• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Rabarberkompot

    Udgivet: maj 19, 2022 · Opdateret: maj 19, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Rabarberkompot er en skøn og meget nem måde at bruge sine rabarber på. Du skal kun bruge rabarber, sukker og vanilje og så får du den lækreste rabarberkompot ud af det. Læs med og få min opskrift på rabarberkompot.

    Rabarberkompot til mad eller dessert

    Her har jeg lavet en helt simpelt rabarberkompot, som f.eks. kan bruges ovenpå yoghurt sammen med et drys hjemmelavet granola eller ovenpå morgengrøden. Direkte på brød, i koldskål eller i kager. Rabarberkompot er også godt som tilhør til forskellig mad, f.eks. er den genial at servere til grydestegt kylling.

    Prøv også disse opskrifter:
    Rabarbersirup | Gammeldags rabarberkage med makroner | Små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs

    Rabarber er faktisk en grøntsag, og ikke en frugt selvom den nok oftere bruges i det søde køkken end i det salte køkken. Denne rabarberkompot kan både bruges til mad og til en lækker dessert. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om rabarber, og finde alle mine skønne opskrifter med rabarber til både mad og dessert, så kan du finde alt du skal vide om rabarber her.

    ikon piskeris Chestnut

    Rabarberkompot

    2 små glas
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 300 g rabarber
    • 100 g sukker
    • 1 vaniljestang

    Sådan gør du
     

    • Skyl og rens rabarberne og skær dem i stykker på omkring 5 cm. Fordel dem i et ovnfast fad.
    • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret.
    • Fordel sukker og vanilje over rabarberne og læg også de tomme vaniljestænger ved rabarberne.
    • Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i cirka 20-30 minutter.
    • Tag vaniljestængerne op og hæld rabarberkompotten på glas, som er skoldet eller skyllet i atamon. Opbevar kompotten i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg fandt lidt inspiration hos Sofies blog.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 lille glas | Kalorier: 231 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Rabarberkompot i ovn eller gryde

    Jeg laver for det meste min rabarberkompot i ovn. Det er nemlig super nemt fordi det bare passer sig selv imens rabarberne bliver helt lækre bløde og den gode smag rigtig kan komme ud af de røde stængler. Alle ingredienserne skal bare i et fad og ind i ovnen - nemmere bliver det altså ikke.

    Hvis du hellere vil lave din rabarberkompot i en gryde, så kan man også sagtens det. Skær rabarberne i lidt mindre stykker og kom dem i en gryde med sukker og vanilje og en lille smule vand (1 spsk cirka). Kom låg på gryden og lad det koge op ved svag varme. Lad kompotten koge i cirka 5 minutter eller indtil rabarberstykkerne er møre men ikke helt udkogte.

    Tip til opskriften!

    • Alt afhængig af hvilken rabarbersort du anvender vil farven på din rabarberkompot også være forskellig. Den kan både blive dyb rød, mere pink og så kan den også blive mere brun i farven.
    • Netop pga. de forskellige sorter kan du også have behov for at justere sukkermængden i din kompot. Nogle sorter er nemlig sødere end andre.
    • Jeg har brugt friske rabarber til min kompot, men du kan også sagtens bruge frosne rabarber.
    • Kompotten kan snildt holde 1 uge på køl og sikkert også længere. Du kan også fryse rabarberkompot for længere holdbarhed.
    Rabarberkompot
    Rabarberkompot i ovn
    Rabarberkompot i ovn
    Rabarberkompot

    « Mango lassi
    Rabarbersaft »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tove

      april 23, 2017 at 10:29 am

      Hej Louise. Jeg mangler en surdej til rugbrød og som kan bruges til andet . Til at bekæmpe candida svampen . Så hvis du har nogle opskriftet uden gær sukker hvedemel mælk frugt rå grønsager. Vil jeg bliver MEGA GLAD. 😆
      Du har en fantastisk blok du reddet min lørdag aften. Jeg lavet frossen bananer med chokolade 1 banan på dagen må jeg godt få mens familien fik det de pleje at få og fik også lavet mysli som slik . Du har en fantastisk enige og meget kreativ. Jeg har prøvet at lave rugbrød uden surdej men er lidt træt af den Mvh Tove

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her