• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs

    Udgivet: jun 11, 2019 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Små mazarinkager med rabarber vaniljecreme og marengs

    Jeg har været i køkkenet og bage de fineste små mazarinkager med rabarber. Mazarinkagerne er fyldt med en lækker vaniljecreme i midten og ovenpå er der rabarberkompot og til slut en fin lyserød marengs. Mazarinkager er en kage med marcipan, og den har den skønneste konsistens og smag. Den kan faktisk bare spises som den er, men mazarinkager med rabarber er altså bare endnu bedre!

    Rabarber er bare en helt fantastisk grøntsag - og ja, det er faktisk en grøntsag :) Den bliver blot ofte brugt i de danske køkkener til det vi normalt bruger frugt og bær til. Den optræder nemlig for det meste i det søde køkken, når vi laver lækre desserter og kager. Her har jeg valgt at lave en rabarberkompot ved at bage rabarber i ovnen med sukker. Du kan evt. lave en større portion end angivet i opskriften og så blot have det i et rent glas i køleskabet. Rabarberkompotten er perfekt ovenpå morgengrøden, til ost eller til at servere sammen med f.eks. en grydestegt kylling.

    Disse små mazarinkager med rabarber fik jeg idéen til, da jeg fik en kage hos Perchs Tea Room, med lidt at de samme elementer i. Så jeg gik lidt og tænkte over hvordan jeg skulle lave de forskellige elementer og og havde egentlig først regnet med at det skulle være mazarintærter. Men den første portion jeg bagte var umulig at få ud af tærtebundene. Derfor gik jeg over til at bruge en silikone muffinsform istedet for - og så gik det meget bedre! Jeg har lavet en lille udhulning i kagerne hvor vaniljecremen er sprøjtet ned. Det giver altså en lækker lille overraskelse i midten af kagen. Jeg synes virkelig de her forskellige elementer smager vildt godt sammen! Så de her små mazarinkager med rabarber kan anbefales på det varmeste.

    ikon piskeris Chestnut

    Små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs

    6 stk
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 1 t
    Hviletid 1 t
    Samlet tid 3 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Elpisker
    • Skåle
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Mazarinkager

    • 100 g smør blødt
    • 100 g sukker
    • 100 g marcipan
    • 2 æg
    • 30 g hvedemel

    Rabarberkompot

    • 300 g rabarber
    • 125 g sukker

    Vaniljecreme

    • ½ vaniljestang
    • 2 spsk sukker
    • 1 spsk majsstivelse
    • 1,5 dl sødmælk
    • 2 æggeblommer 2 æg delt i æggehvide og æggeblomme (gem æggehviderne til marengsen)

    Marengs

    • 2 æggehvider
    • 50 g sukker
    • 50 g flormelis
    • rød pastafarve

    Sådan gør du
     

    Mazarinkager

    • Pisk smør og sukker godt sammen til det er lidt luftigt i konsistensen.
    • Riv marcipanen og pisk den sammen med smør og sukker.
    • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk indtil det samlet.
    • Vend melet i dejen.
    • Fordel dejen i en silikonemuffinsform. Dejen hæver op selvom der ikke er bagepulver i, så fyld dem kun cirka ⅔ op.
    • Bag mazarinkagerne i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
    • Lad kagerne køle helt ned før du tager dem ud af formen. De kan evt. stilles i køleskabet.

    Rabarberkompot

    • Imens mazarintærterne er i ovnen gør du rabarberkompotten klar.
    • Rengør rabarberne og skær bladene fra. 'Fødderne' på rabarberne må meget gerne blive på - du renser dem blot for brune kanter.
    • Skær rabarberne i stykker på cirka 3 cm og læg dem i et ovnfast fad.
    • Drys sukkeret over rabarberne og bland det sammen.
    • Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter - eller indtil rabarberne er blevet møre.
    • Tag fadet ud af ovnen, og mos rabarberstykkerne lidt og lad rabarberne køle af.

    Vaniljecreme

    • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem sammen med lidt af sukkeret for at fordele kornene. Se min guide lige her.
    • Bland sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en lille skål.
    • Hæld lidt af sødmælken i skålen og rør rundt til majsstivelsen er opløst. Bland også æggeblommerne i skålen.
    • Resten af mælken hældes i en lille gryde sammen med den tomme vaniljestang. Varm mælken op til lige under kogepunktet.
    • Hæld massen i skålen ned i mælken under omrøring.
    • Bliv ved med at røre rundt til det tykner og bliver til en creme. Lad den koge igennem i cirka 1 minut.
    • Hæld cremen over i en ren skål og dæk med husholdningsfilm, som du trykker helt ned til cremen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl.

    Marengs

    • Pisk æggehvider og sukker stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen undervejs.
    • Farv evt. marengsen med lidt rød pastafarve.
    • Fordel marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

    Samling af kagerne

    • Tag mazarinkager ud af formen.
    • Lav et hul i midten af kagerne f.eks med en tyl.
    • Hæld vaniljecremen i en frysepose og klip hul i bunden.
    • Fordel vaniljecremen i hullerne i kagerne og lidt ekstra på toppen som du smører ud på kagen.
    • Læg rabarberkompot på kagerne.
    • Sprøjt nu marengs på toppen af kagerne som pynt. Du kan sprøjte lige i det mønster du bedst kan lide.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 520 kcal | Kulhydrater: 76 g | Protein: 8 g | Fedt: 22 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.1 fra 10 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    rabarberkompot
    mazarinkager

    mazarinkager
    fyldt med creme

    Små mazarinkager
    Små mazarinkager

    Små mazarinkager
    Små mazarinkager med rabarber vaniljecreme og marengs

    Små mazarinkager med rabarber vaniljecreme og marengs

    Små mazarinkager med rabarber vaniljecreme og marengs

    Små mazarinkager med rabarber vaniljecreme og marengs

    Små mazarinkager med vaniljecreme rabarber og marengs

    « Mormordressing
    Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Hanne

      februar 24, 2022 at 8:38 am

      Hej
      Jeg har planer om at prøve disse lækre kager til vores påskefrokost, men tænkte om man evt. kunne bage mazarinkagerne dagen i forvejen uden de bliver tørre?
      Mange hilsner
      Hanne

      Svar
      • Louise Dam

        februar 26, 2022 at 11:08 pm

        Hej Hanne
        Ja, det burde du sagtens kunne.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Heidi

      juli 17, 2021 at 6:13 pm

      Hej👌
      Den lyder lækker! Kan den evt fryses med kompot og creme? Så man blot skal tilføje marengsen efter?😅

      Svar
      • Louise Dam

        august 02, 2021 at 10:24 pm

        Åh, det er svært at sige. Måske kan man fryse den med cremen i - men jeg tror ikke jeg ville fryse den med kompotten. Jeg ville være bange for det når at sive ned i kagerne og blive blødt.

        Svar
    3. Ina

      maj 01, 2021 at 2:02 pm

      De blev gode! Mine rabarber var også lidt for våde (nok fordi det var fra frost), men tog den overskydende saft og kogte det ind og piskede det med i marengsen 😁👍
      Tak for en god opskrift, med et smukt resultat!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 04, 2021 at 12:11 am

        Sikke en god idé med saften! Er glad for du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    4. Karina

      maj 21, 2020 at 2:15 pm

      Fulgte din kompot opskrift og bliver noget sjasket.. håber den blir mere fast når den er kold ellers vil det da løbe af muffin

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 10:37 am

        Hej Karina
        Jeg håber kagerne blev gode. Der kan måske være forskel på hvor meget væde der lige er i ens rabarber. Mit blev ikke sjasket, og kunne sagtens ligge ovenpå kagen.
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Nanna Freving

      september 22, 2019 at 2:36 pm

      Hvor ser de bare lækre ud, og utroligt smukke!! :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:01 pm

        Mange tak!

        Svar
    6. Madelskeren

      august 16, 2019 at 10:08 am

      Er det stadig til at få rarbarber, eller er sæsonen helt slut? Får pludselig trang til at lave disse lækre kager! :-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:29 pm

        Jeg synes jeg har set nogle fornyligt. Ellers er der jo altid frosne rabarber 😊

        Svar
    7. Christina

      august 13, 2019 at 6:54 pm

      Kære Louise. De ser vildt lækre ud! Skal marengsmassen slet ikke bages/brændes?

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:33 pm

        Det gjorde jeg ikke. Så er det blot lidt ligesom det der er indeni flødeboller. Men man kan sagtens brænde det med en gasbrænder hvis man synes. Men så ville jeg nok ikke farve marengsen lyserød.

        Svar
    8. Annemarie

      juni 22, 2019 at 5:33 pm

      Kære Louise
      Opskriften lyder fantastisk.
      Tror du, det er muligt at undlade mel?
      Mange hilsner
      Annemarie

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2019 at 12:27 pm

        Du kan måske bruge mandelmel istedet for?

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her