creme fraiche.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 398 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 5 g | Fedt: 23 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Rabarbertærte med crumble
    Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
    Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
    Rabarbertærte med crumbleRabarbertærte med crumble
    Rabarbertærte med crumble

     

    Skrevet af: Louise DamRabarberKategori: Søde Tærter

    Følg mig på Instagram
    « Tomat, mozzarella og basilikum på spyd
    Melon og parmaskinke »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Morten Daugbjerg

      april 28, 2020 at 8:48 am

      Er det 175 grader alm ovn eller varmluftovn?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 05, 2020 at 9:48 pm

        Jeg bruger almindelig ovn :-)

        Svar
    2. Mette

      juni 27, 2019 at 12:05 pm

      Kan man bage den dagen før mam skal bruge den??

      Svar
      • Louise Dam

        juli 13, 2019 at 12:41 pm

        Ja, det kan du sagtens.

        Svar
    3. H.Larsen

      juni 10, 2019 at 3:20 pm

      Rabarber afgiver saft..........det vil sige bunden bliver blød

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 4:01 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Måske er der forskel på rabarbersorter? Jeg synes ikke at disse afgav så meget væske at det gjorde bunden blød.

        Svar
    4. Sascha

      maj 02, 2015 at 5:57 pm

      Hej Louise,

      I punkt 2 skriver du: "Bland det bløde smør med sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel. Fortsæt til dejen bliver til krummer (en crumble dej)." - hvad skal man fortsætte med? Dejen i formene ligner en almindelig dej? Hvordan ved jeg at dejen så er blevet rigtig? :)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 03, 2015 at 11:08 am

        Den skal ligne det du kan se på billede 5. Den ligner bare en "almindelig" dej når du presser den ned i formen. Men den skal då crumbles ovenpå tilsidst.

        Svar
    5. Marian

      maj 01, 2015 at 12:31 pm

      Løber straks ud i haven og høster rabarber! Uhmnnnn - crumble-tærter er min livret!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 01, 2015 at 12:45 pm

        Fantastisk at du lige har dem ude i haven! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her